שלום, אני חדשה!

loony nuni

New member
הי, אני לא מגדירה

את עצמי וויקנית, היא יכולה לקחת את הספר כמו שהוא ולהוציא את עינין האל והאלה וזה הופך להיות מאגיה פרופר, אתה לא חושב? אני כשקראתי את הספר פשוט במקום אל ואלה הפכתי את המושג לכח/מקרוקוסמוס וכ'ו.

ToryMaster

New member
נכון

אבל שימי לב להבדל, כשמישהי ממש בתחילת דרכה, את חושבת שהיית מסוגלת לעשות את ההפרדה הזו ואת החלוקה הזו?

Duke Tear

New member
בידיוק כך.

גם לי יש את הספר wicca של קנינגהם , הקטע פה זה שלא כל אדם ידע להפריד מה פה מוטיב וויקאני .

the crazy angel

New member
ממ...

דבר ראשון - ממש ממש תודה על כל הרעיונות!!! אני אמ...כן מגדירה את עצמי בתור מחוברת לדת - הדת היהודית...יש לי תאוריות מאוד מאוד ברורות והגיוניות בקשר לאלוהים או כל מה שקשור ד"א...אם מישהו רוצה תשובות (גם בקשר לנצרות או לא משנה מה שקשור)...חקרתי... P= הספקתי להכיר כבר פחות או יותר את הוויקאנים, הקאלטים והדרואידים...בעיקר בתור "זרמים" במאגיה...בטח זה לא הגדרה כל כך טובה...אפשר אולי הסבר? ו...וואי! כמה תגובות... איזה חמודים אתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נכנסתי כי דיי התייאשתי מהחיפושים שלי לבד...אני לא ממש יודעת איך לשפוט את החומרים... בנתיים אני עדיין מחפשת כיוון...אז...כל רעיון מכל כיוון טוב...ועוד יותר טוב אם אתם מציינים מה הכיוון שאליו אתם שולחים אותי...שאני לא אלך לאיבוד...חח :)

Duke Tear

New member
קלטים זה לא זרם

זה חמולה של שבטים שחיו באירופה...ולהם היו דרואידים שהם כוהני דת,שופטים,יועצים (היה להם מעמד גבוהה מאד בקהילה השיבטית). דת אף פעם לא מתבססת מאחורי הכישוף , לדעתי כלומר, דת מתבססת אחרי פילוסופיה ואתיקה. בכל המאגיה המודרנית מאד שונה מן ההתעסקות בכישוף בעמים עתיקים אם את רוצה ללמוד על הנושא, כדי שתבחרי לך עם או תרבות מסויימת ותתעמקי בה, זה יתן לך גם המון השראה בקשר לחיי הכישוף שלך.

the crazy angel

New member
../images/Emo45.gif will do

or is it done already? jude rules! אחרי הכל...כולם יצאו מהיהודים...חח

Duke Tear

New member
הקלטים לא יצאו מיהודים

למען האמת ,היו הרבה דתות עוד לפני היהדות.

the crazy angel

New member
חחחחח אם רק הייתי מנסה...

אתה לא חושב שזה הרבה יותר חמוד לדבר קלוקל? ^-^ ו...אממ...נוח היה יהודי? אם לא...אז סתם יצאנו מאותו אדם חסר דת שבמקרה דיבר עם האל של היהודים...אבל אם כן...כולם יצאו מהיהודים... משם יצא הגזע השמי - היהודים, והערבי הראשון - ישמעאל. לא זוכרת בדיוק ממי זה מי...חם ויפת - מאחד מהם יצאו השחורים ומהשני יצאו "צהובי העור".

Duke Tear

New member
לפני נוח היו אנשים

חוץ מזה, מיתוס המבול מופיע בכל כך הרבה דתות וכל אחת מדברת על אל מרושע אחר שהחליט לעשות שם ספונג'ה, אבל זה כבר עניין של אמונה. בכל מקרה, לפני שהגדירו את היהדות כדת ,היה למיצרים דת ובכנען היה את תמוז ובעל וכל החברה שם ,לא ממש זוכר את כל השמות של האלים ושל האזורים.

Nizzan Cohen

New member
נוח לא היה יהודי !

אוקי... בואי אני אתחיל להסביר... נוח, אכן דיבר עם אלוהים. אבל באותה התקופה לא היתה תורה. התארים הולכים ככה : אברהם - העברי הראשון. בני יעקוב - בני ישראל. תזכרי במעמד הר-סיני - שם יורדת התורה. בני ישראל מקבלים מעמ של "עם סגולה". הדת קרויה "דת משה" או "דת ישראל". בהמשך יתיישב העם בא"י. ואז יגורשו משם 10 שבטים. ישארו שם לויים ויהודים (בני שבט יהודה). גם הם מגורשים משם לבסוף ומצויים בגלות 2000 שנה. כעבור 2000 שנה הם דורשים את -כל- ארץ ישראל לעצמם, למרות שבמקור לשבט שלהם היה רק את דרום א"י. המונח יהודי נשתמש עם הזמן כדי קבלת משמעות דומה ל"בן לדת ישראל". 10 השבטים נשכחו למדי... ואבדו במיתוס הציוני. ביכלל תהליך מעניין קורה שם - שכדי לעלות עליו תצתרכי לעמוד עם התנ"ך וספר ההיסטוריה ולעשות קצת השוואה בין הכתוב במקור לבין הטענות. ("בא"י קם העם היהודי...." איזה עם ואיזה בטיח ?! שבט ! אחר כך ממלכה ! ואם כבר אז בחבל ארץ יהודה והמדבר ! ) אז למה נוח לא היה יהודי - א', הוא לא היה בן יהודה בן יצחק. ב' - בזמנו התורה עדיין לא נתנה, כך שאפילו "בן לדת ישראל" הוא לא היה. מקווה שהבהרתי את הסוגיה
.

