שלום ,אני צריך עזרה.

kilalot

New member
שלום ,אני צריך עזרה.

שלום לכולם אני חייב עזרה. אני צריך להכין שיעור לחברים במחלקה על דרגות בצה"ל. מדרגות חוגרים ועד קצינים, אההה וגם נגדים. כל תפקיד והסימון שלו, איך משיגים אותו וכו'...??? ואני גם צריך לדעת מה מסמל כל צבע של שרוך, אני יודע ש: ירוק - הדרכה אפור - חינוך סגול - ת"ש זהו, יותר מזה אני לא יודע... מישהו יכול לעזור לי??? תודה.

IIyaelI

New member
קצת מה שאני יודעת...

דרגות חוגרים: טוראי (פס אחד) רב טוראי, רב"ט (שני פסים) סמל (שלושה) סמל ראשון, סמ"ר (סמל ועליו פלאפל) דרגות קצונה: סג"מ - ארון אחד סגן - שניים סרן- שלושה רב סרן - פלאפל אחד סגן אלוף - שני פלאפלים אלוף משנה - 3 פלאפלים תת אלוף - שתי חרבות (או חרב משולבת עם עלי של זית? תקנו אותי...) אלוף - שתי חרבות ופלאפל רב אלוף - שתי חרבות ושני פלאפלים

סאתאר

New member
תיקון,טוראי זה בלי פס בכלל

פעם הייתה דרגת טר"ש טוראי ראשון,וזה היה פס אחד אבל היא מזמן נעלמה מהנוף הצהלי....

קבלי תיקון

תת אלוף- חרב אחת אלוף- שתי חרבות רב אלוף(רמטכ"ל)- שתי חרבות ופלאפל :)

ממש ממש ממש לא!

תת אלוף - חרב עם עלה זית (נראה כמו איקס) אלוף - חרב עם עלה זית ופלאפל רב אלוף - חרב עם עלה זית ושני פלאפלים

מ ס ט י ק

New member
אני אנסה לעזור לך עם השרוכים

ברגע שאני אמצא את ההודעה שכתבת פעם (תשורשר עוד מעט)

שרוכים

שחור: מפק"צ בהשלמה לקצונה כחול- לבן: רס"ר משמעת חום: מש"ק משמעת אדום/כחול כהה: מדריכים של חיל הים כחול כהה/תכלת: מדריכים של חיל האויר כתום-כחול: מש"קית חילוץ בפיקוד העורף כחול- סגול: מש"קית קישור וגיוס יש גם שחור- ירוק וכחול-צהוב שאין לי מושג מה זה תקנו אותי אם אני טועה... :)

idos2

New member
מממ

עם אדום הולכים גם קורסיסטים שמיועדים להדרכה (לפחות בבה"ד 15) חום לפי נספח לפ"מ זה מאבחנות מחקר, ועוד משהו דומה, לא יודע איך זה הגיע למש"קי משמעת. ועל הדרך, יש גם כחול אדום - שוטרים צבאיים.

מ ס ט י ק

New member
לא נכון לגבי בה"ד 15

אדום אצל הקורסיסטים זה חנת"ר בורדו בבה"ד 15 (אני לא בטוחה אם בכל הצבא) זה פיתוח הדרכה. האנשים בבה"ד 15 שמיועדים להדרכה, עוברים קורס הדרכה, הולכים אמנם עם אדום אבל תגיות אדומות (בורדו ליתר דיוק) ולא שרוך.

hilali1

New member
אפור,בורדו וגם ירוק מעורב בשחור

בורדו - עם השרוך הזה הולכים בכל הצבא אנשים שעברו קורס של פיתוח הדרכה. אגב יש להם גם סיכה מיוחדת. לגבי אפור-זה א רק משקיות חינוך אלא גם משקיות הוראה ומורות חיילות. ומילה נוספת לגבי השחור- הולכים עם זה גם מפקצים בבה"ד 12, בבה"ד 1, בהשלמות קצונה, בהכנה לקצונה וכל מי שעוסק בהדרכת קצינים/צוערים(מד"רים למיניהם, מד"סניקיות, וכו) ירוק ושחור ביחד- אני יודעת שהולכים עם זה כל המדריכים של חיל חימוש אבל (חשוב מאוד) אצלנו בשיזפון(וגם בביסל"ש) גם כל הסגלים(הגננים) הולכים עם השרוך הזה. זהו

idos2

New member
ואיך נבחר החנת"ר?

בכל קורס יש כאלה שמראש מיועדים להדרכה. הם יעברו את הקורס, יקבלו שיבוץ לבסיס למשך כמה חודשים, ואח"כ יחזרו לעבור קורס הדרכה ולהישאר כמדריכים. בדר"כ החנת"ר הוא 1 כזה.

תוספת:

חום זה גם מאבחנת מחקר כחול-צהוב - חוץ ממכבי, זה גם מש"קיות וקצינות נפגעים אדום-כחול כהה: זה גם מ.צ

idos2

New member
לגבי השרוכים

שרוך ירוק זה כל מי שיש לו תפקיד פיקודי/הדרכה ואין לו שרוך מוגדר בצבע אחר. לדוגמא - מדריכים בבה"ד 15 הולים עם שרוך ירוק/לבן. יש לך תכלת/סגול - קישור (מילואימניקים) כחול/כתום - מש"ק/מדריך חילוץ והצלה. (פיקוד העורף) צהוב/שחור - הדרכת אב"כ. צהוב/כחול - מש"קית נפגעים. ירוק/שחור - גם שרוך הדרכה/פיקוד, לא יודע בדיוק מי מקבל אותו. חום - מאבחנות מחקר.

DanaJunkie

New member
...

ירוק שחור זאת הדרכה פיקודית.. כמו מדריכים של קורסים למשל, שהם בעצם גם מדריכים וגם מפקדים. חום- מאבחני מחקר ומאבחנים פסיכוטנכנים כחול\סגול- קישור וגיוס אדום- יש גם תזמורת צהל שיש להם אדום. אדום\כחול- משטרה צבאית

מ ס ט י ק

New member
ירוק-שחור זה הדרכה של שיריון

הדרכה של חיילים חדשים.. מדריכי שיריון שחופפים חיילים חדשים.

למעלה