שכר מינימום 1000$ ?!

הסבירו לך את זה בצורה הטובה ביותר

ואתה עדיין מתעקש להיות מקובע, אפילו שאני לא מבין מה אתה כל כך מפחד? שהרי על פי כל הסקרים קדימה הולכת ללות לשלטון ולא העבודה, כך שעד שמפלגת העבודה המחודשת בראשות היו''ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ לא תעלה לשלטון, זה גם לא רלוונטי כל השאלות האלה שלך, אלא אם כן אתה מתחיל להבין כמוני שלא קדימה תהיה מפלגת השלטון, אלא מפלגת העבודה המחודשת בראשות היו''ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ, תהיה מפלגת השלטון, ואז גם יהיה טעם לכל השאלות האלה שלך.

שוב תשובה לא עניינית, מתחמקת,

וסוטה למחוזות אחרים. האם אזרח המדינה אמור להתעניין רק בכוונות המפלגה שלפי הסקרים תנצח? האם כוונות מפלגת העבודה צריכות לעניין רק לאחר שתנצח? שוב חיזקת את דעתי, שפשוט אין לכם תשובה טובה לשאלה, מדוע מפלגתכם מציינת סכום בדולרים ולא בשקלים, כאשר שקלים הרבה הרבה יותר רלוונטים לאזרח הישראלי הפשוט.

קטנוני היית וקטנוני נשארת

אבל מה זה משנה? אתה בין כה הולך להצביע עבור מפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה וקולך בין כה יירד לטמיון ויילך לפח. אדם חכם אמר פעם שמרוב שרוצים את הטוב ביותר, בסוף מקבלים את הרע ביותר, כך שמרוב זה שאתה לא מוכן להתפשר על מה שיש, ואתה מחפש בכוח משהו יותר טוב, בסוף אתה עוד עלול לקבל את ההיפך הגמור ממה שרצית לקבל. ומכיוון שבמקרה שלי זה לא כך, לי בניגוד אליך אין שום התלבטות, כי אני יודע מראש מה טוב לי ומה אני רוצה, ומכיוון שהמפלגה שאני בוחר בה גם אין איתה שום סכנה שלא תעבור את אחוז החסימה ולא תייצג אותי בכנסת הבאה, לי אין את כל הדילמות שלך יש ואני בהחלט מבין אותך.

עוד אחד שחושב שיודע עלי יותר טוב

ממני עצמי. אז לידיעתך, אין לי שום התלבטות ושום דילמות. אני שלם לחלוטין עם החלטתי להצביע לתפנית, ללא שום היסוסים. ללא קשר אם היא תעבור או לא תעבור את אחוז החסימה - אני מצביע תפנית. אם לא אצביע לה, זה וודאי לא יעזור לה לעבור. ושוב, עברת למחוזות רחוקים שכלל לא קשורים לנושא שרשור. אבל אין פלא - כשאין תשובות, אז סוטים לפן אישי. לא מפתיע בכלל, ממתיק סוד1. דבר אחד בטוח - אם הייתי מצביע למפלגת העבודה - בטוח הייתי מקבל את מה שאני לא רוצה. אם לא אקבל את מה שאני רוצה - לפחות לא אעזור לקבל את מה שאני בטוח לא רוצה. מבחינתי הצבעה למפלגת העבודה - היא היא זריקת הקול לפח!

מה בדיוק אתה "לא רוצה"

שתקבל ממפלגת העבודה? ומה אתה כן רוצה שהיית מקבלת מ"תפנית" אילו היה לה סיכוי להכנס לכנסת? תפנית היא לא יותר ממפלגת גימיק המוכרת סיסמאות יפות וטריוויאליות שלא עומד מאחוריהן כלום. מלחמה בשחיתות? נו, בסדר. כולנו נגד שחיתות, אבל אין לעוזי דיין שמץ מושג איך לעשות את זה. הוא מציע כל מני חוקים מטופשים כאשר הפתרון, אם יש כזה, הוא בכלל חינוכי. דיין היה מגלה יושר אם הוא היה פשוט מוכר את עצמו ואת הרזומה שלו, במקום עוד "מושחתים נמאסתם" רדוד.

