שלום,אני שוחט...

l coyote l

New member
לפסקה הראשונה.

בפסקה השניה אין לי הסכמה שדרושה אינטליגנציה אחרת מהממוצע כדי להיות טבעוני.
רצון, בהחלט דרוש. מלבדו דרושה חמלה והסכמה כלשהי עם הרעיון, ודרושה קצת עצמאות ביישום/חשיבה שהולכת קצת נגד הסביבה.
אבל זה לא קשור בהכרח לאינטליגנציה.

סשה87

New member
אולי

אני כנראה פשוט מתכוון תחת "אינטלגנציה" להרבה דברים, בין היתר הדברים שהזכרת (כגון "חמלה" וכולי). אהבתי לקרוא פעם שאינטלגנציה משמע - לקרוא בין השורות.

vegetalien

New member

לאור הנקרא לעתים בין קבוצות הפייסבוק שלנו... אני בהחלט מסכים שאינטליגנציה איננה תנאי מקדים לטבעונות.

SupermanZW

Well-known member
אכפת אבל אני מעדיף להיות פראקטי ובריא

צר לי על הסבל של בעלי החיים בתעשיית הבשר, אני יודע שיש דרכים לצמצם אותו וחבל לי שלא פועלים על מנת לצמצם אותו. אני לא מתכוון להפסיק לצרוך בשר אך אם תקום קבוצה למען תנאים טובים יותר לחיות משק שיתנו להן להסתובב חופשי ללא צפיפות והתעללויות מסוגים שונים (למשל, בארגנטינה הפרות מסתובבות חופשי ולא שמים תרנגולות בכלובים צפופים וגם לא קוטמים את מקוריהן) וישחטו אחרי שוק חשמלי שלוקח חצי שניה במקום לתת לחיות לסבול סבל ממושך אני אצטרף.

אני מאוד מתנגד להתעללות בבעלי חיים ומעוניין לצמצם את סבלן (למנוע לגמרי אי אפשר) עד כמה שניתן אך לא במחיר בריאותי ולא במחיר הפיכת חיי למסובכים מדי.

סשה87

New member
אכפת

לא התכוונתי "אכפת" במובן של אכפת מסבלם, אלא שאתה מבצע הבחנה שגויה בין "טבעי" ל"לא טבעי".

אתה מצחיק אותי

חושב שלהיות טבעוני זה לא פקרטי. נכנס לפורום צמחונות וטבעונות כדי להגיד לנו שחיים את זה כבר שנים שזה לא פרקטי. לא נשמע לך מגוכח?
אני טבעונית. בדיקות הדם שלי מושלמות. לא רק זאת אף זאת- כשלא הייתי טבעונית היו לי חוסרים בB12 ובברזל. היום אין. אני אמנם לוקחת תוסף B12 [אותו נותנים גם לפרות, כך שזה מגיע גם למי שאוכל אותן, בצורה הכי "טבעית" עאלק. רק שאצלו זה מגיע בתוספת מוגלה, הורמוני גדילה, כולסטרול, המלחה רצינית בבשר כשר, והמון סבל ודם על הידיים ואצלי זה מגיע באותו התוסף בדיוק, רק בלי כל התוספות ה"ידידותיות" האחרות]. אינני לוקחת תוספי ברזל.
אין לי מחסור בויטמין C
אין לי מחסור בויטמין D
אין לי מחסור בחלבון, אני מתאמנת ומפתחת מסת שריר רצויה.
התזונה שלי לא יקרה יותר משלך. אם תקרא השרשור למטה תגלה שהקניות שלנו בסופר [שכוללות את מוצרי הנקיון וההיגיינה] מגיעות ל3600 ש"ח בחודש על עשרה אנשים [שזה 360 ש"ח בחודש לאדם לחודש. נראה אותך מתחרה עם זה ואוכל בשר תוך כדי].
אני לא צריכה לספור כלום, אני לא מסתובבת עם מחשבון, אני מאוד נהנת מאוכל ואוהבת לבשל [אם תרצה אפנה אותך לבלוגים עם אוכל מטריף חושים]. אני יוצאת בשמחה ובלי בעיה למקומות בילוי של אוכל, וכמעט תמיד יש לי מה לאכול היות וזה כל כך נגיש היום. אם הייתי מקדישה עוד גיגול [אוי! חוסר הפרקטיות!] לפני כל יציאה אז לא היה חסר לי מה לאכול אף פעם, במקום כמעט אף פעם.
לומדים פעם אחת מה טבעוני ומה לא, ואם נורא מפחדים [מאיזשהו מיתוס שהאכילו אתכם] הולכים לתזונאית [יש אפילו כאלה מוזלות], בונים תפריט מאוד כללי שממש לא קשה לעמוד בו [רחוק מרחק שנות אור מתפריט של דיאטה, אלא אם בא לכם לעשות דיאטה] וזהו.

