שלום אני חדש

burhtk1

New member
שלום אני חדש ../images/Emo13.gif

מלפני בערך שנה התחלתי להתעניין במיסטיקה ובכישוף... ויש לי שאלה... בתורה כתוב "מכשף ומכשפה לא תחיון"... והשאלה שלי היא: האם התורה מדברת רק על מכשפים ומכשפות רעות (כישופים שחורים וכל זה) או על כול המכשפים והמכשפות שקיימים (גם כישופים לבנים וגם כישופים שחורים)... תודה על התשובות ^-^

THE gray

New member
על כל מה..

שלא נקרא "סגולה" שזה אומר מכשף טוב מכשף רע מכשף מכוער ומכשף יפה..

burhtk1

New member
אז זאת אומרת ש...

לפי התורה חייבים להרוג כל מכשפה שיש???

Envenom

New member
ההגדרה של התורה למכשפה..

היא משהו כזה בערך: כל מי שמבצע ניסים שהם כביכול לא ניסים (יענו טריקים) לא בעזרת האל ולא בפקודתו. או במילים אחרות: כל רופאי האלילים של אלילים למינהם (ונביאי שקר, לצורך הענין)

burhtk1

New member
ובימינו?

החוק להשמדת המכשפות שלפי התורה עדיין קיים? או שהוא בוטל?

Envenom

New member
אני לא חושב שהוא בוטל..

אבל מצד שני יש חוק נגד רצח, סואו.. אני מניח שהחוק מהתנ"ך לא בדיוק תקף.

P o M i K i

New member
עקרונית כן

מעשית אף אחד לא יבוא ויהרוג אותך בגלל זה. אבל אנשים שבאמת שומרים על החוקים כמו שהם כתובים אמורים לבוא ולהרוג אותנו. אבל זה בעיקרון לא חוק שבא נגד מכשפים. זה מהחוקים שאמרו "אם הכנענים עושים ככה אז לנו היה חוק ההפך"

THE gray

New member
אני מבקש...

זה לא חוק, זאת מצווה.. וההבדל הוא ענקי. כאילו חוק זה בא מהרשות המחוקקת ואנשים לא משנה מי הם מה הם וכמה הם צריכים לציית לו, מצווה זה סתם עוד אירמה שאמורה לעצב דרך חיים כלשהי של איזה דת שאנחנו כביכול שייכים אליה. אני ממס לא מסכים עם המצוות של הבית השלישי שמוגזמות ולא מוקושרות למציאות, מצוות שבכמה ובכמה מקרים ציך להרוג אותי בסקילה. זנות דתית.וכלכך חבל כי היהדות במקור מביאה רעיונות מדהימים... אוף... אז זה לא חוק, אין לזה זכות להיקרא חוק.. זאת מצווה ומזה נובא שזה לבחירתנו לציית לה או לא.

P o M i K i

New member
בית שלישי????????

למה ללכת כל כך רחוק? פתח בספר דברים, כל חוק (או מצווה, מה שעושה לך את זה) שלישי מוצא דרך חדשה להרוג אותי ואותך...

THE gray

New member
יש מצב...

ואני מתקן, מבית שני התחלנו כמו עשר פרות להקשיב למסיונרים דתיים... זה אומנם הדבר היחיד שהחזיק את היהדות כדת ואת היהודים מאוחרדים אבל זה גם דפק לנו את הצורה לאט לאט...

Tatu4Taty

New member
נהפוך הוא

עצם המילה מצווה באה מהמילה צו והיהדות רואה בכך חוק לכל דבר, כך שהרבי האזורי שלך ממש לא יתייחס אליה כאל "עוד אימרה". למרות זאת, אני באמת חושב כמוך שלרוב המצוות אין זכות להיקרא חוק, לפחות ע"פ אמות המידה המוסריות שלי.

לפי התורה מכשף הוא

אחד שמנצל את כוחות ה"סיטרא אחרא" ומבצע כשפים..ה"סיטרא אחרא" הוא כוח הרוע.. אני לא חושב שאלוהים מתנגד לכל הוויקנים שאוהבים את הטבע והסביבה..בע
חביב הקסם

Weirdi

New member
להפך

האלוהים היהודי ממש לא אוהב את הוויקנים, כיוון שהם מפרים את אחת הדיברות היותר עקרוניות... אהם... לא תיקח אלוהים על פני... ולפי מה שכתוב בתנך, נראה כאילו אלוהים לא ממש אוהב פגאנים לגווניהם.

Esk3ra

New member
התורה מדברת...

התורה מדברת על כל כישוף שלא עוסק בקבלה בזמנו כישוף מאוד נפוץ היה העלייה באוב שזה למשל היה איסור אני גם לא חושב שה' מתנגד לוויקאנים שלפי דתם מאוד אוהבים את הטבע ובוא נגיד שמאוששים אותו! אבל הוא לא יעניש אותך אם תעשה את זה

THE gray

New member
ולמה...

שהגדול מכולם מלך מלכי המלכים והמלכות לא יאהב אנשים שרובם ממש נחמדים... לא מבין למה לכ השנאה הזאת... למה כל דת חייבת לשים לעצמה אנשים רעיים מה נגמרו לנו השדים שאנחנו צריכים לסקול את הפאגנים??

BlaT©

New member
למה כל דת חייבת...../images/Emo41.gif

לקטול את חופש האמונה ולהחליט שהיא האמת היחידה והנכונה?
כל דת היא דרך אחרת להסתכל על האלוהות, למה הם לא יכולים לקבל את זה ולקבל אמונות אחרות? זה מה שאני כל כך שונאת ביהדות. הסגירות הזאת, הפסילה של כל דרך אחרת להסתכל על האלוהות, ובכלל, לחיות.

Nizzan Cohen

New member
בבקשה אל תבלבלו בין הרצוי למצוי....

היהדות בפירוש מתנגדת לוויקה. למה ?! כי וויקה זה פאגניזם, פאגניזם זה פוליתאיזם ופוליתאיזם זה עבודה זרה. עבודה זרה זה אסור. "לא יהיה לכם אלוהים אחרים על פני". וויקה זה גם כישוף. לא משנה איזה כישוף - זה פשוט כישוף. וכישוף אסור ביהדות "מכשפה לא תחיון". לפי הפרק לעיל אפשר לראות מה מלך טוב עושה לפאגנים בממלכה שלו... * עכשיו, זה אלוהים כפי שהיהדות מציגה אותו. אנחנו יכולים לבוא ולטעון "אבל אבל אבל... זה לא מוסרי כפיה דתית ! ". אם זה מה שאתה מאמין, אז כניראה יהדות -כדת- לא ממש מתאימה לך. סתם לשם אירוניה, אני לא חושב שיש עוד הרבה דתות שמקטרות כל הזמן על כמה שאין כלפיהן סובלנות דתית כמו היהדות
. *כל המצוות האלה חלות רק על מי שנולד יהודי, כי האחרים פשוט בורים ועמי ארצות [פאגנים - עובדי אדמה] אז אלוהים לא שופט אותם שהם לא חיים לפי "האמת הגדולה שלו" כי הם לא קיבלו אותה.

BlaT©

New member
ומה עם הנצרות?

בה אין התנגדות כל כך גדולה לפאגאניזם?

למעלה