שלום... אני חדש פה...

כדאי לך על נועם!

יש מאלה אנשים שאני, מיכלי קרן ואלישבע מכירות שלומדים בנועם, והם.. טוב.. טיפשים אבל זה מהנקודת מבט שלי כאילו..

THE PooPick

New member
תגובה למאור-

לדעתי, במצב שבו אתה נמצא כרגע אתה לא יכול להתייעץ עם אנשים שלא מכירים אותך. אין "ישיבה טובה" ו"ישיבה לא טובה", יש ישיבות שמתאימות לאנשים מסויימים, ויש לאנשים אחרים. כל אחד והמסגרת אליה הוא זקוק, את הרמה אותה הוא מחפש, והחברה שבתוכה הוא לחיות... לדעתי אתה צריך לדבר עם אנשים שמכירים אותך ומכירים ישיבות... אחרי שתדע איזה ישיבות מענינות אותך, תוכל לקבל חוות דעת מאנשים לגבי הישיבה, אבל רק אחרי שתדע מה אתה מחפש. אני אישית לומד בכפר הרא"ה, ומוכן לענות על שאלות אם יש לך עניין. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה!

ברוך הבא!

מאור- תראה לדעתי תבדוק יש ה-מ-ו-ן ישיבות לבנים- שזה ייתרון ענק- יש ישיבות קטנות ויש ישיבות ענקיות- השאלה מה יותר מתאים לך- תעשה לעצמך שימה מה אתה רוצה בישיבה ותבדוק איזו ישיבה הכי מתאימה לציפיות שלך- כמו שכבר אמרו לא הכל יהיה מושלם אבל בגלל שיש פול מקומות אז הרבה יותר פשוט!!! בקשר לחברים- אני יודעת שזה קשה ושיהיה לך ממש מוזר לעזוב את כולם אבל- מניסיון- אחרי חודש אתה פחות תרגיש את זה- הדבר היחיד שאולי עוד תהיה לך בעיה זה כשתחזור אז בהתחלה תרגיש ממש מוזר עם זה שכולם מדברים על דברים שהיו ואתה לא יודע מהם.. בכלופן לדעתי תבדוק מה ב-א-מ-ת הכי מתאים לך- ובקשר לחברים- אחרי הלימודים אתה ממילא תשאר עם קשר רק עם כמה מהם ואולי גם איתם לא- אז חבל להרוס אופי ולהרוס פוטנציאל בגלל אנשים שאולי לא תזכור מי הם בעוד 20 שנה.... בהצלחה בבחירה שלך!!!

maor13

New member
היי... :)

תקשיבו, הבעיה שלי היא לא ל -איזה- פנימייה / ישיבה!!! הבעיה שלי היא : לאן ללכת?!?!?!? לפנימייה בלי חברים שלא תהרוס ותקלקל אותי?! או לבצפר תיכון דתי שבד"כ מתקלקלים שם ושכל החברים הולכים לשם?! זאתי הבעיה..... ויש עוד התפשרות זה להשאר בישיבה בעיר.. שגם אין לי שגם חברים... אבל לפחות חוזרים כל יום.. ואפשר להישאר בקשר... ובעיה נוספת : יש לי ידידה ממש ממש ממש ממש ממש טובה! שאני רואה אותה רק בשבתות... ו.. אם אני יראה אותה רק פעם 1 בשבועיים אז אני מפחד שהקשר בינינו ירד.. ואני ממש ממש לא רוצה שזה יקרה!!! באמת!!! מה עושים??? ואת צודקת שעוד 20 שנה אני לא יזכור מי החברים שלי.. (יכול להיות שכן ויכול להיות שלא...) אבל.. לא יודע! הם עדיין חברים שלי! עכשיו! ובלעידהם את מי יש לי?! אוףףףףף... זאת 1 הדילמות הקשות בחיי! באמת!

מממ....