לא הבנתי איפה הבריאותי נמצא [עד כה לא הובאו הוכחות לזה שאני פחות בריאה ממך, או שחברי הטבעונים פחות בריאים מחברייך הקרניסטיים], ולא הבנתי מה מסובך מדי בטבעונות.

עדיין מסובך לך מדי? מפחד על בריאותך?
יש דבר שנקרא אתגר 22 שזה לנסות חודש טבעונות בליווי של טבעונים ותיקים ותזונאיות מקצועיות [ללא עלות].
הם יעזרו לך וילכו איתך צעד-צעד, כך שלא ישאר מקום לספק בריאותי, והם אפילו ידריכו אותך איך לחיות חיי טבעונות נוחים ובכלל לא מסובכים.

אם אתה חוזר להתווכח לפני שניסית כנראה שאתה סתם "נעול". בוא תנסה אתגר 22 ונדבר עוד חודש.

Gidi Shemer

New member
אז בעצם אתה כמו קויוטי

שהחיים שלה בכלל לא מסובכים, היא לא חיה על בסיס ספירות מדוקדקות של מאקרונטוריינטים, חיה עם בעל ותינוקת שניזונים על בסיס אותו עיקרון, וכמו שכתבה לך- היא גם בריאה כשד, כולל נתונים מוצקים של בדיקות דם,לדעתי, מצאת את הפתרון שיאפשר לך לחיות השלום עם העקרונות שלך.

subatoi

New member
אפשר להיות טבעוני בלי לחשב, בלי לחשוב ובלי לבקר אצל דיאטנית

אפילו פעם אחת - ומצד שני אפשר גם להצהיר על התנגדות להתעללות בבעלי חיים ובאותו פה ממש גם לאכול אותם.
עולם מוזר.

SupermanZW

Well-known member
למה מוזר?

אני צורך בשר מסיבות פראקטיות ובריאותיות אך מציקה לי העובדה שבעלי חיים נאלצים לסבול כדי שאוכל לאכול אותם ואני מעוניין לצמצם את הסבל הזה למינימום האפשרי, כשזה יקרה תיפתר הבעיה המוסרית.

subatoi

New member
התבלבלת, הבעיה המוסרית אינה הסבל ותנאי המחיה.

הבעיה המוסרית היא עצם השחיטה וההרג של 100 ומשהו מיליארד בעלי חיים בשנה בכדור הארץ, ללא שום סיבה טובה, מלבד השבעת תאבונם וגחמותיהם הקולינריות של 7 מיליארד בני אדם בלבד.

הסבירו לך לא פעם ולא פעמיים ברחבי הדיון שאין עניין של בריאות כאן, אבל אתה בוחר להתבצר מאחוריו כדי להמנע מהתמודדות עם השחיטה המיותרת. אשריך.

SupermanZW

Well-known member
בשביל לאכול בשר צריך להרוג בעלי חיים והאדם מטבעו צורך בשר

אך בשם המוסר יש לשפר את תנאי המחיה של בעלי החיים הנאכלים על ידי בני אדם ולצמצם את הסבל שלהם למינימום האפשרי בכל התהליכים שהם עוברים עד וכולל שחיטתם.

subatoi

New member
אין קשר ל"טבעו" של האדם. פעם האדם לא הבין בתזונה.

היום כולנו חכמים יותר, יודעים שאפשר לקבל את כל מה שהגוף צריך גם בלי לשחוט אף חיה. אפשר לאכול בלי שאף אחד יסבול.
אתה ממשיך להתעקש על זה שאתה רוצה לאכול בעלי חיים, זכותך. אבל לפחות אל תטמון את הראש בחול ותגיד שמישהו הצמיד לך אקדח לרקה ואתה חייב.

