שלוםם

George W Bush

New member
בפעם המיליון

הבעיה היא לא עם מי שלא אוהב את נירוונה. עליהם אני יכול רק לרחם כי הם מפספסים אולי את הדבר הכי מדהים שאי פעם נעשה עם גיטרה-בס-תופים, אבל זה באמת לא בעיה שלי. הבעיה היא עם הניסיון לשכתב את ההיסטוריה ככה שהיא תתאים לטיעם האישי של כל טמבל שחושבים שגודל הזין תלוי באורך הסולו, ושהחליט להעדיף את הצד המיינסטרימי של הגראנג' על פני שורשי הפאנק שלו, ולזלזל בתחושות של דור שלם רק משום ש"סתם, לא נשמע לי". אני אישית חושב שצריך לעשות חיווט חדש במוח לכל מי שלא מבין שנירוונה עומדים בשורה אחת עם גדולי הרוק האמיתיים של ההיסטוריה.

avivs

New member
תראה

עם אתה אומר, שצריך להעמיד את נירוונה באותו מעמד כמו בוב דילן או לד זפלין למשל, אז אני חושב שאתה צריך לשמור על האוזן שלך מפני תלישה:) נירוונה לא הגיעו לכמות האיכות של הגדולים, לא השפיעו כמו הגדולים, אני לא משנה כלום, זה פשוט שיש אנשים שנותנים להם יותר ערך ממה שמגיע להם. ואני לא מוצא שום קשר במעמד בין דיפ פרפל למשל, לנירוונה.

balck snow

New member
נו בחיית......................

מי קבע? הרי ממתי איכות המוזיקה נמדדת ע"י יחידים שמתאספים בקבוצה סביב אותה להקה . והרי עם הקבוצה גדולה יותר וצעקנית יותר הרי האיכות שלה גדלה? אתם מנהלים וויכוח מיותר. לכל להקה עם זה גראנג' מטאל או כל סוג אחר של פאנק רוק יש סגנון משלה בו היא בוחרת להתבטא , אם תאהבו להקשיב לה היא תגיד לכם תהנה וספרו לחבריה ועם לא אז כנראה זה יהיה אל תיהנו ותסתמו את הפה. איכותו של אומן מוזיקלי איננה נמדדת ע"פ אקורדים מורכבים יותר או ליריקס עמוקים יותר אלא עד כמה אמיתי הוא מוכן להיות וכמה המוזיקה שהוא עושה היא שלו ולא מה שהקהל שלו רוצה ממנו. זה שיש ילדים טיפשים בני 11 ושליש שאוהבים את נירוונה לא פוסל אותם כמו שהפרסום שהם קיבלו אחרי מותו של קורט לא הופך אותם ליותר ממה שהם. קורט היה קורט , בעיקר היה , וזה מה שכל כך נחמד בהם. אגב - אני איירין שלום גם לכם.

avivs

New member
מה זאת אומרת "קורט היה קורט"?

לא אכפת לי מהחיים האישיים של ממוזיקאי שאני אוהב לשמוע. אני חושב שכול הקטע סביב החיים האישיים של קוביין דיי מאפיל על המוזיקה הממשית שהוא עשה. לי לא אכפת מאישתו, לא אכפת לי מהילדות שלו, לא אכפת לי שהיו לו כאבי בטן. המוזיקה שהוא עשה (מוזיקה ממשית- לא סיבות לעשיית מוזיקה) היא לא טובה, ולכן- אני לא אוהב אותם.

avivs

New member
שלא תבינו לא נכון (מצטער על ההודעה

השנייה). אני לא מתחייכס למוזיקאים בתור מכונות מוזיקה חסרות חיים. פשוט עם למישהו יש סיפור חיים הכי מרגש ועצוב בעולם, אבל בתחלס הוא מוזיקאי גרוע- אין סיכוי בעולם שאני אשמע אותו. אני מבין שהם בני אדם כמו כולם- אבל החיים האישיים הם הדבר האחרון שמעניין אותי במוזיקאי שאני שומע.

