שלום אנשים

אל תנסה לטשטש!!

ניסיון חלש חלש לטשטש את העובדות בשטח. יתכן וזהו המסמך הרשמי שנחתם בזמנו. "כל השאר זה הסכמים בעל פה - מתחת לשולחן" ?!?!? אתה יודע כמוני וכמו כל אזרח בישראל, שההסכם הנ"ל הופר פעמים רבות! זאת הסיבה שאחריו נעשו הסכמים חדשים (או עדכונים לקיים), והם תופסים בדיוק כמו ההסכם הראשוני. הם מעין נספחים נלווים למקור!! אל תנסה לסלף/לעוות/לטשטש!

artbear

New member
לטשטש? אני? אף פעם, ידידי

זהו המסמך הרשמי - והדבר נכתב בספרי ההיסטוריה. לגבי הסכמים שבעל-פה - זו כבר פוליטיקה של עסקנים מקומיים. אם אתה רוצה לדעת מהו ה"סטטוס קוו", הרי שמדובר במסמך הזה. מכיוון שאין זה דבר חקיקה או תקינה, הוא מעולם לא פורסם. לכן כל מיני עסקנים ניצלו את הבורות של הציבור וניפחו אותו מעל ומעבר לכל פרופוציה. הדבר ידוע גם בתחום ההסכמים הקואליציונים - במשך שנים הם לא פורסמו והיה המון אנדרלמוסיה ודיסאינפורמציה בתחום הזה, עד שבגץ הודיע שצריך לפרסם הסכמים קואליציונים, בגלל שזה חשוב לציבור. הכנסת אמנם משתינה על זה, אבל זה מה יש. לפחות היה בגץ
ואם באמת היו ´נספחים נלווים למקור´ - אז בוא ונסה להראות לי אותם, כי לא אני ולא הציבור ראינו אותם אי-פעם. אתה רוצה לקבוע משהו? תוכיח! אני את שלי הוכחתי - המסמך שפורסם באתר ´חופש´ כבר פורסם שחור-על-גבי-לבן בספריה ההיסטוריה.

artbear

New member
שקר וכזב

מר כזבן, להלן העובדות: 1) בעיר חיפה בה נולדתי פועלת תחבורה ציבורית במשך כל השבת. כנ"ל גם בעיר נשר, אותה אני מכיר היטב. מדהים, לא? ממש עומד בסתירה עובדתית ישירה לכל השטויות שפלטת עכשיו בלי להסס. 2) חוק שעות עבודה ומנוחה משנת 1951 מלא בסייגים המאפשרים לבתי-עסק ולספקי שירותים לעבוד בשבת. חברת נטוויז´ן, למשל, שהיא בבעלות פרטית, קיבלה אישור משר העבודה והרווחה לעבוד כרגיל בשבת. גם חברות כמו בזק ועוד מאות חברות ועסקים בישראל. בתל-אביב העיר פועלת כמעט כרגיל בשבת - מי שרוצה, מפעיל את העסק. מי שלא רוצה - לא מפעיל. 3) לא רק זה, החוק הזה לא חל על "עובדים שתנאי עבודתם ונסיבותיה אינם מאפשרים למעביד כל פיקוח על שעות העבודה והמנוחה שלהם". הוא גם לא חל על "עובדי המדינה שתפקידם מחייב לעמוד לרשות העבודה גם מחוץ לשעות העבודה הרגילות". בקיצור, החוק הזה מלא חורים (ובצדק, כי מדובר בכפייה דתית קשה) - קניונים עובדים, הקיבוצים עובדים, אנשים עובדים בשבתות. גם בחברה שאני עובד בה כיום אני עובד בשבתות לפי רצוני. 4) אני גאה בך על השקרים שאתה ממשיך להפיץ במדינתנו. כה לחי!

