שלום... אני חדש פה...

maor13

New member
שלום... אני חדש פה...

שלום... אני חדש בפורום הזה... חיפשתי פורום של דתיים אז מצאתי את זה.. (נראה לי היחיד...) וגם אני בבני-עקיבא... אבל לא רציתי לדבר בדיוק על בני עקיבא... (אני בסניף רחובות דרך אגב..) רציתי להתייעץ איתכם בתור אנשים דתיים, ולדעת מה אתם חודשים. טוב אז ככה : אני בן 14 ואני צריך להחליט איפה ללמוד שנה הבאה... אני כרגע לומד בישיבת - הדרום ברחובות... בצפר חרא... (אין לי כוח לפרט בדיוק למה...) עכשיו בכיתה ט' רוב החברים (ככה הם אומרים.. לכו תדעו מה יהיה..) עוברים לאמי"ת... זה בצפר דתי.. כמו תיכון.. אבל בעיקרון כל מי שיוצא מי שם בד"כ מתקלקל.. לא כולם! אבל הרוב! וזה בעיקרון האופציות שלי ברחובות... עכשיו אני חשבתי וחשבתי... לא ידעתי מה לעשות... חשבתי פנימייה טובה, להשאר בישיבה שלי, לעבור לאמית וכו'.. רוב החברים עוברים לאמי"ת וכמה לא יודעים עדיין....... (כמוני...) טוב אז החלטתי שאני ילך לאמי"ת.. אם כבר הרבה הולכים אז גם אני ילך... יאללה מה כבר יכול להיות? עכשיו היועצת בבצפר שלנו הילדה שלה אז היא ידידה ממש ממש טובה שלי... אז היא מכירה אותי וזה.. והיא אמרה לי שהיא רוצה לדבר איתי וכו'.. טוב אז דיברתי איתה וזה והיא אמרה שהיא ממש ממש לא רוצה שאני ילך לאמי"ת... כי אני יתקלקל שם... והיא מציעה לי ללכת לפנימייה או להשאר בישיבה שאני נמצא בה כרגע... והיא אמרה לי סיבות והשפיעה עלי ממש!!! ועכשיו אין לי מושג מה לעשות ולאן ללכת... ואני צריך להחליט כי ההרשמות כבר מתחילות....... היא הציעה לי בעיקרון לפינימייה בשם : מדרשיית נועם.. בפרדס חנה או משו כזה... ההורים שלי לא רוצים גם כ"כ שאני ילך לאמי"ת... אבל אף-1 לא יכול לקבוע חוץ מ... מני! מה אתם אומרים? לאן כדאי ללכת? מה לעשות? מצטער על האורך וגם אם זה לא הכי קשור לפורום... פשוט לא מצאתי פורום שאוכל לרשום בו את זה... תודה מראש...! -מאור-

ברוך הבא

המדרשיה זה מקום מצויין!!! אבל זה נראה לי קצת רחוק ממך. ממה שאני יודע יש רק ילד אחד מרחובות שלומד במדרשיה.

maor13

New member
היי! למשועמם... :)

כן, היא המליצה לי ממש בחום על המדרשיה!!! ואמרה לי שזה מתאים לי... (איך שהיא מכירה אותי...) אין לי מושג למה אבל זה מה שאני יודע.!. ואיזה ילד? אתה אולי יודע ת'שם שלו? ובן כמה?

ashkeloni

New member
אוקיי....דבר ראשון, ברוך הבא!

עכשיו...אני מבין למה אתה מתכוון... אני הלכתי בכיתה ז' לבית הספר שרוב החברים הלכו אליו, זאת היתתה טעות... בסופו של דבר עברתי לבית ספר אחר, ושם אני מרוצה במיוחד... עכשיו, אתה דתי? אתה אוהב מקצועות קודש? תנסה להתקבל לנתיב-מאיר או אור עציון... אפילו שאני אישית לא הייתי הולך אליהם (בגלל הסלידה שלי ממקצועות קודש) אבל יש לי כמה חברים שלומדים בבתי הספר הנ"ל, והם בתי ספר לא רעים... עכשיו, אם בית הספר הזה שאתה מדבר עליו הוא הבית ספר שאני חושב שהוא, אז תנסה ללכת לבית ספר אחר...אל תפסול אפשרות של בית ספר חילוני, תבדוק את כל האפשרויות שלך טוב טוב ורק אחרי שתבדוק את כל האפשרויות תחליט... בהצלחה!

maor13

New member
לאשקלוני... :)