the crazy angel

New member
חח K אם לא מתייחסים לנוח כבן לעם

"שלנו" אז כל ה...ויכוחון הזה שנוצר פה (אם נכון לקורא לזה ככה) לא קיים בכלל מה שכן...התכוונתי לזה שנוח דיבר עם האלוהים שאחרי זה "הוכרז" כאלוהי ישראל... ומוסכם שכל הדתות, כל העמים, "יצאו" מנוח...?

לא, לא מוסכם.

זה מה שכתוב בתנ"ך היהודי. בכתבי קודש אחרים, זה מישהו אחר. אז מי צודק ומי לא? אבל זה ויכוח תיאולוגי, וכאן לא המקום לזה.

the crazy angel

New member
לא ויכוח...אבל...לא מעניין אותך?

אותי זה כן... בדתות הפגאניות, חייבת להודות שאני לא כל כך מבינה...אם בא לך לזרוק הצהרה על איזה משהו ולשבור את כל תפיסת העולם שלי אתה מוזמן :) מה שאני כן יודעת זה שהדתות המונותאיסטיות כולן נוצרו מתוך זרמים ביהדות...או אנשים יהודיים ש"כפרו" (חח לא יכולתי לזרוק בהקשר הזה ניסוח יותר דתי...)

loony nuni

New member
לא קראתי את

האתר לעומק, במבט חטוף הוא ניראה נחמד ואם אני לא טועה בנו אותו ומתפעלים אותו ילדים. כמו שאמרתי , הוא נחמד. אל תתבלבלי, גשי לקיטארו (שגם מפורסמת באתר) ותבקשי עזרה לחומר קריאה.

אז מה

אם האתר מתופעל על ידי ילדים? במקרה הזה, ה"ילדים" האלה תותחים אחד אחד, ואני אומרת את זה מהיכרות אישית איתם. את יכולה לראות בעצמך שהתוכן של האתר אינו ברמה של ילד בן 13 שהחליט להמציא "מתכון" לכדורי אש.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

בהחלט הייתי מציעה לקרוא קצת לעומק (רצוי גם בפורום, "החברה מקיטארו" שנדמה שאת כ"כ מעריצה כותבים שם) לפני שאת שופטת.

loony nuni

New member
את מי בדיוק שפטתי?

אני לא מבינה את ההתגוננות שלכם. אני נימצאת בעוד פורומים כולל שאזא"ם, ואני לא צריכה לבדוק את התכנים של הפורומים- תודה רבה!!! כמו בכל פורומים גם שם ניכתבים לפעמים שטויות (מה לעשות, זה טיבם של פורומים.) אני לא מורידה מכבודם של אלה שמפעילים את מאג'יק, אמרתי שממבט ראשון האתר נחמד ובכוונה לא הוספתי עוד, כי זה לא הוגן לבקר משהו בלי לבדוק לעומק,זה שציינתי שהמפעילים הם ילדים לא בא להוריד מכבודו של האתר, אני מאמינה שרוב הגולשים בפורום הזה נמצאים הגיל העשרה. את "כוכב השחר" את מכירה? קוראים לבחור אילן וכרגע יצא תירגום שלו של הספר של קנינגהם "עוצמת האדמה", הוא עובד בקיטארו, גם הוא מדבר שטויות לדעתך? מענין, כי הוא בין האנשים שאני חושבת שיותר מבינים בתחום.... תפסיקו לחפש בין השורות ירידות עליכם, כי אני לא תוקפת אף אחד, מותר לי להביע את דעתי לגבי חנות זו או אחרת ועל קיטארו אני ממליצה מאד.

ToryMaster

New member
סליחה

מראש אני מתנצלת על כל ניסוח שיובן לא נכון מההודעה, חוסר שעות שינה לא משפיע טוב. ובכן, כוכב השחר יקירנו (AKA - אילן), למקרה שלא ידעת, ניהל את הפורום הזה לפניי, אבל אני אחכה לו שיגיב על זה
אני מצטערת, אבל איך שתיארת את מג'יק, זה נשמע קצת כאילו את מזלזלת, וחבל, כי זה אחד האתרים הטובים. ובכן, את נמצאת במג'יק? לא, אז אולי כדאי שכן תבדקי את התכנים? רק שתקבלי מושג מבוסס יותר על מה מדובר שם ומה הרמה של הפורום.

למעלה