שלום, אני חדש בפורום...

NoShadow

New member
אני יודע מה טיבם של התארים,

גם אני למדתי קצת על ההסטוריה של אוניברסטיאות... זה נחמד מאוד שאוניברסיטה דואגת לביצוע מחקר והכשרת חוקרים, אבל אם זאת אכן מטרתה אין צורך בכל הסטודנטים שנמצאים שם... זה בזבוז זמנם וזמן המרצים, וכך אני חוזר לנקודה שלי - לא צריך אוניברסיטה בשביל להצליח בחיים, ללמוד דברים מעניינים ולעשות כסף - בייחוד עם אתה אדם אינטליגנטי. לך לאונ' רק אם אתה רוצה לעסוק בדבר שלו היא נועדה, מחקר, אחרת - תדאג להתפתח בעצמך. קרא ספרים, פתח תחומי עניין, תגלה דברים באינטרנט, עשה קורסים בנישות שמעניינות אותך ולך לאן שאתה רוצה משם...

neko

New member
רוב האנשים עושים תואר כי הם צריכים

את התעודה שמוכיחה שהם יודעים משהו. אפשר להסתדר בלי התעודה הזאת אם יש לך את הידע - אבל זה מצב מאד נדיר, ומאד יקשה עליך להוכיח שאתה יודע הכל בלי התואר. אם בעיניך עבודה כמלצר עם משכורת של 4,000 ש"ח בחודש זה הצלחה - באמת לא צריך תואר. אם אתה רוצה להקים חברה - אתה לא צריך תואר. אבל כל דבר אחר בהחלט דורש השכלה רלוונטית, ולו רק בשביל לעבור בדלת.

NoShadow

New member
את האמת אני פועל באידיאל שלא מצריך

עבודה בכלל ומרוויח יותר מרוב האנשים בגילי... אבל זה רק אני ועוד טווח מצומצם מאוד של אנשים (מסיבות כאלה ואחרות)

neko

New member
כולנו נשמח להגיע למצב שבו אנחנו

מרוויחים הרבה יותר ולעשות הרבה פחות (זה משאיר זמן ללמוד
). אנא חשוף את סודותיך...

NoShadow

New member
תתחיל ללמוד את רזי הבורסה, ניתוח

טכני ואופציות... הסקרנות תביא אותך לכל מקום

neko

New member
ממה שלמדתי עד היום על הבורסה

(לרבות בקורסים בכלכלה ומנהע"ס), אף אחד לא מתעשר ממסחר מניות - מקסימום אפשר לעשות רווח נאה של 10% בשנה, אבל גם זה לא בלי סיכון...

NoShadow

New member
למדת שאף אחד לא מתעשר?

מעניין איך נראה אדם שמסוגל לקבוע דבר כזה... ומה אם אני אגיד לך שאפשר להרוויח מהבורסה בכל מצב שהוא אם יש לך את הידע והנסיון הדרוש?

neko

New member
אף אדם לא קבע זאת,

קבוצות חוקרים קבעו: לא ניתן לקבל רווח מעל הנורמל (5%-10%) במסחר במניות ללא סיכון מהותי או עבירה על החוק (מידע פנימי בד"כ). אם אתה יודע אחרת, כדאי שתיידע אותם, או שתדאג שיפטרו אותם מהג'ובים שלהם בהארווארד וייל שם הם מקבלים עשרות אלפי דולרים בחודש על המחקרים הללו

NoShadow

New member
תשמע, החוקרים בייל והארוורד לא מאוד

מעניינים אותי, הם יכולים להמשיך לחקור ולקבל עשרות אלפי דולרים על כך, אבל הם לא סוחרים בבורסה ועד שיהיו אין להם דרך לקבוע שום דבר מבחוץ. דרך אגב יש עוד ניירות ערך חוץ ממניות, וגם עם מניות אפשר בהחלט לעשות יותר מ 10% רווח בשנה... אם ממש מעניין אותך למצוא מקרה הצלחה מוכח בבורסה תקרא קצת על ג'ורג' סורוס... מיליארדר

neko

New member
ראשית כל, עצם העובדה שאתה אומר

משהו כמו "הם לא סוחרים בבורסה ועד שיהיו אין להם דרך לקבוע שום דבר מבחוץ" אומר שאין לך מושג מה זה חוקר, ואין לך מושג מה זה לימודים גבוהים. אני טועה באבחנה שמעולם לא למדת ולו קורס אחד בכלכלה או מנהע"ס? לגבי ג'וג' סורוס - אשמח לשמוע פרטים, לא מצאתי שום דבר חוץ מהצעות לקנות ספרים, ויש לי רשימת קריאה אורכה ומייגעת מספיק גם ככה, בלי שאני אאלץ לקרוא לאורך 100 עמודים איך אחרים התעשרו

NoShadow

New member
עזוב... אי אפשר להתעשר בבורסה, עדיף

שתמשיך לעבוד כל החיים... בהצלחה

neko

New member
גם לעסוק במסחר מניות וכד' זה סוג

של עבודה, הלא כך? בכל מקרה, מצאתי איזו ביוגרפיה על סורוס, וכתוב שם שהוא עשה את ההון שלו ע"י ניצול פרצות במע' הכלכלית העולמית, ובייחוד בגלל תחזית אחת מדוייקת על נפילת הלירה סטרלינג, עד כדי כך שהואשם בהקרסת הכלכלה של כמה מדינות מזרחיות). הפרצות ד"א תוקנו בחוק, ואי אפשר לחזור על ההצלחה שלו. לא מצאתי שום אזכור למסחר בבורסה. חוצמזה, הבחור למד 5 שנים כלכלה ועבד כאנליסט 10 שנים לפני שפתח חברת השקעות שהפכה אותו לעשיר מספיק (כנראה מיליונר) בשביל להפוך למיליארדר בזכות ההימורים החכמים שלו. אני מבין שאתה קיצרת טווחים וקפצת ישר לקטע של המיליארדים?

למעלה