אתה מצחיק אותי
חושב שלהיות טבעוני זה לא פקרטי. נכנס לפורום צמחונות וטבעונות כדי להגיד לנו שחיים את זה כבר שנים שזה לא פרקטי. לא נשמע לך מגוכח?
אני טבעונית. בדיקות הדם שלי מושלמות. לא רק זאת אף זאת- כשלא הייתי טבעונית היו לי חוסרים בB12 ובברזל. היום אין. אני אמנם לוקחת תוסף B12 [אותו נותנים גם לפרות, כך שזה מגיע גם למי שאוכל אותן, בצורה הכי "טבעית" עאלק. רק שאצלו זה מגיע בתוספת מוגלה, הורמוני גדילה, כולסטרול, המלחה רצינית בבשר כשר, והמון סבל ודם על הידיים ואצלי זה מגיע באותו התוסף בדיוק, רק בלי כל התוספות ה"ידידותיות" האחרות]. אינני לוקחת תוספי ברזל.
אין לי מחסור בויטמין C
אין לי מחסור בויטמין D
אין לי מחסור בחלבון, אני מתאמנת ומפתחת מסת שריר רצויה.
התזונה שלי לא יקרה יותר משלך. אם תקרא השרשור למטה תגלה שהקניות שלנו בסופר [שכוללות את מוצרי הנקיון וההיגיינה] מגיעות ל3600 ש"ח בחודש על עשרה אנשים [שזה 360 ש"ח בחודש לאדם לחודש. נראה אותך מתחרה עם זה ואוכל בשר תוך כדי].
אני לא צריכה לספור כלום, אני לא מסתובבת עם מחשבון, אני מאוד נהנת מאוכל ואוהבת לבשל [אם תרצה אפנה אותך לבלוגים עם אוכל מטריף חושים]. אני יוצאת בשמחה ובלי בעיה למקומות בילוי של אוכל, וכמעט תמיד יש לי מה לאכול היות וזה כל כך נגיש היום. אם הייתי מקדישה עוד גיגול [אוי! חוסר הפרקטיות!] לפני כל יציאה אז לא היה חסר לי מה לאכול אף פעם, במקום כמעט אף פעם.
לומדים פעם אחת מה טבעוני ומה לא, ואם נורא מפחדים [מאיזשהו מיתוס שהאכילו אתכם] הולכים לתזונאית [יש אפילו כאלה מוזלות], בונים תפריט מאוד כללי שממש לא קשה לעמוד בו [רחוק מרחק שנות אור מתפריט של דיאטה, אלא אם בא לכם לעשות דיאטה] וזהו.
לא הבנתי איפה הבריאותי נמצא [עד כה לא הובאו הוכחות לזה שאני פחות בריאה ממך, או שחברי הטבעונים פחות בריאים מחברייך הקרניסטיים], ולא הבנתי מה מסובך מדי בטבעונות.
עדיין מסובך לך מדי? מפחד על בריאותך?
יש דבר שנקרא אתגר 22 שזה לנסות חודש טבעונות בליווי של טבעונים ותיקים ותזונאיות מקצועיות [ללא עלות].
הם יעזרו לך וילכו איתך צעד-צעד, כך שלא ישאר מקום לספק בריאותי, והם אפילו ידריכו אותך איך לחיות חיי טבעונות נוחים ובכלל לא מסובכים.
אם אתה חוזר להתווכח לפני שניסית כנראה שאתה סתם "נעול". בוא תנסה אתגר 22 ונדבר עוד חודש.