שלום אני חדש

Yanchu

New member
אז אני אספר לך...

אבו מאזן הוא מתנגד בגלוי לפעולות טרור, ולא רק לפעולות טרור, אלא גם לזריקת אבנים ולכל שימוש בכל סוג של אלימות. כך שיחסית לערפאת, הוא מלאך. ואם אתה רוצה לשמוע את דעתי בנידון, אני הייתי מת שאבו-מאזן יהיה במקום ערפאת, אבל לצערי הדבר איננו אפשרי לחלוטין. אבו-מאזן עדיף מיליון מונים על ערפאת. אין וויכוח בכלל. לצערי, לפחות לדעתי, ערפאת מינה את אבו-מאזן כראש-ממשלה רק כדי לרצות כמה אנשים בעולם וכדי לעשות כאילו הוא מתחיל להיות נחמד. זה לא שלאבו-מאזן תהיינה אפשריות לעשות משהו מועיל באמת...

גם שרון ובוש תומכים בו

מה זה אומר לך? שרון אגב כבר נפגש אותי באופן חשאי מספר פעמים עוד לפני שבכלל עלה לאוויר רעיון המדינה הפלשתינית. כמו כן אבו מאזן היה בין ראשוני האנשים באש"ף (יחד עם זיאד-אבו-זיאד) שנפגשו עם יאיר הירשפלד ורון פונדק בשיחות שהובילו להסכם אוסלו, כלומר, כבר לפני עשור הראה נכונות להפסקת האינתיפאדה הראשונה. הוא בחור שאפשר להגיע איתו להבנות.

אותי-איתו

אגוצנטריות במיטבה

אה,וואלה...!!!

שכחתי שפה זה ממשל מתוקן ללא חלטורות.... שיו,מזל שהזכרת לי. (לא,אני בכלל לא בעד עראפת,פשוט עצם ההשוואה שיעשעה אותי..) טלטול

אני רק רוצה להזכיר לכל מי שמגנה את

הממשל הפלסטינאי(ואני לא אומרת שזה לא בצדק) תסתכלו עלינו לרגע עכשיו וגם בעבר ותגידו לי שאנחנו עד כדי כך שונים, שאנחנו הרבה יותר טובים מהם. הרי הממשל שלנו לא רקוב??!!! בטח שהוא רקוב! עד היסוד, לראש הממשלה שלנו אין סימני שאלה בחשבון הבנק שלו, ומספר השלדים שיש לו, וכמעט לכל שאר שרי הממשלה שלו, בארון גדול יותר מכל מספר ההרוגים משני הצדדים במלחמה הזאת, מתנהלת נגדו אפילו חקירה בגין פשעי מלחמה... ודרך הגב אלו היינו אנחנו שאמרנו את המשפט:"טוב למות בעד ארצנו", וכשאנחנו רצינו מדינה בזמנו אנחנו לא השתמשנו באלימות ואף בטרור? ובזה אני רוצה להזכיר לכם את הארגונים כגון ני"לי והאצל. אז אני לא אומרת שאני מסכימה עם הדרכים של הפלסטינאים, בכלל לא אבל אני גם לא מסכימה עם דרכנו, ואני יודעת שאולי חלקם יסכימו לקבל כסף בתמורה לעבור לירדן אבל אני גם יודעת שיהיו את אלה שמאמינים באידיאולוגיה שלהם (ובוא לא נדון בנכונות שלה כרגע) כמונו ויחליטו להשאר ולהלחם למען מטרתם בדיוק כמונו וכמו שאנחנו גם עשינו.

ממשל מתוקן כמו פה, הא?

