שיתוק שינה? או שלא...

Cheetah

New member
תקרא את זה, חלמן

Sleep terrors These are the most anxiety provoking for parents. Episodes frequently begin with a "blood-curdling" scream, which is accompanied by the appearance of panic with wide-open eyes, tachycardia, tachypnea, dilated pupils, diaphoresis, and flushing. This may be followed by panic-driven motor activity, such as hitting the wall or running around the room. While typically not dangerous, the behavior is sometimes violent enough to result in injury to the patient or others; property damage also may result. The inability of the parent to console the child is a hallmark of the episode (which is typically shorter than confusional arousals), and amnesia for the event is usually complete. Sleep terrors usually resolve by adolescence, although the disorder occasionally persists into adulthood.

Cheetah

New member
כלומר בעיית שינה

חסרת טיפול וחסרת תסמינים פיזיולוגיים, שנפוצה בעיקר בקרב ילדים.

BladeRaider

New member
אני מכיר את תופעת "ביעותי הלילה"

אין לה קשר לחלום, למרות שנראה כאילו האדם חולם חלום מפחיד. ולגבי REM, לא חולמים בכל שלב ה REM. רק בחלקו. הויכוח נהיה כבר חסר טעם, אף אחד לא יכול להוכיח את התאוריה שלו כי אי אפשר.

BladeRaider

New member
יש לך

אתה טוען ששיתוק השינה הוא רק דרך להסביר דברים מסוימים.

Cheetah

New member
טענתי שמשתמשים במונח שיתוק שינה..

כדי לעשות הפשטה גסה של תהליכים יותר מסובכים, ובכל מקרה זה לא מוכח בצורה ודאית. ומה שכתבתי על ביעותי שינה היה מיועד לחלמן. אבל התופעה בד"כ לא מתרחשת בREM(יכולה, רק לא בד"כ) אלא בSWS (שינה עמוקה) שגם בה אומרים שיש חלומות, חלומות שבד"כ לא זוכרים. אם הייתי מדבר בקשר לויכוח איתך הייתי מזכיר שאנשים נוטים להשמיע קולות גם בסיוטים רגילים, שמתרחשים בזמן חלום בREM. ואנשים חווים שיתוקי שינה, כאשר הם לא נמצאים בחלום. לא משנה ויתרת על הויכוח אז גם אני.

BladeRaider

New member
חסרת טיפול, נכון

אבל היא חולפת מאליה ברוב הפעמים. לא מוזכר בקטע המקור שלך REM, ולא מוזכר חלום. בעוד שאם תפתח את הבריטניקה החדשה לנוער בערך שינה תוכל לקרוא על התופעה ואפילו כתוב שם שאין לה קשר לחלום.

למעלה