שלום אנשים

Weird Eyal 21

New member
שלום אנשים

אני חדש כאן ואהבתי את נושא הפורום יש כאן כמה דתיים... רציתי שתסבירו לי למה לבן אדם דתי אסור לגדל כלב או חתול ולמה הדתיים חושבים שיש להם אחריות על החילונים?? הריי איש דתי אמר פעם איש איש באמונתו יחיה אז למה לא נותנים לי לחיות כמו שאני רוצה?? למה ביום שבת אין לי תחבורה ציבורית כמעט? ולמה הכל סגור?? אנחנו מדינת דת??? אנחנו אירן??? מחכה לתשובות אייל

taro

New member
שלום אייל

אנסה לתת את התשובות שאני מכיר: אסור לגדל בע"ח שכן מדובר בצער בע"ח (אתה כולא אותו, מביית אותו, מכפיף אותו לרצונותיך וכו´). כל ישראל ערבים זה לזה, ולכן כל אדם דתי אחראי עליך. עם זאת, הקו המנחה את החקיקה הדתית בארץ הוא "המדינה אסור לה לחטוא, לפרט מותר". למשל, מותר לך לנסוע בשבת ולהצית אש, אבל המדינה לא יכולה להכריח אותך לחטוא בכך שחברה ממשלתית (אגד) תפעל.

Weird Eyal 21

New member
אז למה

בחיפה(עיר עם רוב חילוני) כשעברתי במקרה ליד בית כנסת עם סיגריה בשבת חטפתי אבן???? אבן לא אמורה להיות מוקצה בשבת???? ועוד עומד לי שם רב שמן(האוכל מהמיסים שלי) ומחייך לו בהנאה... (עד שהוא חטף את האבן בחזרה והביא לי משטרה) ואגב כלב שזאת חייה שהיא כבר עשרות שנים מבוייתת... והיום בכל בית שלישי לדעתי יש כלב(או חתול) לא כלוא... אני יש לי שניי כלבים והם ממש לא כלואים בבית להפיך לבד הם לא רוצים לצאת ארז ככה שהתשובה הזאת לא מספקת אותי בקשר לכל ישראל ערבים(פלסטינים או עירקים?) זה לזה???? סליחה אתה לא אבא שלי ולא אמא שלי ואני רק מחכה שיבוא מישהו ויאמר לי בפנים שהוא אחראי עליי...חחחחח ואגב החרדים כאן בחיה משתלטים על העיר בצורה מחרידה אני בעוד כמה שנים נראה לי בורח מהמדינה כי רק החרדים ישלטו כאן אייל

taro

New member
אני לא מתכוון להצדיק את זורק האבן

אבל אנ בספק אם תמצא רב חשוב שיתמוך בכך, או בציווי השלכת אבנים בשבת. יש חרדים שזורקים אבנים כמו שיש חרדים שאונסים את ילדיהם. אני לא יכול להיות אחראי למעשיהם. כל החזקת יצור חי שאין לך שיח איתו פוגעת בו. אין בעיה עם סיוע לבע"ח, להפך, יש עידוד לכך, אבל כליאה של בע"ח, ביותו של כלב (לא כלב כזן, אלא כלב כיצור) וכו´, מוגדרים כצער בע"ח. בעיני החרדים הם אחראים עליך. אתה יכול לא להסכים עם זה, אבל שאלת מה הסיבה.

Weird Eyal 21

New member
אז שאני יהין

יש פורום התנדבות... חיפשתי שם מתנדבים לפעולות למען זכויות בעליי חיים אחר כך הייתה לי שאלה מוזרית אם יהיה לי נכון להתנדב במקום שאני יודע שבעקיפין הם גורמים לניסויים בבעליי חיים בחור דתי(דוס או לא לא מעניין) תקף אותי וצרח עלייי שאני אנטישמי ושאין לי כבוד לבניי אדם ואגב אתם מוזמנים לראות את זה שם... ומה שהוא כתב לי במסרים אישים חבל"ז... והוא הסביר שבתור איש דתי הוא אומר לי שבבעליי חיים ה"טיפול" היחיד זה שלא להתעלל בהם אם אני לא צריך זה נשמע לך הגיוני או נורמלי???????? ואגב אם אתם(הדתיים) ערבים לחילונים... אחראיים על החילונים... למה שלא תיקחו עליכם את הפשעים שלנו?? כשעוצרת אותנו משטרה תאמרו להם שאתם אחראיים עלינו לא?...אם כבר אז כבר..... ואגב כשאותי תפס חב"דניק להניח תפילין אמרתי לו שאני לא יהודי כי הוא נידנד לי... והבן אדם בלי שום בושה התחיל להרצות לי על גיור למרות שאמרתי לו שאני לא מעוניין פשוט כפייה לשמה!! בהודעה הבאה אני אתייחס למשפט "לא תעשה לך גוי של שבת" אייל חילוני גאה

