שלום אני חדש כאן

Lynnearia

New member
שלום אני חדש כאן

היי, הצגתי כמה הודעות פה ושם, לפעמים בשם lonly badger אני בן 19 מאזור המרכז ואני מתעניין בנושאים מיסטיקה, אומנות ופילוסופיה.

RainBird

New member
אני זוכר את כינוייך. ברוך הבא (שנית) באיזה זרם מאגי אתה מתעניין?

Lynnearia

New member
היי =]

וובכן, אני כאן כדי ללמוד ולחוות, מהמעט שידוע לי ושאני מרגיש יותר לכיוון הרמטיקה, יוגה (במובן המדיטטיבי) ונאו-פלטוניזם. יש לי נטיה מאוד חזקה לכל מה שמשיק להרמוניה לאו דוקא במובן המוסרי. הבנה לגבי מקור הרוע, חכמה ומימוש הפוטנציאל החבוי. פחות ידוע לי על שטניזם, פגניזם או ויקה. אני טיפוס יותר קלאסי, במובן של מאיפה הכל התחיל? על מה שטניזם פגניזם או ויקה מבוססים?

אוקי,

מהוא רוע? לדעתי זה סוביקטיבי מאוד. פגניזם הוא לא (בהכרח) זרם מאגי, אלא יותר קטגוריה של דת. אתה יכול לחפש במילון או ויקפדיה למידע נוסף.

PurpleFilth

New member
כמו שהבחור הליאנרי הציג את עצמו,

כניאופלטוניסט, נראה לי שהוא דווקא מתייחס למושגים טוב/רע כמושגים אובייקטיביים ואבסולוטיים. לגבי הרמוניה שאינה דווקא מוסרית והבנה לגבי מקור הרוע ומימוש הפוטנציאל שלו, הצהרות כאלה קצת מפחידות אותי בקרבה שלהן לאידיאולגיות מודרניסטיות מסויימות, ואני מאוד מקווה שהבנתי אותן לא נכון.

MetalSinagouge

New member
לא צריך שטניזם כדי להבין שהעולם...

או הכל בו, הוא יחסי. אמורים את זה בPrincipia Discordia (www.principiadiscordia.com) וגם לא צריך הרבה חוץ מלהתעניין קצת בחיים של קראולי כדי לראות שהאיש לא נכנס לשום קטגוריה של שחור, לבן או "אדום עם נקודות סגולות", ולא רק במאגיה, בכל דבר. גירית, אתה יכול להתחיל מלקרוא *ולעשות* את Undoing Yourself של כריסטופר הייאט שמתבסס על יוגה, קראולי, לירי, בוב וילסון. אני בעצמי לא תירגלתי ע"פ הספר, אבל זה לא אומר שאני לא יכול להגיד לאנשים אחרים לתרגל את זה:)

RainBird

New member
הבנתי שזה יותר גרוע אפילו מ Urban Voodoo שלהם ../images/Emo13.gif

MetalSinagouge

New member
דווקא לא, בהתחלה הוא קצת מקשקש ולפעמים

זה מצחיק ולפעמים לא, אבל יש שם אשכרה תרגילים פשוטים (א-לה Book 4). למרות שבסוף יש שם איזה קטע אחד שהוא מספר איך הוא אוהב לחנוק את המאהבות שלו באמצע האורגזמה, וזה די מזעזע מצד אחד ומצד שני פותח את המחשבה.

Lynnearia

New member
כן אבל מה זה אומר

תן דוגמא למה אתה מתכוון ביחסי, מעבר למי אומר את ואיפה, ומה זה לוקח אם הית אני שהייתי אתה. ךםך שזה מזכיר לי למך

Lynnearia

New member
קולה יותר טעימה בכוס של מקדונלדס

הנה דוגמא פשוטה לכיון הכללי שלי, שאני אומר רוע. רוע שהוא בסיבה שלו לא אישי, מישהו שמתעלל בך לצורך ההתעללות, כמו שלמשל בן אדם טוב יעשה משהו טוב לצורך עשיית הטוב. או, רוע כטפשות, משהו שגורם להרס חסר תקנה ונהנה מכך, שוב אם אתם מעריכים יופי אפשר לראות בכך סוג של יצירתיות (sublime monsterous beauty). אני לא רואה סיבה להכניס לתמונה יחסות וסובייקטיביות, אלא אם כן אנחנו פוחדים ממשהו, כמו לא להיות בסדר עם האופנה או רוח הדור הנפלא שלנו.

אתה אומר

"התעללות לצורך ההתעללות" ו"טוב לצורך עשיית טוב". זה עדיין לא מגדיר כלום. למעשה, זות כמעת אותה הצהרה. אם אתה מכעיב למישהו זות התעללות. אם אתה מכעיב למוזוכיסת זה יכול להחשב כעשיית טוב.