Weird Eyal 21

New member
יש טעות בדברייך

לקניונים אסור לעבוד בשבת מותר רק לבתיי האוכל שבקניונים לעבוד בשבת לא מזמן בגראנד קניון עשו הפנינג (לא זוכר לכבוד מה) ביום שבת תוך דקות הגיעו פקחים דרוזים לחלק דו"חות... ואם חשבתם שכאן זה נגמר אז טעיתם...אחריי 4 שעות הפקחים הגיעו שוב הסוחרים אמרו להם שכבר קיבלו דו"חות וגם הראו להם אותם אבל לפי החוק(המפגר) בעל עסק שפתח בשבת וקיבל דו"ח אמור לסגור את העסק ואם לא סגר תוך 4 שעות אז יקבל דו"ח שני וכן הלאה... מה גם שישר דתיי העייר הגיעו והפגינו מול הקניון עד כמה שידוע לי "גדוליי" הדתיים בחיפה ציוו על חרם על הקניון הנ"ל מה שלא מפריע להרבה דתיים לבוא ולקנות ולבלות בו...מוזר... אישית הייתי מעדיף לא לראות בקניון דתיים כי אם אמרו חרם אז שיתמידו לא? בכל אופן חיפה היא עיר מיוחדת עיר שלא נכנעת לכפייה המסריחה של הדתיים

artbear

New member
ושוב - העובדות שונות לגמרי

מרכז ´קסטרא´ בחיפה פועל בשבת - אני הייתי שם בכמה שבתות, וכל החנויות היו פתוחות. זה נכון שמדי פעם שולחים להם פקחים דרוזים, אבל זה לא ממש מרגש אותם ולא ממש מרגש את שאר המבקרים. בנוסף, כל הקולנועים בקניונים של חיפה פועלים כרגיל בימי שבת. ובקריון זכור לי שאכלתי במסעדה שם ביום שבת. רק במדינה מטומטמת כמו שלנו יכול להיווצר מצב שבו פקחים דרוזים נשלחים על ידי שר חרדי כדי לקנוס בעלי חנויות של חילונים. רק בישראל! ואגב, כפי שבוודאי קראת בפורום זה או בעיתונות, לאחרונה ניתנה פסיקה המצמצמת את פרשנות המילה ´שבת´ ליום שבת בלבד, ללא יום שישי כלל. כך שיש דעות משפטיות לכאן ולכאן.

taro

New member
איה השקר?

1) אתה מוזמן לעיין שוב, ולראות שטענתי שאני מודע לעובה שבחיפה פועלים אוטובוסים בשבת, אולם אני בספק אם הם שייכים לאגד, או לחילופין, אם בימי שישי יש קשר בינם לבין עובדי מדינה. 2+3) אתה מוזמן לקרוא שוב, דברתי על עסקים *ממשלתיים*, לא פרטיים, למעט פיקוח נפש וכדומה. 4) אני חושב שהבעיה היא אצלך. במקום לצעוק "גנב", כדאי שתתחיל לקרוא מה באמת כתבתי.

Weird Eyal 21

New member
אגב

הנהגים שנוהגים בשבת באוטובוסים הם נהגיי אגד וחלקם חבריי אגד וחלקם שכירים עשיתי בירור קצר ואת השכר על הנהיגה בשבת המקבלים מ....הלא ופלא...אגד אייל

taro

New member
אם כך, סביר להניח שלא מדובר בחוק

מדינה, אלא בהסכם מוניציפאלי, אבל אני עדיין לא רואה איך זה סותר את הכוונה החרדית - הכוונה היא עדיין לדאוג שהמדינה לא תחטא ולא תחטיא, ההסכמים פשוט מתבססים על כוחם הפוליטי בעיר, כוח שנעדר מחיפה. אני לא רואה איך זה סותר את דברי.

