שכל העולם ישמע

a wild rose

New member
שכל העולם ישמע

יש תופעה שנתקלים בה בעיקר פייסבוק אבל לא רק, של זוגות שחשוב להם להחצין את העובדה שהם בקשר זוגי ומאוהבים מעל הראש בבני/בנות זוגם, ואת זה הם עושים במקרה הטוב בפרסום תמונות בפוזות "רומנטיות" לעיתים קרובות, לפעמים בהקדשת שיר כלשהו לבן/בת הזוג על הטיימליין (דווקא חמוד) ו-דברים כמו מה שנתקלתי בו על הבוקר ומודה שחטפתי בחילה: פוסט משתפך ורגשני שמפרט כמה אותו אדם מאוהב בבת זוגו ועד כמה היא שינתה את חייו בפרטי פרטים עם תיאורים וכו'... מכתב אהבה קיטשי שלא מהעולם הזה, ואת זה כותבים בפייסבוק שכולם יראו, אולי אפילו לפני שבן/בת הזוג יראו.

אנשים שלא מכירים אותי יכולים אולי לחשוב שאני מקנאה, אבל זה ממש לא הסיפור ולהפך - אותי דבר כזה היה מאוד מביך, ואני לא רואה את עצמי בקשר רומנטי עם בחור שמסוגל לעשות דברים כאלו. יש דברים שביני לבינו ואני לא חושבת שזה במקום לשתף את כל חברי הפייסבוק של שנינו, שכוללים בדרך כלל גם קולגות וקרובי משפחה וכל מיני מכרים שבאמת לא נראה לי שזה ראוי להתבצע מולם. אני אחת שכן מתרגשת ממחוות רומנטיות, אבל בעיני חלק מהקטע זה שמדובר במשהו שרק בין שנינו ולא בקטע פומבי. כשאני שומעת על הצעות נישואין במקום פומבי מול קהל אני מתפדחת בשביל הזוג, אני לא הייתי רוצה לחלוק רגע כל כך אינטימי עם אנשים נוספים ובטח שלא עם זרים.

מה אתן חושבות על זה? ואם כבר, מה אתן חושבות על הפגנות חיבה ורומנטיקה פומביות? אני בזמנו יצאתי לתקופה לא ארוכה עם בחור שהתעקש לחבק אותי ולנשק אותי בכל הזדמנות אפשרית כולל במקומות פומביים. בפעם הראשונה שהוא הוזמן לבית של ההורים שלי, הוא רצה לנשק אותי בסלון כשהם היו בחדר ליד, וכשניסיתי להבין מה כל כך בוער לו לנשק אותי לידם הוא הגיב בצורה מאוד ילדותית. בהמשך הבנתי שאצלו זה היה סוג של הפגנת רכושנות וגם הפגנת שליטה, וזה היה מאוד מרתיע.

elena20

New member
אוי זה נורא, אני ובעלי תמיד צוחקים על פוסטים כאלה

כולל חיקויים
אין לי בעיה עם קצת תמונות ואיזו הקדשה בלי יותר מדי פירוט פה ושם,
אבל התשפכות וכל מיני "אהבת חיי" ו"נסיכה שלי" ממש מפגרות בעיני!
ואגב שני זוגות שהכרתי שהיו נוהגים לכתוב השתפכויות כאלה, התגרשו אחרי כמה חודשים...
לעתים אנשים מחצינים דווקא את מה שאין להם, רק שכל העולם יראה כאילו טוב להם כאשר במציאות המצב לא באמת ככה.
גם כל חג אהבה יש מנהג לשים תמונה של פרחים ולכתוב "תודה בעלי היקר על זר פרחים ובלה בלה"
שהרי ברור שהמטרה של הפוסט להראות לכולן ש"השקיעו" בה בחג,
אחרת הרי את חיה עם בעלך באותו בית, למה לא לומר את זה פשוט בבית?

וכנ"ל לגבי כל השתפכות אחרת.
לגבי נגיעות בפומבי- יש הבדל בין איזו נשיקה וחיבוק עדינים לבין התמזמזות.
אני גם הרבה פעמים מחבקת את בן זוגי או מנשקת על הלחי, אבל לא יכולה לסבול זוגות שנמרחים אחד על השני.

