שלום אני חדשה

איזה שטויות! פרימיטיביות לשמה

אין לי בעיה עם כל מי שאוכל חזיר או דברים "דומים" כמו פירות ים וחיות משונות וגם היום מוכרים את זה בכל מקום אז לא הבנתי מה הבעיה. בקשר לאוטובוסים, מילא אוטובוסים לבתי החולים שזה גם חברה דתיים עושים במסגרת התנדבותית בשבת כי זה חובה אבל בשביל ללכת לבלות? זו כבר הגזמה.

מה הגזמה?

האם זו הגזמה בשביל בן אדם שאין לו רכב פרטי, שלא להיות סגור בביתו או במקום שאליו נקלע, למשך שביעית מחייו? מדוע דתיים יכולים בלי בעיה לבלות את הבילוי האהוב עליהם בשבת (למשל בתפילה בבית כנסת) ואני לא יכול לנסוע לבקר חברים בעיר השכנה?

"הבילוי האהוב עליהם"

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא נראה לי שזה "הבילוי האהוב עליהם" אבל בכל זאת אני אענה לך הם יכולים כי ככה זה החוקים של המדינה ומצטערת להגיד לך אתה לא תהרוס לנו את המסורת בגלל שאתה מעוניין ללכת לחדר טוב דווקא ביום שבת ולמה דווקא בשבת? כי מה שאסור תמיד יותר מושך ולא תנסה לטעון אחרת כי זו תהיה שטות!

אתן לך דוגמה שהיתה נכונה לפני שנה..

למה דווקא בשבת? פשוט מאוד - הייתי חייל, ובשאר השבוע מין הסתם לא היה לי מספיק זמן. אז מה לטעמך הייתי אמור לעשות? אין ספק שכאלו הם חוקי המדינה ברגע זה. אולם זה לא דבר שחייב להישאר לנצח, ובעזרת השם (אך, איזו ציניות), החוקים האלו ישונו

תראה אתה מנסה

לתת הרבה סיבות לא יודעת מה נכון או מה לא אבל בהודעות אחרות כבר הסברתי את החשיבות של שילוב דת ומדינה אתה רוצה הסברים זה רשום שם אני לא אכתוב את זה מאה פעמים מחדש רק כי אתה מסרב להבין

את מוזמנת לשים קישור.

אולי פיספסתי במקרה, אבל עוד לא מצאתי אף הודעה שלך שבה את נותנת סיבה ממשית מדוע חשוב לשלב בין חוקי ההלכה האורתודוכסית לבין חוקי המדינה. אם אכן יש הודעה כזאת, את מוזמנת לשים אליה קישור, כדי שאוכל לראות ולהגיב.

"הבילוי האהוב עליהם"

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא נראה לי שזה "הבילוי האהוב עליהם" אבל בכל זאת אני אענה לך הם יכולים כי ככה זה החוקים של המדינה ומצטערת להגיד לך אתה לא תהרוס לנו את המסורת בגלל שאתה מעוניין ללכת לחדר טוב דווקא ביום שבת ולמה דווקא בשבת? כי מה שאסור תמיד יותר מושך ולא תנסה לטעון אחרת כי זו תהיה שטות!

אתה יכול ללכת אתה יכול לקחת מונית

בדיוק כמו שיש דברים שלא נעים לך לראות שנוגדים את הדעות שלך ושאתה מתוך השקפת עולם לא מוכן לקבל ככה אתה צריך להתחשב.

אוטובוסים בשבת זו התחשבות.

אני לא כופה על אף דתי לנסוע בשבת, ואני מצפה מהדתיים שלא יכפו עלי לא לנסוע בשבת. ואם אני גר בישוב קטן, אז אין לי אפשרות לנסוע במונית, פשוט כי אין, מלבד מוניות ספיישל שהמחיר שלהן הופך אותן לחלופה לא סבירה. ללכת ברגל זה כמובן לא אופציה כשמדובר במרחק של יותר מכמה קילומטרים. ועוד דבר - אנחנו חיים במדינה דמוקרטית (אני מקווה). במדינה דמוקרטית, האזרחים צריכים לדעת שיש אחרים שעושים דברים שלא נעים להם לראות, ואם לא מדובר בדברים שלא מקובלים על רוב מוחלט ומכריע של האוכלוסיה (נניח 90%) כמו שלא רוצים לראות אנשים ערומים ברחוב, אז הדברים האלו צריכים להיות חוקיים.