ממשל מתוקן שבו אדם שהורשע באלימות, ונחשד בעבירות פליליות חמורות, ושכיום מתנהלת נגדו חקירה, ממונה לשר לבטחון פנים. (צחי הנגבי, הבריון מימית, ושר המשפטים בפרשיית בר-און חברון). ממשל מתוקן שבו אדם שנחשד במעורבות בפרשה פלילית שעוסקת בפרוייקט תעשייתי של מיליוני דולרים מתמנה לשר התמ"ס (אהוד אולמרט ופרשיית 'האי היווני' של דודי אפל). ממשל מתוקן, שבו אדם שנשוי לבעלות חברת כוח אדם גדולה ממונה לשר החקלאות שאחראי על בעיית העובדים הזרים (ישראל כץ). ממשל מתוקן שבו אישה שנראתה בתקשורת מכה באגרופיה מפגינים, מתמנית לשרת החינוך (לימור לבנת). ממשל מתוקן שבו ראש הממשלה הוא אדם שועדת חקירה המליצה שלעולם לא יכהן יותר כשר הבטחון. פשוט נהדר.

AirBalili

New member
אנשים...

קשה לי כבודד להתייחס לכולם...השתדלו להבין. הנקודה נכונה, השלטון פה לא מושלם, אבל מפה ועד להשוות את זה בכלל לריקבון ב'ממשל' אם אפשר לקרוא לו כך, הפלשתינאי הדרך עוד ארוכה.

אבו מאזן עשה דוקטורט על הציונות

אבל לא טען שום דבר בסגנון שאתה העלית. הוא אדם שמוכן לשלום עם ישראל ויש לנצל את העובדה הזו. ואגב, ארגון הלח"י הציע לנאצים שיתוף פעולה במלחמתם בבריטים בתמורה לטרנספר של כל היהודים, למעט הקומוניסטים היהודים, לא"י.

MoonShield

New member
רעיון נחמד הצעת

רק שהוא ממש לא נראה לי אפשרי... התעלמת לגמרי מהעובדה שירדן לא רוצה את הפלשתינאים בשטח שלה, שנים על גבי שנים הם היו בירדן והם חיו במחנות פליטים, ירדן לא רוצה שהם יתערבבו עם האולוסיה שלה. אם תתחיל הגירה מאסיבית לירדן היא פשוט תסגור את שעריה ואנחנו פשוט נשאר באותו מצב כמו עכשיו. עכשיו נצא רגע מהעניין הזה... מה מולדת מציעה בתחום החברתי? הכלכלי? בתחום החינוך? מה היא עושה ~בשבילך~ ולא ~נגדם~?

AirBalili

New member
תגובה...

כבר הייתה הגירה של 200,000 ערבים לירדן ולצערנו היא באמת סגרה את שעריה. רעיון הטראנספר הוא להעביר יהדים ולהביא במקומם יהודים שנמצאים בארצות ערב, מי אמר שכל הפלשתינאים חייבים ללכת למדינה אחת? ישנם כ-20 ארצות ערביות...ומולדת אולי לא פעילה מי יודע מה בתחום החברתי, לדעתי בזמן הזה יש דברים חשובים יותר וזה פועלה של מולדת. המפד"ל חיפתה על חסרונותיה של מולדת בתחוםפ החברתי בכך שחיקקה 13 חוקים בכנסת האחרונה, ליד מרצ עם 20 אם אני לא טועה בעוד שלמרצ היה פי 2 מנדטים.

אבל מי יסכים לקלוט אותם?

תשמע, אני חושב שעל דבר אחד אני כן מסכים עם מולדת- ירדן היא פלשתין האמיתית, והמדינה הפלשתינית היא רק פתרון זמני, מכיוון שהשלטון בירדן לא יוכל להחזיק מעמד. עוד כמה עשרות שנים הוא ייפול, וכדאי לנו מאוד שעד אז אנחנו נוכל לבנות יחסים נורמליים על מדינה פלשתינית שתקום ביו"ש ועזה. הפלשתינאים לא יעזבו מכאן אף פעם, העובדה שיש 200,000 שכבר עזבו לירדן וסביר לניח שאם ננסה את הרעיונות המזעזעים של מולדת יעזבו עוד כמה מאות אלפים, לא אומרת הרבה, מכיוון שהרוב המוצק של הפלשתינאים יישאר כאן וישיב מלחמה. בנוסף, כפיית טרנספר היא הפרה בוטה של הסכם השלום עם ירדן, ואין שום מדינה אחרת שתסכים לקלוט אותם באיזור. להעביר אותם לסוריה זה בלתי אפשרי, בין שני העמים קיימים יחסי שנאה, ובנוסף עלינו לזכור ששלום עם סוריה הוא אינטרס דחוף ביותר למדינת ישראל כאשר החיזבאללה מסוגל להגיע עם הטילים שלו עד לחיפה. בלבנון אין מקום לכולם, ויהיה קשה מאוד להעביר את כולם מיו"ש עד לשם, זאת חתיכת נסיעה... מצרים לא תסכים לקלוט אותם, כבר ב-79 בגין הציע להם לקבל בחזרה את עזה, הם כמובן סירבו.