Weird Eyal 21

New member
אני רק לא מבין

מה יש לחרדים לדאוג שהמדינה לא תחטא ולא תחטיא הריי רוב החרדים(אם לא כולם) לא מאמינים בכלל במדינת ישראל לא חוגגים את יום העצמאות לא מכבדים את יום הזיכרון לחללי צה"ל ומה שאני הכי לא מבין זה למה קשה לכם לכבד את יום השואה והגבורה???? מה שהכי משגע אותי זה המתנחלים שגרים מחוץ לגבולות ישראל אבל מטיפים לנו לשמור על המדינה ומכריחים את הממשלה לשלוח חיילים לשמור עלייהם למה צריך 12 חיילים 2 ג´יפים 1 טנק ללות שניי מתנחלים דרך שטח הרשות כשהם יכולים לנסוע מסביב???? אין לצבא מה לעשות רק לשמור עלייכם??????

taro

New member
קודם כל, אל תגיד "לכם"

אתה מדבר איתי, לא "איתנו". החרדים אומנם לא מאמינים במדינה, אבל הם עדיין אחראים על היהודים החיים בה. יום השואה החרדי הוא י´ בטבת, שהוא יום הקדיש היהודי. בד"כ חרדי שהולך בקרב חילונים כן מכבד את העומדים סביבו בעמידת דום, אבל אין סיבה לעמוד דום בלב השכונות החרדיות אם לעמידה זו אין משמעות. הבעיה היא שצלמים חילונים נכנסים תמיד לשכונות האלו כדי להזכיר שהם לא עומדים, אבל זו אשמת התקשורת, לא אשמתם. אני לא מתכוון לסנגר על המתנחלים, אבל לפי תפיסתם הם מגינים על הארץ משם.

Weird Eyal 21

New member
נכנסים לשכונות חרדיות????.

שנה שעברה צילמו במרכז ת"א (דיזינגוף) חרד אחד יושב לו בבית קפה וחרק אחר מטייל בנחת מכבדים בעמידת שום?????. אולי אתה שוכח לפניי שנתיים בערך בכביש בר אילן שכל מי שעמד דום(רק חילונים) קיבול אבנים בראש מהחרדים!!!!!!! אויי שכחתי.....אתה מגנה זריקת אבנים...ואתה לא יכול לענות לי על דברים שחרדים אחרים עושים.... ולדעתי מי שלא מאמין בקיומה של ארץ ישראל שיעוף מכאן לאמריקה או אירופהה או כל מקום שהוא לא כאן

taro

New member
אני לא יכול להיות ערב לכולם

והעובדה שחרדי לא עומד בדום בצפירה, לא שונה מחילוני שנוסע בשבת ליד בני ברק. שיעוף מכאן? אתה מציע גירוש יהושי ספרד - מי שלא מאמין במלך, מוזמן לארוז את חפציו?

Weird Eyal 21

New member
זה בכלל לא אותו הדבר

לעמוד דום אנחנו מדברים על לתת לכבוד לאלו שמתו ולנסוע בשבת זה פשוט חוק דבילי של היהדות כשאני עבדתי במוסך ועבדו איתי ערבים נוצרים מוסלמים בדואים ודרוזים אפילו הם עמדו דום ביום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל!!! ואגב כן "גירוש יהודי ספרד" מי שלא מאמין בקיום מדינת ישראל אין לו מה לחפש כאן מה יש? זה הרי אותו הדבר כמו לחיות באוסטרליה לדוגמא גם שם זה לא מדינת ישראל אז יאללה לסדר מזוודות ולומר יפה שלום אולי זה יפנה מקום כאן לעולים שרוצים לתרום למדינה ומאמינים במדינה