PurpleFilth

New member
התעללות לצורך התעללות:

הדוגמא הכי טובה ששמעתי עד היום להתעללות לצורך התעללות היא לכבות סיגריה בעין של תינוק. מוצא חן בעיני שאתה מאתגר את החשיבה המוסרית שלנו ומנסה להוכיח לנו, בין אם אנחנו דוגלים בתפיסה כזאת או אחרת, שכל התפיסה המוסרית של כולנו עוצבה מתוך כניעה לקולקטיב. אבל היי, בשביל זה מוסר קיים, לא? הוא קודים בין בני אדם שמאפשר לקולקטיב להתקיים, לא? מה המשמעות של מוסר אם רק אתה מחזיק בו?

Lynnearia

New member
להיות טוב

אם אני מתעלל במישהו לצורך ההתעלללות אין לי שום מטרה הגיונית, לכן סביר להניח שאני עושה זאת לא במודע. כמו שאתה לא באמת יכול לעזור למישהו כמו שצריך אם אתה מצפה לתמורה עתידת, אם אתה לא מצפה לתמורה עתידית אתה עושה את זה כי זה סוג של Spontaneous Fulfillment. לא יודע ,אני מתחיל מלהיות ברור עם עצמי, אחר כך נעבור להוכחות. אני לא מאמין באמונה, אלא בהבנה. "מה המשמעות של מוסר אם רק אתה מחזיק בו?" אתה די צודק, במובן של - לכל דבר פנימי יש מקבילה חיצונית. מצד שני, איך יכול להיות שרק אני מחזיק במשהו? thats a fallacy. everything is borrowed from somewhere, there is nothing new under the sun. לא? אולי הבעיה היא שאנחנו שחכנו את הבסיס. ממ?

charlila

New member
אכן, שכחנו את הבסיס!

ההגדרה הטכנית של רוע - מה שאיננו בהתאם להוראות השימוש שהרוח\אלוהים צירף אלינו. זה עניין אנרגטי בעיקרון - כל הפרה כזו (גילוי עריות, קניבליות, מין בין בני אותו מגדר וכו') תגרום להמרת אנרגיית חיים לאנרגיית רפאים - מה שהקבלה קוראת "קליפות" - דבר שמשבש את התהליכים התקינים (שמזמן משובשים ללא הכר - עצם הרעיון להתייחס להתעללות כאפשרות לגיטימית היא דוגמה מרכזית). זו משמעות המוסר - להקפיד על הוראות השימוש כדי לא להוציא מכלל שימוש את המוצר (=אנו, החיים).

Lynnearia

New member
אם אלוהים קיים

את רצינית? זה מה שבאתי לכתוב אם את רצינית: הוא ישמח מאיך שאנחנו עושים משהו, ולא מה אנחנו עושים. וזה כולל גילוי עריות, קניבליות, מין בני אותו מגדר, או שואה. גאונות וטירוף מבינים את הבסיס, הבסיס הוא הרמוניה, מוזיקה. לא סמלים על דף. "Energy is Eternal Delight" --- "I'm pro-life, don't i exude the love of life?"

charlila

New member
"אם אתה מבשל ספגטי והמים לא רותחים, מה דעתך

להדליק את האש, כי זה מה שכולם עושים?" (שיר זן ידוע מאת דני סנדרסון) אם אתה מפעיל מחשב ועושה פעולות שגורמות להצפה בבאגים, המחשב לא יפעל, לפחות לא באופן תקין. מי שיש לו עניין בפעולה תקינה של המחשב (באנלוגיה - אלוהים, בפעולתנו התקינה) לא ישמח שממלאים אותו באגים. והבעיה העיקרית עם הרוע - שהוא משמיד את האושר, וגורם כל כך הרבה סבל, לקרבנות, ואפילו עוד יותר לתוקפים. אלוהים (הוא קיים, מכירה אותו אישית) סידר עולם שהקיום בו נורא כף - עד שבא הרוע וחירבש את הכל, חלק ללא תקנה, חלק אולי אפשר עוד לתקן... והעתיד לולטה בערפל.

Lynnearia

New member
opposition is true friendship

אם אתה קורט קוביין ואתה צורח ומזייף שאתה מנגן, אתה עושה את זה בכוונה. אבל אני מסכים עם מה שכתבת לקראת הסוף.

charlila

New member
אה, סוף סוף ירדתי לסוף דעתך

בלבלת אותי עם קורט קוביין הזה. ובכן: ההנחה שכל מי שמנגן הוא קורט קוביין - או בנמשל, אלוהים - מוטעית. התיאולוגיה הזו מגיעה, אגב, מכיוון רודפיו של אלוהים (יש דבר כזה) - הטענה שהוא כל יכול (ולכן אחראי לכל הפאשלות ולמעשיהם-הם) ושכל היש נעשה על דעתו. הוא יכול המון, אבל לא הכל. באיזשהו שלב (כתוצאה מתאונה\באג\שתי התשובות נכונות=\אחרת? לא יודעת) הרוע תפס שליטה וכוח די גדולים - מה שגרם לעולם להתחרע ככה. יש צורך בהרבה לחימה מכסחת כדי להחזיר דברים - אם לא לתקנם, למסלולם התקין.

למעלה