MoonShield

New member
יש דברים יותר חשובים?

יותר חשוב להלחם באויב חיצוני כשהמדינה שלנו מתפוררת מבפנים? אין לנו אפילו הגדרה מדוייקת של "יהודי" ואנחנו רוצים להלחם באויב האנטי יהודי? לדעתי המצב בתוך המדינה לא פחות חשוב מהמצב מחוצה לה. בגלל זה אני מציע לבנות גדר, לעזוב אותם בשקט ולגרום להם לעזוב אותנו ככה שנוכל לדאוג לפערים החברתיים, לכלכלה, לתיירות ולכל שאר התחומים.

SuB D

New member
אפשרי גם אפשרי

שמע,עם עובדות לא מתווכחים,הטרנספר מרצון שאנחנו מדברים עליו,קרה,קורה,ויקרה,אין פה ממש מה לדבר על אפשרי לא אפשרי,אין סיכוי יש סיכוי,כי המציאות אומרת שזה מתבצע. עכשיו אתה אומר לי "ירדן לא רוצה את הפלשתינאים" , עכשיו מזה לא רוצה את הפלשתינאים ? הפלשתינאים זה חלק מהם,זה בעצם רובו הגדול של העם שלהם. ולדעתי,לפני שבכלל תתחיל ההגירה המסיבית צריכים לשבת למו"מ עם ראשי ירדן,ולהגיע להסכמים לגבי ההגירה הזאת,אחרי הכל,זה העם שלהם,ממש כאילו אנחנו נסגור את השערים לעולים יהודים מרחבי העולם. ואני לא צריך להגיד לך מה מולדת מציעה בנושאים האלה,בשביל זה יש מצע. אתה מוזמן לקרוא אותו: www.moledet.org.il

MoonShield

New member
ירדן לא מכירה בהם כתושביה

אלה שעברו - בודדים לעומת אלה שנשארו. ההגירה שהייתה עד עכשיו התבצעה בשקט ובמשפחות בודדות. ברגע שתתחיל הגירה מאסיבית ירדן תסגור את שעריה ואם ישראל תעשה משהו נגדם זה יהיה הפרה של הסכם השלום והם כנראה יכריזו עליו מלחמה. אני בספק אם אתה יודע מה מולדת מציעה בתחום החברתי והכלכלי... אחרת לא היית מפנה אותי למצע... היית אומר בקיצור את הדברים שאתה תומך בהם.

SuB D

New member
ויש לי שאלה אליכם,תומכי מר"צ.

כיצד אתם מציעים לפתור את הבעיה הדמוגרפית? זאת כמובן בהנחה שחשוב לכם שיהיה רוב יהודי בארץ. אחרי הכל,זאת מדינת היהודים.

קודם כל היציאה מהשטחים

תעשה רוב מוחלט של יהודים במדינת ישראל. אני אישית תומך בזכות השיבה הפלסטינית אבל רק לתחומי מדינת פלסטין בעתיד.

SuB D

New member
"מדינת פלשתין"

אחי,זה כבר נושא שונה. מדינת פלשתין = מדינת טרור. ביום שתקום מדינה כזאת,אנחנו יכולים להתחיל את הספירה לאחור,זה איום ממשי לקיומה של מדינת ישראל.

למעלה