שלום אנשים

תגובות לאשכול

בעניין הכלבים והחתולים, עד כמה שידוע לי, אין איסור לגדל אותם בבית (עניין הביות לא רלוונטי, אלה חיות בית). האיסור הוא לגדל כלב רע. למה בכ"ז לא תמצא כנראה אצל המשפחה החרדית הממוצעת כלב? כנראה מאותה הסיבה שבגללה העישון כ"כ נפוץ בחברה החרדית - ניתוק. בעניין הדתיים והאחריות שלהם על החילונים - אז מה קרה ידידיי הדתיים, לא נראה לכם כבר "איש באמונתו יחיה"? אין בעיה. רק שתדעו לכם שברגע שזה מתבטל ולכם מותר לכפות עלי התנהגות זו או אחרת (או אי התנהגות) בפרהסיה גם לי מותר לעשות לכם את אותו הדבר. ככה שכמו שנראה לכם שאוטובוס בשבת פוגע בצביונה היהודי של המדינה וגורם לה לחטוא (איך מדינה יכולה לחטוא זה לא ברור, היא לא קצת מופשטת מדי בשביל זה?) אוכל לאמר אני ש"למדינה אסור להישאר מאחור, לפרט מותר", ככה שכל הלכות הצניעות שלכם, בבית רבותיי בבית... לאיןליארץאחרת - "ככה" תגיד לחברים שלך בבי"ס. ערכך לא יעלה במיוחד בעיניי מישהו רציני קצת יותר (ובכלל, אני לתומי חשבתי שהתשובה לשאלה ללא תשובה היא "נסתרות דרכי האל"...). לשאלה זו בהחלט יש תשובה, התשובה לכך היא שכמה שהסחטנות מתעצמת כך גם הכניעה לה. ובעניין איראן - בקצב הזה, בקרוב.

taro

New member
המדינה כאישות לא יכולה לחטוא,

אבל הרעיון הוא שהמדינה לא תגרום לאדם לחטוא. הפרט יכול לחטוא כאוות נפשו (את יכולה לנסוע בשבת, כזכור לי, נהגי מוניות גם יכולים לעבוד) אולם ככל שזה נוגע למדינה, המדינה לא תגרום לך לבצע את החטא. אני לא רואה איך זה קשור לצניעות ברחוב. ואגב, אתם רוצים לגייס חרדים. זה בערך אותו הדבר.

רגע, שאני אבין

האם אי פעם הועלתה הצעת חוק לפיה ברחוב יעמדו פקחים שיגררו עוברים ושבים לתוך אוטובוס בשבת? אם לא אז אני ממש לא מבינה מה שייך "המדינה לא תגרום לי לבצע את החטא"...

taro

New member
אגד היא חברה ממשלתית

לכן היא אחראית על נהגי האוטובוסים. בעסקי המוניות, אם תשימי לב, הדבר לא כך, והן אכן פועלות.

ועד כמה שידוע לי

גם לא קיים חוק שאומר "לך לעבוד כנהג אוטובוס באגב ועבוד בשבת"...

taro

New member
הפעלת תחבורה ציבורית בשבת,

מחייבת מישהו שינהג באוטובוס.

נכון, אבל על אף אחד מהנהגים

העבודה בשבת לא נכפית. אם אף אחד לא היה רוצה להיות נהג אוטובוס שעובד בשבת (מה שאינו המצב, רבים לא יתנגדו לעבוד בשבת אם יוסדר עניין ימי החופש מהסיבה הפשוטה שרבים אינם דתיים) אז אפילו אם לא היה חוק שאוסר זאת לא הייתה תחבורה ציבורית בשבת...

taro

New member
אין זה משנה

המטרה היא לא להתחשב ברצונות שנהגים, אלא לדאוג שהמדינה (קרי, המוסדות השלטוניים) לא יהיו מעורבים בגרימת החטא. אני אישית לא מסכים עם זה, את לא צריכה לשכנע אותי, אני רק מסביר מה הקו המנחה את החקיקה הדתית.

