סעיפים בכיף.
1. אתה משווה את רמת ההכרה וההשפעה של בון ג'ובי לנירוונה? חשוב שוב. נירוונה כבר יותר מ10 שנים לא יוצרים מוזיקה אבל מה שהם אכן הספיקו ליצור, מחזיק מעמד ונשאר עד היום (ובהערכה בלתי מחושבת גם ישאר לפחות עוד 10 שנים נוספות, אם לא הרבה יותר.) וזוהי עובדה חותכת על ההשפעה העצומה. אבל למה ללכת רחוק? אפשר להסתדר גם עם עובדות פשוטות ואולי אף טיפשיות ברמה מסוימת

במידה והן אלה שיגרמו לך להבין את טעותך, לא נוותר על השימוש בהן) מערכת הפורמים של תפוז. אכן כך. קיים פורום לנירוונה? בהחלט. עזוב שלדעתי זה חסר מטרה כי כל הנושא נטחן והגיע לרמה שבאמת כבר אין מה להוסיף (אבל שוב, המוזיקה עומדת איתנה.)… זה אומר משהו, לא? העובדה שאנשים הרגישו צורך להקים אחד כזה, ועוד יותר אנשים שראו צורך לבקר בו. השפעה. ושלא תבין אותי לא נכון, אפילו ל"רוני" יש פורום, אבל הכוונה שלי היא שאנשים רצו בזה (כל אחד והטעם שלו. פחה.) ושהיא תסיים את הקריירה הנוצצת שלה, הפורום ישקע. פה מדובר על פורום שבכלל הוקם הרבה אחרי ההתפרקות ונשאר יציב. ואני מסכימה שיש להקות אדירות אחרות שלא זכו לפורום, אבל זה רק בגלל הביקוש. אין ביקוש. וזה מה שהופך את נירוונה למשפיעים כל כך. הביקוש. מלא ביקוש. תחשוב על זה. מה עוד היה לנו פה? קורן ולימפ ביזקיט? זה פתטי כי אתה משיב לעצמך. נכון, אם הן השפיעו על משהו, זה על הניו-מסריח-מטאל. ו-רק- עליו. פה מסתכם כל תחום ההשפעה שלהם. בסגנון שהם מנגנים. נו באמת, זאת נקראת השפעה? ממש לא לדעתי. נירוונה, לעומתם, השפיעה כמעט על כל עולם המוזיקה. אם נראה לך שרק על סצנת הגראנג', אתה טועה. אתה קולט איזו עוצמה הייתה להם? אפילו לניו-מסריח-מטאל הם הגיעו. רק חבל שהלהקות שנכללות בסגנון הזה לא בדיוק יודעות מה לעשות עם ההשפעה הזאת. הם השפיעו על כולם. וכמעט על כל הסגנונות. החל מפופ נקי ועד הבי מטאל. זאת נקראת השפעה. נירוונה לא המציאו את הגראנג'. הם פיתחו אותו ושילבו אותו. וזה הכשרון. 2. לא הזכרתי את המסחור, אתה הזכרת ואני הגבתי. המסחור בהחלט לא מוריד/מעלה מערכה של להקה, אבל מה שכן- הוא בהחלט מגלה את כמות ההכרה, משום שלא פעם הוא זה היוצר אותה. וכך בעקיפין זה מגיע גם להשפעה. אז… 3. אכן קיים הבדל כזה, אבל הוא, כמו המסחור, לא קשור להשפעה. כמה חבל שקוביין רצה למות, נכון? מה הוא יעשה? יחכה שהלהקה תשקע ואז יתאבד? ואם זה לא יקרה בקרוב? בלאט. הבנאדם התאבד. ולא כדי שהלהקה שלו תזכה ליתר-הערכה. ממש לא. הרי הם כבר הגיעו לטופ וגם ככה הוא לא יכול להנות ממה שהוא השיג בעבקות המוות שלו (ואני בספק) כשהוא מת. אז אם וכאשר זה אכן הוסיף ערך ללהקה (לא, לדעתי), זה לא היה מרצונו. ושוב- נירוונה היו שיא-המוערכים גם בשנות הפעילות שלהם. הם לא צריכים את ההתאבדות הזאת כגורם להגברת הצלחה או השפעה. היה להם מזה בשפע. זה לא מה שהופך אותם לבני המעמד הגבוה (בשפה שלך.) שהם בהחלט נמנים בו. 4. מאפיינים מוזיקליים של ביטלסיזם? יסודות הביטלס, מכיר אותם? או שגם הם לא חוללו מהפכה ולא הייתה להם שום השפעה? הם השפיעו על נירוונה, כמו על רבים אחרים, רק שנירוונה ידעה איך לקחת את ההשפעה הזאת ולפתח אותה לכיוון שונה ומבריק. שוב קורן וג'ובי? מוזר לי בכלל לשייך אותם לנירוונה אבל..איך שתרצה. נירוונה לא המציאו את הגראנג', נירוונה פיתחו אותו והוסיפו לו כיוונים נוספים וכך, ביחד, יצרו משהו שקרוב ללהיות סגנון חדש שלא נשמע לפניהם. וכמו שכבר אמרתי, הקטע הוא שתחום ההשפעה של נירוונה היה הרבה יותר רחב. הם השפיעו על הרבה יותר מרק הסגנון אליו השתייכו, בניגוד לקורן או ג'ובי. 5. לא מסכימה איתך. אבל בעצם…זאת הגדרה רחבה מידיי. גדולי הרוק? מאיזו בחינה? אם לא מבחינת המוזיקה אז ממה כן? מבחינת חידוש והמצאה? נירוונה אכן יצרו תחום חדש (שוב- לא מתכוונת לגראנג') וחידשו בזמנם הרבה שלא התקיים לפניהם. מבחינת כמות זמן ועשייה? נירוונה אכן הספיקו במספר שנים בודדות מה שאחרים לא עושים במשך עשרות שנים ויותר. מבחינת מהפכות והשפעה? נירוונה אכן חוללו את מהפכת הגראנג' בכך שהביאו אותו למיינסטרים והם שהשפיעו, משפיעים וישפיעו על רבים רבים. ולבסוף, זה טבעי שלא תגיע איתי להסכמה אם אתה לא אוהב את המוזיקה שלהם…(עם כל הרצון הטוב להתעלם מאיכות המוזיקה, אלה דברים שקשורים אחד לשני, מן הסתם.) אבל שיהיה…אני בסך הכל נהנת לפתח את הדיון הזה ולא בפעם הראשונה. וסליחה על המגילה.