אני לא רוצה מפקדים מזוייפים

אני לא רוצה שתקנים במקום השני ברשימה אני לא רוצה התפקדויות פיקטיביות והמוניות במקומות מאוגדים ומאורגנים אני לא רוצה עיתונאיות שהתפקדו למפלגה עוד בטרם פרשו מהעיתונאות במקום התשיעי ברשימה וזה עוד לפני המחלוקות הענייניות שיש לי עם מפלגת העבודה הן בתחום המדיני (לצערי אינני מאמין כיום בדרך המו"מ עם הפלסטינאים) ובעיקר בתחום הכלכלי-חברתי.

איזה "מפקדים מזוייפים"?

אילו "התפקדויות פיקטיביות"? כשניזונים משמועות והשמצות מגיעים למסקנות מפוקפקות. לא היו יותר מכמה עשרות התפקדויות לא כשרות מתוך יותר ממאה אלף. מערכת הבחירות הפנימית במפלגת העבודה היא ההגונה ביותר מכל המפלגות הגדולות. כל הניסיונות של המפסידים להאשים את כשלונם בזיופים התגלו כעורבא-פרח. יחימוביץ פרשה מעיתונאות ברגע בו החליטה להצטרף לעבודה. מה הבעייה עם זה? לגבי הרצוג, אני ממש לא מחסידיו. ואכן דבק בו כתם מסויים, אבל כתם זעיר למדי. לזכותו יאמר ש: 1) הוא מעולם לא הואשם, לא כל שכן הורשע בשום דבר. 2) המעשים לגביהם נחקר כלל לא היו בגדר עבירה בתקופה האמורה (כלומר, אפילו אין פה אפילו בגדר חשד במעשה לא חוקי). 3) בתקופה הנ"ל הוא לא היה איש ציבור אלא אדם פרטי. אני סבור שעל כל אדם לשתף פעולה עם חקירת משטרה, אפילו אם מניעייה ודרך פעולתה לא נראים לו. אבל צריך לשמור על פרופורציות. כשקדימה והליכוד מלאים עד גדותיהם בנוכלים עם שובל פרשיות פליליות מאחוריהם, להטפל דווקא להרצוג זה די מגוחך. מחלוקות ענייניות זה משהוא אחר, אבל אם דעותיך כל כך רחוקות מעמדותיה של העבודה, אז מה אתה עושה בפורום העבודה? סתם באת להתנגח?

אני לא נטפל דווקא להרצוג

אני לא תומך בליכוד ולא בקדימה, ובזמן האחרון אני "נטפל" הרבה יותר למושחתי קדימה, כפי שאפשר לראות בפורום קדימה. ולגבי מה אני עושה בפורום העבודה - חשבתי שאתם מציגים עצמכם כדמוקרטים. לא ידעתי שאסור לאזרח המדינה להתעניין בכוונותיה ובמעשיה של מפלגת העבודה. אם מפלגת העבודה תהיה בשלטון - היא תשלוט גם עליי. נא לא לשכוח זאת. כאזרח המדינה זכותי המלאה להתעניין ולבדוק לגבי כל מפלגה בישראל, כולל מפלגת העבודה. זה שבעיניכם, ביקורת או שאלות לא נוחות לכם היא "ניגוח", רק מעיד על עצמכם.

מי זה "אתם"?

אני מייצג פה רק את עצמי ואת דעותי. אני תומך במפלגת העבודה, אבל אפילו אינני חבר מפלגה. וגם לא הבאתי התנגדות לזכותך לכתוב פה, בסך הכל הבעתי תמיהה על מטרותיך. את כוונותיה ומעשיה של מפלגת העבודה אתה יכול ללמוד ממצעה ומהתבטאויות ראשיה בכלי התקשורת. כל מה שתמצא בפורום זה רק את דעותיהם של הכותבים. בכל אופן, שאלות ענייניות הן בהחלט רצויות. מה שאני מכנה "ניגוח" זה כל מני רמיזות על "מפקדים מזוייפים" וכיוצא בזה, שמטרתם לנסות להשחיר את מפלגת העבודה באופן לא הגון ומניפולטיבי.

אז יעדכנו את הסכום.

אתה נטפל לפרט הכי שולי. לכשיקבע שכר המינימום בחוק (והוא יהיה בערך 1000$, לא בהכרח המספר הזה במדוייק), הוא יוצמד למדד, או לשכר החציוני. אבל על מנת "למכור" את הרעיון נבחר ערך עגול, זה הכל.