Weird Eyal 21

New member
אני לא יודע מאיפה אתה taro

אבל אצלינו בחיפה יש בשבת תחבורה ציבורית אומנם מופחתת מאוד אבל יש פעם בשעה בערך אוטובוס העיר היחידה בארץ שעוד לא ניכנעה לדת נועה צודקת במיליו אחוזים! תבין ברגע שזה "צדיק באמונתו יחיה" אז זה מבטל את אמונתי כי אני לא צדיק אני יודע שכשאמא שלי רצתה כובע אז סתם היא ניכנסה לחנות של דוסית שלוש שעות היינו שם והיא לא קנתה כובע אלא היא השתכנעה לחזור בתשובה (אל דאגה הוצאתי לה את הבולשיט מהראש) אני יודע שאני מכליל אבל זה בדיוק ככה אתם לא יכולים לא לכפות את האמונה שלכם על אחרים אתם לא מסוגלים לראות אנשים שונים מיכם בלבוש והתנהגות זה פשוט מגעיל אותי זה בדיוק כמו שהיטלר(ימח שמו) רצה שכולם יהיו אותו הדבר (בלונדינים,לבנים,עינים כחולות) אתם רוצים שכולם ילבשו את החליפות,חלוקים,כיפות,כובעים,שטריימלים תסתכלו קצת אחורה..... אתם בדיוק כמו היטלר מה אשמה ילדה בת 12 שבטיול של בית ספר שנסעו לכותל היא הייתה עם מכנס קצר וגופייה וקיבלה מלא אבנים מה יש?????? כולה ילדה!!!! (אחות של חבר ממש טוב שלי) בכל אופן.... אני לא מבין ובחיים לא יבין מה הקטע שלכם להפוך את כולם לכמוכם אבל זה בחיים לא יקרה!!!!

taro

New member
עד כמה שידוע לי,

מערכת התחבורה בחיפה היא פרטית, ולא מונופול ממשלתי. שוב, אם הייתה להם בעיה עם כל גלגל שמסתובב בשבת, גם מוניות לא היו יכולות לעבוד. ממה שידוע לי, האיסור חל על חברות ממשלתיות. ראשית, אל תאמר "אתם", שכן אתה לא יודע מה אני רוצה. באשר לשאר החרדים - כשם שחלק גדול מהחילונים בארץ היה מעוניין לראות את בני עמו חושבים כמוהו (והרי השמאל מעוניין לשכנע את הימין, הימין את השמאל, שניהם את האדם הדתי), כך החרדי מעוניין לראות את בני עמו הולכים בדרך שהוא רואה בה הדרך ה"נכונה" לדעתו. לא אמרתי שהיא אשמה. למה אתה מאשים אותי במעשים שעשו אחרים?

Weird Eyal 21

New member
ידוע לך לא נכון!

בחיפה האוטובוסים זה אגד (מונופול ממשלתי) אז ככה שאם בחיפה אפשר אז בכל הארץ אפשר אגב אי ביקשתי ממך פעם אם תוכל לומר לי אפילו במסר אישי למה החלטת לחזור בתשובה... למה אתה לא יכול לענות על זה??

taro

New member
האיסור על פי חוק הוא על הפעלת

תחבורה ציבורית. אין זו שאלה של מדיניות מוניציפאלית שמקנה לכל עיר את האפשרות לבחור אם להפעיל את קוי האוטובוס שלה או לא, אלא חוק מדיני, שמחייב כל רשות מקומית במדינה לציית לה. הדבר דומה למצב בו עיר מסויימת תחליט שהיא לא מקיימת את חוק משפחות ברוכות ילדים, או שירושלים לא תקיים את האיסור על רפורמיות להתפלל בכותל. אם מדובר בחוק מדיני, ראש עיריית חיפה לא יכול להפר אותו. סביר יותר להניח שמדובר בחברת בת, או חברה מתחרה. לשאלתך: אתה לא מכיר אותי, ואני לא רואה טעם להשתפך בפניך. למה זה חשוב לך כ"כ?

