שלום, אני חדשה כאן

chen124

New member
שלום, אני חדשה כאן

שלום אני סטודנטית לחינוך בגיל הרך (רגיל+מיוחד) ויש לי משימה להשתתף בפורום במשך כמה ימים ולהיות בו פעילה. בחרתי בפורום הזה כי אני לא הכרתי עד עכשיו את תסמונת טארט. חשוב לי לא להכיר את העובדות אלא ללמוד על הקשיים בהם נתקלים ילדים בעלי טארט ואת הדרכים בהן אוכל לזהות את הילדים הללו בגן ודרכים לעזור להם. שלכם, חן

את רוצה ללמוד על הקשים בלי העובדות

ואין לך בכלל מושג מה זה טוראט (ככה כתבת) ובכלל את צריכה להיות פה רק כמה ימים כי זה המשימה שקיבלת .. צר לי אבל אנחנו לא הכתובת .. איך את יכולה ללמוד על הקשים של הילדים שלנו מבלי לדעת את העובדות ?? מצטער שאני עונה בצורה כזו, באמת שזה לא אישי נגדך .. כל כמה ימים נכנסת לכאן סטודנטית, רוצה לדעת בקורס מזורז של יומיים מה זה טוראט ואחרי זה נעלמת ... אנחנו לא נמצאים כאן כחלון ראווה שכל אחד יבוא יעשה עלינו ניסויים, יבדוק אותנו ואחרי יומיים יעלם . את רוצה לדעת מה זה תסמונט טוראט ? מהם הקשיים של הילדים ? תתחילי לקרא ספרים, להכנס לאתר שלנו (יש לינק בראש הפורום) לעבור על הדפים של הארכיון של הפורום .. ברגע שתדעי את העובדות על הטוראט תדעי גם איך מזהים את הילדים בגן ואיך ניתן לטפל בהם .. ושוב, מצטער אם הייתי בוטה .. זה ממש לא היה אישי נגדך
שבת שלום

chen124

New member
זה לא בדיוק ככה

היום קראתי הרבה עובדות על טוראט, ובכל זאת אני לא יודעת וכנראה לא אדע מה זה באמת כי אני לא מכירה ילדים עם טוראט. אני לא מתכוונת להכיר את התסמונת דרך האתר אלה על התחושות של המתמודדים - הילדים והמשפחה. שבת שלום, ותודה על הכנות

dap16

New member
שטפת אותה

וואו, איך שטפת אותה! עלי לפחות עוד ניסית "לעבוד", וכמעט הצלחת להבריח אותי. טוב שחבריך "ריככו" אותך קצת. אני מבינה את התיסכול שלך מהסטודנטיות שכביכול מציצות ואח"כ נעלמות, אבל זה לא בהכרח כך. אזכיר לך, שאני למשל אחת מהן, אבל לידיעתך - לא נעלמתי! אני עוקבת בעניין אחרי כל מה שנעשה בפורומים שלכם, כמעט כל יום - אבל לא נחשפת. קיבלתי מחבריך תשובות כנות ומדהימות, אבל דוקא בגלל זה היה לי קצת לא נעים לחדור לפרטיות שלכם. אני יכולה להבין את הרגישות ועייפות החומר שלכם למבקרים לרגע כמונו, אבל אולי בזכותכם תואיל הבנתנו, ולו רק לילד אחד בעתיד, כאשר ניתקל ונזהה מקרים כאלה. דפנה

magnolia1

New member
סיבת התיסקול -היא לא מהסטודנטיות

לדעתי. אני לא מכירה את אף אחד מהפורום, אך הרגשתי היא שחן רוצה לקבל פרי ישר לפה שלה בלי לעבוד קשה. זה מה שניסה להסביר לה(בצורה הנוחה לו ואולי פחות נוחה לאחרים) אש החידות. מעריכה את רצונך לדעת על המחלה מקווה שתצליחי לשלוף מידע מכל המקורות האפשריים. דרך מחשב זה לו תמיד מתאפשר, אך בהחלט זה יכול להעשיר את הידע ולהוסיף דוגמאות של התמודדות.

chen124

New member
אומנם רק אתמול התחלתי

אבל כבר נכנסתי לאסטי וקראתי על העובדות התאורטיות של התסמונת. זו לא דרך מספקת בעיני כדי ממש להכיר זאת. במהלך שיטוטי הבנתי שיש הרבה ילדים שאובחנו לא נכון וזאת בגלל (כפי שהבנתי) כמה גורמים האחד שפעמים רבות נלווה לטיקים עוד תסמינים כמו לקויות למידה ולקויות קשב וריכוז. אני כתור גננת לעתיד הייתי רוצה לאתר נכון את הבעיה כבר בגן וזו אחת הסיבות שאני בפורום.

חגית35

New member
אז משימתך החלה- ניפגש עוד 4 ימים

ואז יהיו לך מספיק רשמים ואולי תובנות חדשות אני מבינה שאין לך כל שאלה רק רצית לציין שאת צופה ומשתתפת אולי כחלק מהמשימה שלך מה מטרת המשימה?

chen124

New member
חגית

המטרה היא להכיר את התסמונת מעבר לעובדות. הרגשות המלווים לתסמונת, דרכי ההתמודדות עם תופעות הלוואי של התרופות וכדומה. רציתי לספר לפורום איך הגעתי לחינוך מיוחד. יש לי כלבה גדולה שצריכה לצאת הרבה החוצה להוציא אנרגיות. בקיץ הקודם יצאתי כל יום באותה שעה איתה ובמקביל שכנה שלי עם ילד חרש אוטיסט. משהו משך אותי אליו ואותו אלי וסוף הקיץ הוא נתן לי יד (שזה המון). כשהימים התקצרו ופחחות נפגשנו הוא הופיע יום אחד בדירה שלי והתרוצץ בדיה כדי לחפש אותי. באותו יום החלטתי שאני רוצה לעבוד עם חינוך מיוחד.