taro

New member
השאלה אילו ניסויים

אם מדובר בניסויים רפואיים, אני לא יכול להגיד שהדבר פסול בוודאות. שהרי, מותר להשתמש בבע"ח לטובת האדם, שכן חייו של אדם קודמים לזה של בע"ח(בהמות משא, אכילת בשר, כלבי נחיה וכו´). לעומת זאת, ניסויים קוסמטים זה כבר משהו אחר. אני לא אחראי עליך במובן הזה, אני אחראי לשלומך הנפשי בפני השם. כלומר, אני אמור לדאוג לכך שלא תחטא. אני לא אמור לדאוג שלא תסבול ואני גם לא חייב לחבב אותך - אני פשוט אחראי לך.

מחשבות

New member
שלום אייל: הכל מותר, הכל בסדר, רק

תזהר מאחד חלקלק כמו TARO. ואין אלוהים. בדוק.

Weird Eyal 21

New member
אל תדאג

אני יכול להסתדר מצויין עם חלקלקים.... אני הופך אותם למאוד מחוספסים... ובקשר לאין אלוהים...האמת היא שאני איתך...אני אתאיסט ואתה יודע מה הקטע הכי גדול?? אני פעם חזרתי בתשובה... הייתי דוס יותר מכל הדוסים שהיו סביבי.. ואז הבנתי את האמת....there is no god אייל

Weird Eyal 21

New member
תראה על ניסויים...

אני לא ידב איתך כי דעותינו שונות וזה לא הפורום הנכון אבל אתה מוזמן לפורם זכויות בעליי חיים אני אישית לא יודע מי החליט שהאדם קודם לבהמה אבל נעזוב את זה לא אתה ולא אף דוס אחר אחראי עליי לשלומי הנפשי בפניי שם.. אני לא מיניתי אותך לדאוג שלא אחטא ואני אשמח אם תאמר לי מי כן מינה אותכם לשמור עלינו החילונים הכופרים ורציתי לשאול שאלה נוספת שהריי כתוב "לא תעשה לך גוי של שבת" כלומר אסור לך לשלוח אנשים אחרים לעשות את העבודה שלך בשבת כי אתה גורם להם לחטוא גם אם הם גויים... אז למה כל שבת כשהגראנד קניון מחליט לפתוח את החנויות מגיעים פקחים דרוזים(גויים של שבת) ונותנים קנסות?? שהריי אם למוכר אסור לפתוח חנות בשבת אז למה מותר להם לעבוד בשבת?? ומה כל כך כואב לכם שהנהלת הקניון רוצה לפתוח את פארק השעשועים שלהם בשבת?? חשבתם אולי שבאצמע השבוע אנשים עובדים וילדים לומדים והיום היחיד אפשר ללכת לשם (או לכל מקום אחר) ולהנותכמשפחה ביחד זה שבת?? אבל גם זה לא כי בשבת אתם רוצים אותנו בבית הכנסת איתכם להתפלל משעה 7:00 בבוקר ועוד 12:00 בצהריים אוייש אתם מוזרים... ואגב אם מותר לשאול... למה אתה חוזר בתשובה?? גילית שאין לך תכלית בחיים?....ראית את האור?? אייל

taro

New member
אתה לא מינית, הקב"ה "מנה"

