שכר בהתמחות

reality show

New member
שכר בהתמחות

התקבלתי למשרד כלשהו, ולא הצלחתי למצוא באינטרנט נתונים על השכר בהתמחות. האם מקובל להתקשר ולשאול לגבי השכר לפני שאני חותמת?

reality show

New member
בדקתי

ולא מצאתי דבר. השאלה עודנה עומדת - האם זה בסדר להתקשר ולשאול אותם?

תלוי עד כמה זה קריטי

זה פרט שיוכל לגרום לך לחפש התמחות במקום אחר? או שאת בסך הכל מסוקרנת באשר לשאלת השכר העתידי שלך בהתמחות ולא משנה כמה זה יהיה, עדיין תמצאי את עצמך מתמחה שם?

גילוי נאות:

אין לי ממש נסיון בשוק התעסוקה במשרדי עוה"ד השונים בינתיים, אלא אני מבסס את התשובה שלי על השכר הישר וניסיון קודם

Anabol

New member
לשאול לשאול לשאול!

לא ציינת איזה סוג משרד זה, ככה שזה נורא משתנה. משרדים מובילים משלמים בין 5500-8500. משרדים יותר קטנים יכולים לשלם גם פחות ממינימום (כשמחשיבים גם את השעות הנוספות). בהנחה שעוברים לגור בתל אביב, ההבדל בין 4000 ובין 7000 הוא הבדל גדול, שגורם לתכנן את החיים באופן שונה לחלוטין. אם כבר התקבלת, אין שום חשש לשאול, הם לא יעיפו אותך.

flutter girl

New member
בטח שזה בסדר לשאול

זה ממש לא פרט מובן מאליו, ובדיוק כמו שבכל מקום עבודה אחר אחת השאלות הראשונות (אם לא הראשונה!) היא כמה השכר - בוודאי שפה זה לגיטימי לשאול. הסיבה היחידה שלא שאלתי בעצמי, לדוגמא, היא כי אני הולכת להתמחות במגזר הציבורי, וברור לכל מה מקבלים שם.

SuGaRBabe1

New member
כמה מקבלים שם באמת?

אני חייבת להודות שזה אחד השיקולים שלי אם להרשם למכרז של משרד המשפטים או לא... (בהתחשב בעובדה שהכיוון שלי הוא מסחרי בעיקרון, אבל יש כמה דברים בציבורי שמעניינים אותי)

nicolosh

New member
8500 למתמחה?!

וואי! חשבתי ש7500 זה הטופ. איזה משרדים משלמים ככה?! ולמה הם לא יצרו קשר איתי :)

משרדים שמשלמים ככה,

כנראה יצפו ממך למכור את נשמתך לשטן (כלומר, לעבודה). אז הייתי חושבת טוב טוב האם הכסף באמת שווה את זה.

Anabol

New member
זה לא נכון

המשרדים הגדולים (נגיד ה10-12 הכי גדולים) + 3-4 משרדי בוטיק מעבידים כולם את המתמחים שלהם בסביבות ה12 שעות ביממה. עם זאת, המשכורות נעות בין קרוב ל6000 ועד ל8500 כמו שציינתי. כמובן שיש הבדל ברמות של המשרדים והבדל בין רמות של מחלקות מסויימות. מעבר לזה, ברור שכסף הוא גם לא חזות הכול. אבל, יש משרדים שמעריכים כספית הרבה יותר את המתמחה מאשר משרדים. והערכה הזו לא מתבטאת ביותר שעות עבודה. זה שוק חופשי (פלוס-מינוס) ואין שום צורך בסוג של קנאה כלפי אלה שמרוויחים יותר. הנקודה שלי היא שאין קשר ישיר בוחד משמעי בין משכורת ושעות עבודה. אגב זה נכון לכל משרה, בכל תחום עיסוק.

PIonit

New member
נדמה לי שאני אדבר בשמה של גשם

אם אומר שזה לחלוטין לא נאמר מקנאה.. [חוצמזה נטו נשאר פחות..]

sacrament

New member
צריך לקחת בחשבון

ש11-12 שעות ביום זה השעות הרשמיות הרבה פעמים יוצא לעבוד גם אחרי 8 בערב, לפעמים לתוך הלילה ולפעמים גם שישי-שבת, תלוי במידת הלחץ ומה לעשות, זה הרבה הרבה יותר נפוץ במשרדים הגדולים והבינוניים...ומצד שני, שם גם יותר מתגמלים מבחינה כספית. ואולי במובן הזה גם יש יותר ציפייה לעבוד יותר...

Anabol

New member
לקחת עבודה הביתה

זה משהו שכיח שנדרש מהמתחה או שזו העדפה פרטית (לקחת עבודה הביתה במקום להשאר במשרד אקסטרה שעות)?

Lady McBeth

New member
אני מכירה את אחד המשרדים שציינת מקרוב (מידי)

והמתמחים שם נשואים קתולית למשרד. 12 שעות ביום זה באמת מינימום השעות שעובדים שם, שלא לדבר על אינסוף העבודה שמבצעים בסופ"שים ו/או מהבית. מרבית החברים שלי מתמחים, רובם ככולם, במשרדים אחרים מהטופ-15, וכולם עובדים מסביב לשעון. חלק מהם אכן מרוויחים שכר שנע סביב ה-7000 ש"ח ברוטו, וחלקם ה-ר-ב-ה פחות. ככה או ככה, בעיניי לפחות זה פשוט לא שווה את זה.

Anabol

New member
הנקודה שלי היתה

שאלה שמקבלים6500 ואלה שמקבלים 7500-8000 לא עובדים שעות כל כך שונות. ואני מסכים איתך שאחד המשרדים שציינתי, וכולם מבינים איזה, באמת חורג לרעה בתחום הזה. אבל ככל, זה שמשרד משלם 5800 (ואני מכיר משרד מצוין שמשלם את הסכום הזה) לא אומר שהמתמחה יעבוד בו פחות ממשרד אחר שמשלם 7000.

Lady McBeth

New member
תראה, אני לא רוצה לעשות לעצמי אאוטינג, כן?

אבל שעות העבודה שלי רחוקות שנות אור מהשעות המטורפות, והבוס שלי יותר מפעם אחת אסר עליי לשלוח לו מיילים או לעבוד בסופ"ש, בתואנה שהסופ"ש נועד למנוחה, ושום דבר לא בהול עד כדי כך שלא יוכל לחכות ליום א'. [1] וכן, המשכורת שלי יפה עד מאוד
בשורה התחתונה, הנקודה היא שכל משרד עומד בפני עצמו, אבל הסבירות שתזכה לתנאי ושעות עבודה הגיוניות במשרדים הגדולים הולכת ופוחתת ביחס הפוך לגודל המשרד. [1] למרות שכבר היו מקרים בהם נשארתי עד שעות מאווווווווווווווווווווווד מאוחרות במשרד בעקבות דיונים בבימ"ש יום לאחר מכן.

flutter girl

New member
ההנחה היא שמקבלים שכר מינימום

אז אם את מצפה ליותר - אל תשקלי את זה בכלל.

למעלה