שלום אני חדשה

מדינה פלורליסטית

מדינה דמוקרטית, מעצם היותה דמוקרטית אמורה להיות פלרליסטית, ולהיות מסוגלת לקבל את השונה. זה אומר שעל האזרחים (גם על הדתיים) לקבל את זה שיש אזרחים אחרים שחיים וחושבים אחרת, ושאסור לפגוע בזכויות הבסיסיות שלהם רק בגלל שהם עושים דברים שלא לרוחי ושהם נגד האמונות שלי. (במיוחד כשמדובר באמונות דתיות ולא אמונות מבוססות (כמו שאם נאכל את כל הלוויתנים אז לא יהיו לוויתנים, או שאם נקטוף את פרחי הבר אז לא יהיו כאלה, או שאם נלכלך את הרחוב אז יהיה מגעיל ללכת בו).

Zack DA

New member
נכון

אבל תחבורה ציבורית היא לא משהו פרטי של אזרח זה או אחר אלא משבו בעל משמעות הנוגעת לצביון המדינה כולה.

כמובן

העניין הוא שזה שאתה נפגע (נפשית) מזה שאני נוסע באוטובוס בשבת במדינה דמוקרטית זו הבעיה שלך, ומכיוון שזו מדינה פלורליסטית אתה צריך לקבל את זה שזכותי לנסוע גם בשבת, ושזוהי זכות בסיסית, ולכן על המדינה לאפשר אותה, גם למי שאין אמצעים בשביל לנהוג ברכב פרטי או להזמין מונית יקרה. אתה יודע מה - מה דעתך שנבטל את הכספים שהולכים למשרד הדתות (מליארד ו 600 מליון שקל בפעם האחרונה שבדקתי) ונקצה אותם לסיבסוד מוניות ספיישל בשבת או לרכישת מכוניות לחילוניים?

Zack DA

New member
קצת פופוליסטי מצידך ../images/Emo13.gif

בכל אופן זו מדינה דמוקרטית ויהודית. השילוב אומר שלא תסע בשבת. אבל רק לשם ההצעה שלך: מה דעתך שנחיל אותה רק על יוצאי צבא ?

מה הקשר ליוצאי צבא?

מה שכל השרשור הזה מוכיח זה שהמושג מדינה יהודית ודמוקרטית הוא אוקסימורון. מה שכן יכול להתקיים זה מדינה דמוקרטית שמהווה את מדינת היהודים.

Zack DA

New member
זה לא אוקסימורון

זה יצור שהוא לא מאה אחוז דמוקרטי ולא מאה אחוז יהודי, זה הכל

ולכן המאבקים פה לא יגמרו

עד שאחד הצדדים ינצח - הצד הדמוקרטי, או זה ששואף להפוך אותנו לאירן. באיזה צד אתה?

Zack DA

New member
עד כמה שזה ישמע מתחמק

אני בשני הצדדים. לא אוותר על הפן היהודי במדינה ולא אוותר על היותה דמוקרטית.

Zack DA

New member
שני, אהלן ../images/Emo13.gif

כן, את יכולה להשפיע. השפעה זה לא רק הצבעה בבחירות - אלא זו ההתנהגות שלך ושל אנשים אחרים שרוצים להפוך את המדינה למקום טוב יותר.

היי צחי :)

מה המצף? תגיד אתה ימין קיצוני או יותר מתון? בכל אופן אין הרבה דברים ממש מרחיקי לכת שאפשר לעשות וזה מבאס :/ אתה יודע מה הכי מעצבן אותי בפוליטיקה? שיש מפלגות מפגרות לגמרי כגון עלה ירוק זו ממש בדיחה לאן הפוליטיקה שלנו הידרדרה?

חיחי הם ירדו לא.? לא קיבלו אותם

חוצמזה זה משעשע...צריך קצת גיוון והסטיקרים היו חביבים...קישטו לי ת'שולחן אחרי שהורידו לי ת'שלט של שרון מהשולחן שהורדתי מצומת ליד הבית :\ שזה בכלל היה מעצבן כי בשנייה שהבאתי מסרים ימניים לכיתה המורה שלי הפכה פתאום ליצור פוליטיקלי קורקט אבל כשדרגתי להביא את הסטיקרים של מצנע הכל היה טוב ויפה

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

איזו מורה מלעונה :/ אתם יודעים מה משותף לשלטים של מצנע ולאמא שלו? :) שניהם נמצאים בצומת! הראגע חשבתי על זה חי חי

Zack DA

New member
הכל בסדר. מה שלומך ?

לא הייתי מחשיב את עצמי כקיצוני, ואני חושב שאחרים כאן יוכלו להעיד על כך. מצד שני זה משתנה מנושא לנושא, כלומר אני בהחלט ממקם את עצמי בצד היותר ימני של הליכוד. עלה ירוק זו באמת בדיחה, ובוודאי לא במדינה שנמצאת תחת טרור ובעיות כלכליות כמו המדינה שלנו. הםוליטיקה שלנו, אגב, לא הדרדרה מעצמה. אני טוען שאנחנו דרדרנו אותה בעצמו מתוך החוסר אכפתיות שלנו.

אהבלים!! שינוי=לשנות ולא המפלגה!!!

ממש הוצאתם דברים מהקשרם אני בחיים לא יהיה שינוי הם הורסים את האופי היהודי של המדינה!!!! זו מדינה יהודית וצרכים להיות בה סממנים יהודים אם לא יהיו השלב הבא יהיה להחזיר לערבים את זכות השיבה ואתם יודעים מה זה אומר נכון? זה אומר שהם יציפו לנו את כל המדינה כי על כל יהודי אחד יש מליון מוסלמים

חחחחחחח אני יודעת!!!

אבל הבעת ת'סלוגן "חייבים שינוי" אז הייתי חייבת להגיד משו לא?:) חחחח מדברים על סלוגנים "ממש הוצאת דברים מהקשרם"

למעלה