SupermanZW

Well-known member
זה שאפשר לא אומר שכדאי

ודרך אגב, הוכח שמוחו של האדם האיץ את התפתחותו עקב הגדלת צריכת הבשר במאות אלפי השנים האחרונות.

subatoi

New member
זה שאפשר בוודאי לא אומר שכדאי.

מה שאומר שכדאי זה הסבל של 100 ומשהו מיליארד החיים שכל אחד מאיתנו בוחר בכל יום מחדש אם לאכול או לא לאכול. זה מה שאומר שכדאי. מי שאומר שהסבל של העגל שגדל בתנאי זוועה, של הפרות שנופלות ממשאיות באמצע הנסיעה (ראית את התמונה בפייסבוק בימים האחרונים?), של הדגים שמומתים בחניקה איטית ביותר, של האפרוחים שנגרסים, של הפרות שמוזרעות ללא הרף רק כדי ש"פרי" בטנן יישחט מעט אחרי שיגיח לאוויר העולם, של הפרות שנחלבות עד שתפוקתן יורדת ואז גם הם נשלחות לשחיטה - מי שאומר שהסבל לא נעים לו, לא יכול לומר שזה "לא כדאי".

ואם הגעת לטיעון המשעשע לפיו אתה מודאג מהעובדה שהפסקת צריכת הבשר תגרום לדעיכת המוח האנושי במאות אלפי השנים הבאות, אז נראה לי שנגמרו לך הטיעונים ואתה מתחיל להבין שאין סיבה טובה לאכול טובה מן החי ומן המת.
להתראות בהפגנה במוצ"ש הבא

SupermanZW

Well-known member
עניין של מינון, במצב הנוכחי סבלם של בעלי החיים מוגזם וניתן

להפחיתו משמעותית, גם ללא הימנעות מאכילת בשר. אפשר וצריך להפחית למינימום את הסבל של בעלי החיים ולגבי הטיעון של המוח, לי יש אינטרס בהמשך התפתחות המוח האנושי במאות אלפי השנים הבאות, אולי לך יש אינטרס הפוך, אם כן אני תומך בקידמה ואתה בהיפך, טוב, זכותך.

subatoi

New member
אני סומך על המדע העתידי שבעוד אלפי שנים

ידע לתחזק טוב מאוד את המוח גם בלי לאכול בעלי חיים. לאכול בעלי חיים כדי שניני-ניני-ניני-ניני-ניני-ניניך ידעו לחשב אינטגרלים ללא עזרת מחשב, זה בהחלט אחד התירוצים היצירתיים ששמעתי מימי.

ואם אחרי שקראת את רשימת הסבל בהודעה הקודמת אתה עדיין שיש כזה דבר כמו הפחתת סבל, אז באמת שאין לי מילים.

המשך שהיה נעימה בפורום, מקווה שתמשיך לקרוא כאן.

סשה87

New member
אני לא יכול להאמין

אני באמת לא יכול להאמין, אין מישהו ש"תומך בקידמה" מסוגל להגיד שמכיוון שישנם "סיפורים מדעיים" אודות השפעת הבשר על המוח במאות אלפי השנים הקודמות, הוא תומך באכילת בשר, למען התפתחות המוח במאות אלפי השנים הבאות????!?!?!?!?
באמת?!?!? מאות אלפי?!?! באמת...
טוב.

SupermanZW

Well-known member
אם אתה שולל את האבולוציה לא צריך להיות לך אכפת

לעומת זאת אם אתה מאמין באבולוציה יש לך סיבה טובה לצדד באכילת בשר.

סשה87

New member
וואו!!!

אי-אפשר ליצור דוגמית לחוסר הבנה של אבולוציה, יותר טובה מזו שאתה הצגת לנו כעת. אוף...
&nbsp
האמת, עכשיו שמתי לב, שכתבת די מוצלח - "אם אתה *מאמין* באבולוציה". אין מה לעשות, המוח עדיין אותו מוח - גם מי שלועג לדת הקודמת, צריך אלים חדשים להאמין בהם.

למעלה