שכר מינימום 1000$ ?!

Red R

New member
שכר מינימום 1000$ ?!

כיצד זה אפשרי בכלל?? אולי בחברות הגדולות זה יתאפשר אבל נסו לחשוב לרגע על כל העסקים הקטנים מהיכן תגיע תוספת הכסף לתשלום משכורות העובדים שם? אתם לא חושבים שהדבר עלול לגרום לאינספור פיטורים ? ואם אתם חושבים להעלות את המיסים הגבוהים ממילא אז אין טעם לויכוח.

capucinoLongo

New member
אפשרי-בהתערבות המדינה ובסבסוד-אבל א

איפה היה פרץ 20 שנה??????????????? הוא פעל למען עובדי חברת חשמל, הבנקים ומקורות והנמלים זהו פרץ

gidi2005

New member
יכולת לשלם דמי חבר .והיית מקבל את

הגנת ההסתדרות .עמיר לא היה ראש ממשלה .ועמיר לא יכול היה להעלות את שכר המינימום .כשבשילטון יש רשעים ליכודניקים מושחתים .לפחות לדאוג לפת לחם היה צריך .עכשיו זה משתנה .

כיצד זה אפשרי תוכל לקרוא בכתבה הבאה

העלאת שכר המינימום תוציא אלפים מקו העוני הנה רק קטע קטן מהכתבה שימחיש לך שזה אפשרי: מחקר חדש מעלה, כי העלאת שכר המינימום בכ-20% תוציא מקו העוני יותר מ-145 אלף משפחות וכי העלאה זו לא תפגע בתחרות במשק. צריך לקרוא את כל הכתבה, כדי להבין למה מתכוונים.

pgprince

New member
אף פעם לא הבנתי למה דווקא 1000$ ?

למה לא 1500 או 1654 דולר? למה לא 976 דולר?

אשרת

New member
שתמיר את זה לשקלים אתה תראה

כמה עגול זה יהיה. ומה יקרה אם הדולר ירד? אה? מה יקרה אם הדולר יעלה חזק? לאיזה ערך אתה בדיוק מתכוון להצמיד את הדולר? לערך שלו היום? של מחר? של עוד שנה? מה תעשה, אם עסקים יתחילו לפשוט רגל בגלל שהם לא יכולים לשלם משכורות? האם אתה תוכל להכריח מעסיקים פרטיים להעסיק אדם במשרה מלאה?

אשרת עם כל הכבוד

רק מי שמרוויח שכר מינימום, יכול לדעת על מה אני מדבר. ואני שהתעקשתי להרוויח שכר מינימום, כי רציתי לצאת מחסות הוריי ולהתפרנס בכוחות עצמי, יודע היטב כמה קשה זה היום להרוויח במדינה שלנו שכר מינימום. כך שעם כל הכבוד, 1000$ זה סכום בהחלט הגיוני שאפילו הכלכלנים ותתפלאי אבל גם בעלי העסקים עצמם כבר מתחילים להודות שזה לא מה שיביא להתמוטטות השוק או לכל אותם סיפורי האימה על אבטלה המונית כמו שמנסים למכור לנו הקפיטליסטים הקיצוניים, כי בסך הכל מדובר בפחות מ5000 שקל, וגם אם זה יהיה בסוף 5000 שקל, זה סכום די הגיוני שיהיה שווה בשביל הרבה אנשים לקום ולצאת לעבודה בשבילו. היום לאזרחי המדינה אין שום רווח מזה שהם יוצאים לעבוד, ומלבד מעטים שמשתכרים מעל שכר מינימום, לרוב האוכלוסייה לא משתלם לקום ולצאת לעבוד רק כדי שיהפו ממובטלים עניים לעובדים עניים. כך שאפשר לראות בהעלאת שכר המינימום ל1000$ כקטליזטור שיתן לאנשים סיבה מספקת כדי לקום בבוקר וללכת לעבודה בידיעה ברורה שזה ישתלם להם ולא רק למעסיקים שלהם. אנשים שמתוגמלים על עבודתם הם קודם כל אנשים שיש להם סיבה לצאת ולעבוד בעבודה הזאת, ובנוסף לכל הם יעשו את עבודתם יותר בנאמנות וברצינות מכפי שעושים זאת אנשים שאינם מתוגמלים כיאות על עבודתם ומנוצלים בצורה מחפירה ע"י המעסיקים שלהם. אני בטוח שגם את לא היית מוכנה לעבוד אצל מעסיק שהיה מזלזל בך ומשלם לך סכום רעב בעד עבודתך אצלו, בעוד שהוא הולך ומתעשר על חשבונך. ובדיוק כפי שאת לא תאהבי את זה, אף אחד לא אוהב את זה וזכותו של כל אזרח במדינה שלנו שקוראת לעצמה מדינה דמוקרטית להתפרנס בכבוד.