חן שיהיה לך המון בהצלחה...

קחי בחשבון, שטוראט יכול להופע בצורה קלה מאוד עד קשה מאוד. רוב הילדים בעלי הטוראט אינם נזקקים לשירותי החינוך המיוחד... הם רק זקוקים למעט הבנה והתחשבות. מה שהם צריכים, אולי יותר מכל, זה שמישהו יסביר לחבריהם לגן שזה בסדר שהם עושים פרצופים, שזה לא נורא אם הם לפעמים נוגעים בכלמיניי דברים (שלא שייכים להם), וכדומה. היזהרי מלהפנות ילדי טוראט לחינוך מיוחד! טוראט אינו דומה, חלילה, לתסמונת דאון, אוטיזם, CP, או כל בעיה נוראית אחרת.

vered83

New member
על החינוך המיוחד מאיפוא את קובעת

שאין ילדים בחינוך המיוחד

הלנה

New member
ורד, היא לא כתבה שאין

אלא שהרוב לא נזקקים לחינוך מיוחד... אני לא יודעת אם יש סטטיסטיקות, אבל אם נסתכל למשל על הילדים שאנחנו מכירים מהפורום, או מהבוגרים שהיו ילדים עם טוראט, אז זה נכון שרובם לומדים במסגרות רגילות.

chen124

New member
זה טוב שיש גננת או מורה מחנ"מ

בסך הכל אני חושבת שבחינוך המיוחד אני מקבלת הרבה יותר כלים מאשר בחינוך הרגיל. גם אם אעבוד בחינוך הרגיל אני חושבת שיהיו לי יותר כלים. בעיניי זה לא דבר רע להיעזר בחינוך המיוחד. אוכלוסיה של נערים בסכנה או מסוכנות (כלומר עבריינים) הם לא שייכים לחינוך המיוחד ובכל זאת רוב המורים שעובדים איתם הם של חינוך מיוחד. גם כאן כמו הטוראט מדובר בילדים עם אינטילגנציה תקינה. מה שאני מנסה להגיד זה שלא כל-כך נורא שיש לילד גננת מחינוך מיוחד, זה רק לטובה. אולי הכי טוב לילד להיות בגן רגיל עם גננת מהחנ"מ...

../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif נכון מאוד מה שכתבת

נגעת בנוקדה מאוד ריגשה וכואבת .מה אתם חושבים של=א רציתי שי ילמד בכיתה רגילה ולא בחינוך המיוחד אבל זה מה יש ואני שמחה כי הוא הגיעה למקום הנכון בזכות מיקי ובת שבע ותיקי

chen124

New member
קודם כל תודה

תודה רבה. מכיוון שהלימוד שלי כולל גיל רך גם רגיל וגם מיוחד אני לא יודעת באיזה גן אעבוד. אני הראשונה שתמיד מעדיפה לשלב ילדים מתקשים בגן הרגיל (גם אוטיזם אפשר לשלב, גם הם כמו הטוראט בעלי אינטלגנציה תקינה), אבל דווקא בגלל זה אני מנסה ללמוד יותר. אני מקווה להגיע למצב שגם אם יהיו לי בגן ילדים עם טוראט אדע אל מי להפנות לאבחון וכיצד לעזור. תמיד, בכל גן, כדאי להקדיש זמן לקבל האחר והשונה ממני. הרי כל אחד הוא מיוחד... קיבלתי את עצתך בברכה

שביק

New member
לחן שלום רב, ראשית ברוכה הבאה

כמי שמובילה את העמותה לאורך 19 שנים, ומעודדת סטודנטים/ות בעבודותיהם ובלימודיהם, אני מודה לך בשמי ובשם רבים אחרים על בחירתך בתסמונת טוראט. אתם, הסטודנטים - תהיו המאבחנים והמטפלים בעתיד בילדינו. על-כן את כל העזרה העזרה שאת זקוקה לה תוכלי לקבל מהעמותה. התקשרי לטל:09-7408478 ואשמח לעזור. בברכה שביק. בת-שבע גרניט.

chen124

New member
תודה על הכנסת האורחים

את עושה עבודה כל-כך חשובה ומודה לי? אני אתקשר אם יהיו לי שאלות ספציפיות אבל בנתיים אני רק רוצה להיות כאן אתכם בפורום וללמוד או יותר נכון להרגיש את מה שעובר על ההורים והילדים. למידה אמיתית בעיני היא לא רק של עובדות.... נכנסתי גם לאתר של אסט"י - אתר יפה ומאוד ברור וגם ממנו למדתי הרבה (ואי השיר עם הפרפר כל כך מרגש, גם ניתן ללמוד ממנו וגם להרגיש דרכו...)

magnolia1

New member
חן! כל הכבוד על רצון להשתמש

ביכולת שלך לאהוב ולעזור לאנשים, להרגיש מזה סיפוק וללמוד דברים חשובים. ריגש אותי הסיפור עם ילד חרש.

למעלה