זה לא ״אפילו אולי שבן / בת הזוג יראו״ ... זה בעיקר שהם יראו
כן, נתקלתי בתופעה, ואפילו אני שידועה כמישהי מאד רומנטית מהסוג המשתפך לא מגיעה לרמות האלה, אם היה מדובר באמת באקט של ביטוי אהבה נטו הייתי הכי מפרגנת, במקרה זה זו איזו שהיא פואנטה לא ברורה אולי של ״תקנאו״ חח אני כן רושמת ברכות וכאלה, אבל מעולם לא לבני זוג, שאיתם הכל אני מעדיפה לבטא באופן פרטי, והאמת שבכל הקשור לזוגיות אני ממש חשאית! אוהבת לשמור את זה בינינו לבין האנשים שצריכים לדעת ולא אף אחד מעבר, לא אוהבת להחצין יותר מדי בטח שלא בפלטפורמה ציבורית כזו.

supersonic777

New member
בסדר,ברור!לפעמים את נמצאת שאיזה אירוע כלשהו,ומישהי או מישהו

מעלה תמונה,ואת במקרה היית שם...
ונניח שאת בזוגיות...החבר רואה אותך עם איזה מישהו,וכבר השאלות המוכרות,ואת מתחילה במגננה...
קיצקץ,לא תמיד את אחראית למה שמעלים ברשת...

לא יודעת איזה זוגיות אתה מכיר..

אצלי אין חקירות ואין מגננות - יש אולי שאלה אחת , יש תשובה אחת ופה מסתיים הסיפור . ממש לא אכפת לי מה יעלו ברשת, מי שיש לו בעיות אמון וצריך כל הזמן להתגונן - בעיה שלו. אצלי אין לי מה להסתיר וממש לא משנה לי מה יעלו, זה לא יתפתח לשום דבר.

dify

New member
אני רואה את זה אחרת

קודם כל אני אישית מאד אוהבת גילויי חיבה ברבים, לא נשיקות צרפתיות והתמזמזויות קשות, אבל חיבוק, מגע קרוב, הגנבת מבטי עיניים וכד עושה לי טוב על הלב לראות, בעיני זה מקסים ועושה לי שמח על הלב לראות אנשים שטוב להם בזוגיות שלהם. בכלל, אני אוהבת אנשים שיש להם זוגיות טובה, זה נותן לי תקווה שזוגיות זה דבר שיכול לעבוד, כי לצערי זוגיות גרועה רואים הרבה יותר (גרועה מבחינתי זה לא אלימות לשמה, אלא כזו שנותר ממנה ענייניות ושיגרע כמו סוג של ניהול עסק).
אז כן, כל פעם שאני רואה כאלו שיש בינהם הפגנות קטנות של חיבה זה ממלא אותי שמחה, כולל אם יורשה לי להגיד, זוג מסוים מאתמול, לא זוכרת אם אמרו את זה בפניהם או אחרי שהם הלכו, אבל אחד האורחים אמר "וואו, זה מדהים שהם עדיין כאלו אחרי תקופה משמעותית יחד" הוא אמר את זה במובן הכי חיובי של המילה ואני לגמרי מבינה ומזדהה איתו, בעיני זה ראוי להערכה.
&nbsp
&nbsp
לגבי כתיבה..
&nbsp
אני מבדילה בין כאלו שכותבים ועושים מחוות גדולות לפני כולם כל יומיים לבין כאלו שעושים את זה פעם ב..
אלו שכותבים כל יומיים, נו, לא רציניים בעיני.
אבל אלו שעושים את זה פעם ב.. אני חושבת שזה מקסים. אם זה נועד באמת לצד השני, אז למה לא? לפעמים אתה כל כך מוצף ברגשות שבא לך לצעוק אותם לכל העולם, אני כן יכולה להבין את זה.
&nbsp
יש אנשים שזה לא מתאים להם באופי, אני מבינה את זה, אבל האמת שיש מקום אחד שבו זה מפריע לי וחסר לי, תחת החופה. לי אישית מפריע שבמקום הזה, שכולו נועד להגיד לעולם "החלטנו להיות יחד" אין אמירה אישית של בני הזוג אחד לשני, למה קרה שהם בחרו אחד את השני. אין מקום בעולם שזה יותר מהותי בו בעיני, נראה לי לא הגיוני שחופה זה מופע יחיד של הרב, טקס כל כך גנרי ולא אישי, זה פשוט משגע אותי.
&nbsp
אני זוכרת שכשהייתי ילדה קטנה, לפני 30 שנה, הלכתי לחתונה (עם הורי כמובן) בקיבוץ, הם עשו טקס אישי שבמהלכו היתה מצגת שסיפרה את הסיפור האישי של ההיכרות שלהם, אפילו כילדונת קטנטנה זה הקסים אותי, התחושה שעכשיו אני מכירה אותם יותר, שיש משהו אישי בטקס שלהם, אני זוכרת שחשבתי לעצמי שככה אני רוצה כשאגדל, שהנגיעה האישית כל כך חשובה ומרגשת.
&nbsp
לא התחתנתי בעצמי בטקס, אבל כן הייתי במברכים של החתונה של הרנוארית פה, וכתבתי לה את הטקסט הכי חם והכי מרגש ומעריך שיכולתי להוציא תחת ידי, כי אני באמת חושבת שהגיע להם, אני באמת חושבת שהם מיוחדים, והרגשתי שטקס החתונה זה לגמרי המקום להגיד את זה להם.
&nbsp
אז כשזה אמיתי ומהלב, ואני חושבת שמרגישים את ההבדל, אני בעד. אני יודעת שיש אנשים שאולי זה לא נעים להם, אבל באותה מידה אפשר להגיד שיש אנשים שלא נעים להם לראות תמונות של ילדים של אחרים כי להם אין, או לא נעים להם לראות סמלי עושר כי להם אין. איכשהו בתחומים אחרים אנחנו הרבה יותר סובלניים.
&nbsp
אז כשזוג יושב מולי ומתמזמז קשות, בא לי לשאול אותם אם הם גרים אצל ההורים, אין להם בית לדברים שכאלו? אבל כשמדובר בהפגנת חיבה במילים או במגע שבאה מהלב ובכלל לא נועדה לי כצופה, אני לגמרי בעד, לגמרי. שיהיו מאושרים. למה לא.
&nbsp