אשרת

New member
תודה על הנאום.

לא השבת על אף אחת מהשאלות שלי. כרגע זה יכול לצאת לך 5000 ש"ח, אבל מה יהיה כאשר הדולר יעלה? מה יקרה כאשר הדולר ירד? למה לא השבת על אף אחת מהשאלות שלי?

אשרת נראה לי שזו אי הבנה

מעולם מפלגת העבודה המחודשת לא טענה שיש להצמיד את שכר המינימום לדולר, וזו הטעות שאת וכל אלה שלא מבינים במה מדובר נוטים לעשות, מפלגת העבודה המחודשת מתכוונת להעלות ושמעת כבר שבהדרגה ולא בבת אחת את שכר המינימום ל1000$. זה יתחיל מזה שזה יועלה בהדרגה בענפים שאינם חשופים לתחרות בינלאומית, כמו למשל חינוך ובריאות, ורק לאחר מכן תוך שיקול דעת ותוך איבחון המצב זה יילך ויתפשט גם אל שאר הענפים שרובם בלאו הכי משלמים היום לעובדיהם מעל שכר מינימום, גם אם עדיין לא בכל מקומות העובדה והמפעלים אוכפים את חוק שכר המינימום, כל מה שיצטרכו לעשות במרבית הענפים הללו יהיה לדאוג לאכוף את חוק שכר המינימום, כדי שכל עובד שזכאי לקבל שכר מינימום יקבלו ולא יצטרך להתפשר עם מעסיקו או להיות מאויים על ידו שאם לא יסתפק בפחות מזה יאבד את מקום עבודתו. היום משפחות בעלות שני מפרנסים נמצאות כבר במצב גבולי. לפי מחקר שנערך, במידה ויועלה שכר המינימום בכ-21.5% ל-4,056 ש"ח בחודש, יעלו גם מרבית המשפחות העניות אל מעל לקו העוני, ביניהן משפחות בעלות מפרנס יחיד וילד. לפי ההערכה, מדובר בלפחות כ-145 אלף משפחות. דבר כזה יביא את מדינת ישראל לצמיחה כמוה לא ידעה מעולם, צמיחה אמיתית, צמיחה שמתחילה מלמטה בדרך הטבעית ולא בדרך המלאכותית שמנסים להנחית עלינו נתניהו וניאו ליברלים שטוענים שיש להעשיר יותר ת העשירים ואחרי זה הם כבר ידאגו לכולנו, אני לא מאמין בזה, ועובדה שעד כעכשיו הדרך הזאת הלכה והוכחה כשגויה והיחידים שצומחים במדינה שלנו הם הבנקים והעשירים. על כן הגיע הזמן לנסות דרך אחרת, דרך שהוכחה כהצלחה הן בארה"ב בתקופה שבה קלינטון היה הנשיא והצמיחה בארה"ב שברה שיאים והיתה הגבוהה ביותר, והן בבריטניה בתקופץו של בלייר הסוציאל דמוקרט שהחליף את תאצ'ר והתצ'ריזם שלה והביא תקווה חדשה ליותר ממיליון פועלים ועובדים בבריטניה. כך שאני לא רואה שום סיבה שהדרך הזאת לא תעבוד גם בישראל, להיפך, דווקא כל שאר הדרכים שנכשלו לא התאימו למדינה כמו ישראל, ודווקא הדרך של קלינטון ובלייר המתאימה ביותר למדינה כמו ישראל שהרוב בה משתייך למעמד הפועלים. כך שבקיצור ולעניין הדבר הולך להעשות בהדרגה ותוך הסכמה מלאה בין העובדים ההסתדרות והמעסיקים, ותוך הבחנה מי מסוגל לעמוד בזה ומי לא, אף אחד לא מתכוון לכפות על בעל נגריה למשל שמעסיק 2 עובדים לשלם להם שכר מינימום שיראה שאם ישלם להם אותו יצטרך לעשות אחד מהשניים: או לפטר את אחד העובדים ולהישאר רק עם עובד אחד, או לפשוט רגל בגלל שאינו מסוגל לעמוד בהוצאות. שכר המינימום ייכפה בעיקר על המעסיקים הגדולים, על חברות ומפעלים שהיום בעליהם עושים הון עתק על חשבון הפועלים והעובדים שלהם, שאותם הם מנצלים כדח לעשות את רווחי העתק האלה, בעוד שהעובדים והפועלים שלהם צריכים לחיות בעוני ובדלות ולהמשיך ולהיות מנוצלים על ידם ללא דין וללא דיין. את כל זה מפלגת העבודה המחודשת בראשות היו''ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ, מתכוונת לשנות ובכך להביא תקווה חדשה שתהווה קטליזטור לכל מי שירצה לצאת לעבוד ויידע שעכשיו גם יש לו סיבה לקום בבוקר ולצאת לעבודה בלב שקט שלא ינצלו אותו, שלא יזלזלו בו, והכי חשוב שהוא יתוגמל היטב עבור עבודתו.