taro

New member
אם אין לך בעיה עם גירוש יהודי ספרד,

אני מניח שלא תהיה לך בעיה גם עם כל גירוש אחר בהיסטוריה, של אנשים שלא הסכימו עם שיטת הממשל או התנועה היושבת בראשה (למשל, הגליות מברה"מ). בכל מקרה, הם לא יכולים לעבור, כי יש איסור דתי על עזיבת הארץ (לגברים); יש כמובן כמה התרים - כמו חיפוש אחר אישה, לימוד תורה או פיקוח נפש. אני בספק אם תרצה לדאוג לכך שהסיבה האחרונה תהיה הסיבה שהם יעזבו. באשר לעמידת דום - הם נותנים כבוד לנספים בשואה בדרכם שלהם - בי´ בטבת, יום הקדיש היהודי. אני לא רואה למה עמידה צבאית היא הדרך היחידה לתת כבוד לאלו שמתו; להפך - דווקא תפילה לעילוי נשמתם נתפסת בעיני כיפה יותר מאשר עמידה בו זמנית של כל האזחרים, באסתטיקה פאשיסטית-מיליטריסטית, כביכול כדי להראות ש"כולם", "יחד", "אומה אחת", חולקים כבוד לנספים בדרך בה נוהגים אנשי צבא, שהיו כזכור אלו שאחראים למותם. אינני מתכוון להטיף לתפילה, כל אדם נותן כבוד בדרך שלו. כשם שלא בקשתי ממך לשאת תפילה ביום הקדיש או לא לחלל שבת כדי לא לפגוע ברגשותיהם של אחרים, אל תבוא בדרישות לאחרים.

taro

New member
אגב, בקשר לשבת,

ישנה עוד בעיה המצריכה חיוב שלא לעבוד בשבת. היות וחלק נכבד במדינת ישראל הוא חרדי, דתי או שומר מסורת, חלקים גדולים מהעם לא יכולים לעבוד ביום שבת. לפיכך, מתן התרי עבודה לאלו המעוניינים לעבוד בשבת, יכול לצור פער חברתי בין חילונים גמורים לדתיים למיניהם, ומדינת ישראל, בהיותה מדינה בעלת אופי סוציאל-דמוקרטי (לפחות בשאיפה), לא יכולה לאפשר זאת. בארצות הברית למשל, סביר להניח שיצירת פערים כאלו הייתה מתקבלת בברכה. החריגה היחידה לדעתי היא בציבורים הלא יהודים (כמו למשל הפקחים הדרוזים, או רשת אבולעפיה :), אולם מצב זה לא מביא ליצירת פערים, אלא דווקא לצמצומם - שהרי הציבור הלא יהודי ידוע בהזנחתו ובאפליה הכלכלית לה הוא זוכה מהממשלה, אפליה שנפתרת בכך שמתאפשר להם לעבוד.

Weird Eyal 21

New member
טוב אז ככה

פער חברתי בין חילונים לדתיים יש גם ככה ולא יעזור בג"צ תמיד יהיה פער חברתי עצום בין חילונים לדתיים אתה ענית לי על יום השואה... מה עם יום הזיכרון לחללי צה"ל?.. אלו שמתו כדיי שאתה תגור כאן??? אלו שמגינים על המתנחלים כל יום??? ואגב אם לדתיים אסור לעזוב את הארץ אז אייך זה שאני יודע לפחות על 7 חרדים שעזבו את הארץ כי הם החליטו שבחו"ל יהיה להם יותר טוב מבחינה כלכלית?????

taro

New member
כיום אין פער כלכלי בין חילונים

לדתיים, אלא בין רוב מדינת ישראל לבין המגזר החרדי והמגזר הערבי. כאמור, יש מספיק אנשים דתיים (דתיים ציונים, או סתם מסורתיים) שלא יכולים לעבוד בשבת, אבל גם לא יכולים לעמוד בתחרות. המתנחלים כן עומדים בצפירה; אל תעשה סלט מכולם רק בגלל שהם דתיים. באשר לחרדים - יום הקדיש היהודי הוא לכל היהודים שנפלו מידי הגויים, וזה כולל כמדומני גם את חללי מערכות ישראל. אני לא יודע איך מתייחסים כל הזרמים לאיסור הזה, אבל אני יודע שהוא קיים. יתכן שזרמים מסויימים מקלים איתו. ובכל מקרה, אמרתי שיש סייגים: לימוד תורה, פיקוח נפש וכו´. מצב כלכלי קשה בהחלט יכול לענות על הסייגים האלו.

למעלה