בקשר לשאלותיך, כן, ברור שאני דתי!!! מה נראה לך?! ות'אמת?! אני לא אוהב כ"כ מקצועות קודש... אבל בוא נגיד... אממ... יכול "להסתדר" איכשהוא... גמ' - סולד. :) ולא הבנתי למה פסלת ת'בצפר שאני חושב ללכת אליו.. (על מה אתה חושב???) ולמה חילוני?! אני דתי!!! אז למה נראה לך שאני ילך ל בצפר חילוני?!?!? ואני יודע שאני צריך לבדוק את כל האפשרויות... אבל יש לי עוד שיקול. יש לי ידידה ממש ממש ממש טובה!!! (אנחנו כמעט כמו חברים...!) וזה יהיה ממש קשה לי אם אני יהיה בפנימיים ואני לא יראה אותה איזה שבועיים או אפילו יותר... וגם את שאר הידידות והחברים...... מה אתם אומרים&חושבים? -מאור-

beckham17

New member
שלום מאור... ברוך הבא!

לדעתי אל תלך לאמי"ת. הרמה הדתית של ביה"ס יכולה להרוס מאוד... אני ממליץ לך על פנימיה... יש לך הרבה מאוד אופציות ברחבי הארץ. בקשר למדרשיה - המקום מתאים רק לאנשים חולים במיוחד... זה מקום עם סיפורים על מכות בשביל הכיף. ככה שאם אתה באמת מאוד רוצה לבלות בבית הספר שלך בללכת מכות עם המחזורים השונים... אם תנסה ללכת לחבר שלך ממחזור אחר, ורק תדרוך על הדשא שלפני הפנימיה שלו, תצפה למכות... ככה שאם זה מה שאתה מחפש, לך למדרשיה... אני אישית ממליץ לך על חספין או כפר הרוא"ה... או אולי גם על אור עציון, למרות שאני לא כ"כ מכיר... נתיב מאיר זה מקום עם רמה גבוהה של לימודי קודש, ובמיוחד גמרא... אחד המקומות האחרונים שעדיין עושים שם בגרות בגמרא רק בשמינית על 40 דף בבת-אחת, ולא מחלקים ל-20-20 בשביעית... אני מקווה שתעשה את ההחלטה הנכונה מצידך...

קרן!!!!

בשביל ללכת למדרשייה הילד צריך קצת אומץ! אין לך מושג מה הי"ב עושים לכיתות הנמוכות שם.. אח של איילת שם והיא מספרת לי מה הם עושים לו! אבל הוא אוהב את זה! הוא אוהב את האיומים! ולך מאור: אני לא אומרת אל תלך! אני לא פוסלת את הביצפר! פשוט זה רק הקדמה של הביצפר שאתה חושב עליו..(אלא אם כן אתה אוהב איומים ודברים כאלה) וכפר הרוא"ה אם אתה לא אוהב מקצועות קודש אז אל תלך כי ניראה לי שלומדים שם המון.............................................. וביצפר רחוק מהבית גם לא כי אתה אומר שאתה לא יכול להיפרד מהידידה שלך אז חפש ביצפר נורמלי בישבלך שקרוב לבית! בהצלחה לך!!!!! -שנה טובה-

נועה-אני רוצה שכל החבר'ה בפורום...

מכתה ח' יבואו למדרשיה כדי שנוכל לבקר אותם אז למה את מבריחה אותם?!

beckham17

New member
אבל מי שעושה את זה...

עושה טעות קשה...... ולדעתי השיקול על הקושי בפרידה מהידידה הוא לא שיקול, בגלל שבכל מקרה זה ממש רע שתהיה לך חברה בגיל כזה... הפירוד ממנה יכול לעשות לך רק טוב...

באנה איזה קטילות../images/Emo10.gif

זה ממש לא יפה מה שאתם אומרים על המדרשיה!!! אתם לומדים/למדתם שם? מאיפה אתם יודעים? משמועות מופרכות? נו באמת אם אתם באמת מאמינים לכל השטויות שמוכרים לכם אתם ממש לא מי שחשבתי שאתם!!! למאור: אל תקשיב להם הם בכלל לא מבינים!!!

סורי בייבי?!?!?!?!

אח של חברה שלי לומד שם ו......................................................... כבר הספקתי לשמוע סיפורים!!!!!!! אבל תאמת אם זה היה גם לבנות...אז אני חושבת שהייתי הולכת.. קרן את היית באה איתי?

למעלה