אבל למה מפלגת העבודה מתעקשת

לדבר על $1000 (כולל במצעה) ולא על סכום בשקלים? 4500 ש"ח, 5000 ש"ח, סכום ביניהם - לא משנה. למה סכום בדולרים ולא בשקלים? האם המשכורות משולמות בדולרים? האם הולכים לסופר או למכולת עם דולרים?

אפשר לחשוב שאם היו מדברים בשקלים

היית תומך בנו ארח, אתם הרי מתנגדים לעצם ההעלאה של שכר המינימום, כך שמה זה חשוב אם זה בשקלים, בדולרים או ביורו, כל עוד אתם מתנגדים לעצם ההעלאה של שכר המינימום?

אין שום קשר לדעתי האישית

בתשובה שלך לא לעניין. אנחנו במדינת ישראל. המטבע הישראלי הוא ש"ח. מדוע מפלגה ישראלית נוקבת בסכום בדולרים לגבי דבר שנוגע בחיי היומיום בישראל (בישראל ולא בארה"ב)? מפלגת העבודה צריכה לציין את יעדה לשכר המינימום בשקלים. ואין שום קשר לדעתי האישית לגבי העלאת שכר המינימום.

כבר הסברתי שאין שום כוונה להצמיד

את שכר המינימום לדולר, היום כל דבר במדינת ישראל הוא על פי הדולר, אם אתה חושב לרגע שאתה משלם למשל חשבון חשמל או חשבון טלפון או אפילו את חשבון האינטרנט שלך שלא על פי שער הדולר, טעות גדולה בידך, ואני ציע לך שתקרא טוב טוב באותיות הקטנות של בקשה לתשלום שהתשלום שאתה משלם נעשה על פי שער הדולר. כך שהעלאת שכר המינימום בהדרגה ל1000$ חייב להעשות על פי כל חוקי המשק ועל פי איך שזה עובד כבר שנים במדינה שלנו, שכל דבר בה מתנהל היום על פי הדולר. כמובן שגם אני בדיוק כמוך הייתי מעדיף שזה יהיה אחרת ושהכל במדינה הזאת יהיה מנוהל על פי השקל שהוא המטבע הרשמי של המדינה, אבל מה לעשות שלא אני ולא אתה יכולים לבחור בין מה שרצוי ומה שמצוי, ועל כן הדבר ההגיוני ביותר כרגע הוא ללכת עם מה שמצוי ולא עם מה שרצוי. או כמו שמלמדים כל טירון ישראלי עם גיוסו לטירונות בצה"ל "זה מה יש ועם זה ננצח".

זה ממש לא נכון

אולי בשנות השמונים זה היה נכון. כיום ממש ממש לא. אפילו שוק הדיור, שהיה הכי קשור לדולר, לפחות לגבי דירות חדשות כבר התנתק ממנו חלקית. המשק בישראל לא מתנהל על פי הדולר, אלא על פי השקל. אתה מקבל את משכורתך בשקלים. חשבון הבנק שלך מתנהל בשקלים. אתה משלם בחנויות בשקלים. מרבית ההלוואות במשק הן בשקלים ובריבית צמודה למדד או בריבית שקלית. מן הראוי שמפלגת העבודה תציין לאזרחי מדינת ישראל לאיזה שכר מינימום היא מתכוונת במטבע המשמש בחיי היומיום בישראל, והמטבע הזה הוא שקל חדש ולא דולר. אם אתה מדבר על מצוי ועל מה שיש - יש שקלים לא דולרים!