RaSTA La Vista

New member
תראו..

אין לי בעיה עם זה שאתם לא אוהבים את נירוונה, אין לי בעיה שאתם שונאים אותם וגם אין לי ממש בעיה עם זה שאתם רוצים להרויד אוזן לכל מי שכן חושב שהם טובים. זה לא משנה מה אני אישית חושב. לא איכפת לי שתביעו את דעתכם (גארפילד), להיפך. אבל זה כבר נמאס שכל הזמן חוזרים על אותה הודעה ואותם משפטים ונכון גם לגבי ג'ורג'. לא שאני לא מסכים איתכם, פשוט תפסיקו כבר להתווכח על זה, כי זו אמונה וטעם מוזיקלי ולא תגיעו לשום מקום עם זה כי כל אחד מאמין במה שהוא מוצא לנכון להאמין בו ואני אישית מאמין שאתם לא תשנו אחד לשני את הדעה, אז לא חבל לכם סתם לבזבז אחד לשני את הזמן ולנו לקוראים גם? תעשו מה שבא לכם, לא איכפת לי.. וגארפילד, אין לי בעיה שתרד לפסים אישיים ותחלק לי ציונים על רקע אי-היכרותך איתי. כי מילא היית מכיר אותי.. אבל אתה לא, אז אתה מוזמן להמשיך אם זה מה שעושה לך טוב.

George W Bush

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

"איכותו של אומן מוזיקלי איננה נמדדת ע"פ אקורדים מורכבים יותר או ליריקס עמוקים יותר אלא עד כמה אמיתי הוא מוכן להיות וכמה המוזיקה שהוא עושה היא שלו ולא מה שהקהל שלו רוצה ממנו. זה שיש ילדים טיפשים בני 11 ושליש שאוהבים את נירוונה לא פוסל אותם כמו שהפרסום שהם קיבלו אחרי מותו של קורט לא הופך אותם ליותר ממה שהם." והי גם לך.

George W Bush

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

דבר ראשון, "עם" היא מילת יחס שמשמעותה צירוף. "אם" היא מילת תנאי, שהולכת יופי בדר"F עם המילה "אז". דבר שני, כן, זה בדיוק מה שאני חושב, בהתחשב בעובדה שלבוב דילן וללד זפלין היו 30-40 שנה להשפיע בעוד שלנירוונה היו כולה איזה 12 שנים. גם את זה צריך לקחת בחשבון. ואתה מוזמן להתייצב אצלי לחיווט מחדש.

balck snow

New member
אני בת...

וזה בסדר אתה לא צריך לעשות שיעורי לשון , טעיות פה ושם קוראות
ונירווונה בוב דילן ולד זיפלן בכלל לא נכנסים תחת אותה כותרת יש להם מוזיקה כל כך שונה.

avivs

New member
אז לפי התפסיה הזו

למה קורן לא באותו מעמד כמו זפלין? למה בון ג'ובי לא? למה לימפ ביזקיט לא? הם הרי משפיעים כמו נירוונה וקיימים בערך אותו זמן (בון ג'ובי אפילו יותר) אז למה הם באותו מעמד? ואל תגיד לי תשובה טיפשית כמו "הם ממוסחרים" או "הם פחות טובים", הם משפיעים כמו נירוונה. חוץ מזה שאני חושב שזה ביזוי בחשיבות של בוב דילן למשל, לשים את נירוונה במעמדו. ואל תחשבו לא נכון, אם מחר הסולן של לימפ ביזקיט מתאבד, אתם חושבים שגם אותו לא יחשיבו לגאון מוזיקלי? לי לא נראה...

balck snow

New member
ולמה נטלי אימברוליה לא?