זו התחשבות

אני לא כופה על אף דתי לנסוע בשבת, ואני מצפה מהדתיים שלא יכפו עלי לא לנסוע בשבת. ואם אני גר בישוב קטן, אז אין לי אפשרות לנסוע במונית, פשוט כי אין, מלבד מוניות ספיישל שהמחיר שלהן הופך אותן לחלופה לא סבירה. ללכת ברגל זה כמובן לא אופציה כשמדובר במרחק של יותר מכמה קילומטרים. ועוד דבר - אנחנו חיים במדינה דמוקרטית (אני מקווה). במדינה דמוקרטית, האזרחים צריכים לדעת שיש אחרים שעושים דברים שלא נעים להם לראות, ואם לא מדובר בדברים שלא מקובלים על רוב מוחלט ומכריע של האוכלוסיה (נניח 90%) כמו שלא רוצים לראות אנשים ערומים ברחוב, אז הדברים האלו צריכים להיות חוקיים.

הדקירה שלהם בלב היא מעט מאוד

ביחס לזכות שלי לתנועה במחיר סביר, גם בשבת. אנשים יכולים ללמוד לחיות עם הרבה דברים גרועים בהרבה, הסתכל למשל על היהודים בגטאות בשואה. זה לא הופך את המצב לצודק ושלא צריך לתקנו.

למה את מיתממת?

הרי ברור לך שהכוונה שלי היא לא לאלו שנרצחו אלא לאלה שהתאימו את החיים שלהם לגטו עוד לפני שהחלו הרציחות ההמוניות. ובכל מקרה, ברור לך שזה לא קשור לנושא, והמטרה היא רק להראות שאנשים יכולים להתאים עצמם ולהסתגל לתנאים מאוד גרועים, (דוגמה אחרת שתתאים היא אורח החיים של כל חייל בצה"ל) אולם זה לא אומר שזה צודק ושכך זה צריך להישאר לנצח.

מדוע את מיתממת?

הרי ברור לך שהכוונה שלי היא לא לאלו שנרצחו אלא לאלה שהתאימו את החיים שלהם לגטו עוד לפני שהחלו הרציחות ההמוניות. ובכל מקרה, ברור לך שזה לא קשור לנושא, והמטרה היא רק להראות שאנשים יכולים להתאים עצמם ולהסתגל לתנאים מאוד גרועים, (דוגמה אחרת שתתאים היא אורח החיים של כל חייל בצה"ל) אולם זה לא אומר שזה צודק ושכך זה צריך להישאר לנצח.

סורי מותק אולי בפעם הבאה

"מיתממת" מותק לא העלת נקודה נכונה מספיקה כדי שאני אאלץ לשחק אותה "מיתממת" מבין? תלמד להבהיר את עצמך יותר טוב חחח אפילו עם כל הנקודות והפסיקים שלך אתה לא מובן!. לכבי החיילים טוב אז ככה שירות צבאי זה דבר מוגבל זה לא משהו לכל החיים עובדה שעברת את זה וזה מאחוריך.... לגבי החיילים הנותרים טוב לרובם יש מכוניות תאמת ולמי שאין יאאלץ להסתדר תקופה בלי לחלל את השבת סורי... אני עדיין בדעה שגוף ציבורי לא יכול לחלל שבת!

מדוע?

למה גוף ציבורי לא יכול לחלל שבת? מדוע "רגשות הדתיים" חשובים יותר מזכות התנועה של מליוני חילוניים? (תתפלאי, אבל לא לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה אין מכונית).

מה?!?!?! אתה בסדר תגיד?

איך אתה בכלל מתחיל להשוות את ההסתגלות של היהודים בשואה להסתגלות שקשורה למצבנו? חוץ מהעובדה שאני רואה את זה כדבר מטופש ולא נכון אני יכולה להגיד שהיהודים לא הסתגלו ורק חיפשו את הדרך לפרוץ החוצה ככה שהסתגלות בכפייה היא לא הפיתרון..אם כבר מדברים על כפייה דתית אתה שחור לבן אתה כופה את החילוניות שלך!

Zack DA

New member
מדוע החלטת שהדקירה הזו זניחה

ביחס לזכות שלך ? לפי דעתי היא לא זניחה כלל.

למעלה