אגב, אתה סותר את עצמך

מצד אחד אתה טוען שאין שום כוונה להצמיד את השכר לדולר. ומצד שני, לכל אורך ההודעה אתה רק מנסה לשכנע עד כמה המשק צמוד לדולר ומתנהל על פיו. אז תחליט - כן הצמדה לדולר, או לא הצמדה לדולר?

סבורני שברור מזה אי אפשר להיות

מפלגת העבודה המחודשת לא הצהירה מעולם וגם אין זאת כוונתה להצמיד את שכר המינימום לדולר. מה שניסיתי להסביר לך על איך השוק במדינת ישראל מתנהל כבר שנים, זה בנוגע לדולר, לא בנוגע להצמדה לדולר. כי אתה טענת שהכל משולם היום בשקלים, וניסיתי להסביר לך שהתשלום אמנם משולם בשקלים, אך חישוב התשלום הוא על פי הדולר, ואם נרצה או לא נרצה ארח, זאת עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה.

ועד הבית זה אחד התשלומים שאנו

משלמים, לא? האם אתה מתחיל לסגת מאמירתך הנחרצת שכל מה שאנו משלמים מחושב בדולרים?

ועד בית זה לא חברה כמו

בזק, חברת החשמל, מקורות, ספקיות האינטרנט, הכבלים, הלוויין, חברות הסלולאר וכו'.

gidi2005

New member
זכותה של המפלגה החדשה לדבר על

1000דולר .אתה רוצה תתרגם לשקלים .ולאחר מכן השכר יהיה צמוד למדד .עכשיו גש לעוזי ,ושאל אותו מה דעתו .כלום לא טוב לך הא ?כואב לך שמה שהצליח באמריקה ובאנגליה ,חלילה יצליח פה .ממה אתה פוחד ?שיהיה לפועל כסף לקנות מהמפעל שבו הוא עובד סחורה ?שבעל המפעל ייצר יותר עקב כך ?ולכן יקלוט עובדים נוספים ?ממה את פוחד ?שהאבטלה תרד ?הרי הנואף והחומד אמר שעכשיו יש הרבה כסף בקופה .עקב מדיניותו ואפשר לחלק כך הוא אומר .אז גם הנואף טוען שיש כסף אז ממה אתה מוטרד .תמצא כבר את עצמך ארח .מתפנית לא תבוא לך הישועה .והשאר כבר לא קיימות .אז זה מה שנשאר .עמיר ראש הממשלה הבא .כל פועל בישראל שמרוויח מינימום ויש רבים שגם מנוצלים .ומשתכרים פחות .יצביעו לעמיר .המהפך החברתי תופס תאוצה .אתה רואה שכל מי שרשע נופל ודי לחכימא ברמיזה הא ?

טוב, התשובות כאן הולכות ומתעלות

על עצמן. הבנתי. תודה רבה לכל "המשיבים".

אמורוסו

New member
לא צריך להתייחס לסיסמת בחירות...

אף אחד לא לוקח ברצינות את מה שהוא אומר. גם לא משפטנים וכלכלנים כמובן. זה שאפשרי להעלות את שכר המינימום זה כמובן נכון, אבל זה לא קשור בכלל לפרץ. ברור שהוא לא מתכוון ליישם את זה, וגם אם כן זה רק יפגע בחלשים הרבה יותר. גם פיטורים, אבל גם יצטרך להוריד קצבאות בשביל זה, השכר במשק באופן ממוצע יצטרך לרדת שאלו שמרוויחים מעל המינימום אבל לא הרבה יחסית למה שמגיע להם, כמובן מיסים, כמובן בעיות אין ספור אחרות. ככה זה כשיש לך פופוליסט שלא מבין בכלכלה שרוצה לעבוד על אנשים ולמשוך אותם להצביע עבורו. העם לא עד כדי כך (!) טיפש .

זה בדיוק ההבדל בינינו לבין מפלגות

אחרות. אצלנו זו לא סתם עוד סיסמת בחירות ריקה מכל תוכן, אצלנו זו דרך חיים, אידיאולוגיה שמבקשת להפוך את המדינה שלנו למקום טוב יותר שנוכל לחיות בו אנחנו ובנינו ובני בנינו לנצח נצחים. כי כפי שזה נראה היום, יהיה לנו מזל אם נצליח לעבור אפילו עוד דור אחד מבלי שהמדינה הזאת תתמוטט לכאוס.

למעלה