כי המויזקה שלהם שונה... זה מה שפיע באופן שונה הקהל שלהם שונה

Lounge Act

New member
שטויות.

קודם כל ההשוואה שלך בכלל לא סבירה, אבל לא משנה. נעמיד פנים שזה בסדר ואלו להקות ברות-השוואה. בון ג'ובי? קורן? לימפ ביזקיט? משפיעים כמו נירוונה? איפה אתה חי?? נתעלם מאיכות המוזיקה עצמה (שזה דבר מטופש בעצמו...אבל דעות זה דעות וזוהי זכותך המלאה לא לאהוב את המוזיקה שהם עשו.) אתה יודע איזו מהפכה הם עשו פה? אתה יודע לאיזה כמות של מסחור הם הגיעו?? להיפך, נירוונה היו הרבה יותר ממוסחרים מכל הלהקות שהזכרת, אבל הקטע הוא שהם שנאו את זה והתנגדו למסחור שהם צברו ולא מרצונם. זה ההבדל. להגיע לכאלה מימדים של מסחור ועוד בלי רצון אישי של הלהקה זה כבר כישרון בפני עצמו, לצערי. נירוונה הגיעו להרבה יותר אנשים. נשארו הרבה יותר זמן. ולא, להקות כמו לימפ ביזקיט לא ישארו פה הרבה זמן אחרי הפירוק. ואתה יכול לקחת שלל דוגמות של כאלה להקות מהעבר....יום לאחר הפירוק המוזיקה שוקעת בדיוק כמו חברי הלהקה. למה אתה מדבר במעמדות? עזוב מעמדות. זאת מוזיקה. צריך לדבר ב-חידושים-. מה קורן חידשו לעולם המוזיקה? סגנון מסריח שהרבה להקות גילו לפניהם? ולימפ ביזקיט? מה הם חידשו? כל להקה שהזכרת רק יותר ויותר מזכירה להקות אחרות מאותו תחום וסגנון. הם לא חידשו כלום. נירוונה, לעומת זאת, תרצה או לא תרצה, עמדו קרוב מאוד להמצאת סגנון חדש (ואני מניחה שזה נורא יצחיק אותך...לא נורא.). הם שילבו פאנק הארדקור,ביטלסיזם וגראנג' בעת ובעונה אחת. בקשר להתאבדות של מיסטר קוביין, אם תשים לב- נירוונה הגיעו לכמות אדירה של הערכה והערצה הרבה לפני שהוא מת, ככה שזה לא מה שעושה את ההבדל. וד"א, הוא דווקא נמצא בין גדולי הזמרים שעלילת המוות שלהם לא הכניסה יותר מידיי כסף לקופות ולא עוררה הדים רבים יחסית (ואני מדגישה שאמרתי יחסית.). אז לא, נירוונה לא במעמד גבוה. נירוונה פשוט חידשו. הביאו משהו שלא נשמע קודם אך נשמע יותר מידיי אחרי. זה הכל. תלמד להעריך, אם לא לאהוב.