לגמרי מקסים גם בעיני וכיף לי לראות

אבל עדיין, כשאני רואה זוגות שכותבים אחד לשנייה ברכות יום הולדת מרגשות בפייסבוק, אני רוצה לצעוק עליהם שילכו לסטימצקי ויקנו כרטיס ברכה. פשוט... לא יודעת. אם זה בנוסף זה בסדר, אבל תמיד נראה לי שזה בא במקום.

dify

New member
זו בדיוק השאלה

האם זה סוג של מחוות גדולות שבאות לפצות על זה שתכלס ביום יום אין וחסר.. אם כן, אז מבחינתי זה לא שווה כלום, ולא משנה אם מדובר בצמיד יהלומים 3000 קארט שעולה כמו וילה בכפר שמריהו.
&nbsp
אבל אם זה רק עוד חלק מהדינמיקה החיובית שבינהם ובמקרה אני עדה לה, אז סבבה, שיהיה להם לבריאות.
&nbsp
את יודעת מה זה מזכיר לי? טבעת אירוסין. לפעמים אני מרגישה שהמטרה של טבעת אירוסין היא להיות כמה שיותר יקרה כי זה כאילו מעיד על משהו, ולפעמים זה ממש חובה לא להסתפק בשאלה כמה היא יפה אלא גם לספר כמה קארט היא, מאיזה מותג היא וכמה היא עלתה. במצבים הללו אני תוהה אם הטבעת נקנתה בשביל האהבה או בשביל הרושם שעושים על כולם.. מצד שני יש לי חברה שטבעת האירוסין שלה זה מין מפתח צינורות שהיא ובן זוגה עיצבו בעצמם, ממש עיקמו את הצינור כדי שיתאים לאצבע, בעצמם. היא הולכת איתה קבוע ומספרת שזו טבעת האירוסין שלה. כשהיא עושה את זה אני תמיד מרגישה אהבה גדולה לטבעת, אני מרגישה שהיא אומרת את זה בגאווה גדולה, על זה שהם הכינו את זה יחד בתור בדיחה פנימית בינהם, משהו שלהם, ושכל פעם שהיא מסתכלת על הטבעת הזו זה מזכיר לה אותו ואת זה שהם אנשים עם בחירות קצת אחרות ואוהבים את זה בעצמם. אצלה אני מרגישה שזה לא נועד להרשים אף אחד, שהיא מספרת את זה כי זה באמת נגע בה, הבחירה בטבעת בדרך הזו.