אתה טועה ארח

נכון שאנחנו משלמים בשקלים, בזה אין לי שום ויכוח איתך, אבל השקלים האלה מחושבים בדולרים וזה מה שאתה ואחרים כמוך אינכם מבינים, היום כמעט הכל במדינת ישראל מחושב על פי הדולר ולא על פי השקל, כך שנכון שהתשלום הוא בשקלים, אבל חישוב התשלום הוא בדולרים. ואם אינך מאמין לי, תבדוק למשל כמה שילמת כאשר הדולר זינק וכמה שילמת כאשר הדולר צנח על אותו חשבון בדיוק.

תבדוק אתה את ההבדלים בין עליית המדד

לעליית הדולר בכל חודש. תבדוק למשל, האם כאשר הדולר עלה ב 5% בחודש, גם מחירי המכוניות, הדירות, הטלוויזיות, מכונות הכביסה וכד', עלו באותו שיעור. מעניין שגם התשלומים החודשיים (או דו-חודשיים) שאני משלם על חשמל, מים, גז, כבלים, אינטרנט וכד', לא משתנים כל חודש, לפי עליית הדולר. ותאמין לי שאני עושה מעקב על כל הוצאותיי. בא ניקח למשל את מחירי הדלק. אלה לא משתנים בהתאם לעליית הדולר, אלא לפי התייקרות הנפט (חומר הגלם העיקרי) בעולם. מצד שני, גם לא ראיתי ירידות גדולות במחירים היומיומיים כאשר הדולר צנח. וחוץ מזה שמטבעות רבים משפיעים ולא רק הדולר. היבוא מיפן הוא ביינים, לא בדולרים. היבוא מגרמניה הוא ביורו, לא בדולרים. היבוא מבריטניה הוא בליש"ט, לא בדולרים. מחירי מוצרים מיובאים תלויים במטבע של ארץ המקור, וזה לא בהכרח דולר. ומחירי מוצרים ושירותים שאינם מיובאים, תלויים במחירי חומרי הגלם שיכולים להיות ממקורות שונים, או שאינם תלויים כלל במט"ח. למשל: תשלום לועד בית. משום מה הוא לא עולה (או יורד) לפי שער הדולר. מי שטועה הוא אתה. ואני חוזר על שאלתי: מדוע מפלגת העבודה מתעקשת בעקביות לציין סכום בדולר ולא במטבע הישראלי? מה הסיבה לכך? יש לך מושג ממתיק סוד?

נא לא להיות קטנוני.

זו לא פיסיקה גרעינית. לא מדובר בקבוע פיסיקלי מדוייק אלא בערך שאמור לאפשר, פחות או יותר, קיום מכובד. חיפשו מספר עגול בסביבות הערך הזה, ומכאן 1000$. ומכיוון שערך הדולר נשחק יחסית לאט, לא צריך לעדכן את המאבק כל חצי שנה. אפשר היה גם להציג יעד של 5000 ש"ח, אבל אם הייתה פתאום אינפלציה גבוהה מה היו עושים? "מפלגת העבודה תעלה את שכר המינימום ל5163 ש"ח ו22 אגורות"? לא ממש נכנס לסטיקר.

ואם שער הדולר יירד פתאום ב-30%?

מה יעשו? בטווח הקצר, מדד המחירים לצרכן יציב הרבה יותר משער הדולר. גם בשקלים יש סכומים עגולים ויפים (אתה נתת אחד מהם כדוגמא). השכר הוא בשקלים ולכן מן הראוי לציין סכום בשקלים. לא כל אזרח צריך לקחת מחשבון ולחשב למה מתכוונת מפלגת העבודה כשהיא אומרת אלף דולר, במיוחד שלפי זה הסכום בשקלים משתנה מדי יום. התשובות שלכם לא משכנעות, וזה רק מחזק את חששי שהסכום ננקב בדולרים על-מנת לשמור על עירפול.

למעלה