שיתוק שינה? או שלא...

BladeRaider

New member
דרך אגב

אני בטוח שמספר הפעמים שרק אני לבד חויתי שיתוק שינה יותר גדול מסכום מספר הפעמים של סומנבוליה שאנשים חוו בעולם המודרני. ואני אסביר: מכיוון שאני לא חוויתי סומנבוליה, בכל הפעמים שחלמתי הייתי משותק. אני בן 14 לפיכך מספר הלילות שישנתי הוא בערך 5100. תכפיל את זה ב 7 חלומות ללילה. אתה יודע מה? 5 חלומות ללילה(נהיה לארג´ים) קיבלת 25500 שיתוקי שינה בחיים. על כמה מקרי סומנבוליה שמעת?

Cheetah

New member
מאיפה אתה יודע שבכל הפעמים שחלמת

...היית משותק על זה הויכוח אתה יודע. מה יש לך? חחחחח ויש הרבה יותר מקרים של סומנבוליה אל תדאג, זה נפוץ, ממקרים של שיתוק מודע

לא נכון! שיתוק השינה נמשך בכל השינה

ולא רק בשלב המכונה "שנת חלומות" (מה גם שחולמים ללא הרף גם בשאר השלבים, אבל זה ויכוח מיותר אחר).

Cheetah

New member
המדענים של בלייד די סגורים על זה

ששיתוק שינה אמור להתרחש רק בחלק מסויים בתחילת הREM, ואני חושב שהם לא הוכיחו את זה מספיק... ואתה מסתבך גם עם המדע וגם איתי יש לך סיבה להאמין שזה נמשך בכל השינה? ולדעתי אפשר לחלום רק בREM וSWS(לא זוכרים בד"כ) אתה לא חייב אבל, אולי תוכל להסביר למה אתה חושב שחולמים בלי הרף בכל השלבים?

פשוט מאוד... ../images/Emo6.gif

מפני שהמודעות שלי לעצמי בזמן השינה מאפשרת לי להתבונן בעצמי תוך כדי שינה (על העולם הפנימי שלי) ולראות שמרגע עצימת העיניים ועד לרגע פקיחתן אני כל הזמן בפעילות... בנוסף לכך, תמיד כשהערתי מישהו באמצע השינה הוא היה באמצע פעילות כלשהי בין אם הערתי אותו בשלב ה-REM ובין אם הערתי אותו בשלב גלי הדלתא. באמצעות נסיוני האישי הרב אני רואה בבירור גם אצל עצמי וגם אצל אחרים שבעת שנת ה-REM החלומות קלים לזכירה יחסית ושטחיים ודומים יחסית למציאות הזאת ובעת השינה העמוקה החלומות מאוד משונים ודי בלתי-ניתנים לזכירה על-ידי רוב האנשים אבל עדיין הם מסוגלים לדעת, ברגע ההתעוררות, שהם "עשו" משהו כרגע. אותו דבר לגבי שיתוק השינה - אני מרגיש אותו כל השינה ואני רואה אותו אצל אנשים לכל אורך שנתם. המודעות לעצמי תוך כדי השינה היא אחד מהחלקים של אמנות החלימה שרכשתי במשך השנים. זה שונה מחלום צלול וזה אחד מהדברים שמאפשרים ברמתם הנמוכה ביותר להתעורר מתי שרוצים אפילו בלי שעון מעורר... זה לא אומר שאני תמיד מסוגל לעשות זאת לפעמים אני מעדיף "להפיל" את עצמי רחוק למצבים של חוסר-מודעות לעצמי הישן אבל עדיין אני מודע לעצמי במישורים אחרים במימדים אחרים.

Variety

New member
אני חשבתי ש...

אני חשבתי ששלב הREM הוא השלב שבו המוח נמצא בגלי דלתא. זה הרי לא סטירה. בן, מה שלומך? מה חדש? רציתי להגיד לך שמצאתי שיטה מעולה (כבר פרסמתי אותה בפורום), לפירוש חלומות - בלי כל הפירושים של סימנים וזה - והיא מאוד עוזרת לי.

היי גיא!!!

התחשק לי נורא להגיד "היי גיא" במבטא אמריקאי, כמו בסדרה ההיא עם גיא פינס. בטח נמאס לך מהבדיחה הזאת, אבל הייתי מוכרח.
בכל אופן, למיטב ידיעתי המוגבלת שלב REM בדרך כלל מתאפיין בגלי תיטא ולא דלתא. שלומי אחלה, הכל בסדר, אני מתקשה לקרוא את כל ההודעות בפורום הזה אבל אני משתדל. אני פחות מוצא זמן להגיב אבל כולם פה עושים עבודה מצויינת והפורום ממש התרחב וגדל כך שזה לא נורא... והנה הוכחה לכך שאני לא מספיק לקרוא הרבה הודעות כאן: לא נתקלתי בשום שיטה לפירוש חלומות, שעליה כתבת!!! אתה יכול להפנות אותי אולי לקישור מתאים? שלך בן

BladeRaider

New member
תראה....

אתה משותק? או שאתה פשוט לא רוצה לזוז? בכל אופן אף אחד פה לא טען שהמוח "מת" בשינה העמוקה והקלה. המוח חושב מדמיין וכיוצא בזה, אבל אני לא משוכנע שזה חלום וגם אתה טוען שיש הבדל בין חלומות "שטחיים" של REM לחלומות אחרים. אולי האחרים זה לא חלומות?

טוב, אתה צודק, זה עניין של הגדרה.

אני קורא "חלום" לכל מה שעובר לנו בראש כשאנחנו ישנים. אני מסכים שלרוב רק בשלב REM מדובר בחלומות שעונים על התיאור ה"קלאסי" של חלום, כלומר, אירועים מאוד ויזואליים כאלה, שיש בהם שלושה מימדים והתרחשות מסודרת כלשהי...