Weird Eyal 21

New member
טוב אז ככה

אגד חיפה זה כמו אגד ת"א וכמו אגד י-ם וכמו אגד בכל עיר אחרת אצלינו נוסעים בשבת כי אנחנו עיר נאורה שלא מוכנה להיכנע לכפייה הדתית לצערי ביום שישי מפסיקה התחבורה בשעה 16:30 ומתחדשת ביום שבת בבוקר בשעה 10:00 ובהדרגה כל הקווים פועלים.... עד השעה 14:30 כל קויי אגד העירוניים בחיפה פועלים ומשעה 17:30 יש גם אוטובוסים בין עירוניים וזה בלי קשר לשעת יציאת או כניסת השבת אגב שאתה בחור קצת מוזר לי כי לכל הדתיים תמיד יש תשובות למעשים של אחיהם הדתיים ובקשר לזה שאני רוצה לדעת למה חזרת בתשובה... כי אולי הסיבה שלך מוכרת לי ואני יכול לתת לך אופצייה יותר טובה וכך גם תישאר חילוני ונורמלי וגם הבעיה או הרצון שלך יענה אייל

taro

New member
וכמו שאמרתי

אני לא מכיר את ההסדר בין חיפה לבין אגד; אני לא יודע למשל מאיזו חברה נשלחים הנהגים בימי שישי ושבת; אני לא יודע מי משלם להם את המשכורות; וכו´. העובדה שאגד פועל בחיפה פשוט לא הגיונית עובדתית - מבחינה חוקית זה לא יתכן. כפי שאמרתי, כפי שרמת גן לא יכולה להחליט שאצלה כן מותר לגנוב, שירושלים יכולה להחליט שלרפורמיות כן מותר להתפלל, שבת"א לא צריך לשלם מס הכנסה, שבאר שבע לא שולחת חיילים לצבא ושבפעולה מותר להניף את דגל אש"ף, לא הגיוני שחיפה יכולה לעשות משהו שנאסר בחוק מדיני, ולא בחוק מוניציפאלי.

taro

New member
אני לא רואה קשר לסטטוס קוו

הסטטוס קוו הוא הסכם כללי, לא מדובר בחוק מדיני. החוק המדיני, עד כמה שידוע לי, אומר שאין להפעיל *מוסדות ממשלתיים* בשבת (למעט משטרה, צבא, בתי חולים ושאר פיקוח נפש). אגד היא עדיין בבעלות ממשלתית. תחבורה מקומית כן פועלת (כמו מוניות), תחבורה ממשלתית - לא.

עידו10

New member
או קיי, אני אסביר:

עד כמה שידוע לי, נושא התחבורה הציבורית מעוגן בהסדר הסטטוס קוו, ובמקומות שבהם ריכוז היהודים לא עולה על ריכוז ה"לא-יהודים" אין אחיזה להסכם, בחיפה יש עירוב של יהודים-ערבים, לכן כנראה ההסדר לא תקף שם. ולכן אין קשר ל"עמידות כנגד כפייה דתית" אלא פשוט יישום חוק, ואם החרדים היו עוקפים אותו אז באמת היינו במצב עגום. לגבי שאר הארץ- WE´RE SCREWED.

artbear

New member
אשמח לתקן אותך

כדאי לך לקרוא את הכתבה באתר ´חופש´ שכותרתה "הסכם הסטטוס קוו". הכתבה הזאת מביאה את המסמך הזה, ומראה שכל מה שהחילונים חושבים לגביו הוא לחלוטין לא נכון - פשוט תקרא ותבין שאין בו שום הבטחה לשום דבר. הקישור נמצא בעמוד הראשי של ´חופש´. (אין שם שום עיגון בנושא תחבורה ציבורית, למשל)

עידו10

New member
קראתי כבר, ושאלתי מורה שלי לאזרחות:

היא אמרה שהדברים כתובים שם במפורש ואני בספק אם מה שכתוב באתר חופש הוא המסמך המקורי. יש למישהו מושג איך אפשר להשיג אותו?

artbear

New member
אז תן לי לספר לך משהו

המורה שלך לאזרחות לא מבינה כל כך הרבה - בגלל ששולמית אלוני בספרה ´ההסדר´ אותו מצאתי בספריה של האוניברסיטה - כותבת שזה מסמך הסטטוס קוו. כל השאר זה הסכמים בעל פה - מתחת לשולחן. זה ההסכם ההיסטורי המדובר. כל השאר - שטויות של עסקנים. באמת. אני אתפלא אם המורה שלך לאזרחות בכלל מודעת למסמך המקורי, דהיינו המכתב של בן-גוריון.

למעלה