שאלתי את המפקד שלי, הוא אמר לי שירוק זה הדרכה ושחור זה פיקוד. מ"כים ומפקדים ביחידות קרביות ובקורס מ"כים הולכים עם שרוך ירוק-שחור ואילו למשל מ"כים בטירונות 02 הולכים עם שרוך ירוק בלבד.
דרגות נגדים:סמל ראשון בקבע.מראה שלושה פסים ועליהם פלאפל. רב סמל(רס"ל)-סיטרואן אחד. רב סמל ראשון(רס"ר)-שני סיטרואנים. רב סמל מתקדם(רס"מ)-סיטרואן וכוכב. רב סמל בכיר(רס"ב)-שני סיטרואנים וכוכב. רב נגד(רנ"ג)-שלושה סיטרואנים וכוכב. לגבי השרוכים הם משתנים מבסיס לבסיס ומחיל לחיל: מש"ק מעצר-שחור.תכלת-מדריך.כחול כהה-מדריך בכיר.בורדו-מדריך של מדריכים. חום ירוק-סמל מחלקה בטירונות וקורסים.שחור ירוק-רס"פ בטירונות וקורסים. יש דברים שלא משתנים כמו ת"ש חינוך וקישור/גיוס למשל קורסיסטים עם שרוך אדום חנטרים לעומת זאת גם מדריך בכיר בחיל הים מסתובב עם שרוך כזה. מקווה שעזרתי.
מה ההגדרה המדוייקת של הזכאים לשרוך שחור? כי אני מכירה "הדרכת קצינים"... ובכל מקום אומרים משהו אחר... ולמקרה ספציפי, מנחי יישומים, שמדריכים בעיקר קורסים של קצינים (מ"פים ומג"דים) ומידי פעם קורסים לסגל הבסיס (חוגרים וקצינים) - עם איזה שרוך הם צריכים להסתובב?? כי ירוק זה הדרכת חוגרים...
אני בעיקרון גם מדריכה לפעמים דרגות גבוהות.. יוצא לי הרבה פעמים להדריך קצינים אבל אני עדיין עם שרוך ירוק וגם ככה שאר המדור שלי.. אנחנו ביקשנו שרוך שחור ואמרו לנו שזו בעיה לקבל אישור לכזה (לא זוכרת בדיקו את הסיבה, זה היה מיזמן כשביקשנו) לדעתי אם אין עדיין שרוכים ביחידה ניתן לבקש אישור לשרוך שחור, אבל לא בטוח שיתנו.. אצלנו אף פעם לא ביקשו שחור אלא ירוק אז לזה קיבלנו אישור. לדוגמאות אצלנו - הדרכות של אנשים עד דרגות ממש גבוהות של אלופי משנה ומעלה ואנחנו עדיין רק עם ירוק. מקווה שהבנת למרות שאני עצמי קצת התבלבלתי מההודעה שלי...
שזה הפוך. שהם מדריכים 95% קצינים, ומידי פעם פותחים קורס לקצינים+חיילים... כלומר, יש לי מדריכות בשביל הקורסים של הקצינים, ואנחנו מנצלים את זה גם כדי להעביר לשאר סגל הבסיס קורסים (פעם בתקופה, כשמגיעים חיילים/קצינים חדשים ויש דרישה)
דרגות: טוראי-ללא כלום רב טוראי- שני פסים סמל - שלוש פסים סמל ראשון- שלוש פסים ופלאפל באמצע נגדים: רב סמל - סיטרואן אחד רב סמל ראשון - שני סיטרואנים רב סמל מתקדם- סיטרואן וכוכב רב סמל בכיר - שני סיטרואנים וכוכב רב נגד- שלוש סיטרואנים וכוכב קצינים: סגן משנה - ארון אחד סגן - שני ארונות סרן- שלוש ארונות רב סרן- פלאפל אחד סגן אלוף- שני פלאפלים אלוף משנה - שלוש פלאפלים תת אלוף - חרבות(חרב ועלה של זית משולבים) אלוף - חרבות ופלאפל רב אלוף(הרמטכל) -חרבות ושני פלאפלים שרוכים: ירוק-מדריך אפור-חינוך כחול צהוב- נפגעים סגול- ת"ש אדום על יד ימין- תזמורת צהל חום- רס"פ/מאבחנת מחקר,מש"ק משמעת. כחול לבן - רסר משמעת. לבן- מש"ק תורנויות(מש"ק משמעת ראשי לרוב). כחול סגול-קישור כחול- מדריך בחיל הים. ירוק שחור-מדריך מחשבים(אולי עוד משהו). שחור - מדריך בבה"ד 1/12. אדום על יד שמאל- חניך תורן(כמו שהבנתי גם מדריך בחיל הים?) כמו שאתה רואה יש המון המון שרוכים... אפילו לא כדאי להתחיל עם זה.