avivs

New member
סעיפים זה COOL

1.בון ג'ובי היו אחת מהלהקות הכי משפיעות במחצית השנייה של שנות ה80, קורן ולימפ ביזקיט השפיעו על (ועדיין משפיעים) עיקריים על הניו מטאל. אז למה מי שהשפיע על הגראנג' נחשב ומי שהשפיע על ההייר מטאל לא? (ובכלל שהרי אני מניח שידוע לך שנירוונה לא המציאו את הגראנג' ולא בטיח). 2.כמו שאמרתי מקודם- למסחור אין קשר לכאן. להיות מסחרי לא מוריד לערך של להקה ולהיות לא מסחרי לא מוסיף לערך שלה, לדוגמא ברורה: הביטלס. 3.יש הבדל בין כשלהקה לאט לאט נעלמת מעייני הציבור ואז פחות אכפת מהם. לבין עם מישהו מת בשיא ההצלחה שלו, בייחוד עם זה מוות "יאה לאגדה" כמו התאבדות. מוות כזה בהחלט גורם להוספת ערך ללהקה, למרות שממש ממש ממש לא צריך. 4.אכפת לך להגיד לי מה המאפיינים המוזיקלים של "ביטלסזם"? ובכלל, בון ג'ובי היו חלוצים בסגנון שלהם (ההייר מטאל הפופיסטי יותר, מהמחצית השנייה של שנות ה80). קורן היו (ועדיין) אחת מלהקות הניו מטאל המשפיעות ביותר. ונירוונה, להוציא את העובדה שהיה להם להיט נכון בזמן הנכון, לא ממש המציאו כלום, הגראנג' היה לפניהם. 5.ועם כול הנאום המרשים הזה, בסוף את מסכימה איתי- נירוונה לא ראויים להחשב ביחד עם גדולי הרוק. הם אולי הביאו את הגראנג' למיינסטרים, אבל הם לא המציאו אותו.

Lounge Act

New member
סעיפים בכיף.