אני אתן דוגמה למה התכוונתי

קודם כל לגבי הטבעת, יצא לנו לדבר על זה הסופ"ש ואמרתי לקסם שכשיגיע היום (עוד איזה שני עשורים ככה), שיקפיד לקנות לי זרקון ולא יהלום אמיתי כי עם כל חיבתי ליהלומים (ויש חיבה, באמת), לא בא לי להסתובב עם משהו שכלל עבדות ילדים ותנאים מחפירים.
&nbsp
אבל לגבי הברכות בפייסבוק במקום באופן אישי, אני אעשה קופי פייסט כאן ואצנזר את השמות ממשהו שראיתי השבוע בפיד:
XXX היקרה שלי מכל,
מה עוד אפשר לאחל אחרי שנתיים של אהבה פורחת?
גם עם כל הקשיים, עם כל החוויות ועם כל מה שעברנו עד כה, תמיד אוהב אותך.
תודה לך על שנתיים מהממות, ומי ייתן ויהיו לנו עוד שנתיים מהממות נוספות
אוהב המון המון,
קוקי
&nbsp
קופיפייסט נוסף, זוג אחר:
אהבת חיי האחד והיחיד, גבר מדהים שלי. בחרנו לחגוג לך הפעם בדרך קצת שונה, בארץ זרה ואני מקווה שהצלחתי לשמח אותך ביום ההולדת שלך כמו שכל כך מגיע לך ! מלאך. טהור שלי יש לי כל כך הרבה לאחל ולומר לך .. אתחיל בלאחל לך שתישאר בדיוק האדם הקסום והטוב שאתה, שתמשיך לשאוף. ולכוון הכי גבוה ומי כמוני יודעת שגם תצליח להגיע לכל יעד שתציב לעצמך! אני מאחלת לעצמי עוד שנים רבות לצידך כי אתה הרי יודע שאתה חלק בלתי נפרד מחיי, חלק כל כך חשוב ומשמעותי! מי יתן ותהיה מאושר כל יום וכל רגע נתון בחייך.. שתתעצם, תגדל, תחכים, תלמד, תתפתח ותמשיך לחלום ובענק. לאדם כמוך גבולות ומגבלות הן מילים חסרות משמעות ולכן אני יודעת בלב שלם שכל מקום אליו תרצה להגיע, אתה תגיע ! אני אוהבת , מכבדת, מעריצה ומעריכה אותך מלאך שלי ... אוהבת אוהבת ושוב אוהבת
&nbsp
&nbsp
עכשיו, זה באמת מקסים ומתוק בעיניי וכיף לי לקרוא ואני שמחה בשבילם. אבל להגיד לך שהפולנייה שבי לא מצקצקת בביקורת? זה יהיה שקר. *אני* לא הייתי מתכתבת ככה על גבי הפייסבוק. ולא שאנחנו לא דביקים, גם בפומבי (לא בקטע של להשוויץ בפומבי אלא כי אנחנו לפעמים מתקשים להתאפק אפילו שיש אנשים) פשוט אני לא מבינה מה הדחף הזה לכתוב את זה בפייסבוק, למה ומאיפה ומה מי מו.

dify

New member
מלוא הערכתי על הזרקון:)

בעיקר שאת כותבת את זה בגלוי (כי תכלס את יכולה להגיד שזה יהלום, אף אחד ללא מיכשור מתאים וידע מקצועי לא ידע להבדיל).
לגבי הקטעים שהעתקת, לי אישית ממש לא מפריע.

Ginger L Honey

New member
ממש לא מפריע לי

אנחנו לא זוג רומנטי במיוחד, אבל גילווי חיבה ורומנטיקה של אחרים מעולם לא הפריעו לי.
&nbsp
אנחנו חיים בתקופה בה אנשים שופכים את כל הג'ורה שלהם בפייסבוק, או משתמשים בו לקדם אג'נדה כלשהי, אז מה רע אם אנשים כותבים שהם מאוהבים ושמחים?
&nbsp
יש לי חברה קוראנית שכל היום חולקת תמונות של החתול שלה בשמלות מלמלה.
חברים אחרים שמקדישים פוסטים נשפכים באופן קבוע על כל דבר שהתינוק שלהם עושה.
ואנשם שמספרים על עבודה/תחביבים/הופעות או מה שלא יהיה באופן יומיומי.
מה ההבדל בין אנשים שגאים לחלוק תמונות של התחביבים שלהם או של התינוקות שלהם לבין אנשים שנהנים לדבר על האהבה שלהם?
אם אמא גאה לחלוק תמונות של התינוק שלה ומספרת על כל דבר שהוא עושה
האם זה אומר שהיא מחצינה משהו שחסר לה? כי לי נראה שהיא פשוט כ"כ מתרגשת ושמחה לחלוק את זה עם כל מי שברשימת חבריה. גם אם אני לא מוצאת את התינוק או את החתול בשמלה מרגשים במיוחד. הם בטח לא מפריעים לי.
מה ההבדל בין זה לבין השתפכות רומנטית?
יש כאלו שימצאו את זה מעצבן, יש כאלו שימצאו את זה חמוד, ויש (שלדעתי הם הרוב) שפשוט ידפדפו הלאה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה