שלום אני חדש

P o M i K i

New member
המצוות לא רק על היהודים

אלה על כל מי שחי בארץ ישראל כי אם חס וחסה יחיה פאגאן בישראל היהודי המסכן אולי בטעות יראה שיש עוד דברים בעולם חוץ מהיהדות. מכן בא המשפט "ישראל ליהודים". בגלל זה היהודים נלחמו בכנענים

P o M i K i

New member
זה נורמלי לגמרי

שהיהדות תהיה דת שלא מקבלת דתות אחרות. אחרי הכל היא דת בת 3000 שנה, בתקופה ההיא זה היה משהו שיגרתי. בגלל זה אני תמיד אומר שהיהדות היא פשוט דת שחיה הרבה יותר מידי זמן ממה שהיא מתעימה. אנחנו חיים בעולם חדש ודת כמו היהדות פשוט לא מתעימה לזמן הזה.

BlaT©

New member
צודק בהחלט! ../images/Emo41.gif

העולם התפתח, ואילו היהודים נשארו בבועה שהשאירה אותם מאחור, ועכשיו יש להם התנגשות עם העולם המודרני.

Marsha Figg

New member
אני רוצה לדעת

איפה כתוב הפסוק הזה ששומעים הרבה בהקשר למאגיה: "מכשפה לא תחייה".

RainBird

New member
שמות כב יז יש אימרה שתמיד מדהימה אותי מחדש של הנוצרים: "גם השטן יכול לצטט מספרי הקודש לצרכיו" מה שמלמד את החשדנות בטומאה גם בקרב עצמם.

Marsha Figg

New member
:(יז)מכשפה לא תחיה"

אני מצטטת מה שכתוב בקסוטו על הפסוק הזה: "(יז) כל מעשי כישוף, תהי תכליתם אשר תהיה, אסורים בישראל. איסור חמור זה נובע מההשקפה הישראלית על מהות האלהים. המכשפים מתכוונים להשפיע על הטבע או על בני אדם בתחבולות שלפי דעתם אין בכוח האלוהים להתנגד להן, או אף להשפיע על האלוהות עצמה ולהכריחה לעשות את רצונם. לכן רואה התורה במעשי כישוף כפירה בשלטונו של ה' על העולם, וכדי לחסל כל מעשה כישוף, קבעה התורה כי המכשפים חייבים מיתה. *מכשפה / גם מכשף בכלל, אלא שרב מעשי הכישוף היו נעשם על ידי נשים". וכל זה כתוב בפרשה שהיא כולה חוקים לעם ישראל, בין בעילת בתולות ויחסי מין עם בעלי חיים.
רחלי

P o M i K i

New member
בולשיט

הסיבה היחידה שהמצווה שזאת נמצאת שם היא בגלל שזה היה נהוג בקרב הכנענים והיהודים רצו להיות בדיוק ההפך מהם. כמו המצווה נגד הזאופילים שכתבו אותה בגלל שהיה מיתוס כנעני שאל הבעל קיים יחסי מין אם פרה. וזה כמו החוק שאסור לאכול בסר אם חלב כי היה טקס כנעני שבוא אכלו בסר אם חלב.

Marsha Figg

New member
מה זאת אומרת?

איזה חוק מכשפות היה לכנענים, שנשמע מדבריך שהרבה מהמסורת היהודית באה כנגדם?

P o M i K i

New member
לא בכלל לא הרבה...

כמאת כל הבסיס של היהדות נבנה על הרעיון זה את היהדות פשוט בנו אנשים שרצו להיות "מיוחדים" ולהיות שונים ממה שיש סביבים (מכאן בא הרעיון של עם סגולה) אז אם כל הארץ אז הייתה אם דתות "פאגאניות" הם המציעו את ה"מונוטאיזם". ואז בגלל שאם הזמן העם "התפתה" מהעמים שהיו ליד הם כתבו את ספרי "החוק"(שמות ויקרא במדבר דברים) אם הזמן שחלק מהם זה פשוט חוקים אנטי פאגאנים. (וחלק זה חוקי מוסר ועוד..) ולכנענים לא היה חוק מכשפות, זה פשוט היה חלק מהדת שלהם והשתמשו בו בטקסים (וגם בכל מיני שיטות לניבוי עתידות ביום יום)

Esk3ra

New member
אני חושב...

אני חושב שהתגובה הזאת היא פוגעת ומעליבה כל יהודי באשר הוא אל תזלזל בדת שלי כפי שאני לא מזלזל בשלך גם אני יכול להגיד שוויקאנים הם חבורה של טיפשים ואנשים משועממים שמתפללים לקרמיקה! אבל זה לא נכון וצריך להיות סוג של כבוד בין הגולשים (שלא לדבר בין בני הדת השונים) ולפי מה אתה מבסס את הטענה הזאת? לפי התאכזבותך מהדת? לפי חוסר העניין שלך ביהדות? אתה לא יכול להגיד שקמו כמה אנשים שרצו להיות מיוחדים ואמרו בואו נקים יהדות זה שטות, זה זילזול ואני מקווה שלא תחזור על אותה שטות תודה ומקווה שהבנת

RainBird

New member
זה מזכיר לי שיעור תנ"ך אחד. המורה שלנו הביא תצלום מהתרגום של האנום אליש (מיתוס הבריאה הכנעני) שבו כתוב שבחג הפריון יש לבשל גדי בחלב אימו לאלה. ויש גם את החוק "לא תבשל גדי בחלב אימו". זה היה חלק משיעור התנ"ך בבגרות, תרגום של החוקים והמצוות. אז בבקשה. באמת יש איפה שהוא אנטי ביהדות נגד כל דבר לא יהודי. וברור שכך יהיה! כי הדת שרצתה להיות שלטת ניסתה להיות שונה מכל העמים מסביב. זה לא לרעתה דווקא, אבל זה נכון. לי אין בעיה ספציפית עם התנ"ך (חוץ מרצח העם, בכיבוש ישראל והיחס המזלזל לנשים) הבעיה הרצינית שלי הוא התרגום המודרני שלו והשימוש המודרני שלו. אבל זה רק אני. גלשתי ארדן.

P o M i K i

New member
אני מצטער אם מישהו נפגע מהתגובה

זה לא הייתה המטרה שלי אני לא ילד קטן, אבל קודם שהיהדות תיתן את הכבוד הבסיסי עלי ואז אני יתן כבוד עליה. כי תכלס לא משנה מה תגיד היהדות בנויה על התנ"ך, ולתנ"ך אני בחיים לא יתן כבוד. זה ספר גיזעני, מפלה, מלא בשקרים ועיוטו אותו לדברים שפוגעים ביהודים (לדעתי) ולשאר העולם. כמו שאני לא יתן כבוד למיין-קאמפ אני לא יתן כבוד לספר הזה. ואני לא וויקן. "שלא לדבר בין בני הדת השונים" אני לא נתתי כבוד ליהודים? תעשה את ההבדל בין יהדות ליהודים. ולפי מה אתה מבסס את הטענה הזאת? בעיקר לפי שיעורי תנ"ך, דברים שקראתי ועוד כל מיני... בכל מקרה מה שאני יגיד לא ממש ישנה כלום לפי דעתי היהדות זאת דת פרימיטיבית שמתעימה לתקופה שבא הוא נוסדה. לא לזמן הזה.

BlaT©

New member
אני לא חושבת שמישהו...

זלזל ביהדות באיזשהו אופן. אני יודעת שאני לפחות, מכבדת לחלוטין כל אמונה של אדם אחר כפי שהייתי רוצה שיכבדו את אמונתי. לכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא בוחר. אגב, על סמך מה אתה יכול לבסס את הטענה ש"וויקאנים הם חבורה של טיפשים ואנשים משועממים שמתפללים לקרמיקה"?

P o M i K i

New member
כל עוד את לא לומדת בבצפר דתי

כשתגיעי לתיכון (כל בצפר זה שונה מתי בדיוק) את תלמדי תנ"ך לפי הגישה הביקורתית ויספרו לך גם על הגישה המסורתית. הגישה הביקורתית מסתמכת של המציאות ועל ממצאים ארכיאולוגים (בניגוד לגישה המסורתית שמסתמכת על התנ"ך
) ותוכנית הלימוד כוללת גם את חלקים בספרי החוק ושם אנחנו צריכים להסביר מדוע כתבו כל חוק שנמצא שם.

למעלה