תבדוק אתה את ההבדלים בין עליית המדד
לעליית הדולר בכל חודש. תבדוק למשל, האם כאשר הדולר עלה ב 5% בחודש, גם מחירי המכוניות, הדירות, הטלוויזיות, מכונות הכביסה וכד', עלו באותו שיעור. מעניין שגם התשלומים החודשיים (או דו-חודשיים) שאני משלם על חשמל, מים, גז, כבלים, אינטרנט וכד', לא משתנים כל חודש, לפי עליית הדולר. ותאמין לי שאני עושה מעקב על כל הוצאותיי. בא ניקח למשל את מחירי הדלק. אלה לא משתנים בהתאם לעליית הדולר, אלא לפי התייקרות הנפט (חומר הגלם העיקרי) בעולם. מצד שני, גם לא ראיתי ירידות גדולות במחירים היומיומיים כאשר הדולר צנח. וחוץ מזה שמטבעות רבים משפיעים ולא רק הדולר. היבוא מיפן הוא ביינים, לא בדולרים. היבוא מגרמניה הוא ביורו, לא בדולרים. היבוא מבריטניה הוא בליש"ט, לא בדולרים. מחירי מוצרים מיובאים תלויים במטבע של ארץ המקור, וזה לא בהכרח דולר. ומחירי מוצרים ושירותים שאינם מיובאים, תלויים במחירי חומרי הגלם שיכולים להיות ממקורות שונים, או שאינם תלויים כלל במט"ח. למשל: תשלום לועד בית. משום מה הוא לא עולה (או יורד) לפי שער הדולר. מי שטועה הוא אתה. ואני חוזר על שאלתי: מדוע מפלגת העבודה מתעקשת בעקביות לציין סכום בדולר ולא במטבע הישראלי? מה הסיבה לכך? יש לך מושג ממתיק סוד?