ולגבינו זה מה שחשוב. גם הילד שיוולד לך לא ימנה אותך לדאוג לו, אבל אתה מאמין שיש לך חובה עליו. בכל מקרה, אני אישית לא בעד חקיקה דתית, רק הסברתי לך מדוע האדם החרדי צריך לדאוג לך, גם אז ברמת המדינה בלבד. הדוגמא שהבאת הייתה מצויינת - אף אחד לא אמר לך ללכת להתפלל בבית הכנסת ואף אחד לא אסר עליך להכנס למכונית ולנוע, אסרו על המדינה להכריח אותך לעבוד. באשר לגוי של שבת - עד כמה שידוע לי, אסור לך לבקש מהגוי או לכפות עליו (במידה והוא מועסק שלך, או עבד לפי התנ"ך) לעשות עבודה בשבת. יש לכך חריגים, למשל, אם בע"ח נפצע בשבת, מותר לך לבקש מהגוי שיטפל בו. אני חושב שזה קצת אישי מדי לפורום הזה, לא?

Weird Eyal 21

New member
הקב"ה מינה????

אבל אם אני לא מאמין בדבר הזה שאתה קורא לו אלוהים???אייך הוא יכול למנות לי דברים??. מה שלא קיים לא ממנה ואגב אם זה אישי לפורום אז תשלח לי את זה במסר אישי כי נורא מעניין אותי למה חזרת בתשובה ואגב יש הבדל גדול מאוד בין פציעה של מישהו(ומישהו כולל בעל חי) לבין פתיחת פארק שעשועים..... פציעה זה פיקוח נפש לא?.. ופארק שעשועים?...זה מצריך גוי של שבת?? אגב אם זה יהיה רק גוי אז במד"א אסור שיעבדו יהודים בשבת??? ועוד משהו יש לי חבר שעובד במקדונלד´ס הוא צריך את הכסף אז הוא משתדל לעבוד כמה שיותר שבתות... באיזו זכות בא לו חב"דניק ושואל אותו אם הוא יהודי??? אם החוק אומר שהמדינה לא תכריח אותי לעבוד בשבת אז זאת אומרת שיש לי את הבחירה ואם אני בוחר לעבוד אז מה הבעיה שלכם??? למה הוא צריך לעמוד מול חרד ששואל אותו אם הוא יהודי ואז מתחיל לצרוח עליו שהוא כופר ואנטישמי וגויי וצרה לעם היהודי??? אולי הוא עשה את זה כי החבר ממוצא רוסי??? אייל

taro

New member
בוא נעשה סדר

אתה לא מאמין בקב"ה, אבל החרדי שחש תחושת אחריות עליך מאמין, ולגביו זה רלוונטי. לגוי אסור לגרום לחטוא בשבת, אבל זכותו לעבוד וכו´. גם סניף מקדונלד יכול לפעול בשבת, השאלה אם הסניף מעוניין בכשרות, וזה כבר דיון אחר לגמרי. בקשר לחב"דניק - תשאל אותו, מה אתה רוצה ממני?

israelberger

New member
רק בקשר לחבדניק....

או שיש לך טעות תמימה או שאתה משקר במצח נחושה אבל אני בטוח שזה לא נכון כי אני מכיר את חב"ד מקרוב (וגם חולק עליהם במספר דברים) ואני יודע שאף חבדניק בחיים לא יגיד לגוי להיתגייר וגם אם גוי ירצה להיתגייר הם ישכנעו אותו לא לעשות את זה.

yontz

New member
תשובה נוספת לעניין בע"ח

(לא נראת לי מתאימה לפירושי הדתיים אך נראת הגיונית...) בעבר, בזמן שקבעו שאסור לגדל בעלי חיים כחיות מחמד, הסיבה היתה סכנה לאדם מפני מחלות וזאת מכיוון שלא היו חיסונים לאותם בעלי חיים (וכן לאדם) כך שהם היו מעבירים מחלות לבני האדם המגדלים אותם. היום (לפחות מנק´ מבט זו) החוק הזה החל על הדתי לא רלוונטי.

Weird Eyal 21

New member
וכשאני הייתי דתי אמר לי

ה"רב הראשי" של העיר(בצרפת) שאסור לגדל כלב או חתול כי זאת חיה טרפה מעניין אייך כל דתי אומר משהו אחר... אייל

למעלה