שלום אנשים

taro

New member
גם כאן מדובר בדעות שונות

כל רב מצביע את ההסבר שלו.

taro

New member
לא, כפירוש

אף רק לא קבע שזו הסיבה, אלא שזו הסיבה לדעתו, לפחות לא יותר משמדען קובע שהתיאוריה שלו היא עובדה בשטח.

Weird Eyal 21

New member
מה?

מה לשאול את בן גוריון??? ואגב אם אתה מדבר על דוד בן גוריון... יהיה לי קצת קשה אבל אתה יודע שאז שהוא שלט כאן השתנו חוקים אז ככה שתמיד אפשר לשנות או שבעצם לא כי הדוסים מזיקים את הממשלה בביצים

Alon16

New member
בן גוריון קבע את בסיס החוקים שאותם

אתה מכנה ככפייה דתית. הוא היה רחוק מהדת כרחוק מזרח ממערב. אלון.

Ergil

New member
וכאן אנו רואים

שיש אנשים שעדיין לא הבינו שהעולם לא שטוח, שהעולם עגול. בכל מקרה, כמו היום גם אז, במילים של אייל, הדוסים החזיקו את הממשלה בביצים. בן גוריון לא רצה לפלג את העם שה עתה שב לחיים.

Alon16

New member
מה הקשר?

בכל מקרה, בן גוריון, כשקבע את מה שקבע, עשה זאת במיוחד בגלל הסיבה שאמרת (לא רצה לפלג את העם)!!! הרי אם הוא לא היה עושה את החוק של הנישואין אז היו לנו כאן 2 עמים שונים, עם ישראלי (?) ועם יהודי. אלון.

Weird Eyal 21

New member
ועדיין אלון

עד היום החרדים מחזיקים אותנו בביצים אחרת הרבה דברים מפגרים היו משתנים

taro

New member
בן גוריון חתם על הסטטוס קוו עם

החזון אי"ש, שכוחו הפוליטי היה אפסי. בן גוריון היה סמי-דקטטור שנהנה מתמיכה רחבה של הציבור - לחרדים לא היה כל כוח פוליטי ובתהחשב בעובדה שהם הורעבו (ע"ע פרשת וייצמן והאידיש) היה ניתן לקנות אותם בכסף, הערבים היו נתונים לשלטון הצבאי שהשתית עליהם, ואת מתנגדיו הפוליטים האמיתיים - מק"י וחירות - הוא טרח להשאיר מחוץ לממשלה, והצהיר שהוא לא מעוניין לשבת איתם. בן גוריון, כפי שגם מעיד לייבוביץ´, כפה את המדינה על הדת, לא כדי שאתם לא תוכלו לנסוע בשבת, אלא כדי שהדת לא תוכל להוות קטגוריה למדינה, ותהיה כבולה ומשועבדת לה לחלוטיןץ

ברוך הבא!

א. אני שומר מצוות ויש לי חתול חמוד ואני אוהב אותו מאד! אף אחד אף פעם לא אמר לי שאסור לגדל חתול או כלב. ב. אף אחד לא אמר "איש איש באמונתו יחיה" זו סתם המצאה הפסוק האמיתי הוא: "צדיק באמונתו יחיה" (חבקוק ב´, ד´) ג.למה אין תחבורה בשבת? ככה!! יש דברים שהתשובה היא פשוט ככה!ואתה יכול לשאול "למה?" על כל חוק שאינו מובן במדינה הזאת אבל אתה לא שואל... למה? ד. אנחנו לא איראן והיהדות היא אינה דת!!! (בפעם ה- מי יודע כמה...)

Weird Eyal 21

New member
דבר ראשון

על כל דבר אני אשאל למה!!! יש לי את כל הזכויות וככה זה לא תשובה!(ההורים שלך אף פעם לא אמרו לך את זה???) דבר שני אנחנו מאוד בדרך להיות איראן ואם יהדות זה לא דת אז מה זה????

תשאל למה... אם אתה רוצה....

ככה זו כן תשובה לשאלה שאין עליה תשובה... אנחנו לא איראן אפילו אם אנחנו בדרך... יהודי זה לאום, כמו שאמרה פה בפורום אחת מאד חכמה. ("טל קר" אם אינני טועה) וזה דרך חיים. זה יותר מסתם חוקים שאומרים תעשה X, אל תעשה Y.

taro

New member
לשם מה?

הרי כבר אמרתי שאם אדם רואה ביהדות גזע, והוא טוען שהוא שייך לגזע הזה, הוא יהודי. אין לי כוח להתחיל שוב לשאול למה הוא רוצה להיות דווקא יהודי, שכן באותה מידה יכול היה להגדיר עצמו כצרפתי.

Weird Eyal 21

New member
דרך אגב

להיות שומר מסורת זאת צביעות זה להיות חצי דתי חצי חילוני... או שאתה דתי או שאתה חילוני אבל שכחתי.... הריי הדתיים משחקים עם הדת לפי אייך שנוח להם אז יש גם שומריי מסורת....

בשבילי אין כל הבדל בין שומר מסורת

ל"דתי" או לחרדי. אני, אם לא הבנת, מה שאתה מכנה - "דתי" אני פשוט לא חושב שהיהדות היא דת...(ואמרתי את זה כבר)

Alon16

New member
מצטער שאני מתערב אבל

שמעתי ממישהו שהיהדות איננה דת כי אם "טבע". וזה טבעו של כל יהודי להתנהג לפי התורה וההלכה... (אני רק מנסה לתאר לעצמי את התגובות...) אלון.

למעלה