Cheetah

New member
פשוט מאוד...

מפני שהמודעות שלי לעצמי בזמן השינה מאפשרת לי להתבונן בעצמי תוך כדי שינה (על העולם הפנימי שלי) ולראות שמרגע עצימת העיניים ועד לרגע פקיחתן אני כל הזמן בפעילות... מהסיבה הזאת אני צריך לא להסכים איתך. במילים אחרות - גם לי יש ניסיון... אפילו בקונג פו

BladeRaider

New member
דרך אגב

אני טענתי שלא חולמים בכל שלב ה REM אבל משותקים בשלב זה דרך אגב יש שלב שבו המחשבות אסוציאטיביות ויש משהו דמוי הזיות, אולי לזה התכוונת כשזזת מתוך חלום? בכל אופן, זה תחום שכמעט בלתי אפשרי לחקור אותו. ולגבי החתולים המסכנים, גם אני בדעה שלך, לא אמרתי שזה בסדר, זה לא היה הכרחי לשום מטרה של הצלת חיים וזה לא הומני.

Cheetah

New member
לא הבנתי את ההודעה שלך, אולי

או את הקשר שלה למה שאני כתבתי. ד"א רוב המדענים לא חושבים שמשותקים בכל הREM אלה רק בחלק ממנו. למה התכוונתי שזזתי מתוך חלום? לא זוכר מתי אמרתי משהו כזה... אבל אנשים זזים ומדברים מתוך חלומות ובעיקר מתוך סיוטים, והכוונה לחלק שמוגדר שנת חלומות בREM, זה נכון גם מדעית, רק שהם לא יזכירו את מנגנון השיתוק באותו משפט. חוץ מזה אנשים זזים בצורות יותר דרסטיות בד"כ בSWS, שרוב המדענים יסכימו שחולמים גם בשלב הזה.(ולא זוכרים בד"כ) לי אישית לא מפריע מה המדענים חושבים, אני רק מזכיר את זה בשבילך

BladeRaider

New member
טעות בניסוח

התכוונתי שלא חולמים בכל ה REM ומשותקים רק בשלב זה(הכוונה כאן היא לשלב החלום ולא ה REM) אתה אמרת שדיברת מתוך חלום, אני מניח ש א) שיקרת ב) אתה לא מגדיר דיבור כתזוזה

Cheetah

New member
מה מה מה?

תגובה קצת מאוחרת, לא ראיתי את ההודעה הזאת. לא, אפילו חוקרי החלומות לא חושבים שמשותקים בכל שלב הREM, אולי יש איזה חוקר שכן חושב ככה, אבל במקרה הזה מדובר באי הסכמה בין המדענים. א) לא שיקרתי ב) אני מגדיר דיבור כתזוזה, ואני מדבר במקרה הזה גם על תנועות קלות בנוסף לדיבור. ג) סיוטים מתרחשים בשלב REM, ולעיתים קרובות הם מתלווים בהם תזוזות ודיבר, וזה עובדה מדעית, שהייתי מצפה ממך לדעת. (אני לא מדבר כאן על בעותי לילה) ד) מניסוני אפשר לנוע בשלב REM, גם אם זה לא בדיוק סיוט, וגם קרה לי הרבה פעמים שאנשים שמעו כשדיברתי מתוך חלום. קרה לי שזזתי מתוך חלום, REM. נקודה. גם בצורה יותר קיצונית מזאת שאופיינית בסיוטים.

חלמן

New member
אתה צודק .. אבל!

(שמתם לב שתמיד יש את האבל הזה..) אבל אם לא היו עושים ניסויים אז לא היו כל מיני תרופות! ואנשים היו מתים משפעת! ומעוד כל מיני דברים! (שלא עולים לי בראש..) אבל יש הרבה דברים שנבחנו על חיות וגילו שזה טוב! לא שאני תומך בזה שמתעללים בחיות אבל אתם מגזימים. אני ממש אוהב חיות... אבל ממש ממש.. אז אל תקלטו אותי בתור אחד שאכפת לו רק מעצמו...

a_lev

New member
לא נכון....

פעם אני צעקתי בחלום משהו אני לא זוכר ואחותי היתה בחדר שלי במציאות אז היא שמעה שאמרתי חלש חלש ואחרי זה קמתי

Tiger 2

New member
כמו שצ´יטה אמר

אני לא יודע אם יש באמת משהו שמשתק אותנו כשאנחנו חולמים, או שאולי יש ולפעמים יש איזה באג, תקלה, גליטש או איך שלא תקרה לזה. מנסיון שלי השיתוק שינה לא תמיד פועל כמו שצריך. ויש כאן כמה שיודעים על מה אני מדבר, אבל בכלל נראה לי שכל הותיקים ברחו לאנשהו.

llllllllll

New member
קראתי איזה מחקר על זה, ו...

אתה צודק, השיתוק שינה פועל רק וכל הזמן שאנו חולמים (לא רק אנחנו, גם בע"ח), ומונע מאיתנו לעשות במציאות את הפעולות שאנו מבצעים בזמן חלום. אם החלק במוח שאחראי על שיתוק השינה לא היה פעיל בכלל, היינו מבצעים את כל הפעולות שאנחנו מבצעים בחלום. אמנם ידוע על מקרים שבהם השיתוק לא תפקד כראוי, וגרם לתאונות מצערות שקרו תוך כדי הליכה מתוך שינה וכדו´. נ.ב. המחקר הוכך, והוא מוגדר כעובדה מדעית.

BladeRaider

New member
זו הפעם השלישית שאני אומר את זה

משותקים רק! בזמן חלום ואתה לא חולם כל הזמן.

למעלה