תשמע- קח לדוגמה את מיכלי ואלישבע ואותי- אנחנו עברנו עכשיו דירה, עזבנו את כל החבר'ה והכל לעיר אחרת לגמרי. אבל--- אנחנו שומרים קשר והכול ויש לנו סופסוף גם חברים פה אחרי חודש כאן!

maor13

New member
למיכלוש בסגול...

תקשיבי, את הלכת לבצפר עם עוד 2 חברות!!! אני לבד!!! זה שונה מאודדדדד!!! ואני גם בטח מתאר לעצמי שהם החברות הטובות שלך... אז.. בכללל!!!

מאור ...

ב"ה אתה יכול לנסות דבר כזה ללכת ללמוד ט' באמי"ת (לא שיש לי משהו בעד אמי"ת) ולראות אם באמת אתה רואה שאתה הולך להתקלקל אז תעבור לא יהיה לך כל כך קשה כי אין לכם בגרויות בכיתה ט' זאת גם אופציה ... וסתאם שאלה איפה למדת ביסודי?

maor13

New member
אפרת...

מה שאת אומרת יכול להיות רעיון טוב... אבל השאלה היא אם בשנה הזאת אני לא יתקלקל כבר שם... ויכול להיות שאני כבר יקלוט שם ת'חבר'ה ולא ירצה ויוכל לעזוב... או ש... אני כבר לא ירצה להתחזק ולא יהיה לי את החשק.. מפחד מיזה... ולמדתי ביסודי בתחכמוני ועכשיו אני לומד שנתיים בישיבת הדרום (ז'&ח').. כרגע אני בכיתה ח'... אז.. את מבינה אותי??? ו.. למה אין לך משהו בעד אמי"ת? הרי למדת שם , לא?

tiki tiki

New member
LOL!!!

אני?! חברה של איילת?! ועוד ללמוד איתה בכיתה?!?!? טוב שלא! 'סתכל על החתימה ותבין כמה זה לא יכול להיות.

maor13

New member
טוב נו..!

מה זה משנה?! אז את "לא" חברה שלה! אבל את מכירה אותה?!!? זה שונה מללכת לבד??.. ואמרתי לך מה הבעיה ה-2.. (הידידה...) :/

lali37

New member
לדעתי לא כדאי לך להכניס את

הידידה שלך בשיקולים... כאילו אני מבינה אותך לגמרי וגם אני עמדתי בפני החלטה דומה ואז אמרתי לעצמי שאני לא יתן למישו אחד, ולא משנה כמה הוא חשוב לי להשפיע בהחלטה כ"כ גורלית על החיים שלי. אם הקשר בינכם מספיק חזק הוא יעמוד בזה... תדברו הרבה בטלפון...

THE PooPick

New member
אם אתה חושב שמתאים לך פנימיה-

אז לך על זה! אני לא מכיר אותך ולא יודע עד כמה זה מתאים לך, אבל אם אתה מרגיש שפנימיה זה בשבילך- אז ממש כדאי. יש לזה המון יתרונות! כל מי שלומד בפנימיה יסכים איתי... זה משנה לך את החיים! ובקשר לידידה שלך- אם אתה לא חושש שהיא תפגוש מישהו אחר, ותתנתקו, אז באמת שאני לא חושב שיש לך מה לפחד. קשר טוב לא מתנתק סתם ככה, בגלל שמישהו עובר לפנימיה...

maor13

New member
חבר'ה... ממש תודה!!!

עזרתם לי מאוד...!!! באמת!!! למרות שאני עדיין לא סגור על עצמי......................... ואין לי מושג מה לעשות..................!.................. ואתה צודק בקשר לידידה, אם זה באמת קשר טוב הוא לא יתנתק, וזה אפילו מבחן... אם זה יתנתק מכזה דבר או שלא... ולגבי זאתי שאמרה שהיא לא כ"כ חשובה אז.. היא כן! היא חשובה ממש! ובוא נגיד שהיו אומרים לי שאם אני הולך לפנימייה ואנחנו כבר לא נהיה בקשר אז... לא הייתי הולך לפנימייה!!! ב-100%!!!

למעלה