1. אתה משווה את רמת ההכרה וההשפעה של בון ג'ובי לנירוונה? חשוב שוב. נירוונה כבר יותר מ10 שנים לא יוצרים מוזיקה אבל מה שהם אכן הספיקו ליצור, מחזיק מעמד ונשאר עד היום (ובהערכה בלתי מחושבת גם ישאר לפחות עוד 10 שנים נוספות, אם לא הרבה יותר.) וזוהי עובדה חותכת על ההשפעה העצומה. אבל למה ללכת רחוק? אפשר להסתדר גם עם עובדות פשוטות ואולי אף טיפשיות ברמה מסוימת:(במידה והן אלה שיגרמו לך להבין את טעותך, לא נוותר על השימוש בהן) מערכת הפורמים של תפוז. אכן כך. קיים פורום לנירוונה? בהחלט. עזוב שלדעתי זה חסר מטרה כי כל הנושא נטחן והגיע לרמה שבאמת כבר אין מה להוסיף (אבל שוב, המוזיקה עומדת איתנה.)… זה אומר משהו, לא? העובדה שאנשים הרגישו צורך להקים אחד כזה, ועוד יותר אנשים שראו צורך לבקר בו. השפעה. ושלא תבין אותי לא נכון, אפילו ל"רוני" יש פורום, אבל הכוונה שלי היא שאנשים רצו בזה (כל אחד והטעם שלו. פחה.) ושהיא תסיים את הקריירה הנוצצת שלה, הפורום ישקע. פה מדובר על פורום שבכלל הוקם הרבה אחרי ההתפרקות ונשאר יציב. ואני מסכימה שיש להקות אדירות אחרות שלא זכו לפורום, אבל זה רק בגלל הביקוש. אין ביקוש. וזה מה שהופך את נירוונה למשפיעים כל כך. הביקוש. מלא ביקוש. תחשוב על זה. מה עוד היה לנו פה? קורן ולימפ ביזקיט? זה פתטי כי אתה משיב לעצמך. נכון, אם הן השפיעו על משהו, זה על הניו-מסריח-מטאל. ו-רק- עליו. פה מסתכם כל תחום ההשפעה שלהם. בסגנון שהם מנגנים. נו באמת, זאת נקראת השפעה? ממש לא לדעתי. נירוונה, לעומתם, השפיעה כמעט על כל עולם המוזיקה. אם נראה לך שרק על סצנת הגראנג', אתה טועה. אתה קולט איזו עוצמה הייתה להם? אפילו לניו-מסריח-מטאל הם הגיעו. רק חבל שהלהקות שנכללות בסגנון הזה לא בדיוק יודעות מה לעשות עם ההשפעה הזאת. הם השפיעו על כולם. וכמעט על כל הסגנונות. החל מפופ נקי ועד הבי מטאל. זאת נקראת השפעה. נירוונה לא המציאו את הגראנג'. הם פיתחו אותו ושילבו אותו. וזה הכשרון. 2. לא הזכרתי את המסחור, אתה הזכרת ואני הגבתי. המסחור בהחלט לא מוריד/מעלה מערכה של להקה, אבל מה שכן- הוא בהחלט מגלה את כמות ההכרה, משום שלא פעם הוא זה היוצר אותה. וכך בעקיפין זה מגיע גם להשפעה. אז… 3. אכן קיים הבדל כזה, אבל הוא, כמו המסחור, לא קשור להשפעה. כמה חבל שקוביין רצה למות, נכון? מה הוא יעשה? יחכה שהלהקה תשקע ואז יתאבד? ואם זה לא יקרה בקרוב? בלאט. הבנאדם התאבד. ולא כדי שהלהקה שלו תזכה ליתר-הערכה. ממש לא. הרי הם כבר הגיעו לטופ וגם ככה הוא לא יכול להנות ממה שהוא השיג בעבקות המוות שלו (ואני בספק) כשהוא מת. אז אם וכאשר זה אכן הוסיף ערך ללהקה (לא, לדעתי), זה לא היה מרצונו. ושוב- נירוונה היו שיא-המוערכים גם בשנות הפעילות שלהם. הם לא צריכים את ההתאבדות הזאת כגורם להגברת הצלחה או השפעה. היה להם מזה בשפע. זה לא מה שהופך אותם לבני המעמד הגבוה (בשפה שלך.) שהם בהחלט נמנים בו. 4. מאפיינים מוזיקליים של ביטלסיזם? יסודות הביטלס, מכיר אותם? או שגם הם לא חוללו מהפכה ולא הייתה להם שום השפעה? הם השפיעו על נירוונה, כמו על רבים אחרים, רק שנירוונה ידעה איך לקחת את ההשפעה הזאת ולפתח אותה לכיוון שונה ומבריק. שוב קורן וג'ובי? מוזר לי בכלל לשייך אותם לנירוונה אבל..איך שתרצה. נירוונה לא המציאו את הגראנג', נירוונה פיתחו אותו והוסיפו לו כיוונים נוספים וכך, ביחד, יצרו משהו שקרוב ללהיות סגנון חדש שלא נשמע לפניהם. וכמו שכבר אמרתי, הקטע הוא שתחום ההשפעה של נירוונה היה הרבה יותר רחב. הם השפיעו על הרבה יותר מרק הסגנון אליו השתייכו, בניגוד לקורן או ג'ובי. 5. לא מסכימה איתך. אבל בעצם…זאת הגדרה רחבה מידיי. גדולי הרוק? מאיזו בחינה? אם לא מבחינת המוזיקה אז ממה כן? מבחינת חידוש והמצאה? נירוונה אכן יצרו תחום חדש (שוב- לא מתכוונת לגראנג') וחידשו בזמנם הרבה שלא התקיים לפניהם. מבחינת כמות זמן ועשייה? נירוונה אכן הספיקו במספר שנים בודדות מה שאחרים לא עושים במשך עשרות שנים ויותר. מבחינת מהפכות והשפעה? נירוונה אכן חוללו את מהפכת הגראנג' בכך שהביאו אותו למיינסטרים והם שהשפיעו, משפיעים וישפיעו על רבים רבים. ולבסוף, זה טבעי שלא תגיע איתי להסכמה אם אתה לא אוהב את המוזיקה שלהם…(עם כל הרצון הטוב להתעלם מאיכות המוזיקה, אלה דברים שקשורים אחד לשני, מן הסתם.) אבל שיהיה…אני בסך הכל נהנת לפתח את הדיון הזה ולא בפעם הראשונה. וסליחה על המגילה.

soul one

New member
כתבת אחלה.. אבל קצת הגזמת...

נירוונה לא השפיעו על ההאבי מטאל!

למעלה