שיתוק שינה? או שלא...

חלמן

New member
שיתוק שינה? או שלא...

אני יספר לכם משהו.. ותגידו לי מה אתם חושבים עליו.. אז ככה קודם כל מדובר על אח שלי לא עלי.. טוב אח שלי הלך לישון ב- 9 בערך... ונגיד שהוא נרדם ב- 9 וחצי.. כולם הלכו לישון... בשעה 4:15 שמענו צעקה בבית! אבא שלי התעורר מהצעקה וגם אחותי ואמא שלי.. (רק אני ישנתי.. היתי עיף... חחחחחחחח ) אז הם חשבו מי צעק אני או אח שלי.. אחותי אמרה שזה לא אני (כי החדרים שלנו צמודים אז היא ידעה שזה לא אני) זה היה אח שלי.. אז ככה.. איך הוא צעק??? הוא אמור להיות בשיתוק שינה! (הוא צעק חזק אני יודע כי אם אמא שלי קמה זה אומר שזה היה מאוד חזק!) דרך אגב.. היה שקט בבית בשעה הזאת.. (אז בלי תירוצים..) אז ככה.. איך אח שלי צעק? (יכול להיות שהיה לו חלום מפחיד אז??) הוא יכול לצעוק בחלום אבל לא במציאות..) אז תגידו את דעתכם.. דרך אגב.. הוא צעק אחרי השש שעות מנוחה.. (אחרי השש שעות שינה הוא אמור להיות משותק לגמרי!) אז תעזרו.. - משהו שמאוד מתריד אותי! איפה ברמן??? ברממממן!!! - * אם מישהו יודע לאן נעלם ברמן אנא דווחו לתחנת המשטרה הקרובה לביתכם.. או עדיף שתרשמו פה.. *

Cheetah

New member
שיתוק שינה...

זה לא בדיוק קיים, יותר כמו משמש כחלק ממודל להסברת דברים מסויימים. אנשים זזים מתוך שינה, מדברים מתוך שינה, ולפעמים גם הולכים מתוך שינה. ואני חשבתי שכולם יודעים את זה. יש אנשים כאן שיטענו שאכן קיים חלק במוח שמיועד אך ורק למטרת שיתוק שינה, למרות מעולם לא הוכח שקיים חלק כזה. אפשר רק להניח שזה קיים כי זה עוזר להסביר כמה דברים, ואני בטוח שגם קיים נימוק לתופעות שכתבתי למעלה שמתאים למודל עם מנגנון השיתוק. אבל ב כ ל מ ק ר ה קורה שאנשים צועקים מתוך שינה זה לא סותר שום דבר. איך כותבים באותיות מודגשות?

חלמן

New member
תודה רבה , ובקשר לאותיות מודגשות..

תראה מתחת לחלום איפה שאתה רושם מה שאתה רוצה לכתוב בהודעה יש כזה [תחילת הדגשה] [סיום הדגשה] [סמיילים וסימנים לתוכן ההודעה] [עברית] אז כדי להתחיל הדגשה תלחץ על "תחילת הדגשה" וכדי לסיים הדגשה לחץ על סיום הדגשה...

BladeRaider

New member
כל כך הרבה זמן חיכיתי לרגע הזה...

המונח שיתוק שינה מטעה, אני הייתי אומר שיתוק חלום אבל זה נשמע מפגר. זו פעם רביעית שאני כותב את זה משותקים רק בזמן חלום, לא כל השינה חלום לא שינה חלום!!!!! ועכשיו לחלק המעניין יותר: ובכן צ´יטה, זה כן הוכח, יש חלק במוח שגורם לשיתוק בזמן חלום וכאשר פגעו בחלק זה במוחות של חתולים (לא אתי במיוחד אבל מחקר זה מחקר) הם זינקו מתוך שינה על "טרף" מדומה ובצעו פעולות שלא ביצעו לפני זה, לעומת זאת בזמן ערות הם התנהגו כרגיל. מכיוון שאדם מפותח יותר מהחתול יש להניח שחלק זה קיים גם אצלנו בייחוד לאור העובדה שרבים מאיתנו חוו שיתוק בזמן שינה.

BladeRaider

New member
למידע נוסף

אני אציע לך 3 ספרים: עולמה הקסום של השינה, פרץ לביא, ידיעות אחרונות, 1993 הפסיכולוגיה של החלומות, צבי גיורא, משרד הבטחון, 1989 עולם השינה והחלומות, פרופסור יצחק לוין + אברהם פלד, מעריב, 1981. באחד מהם מוזכרת הטענה שהמוח לוקח רעיונות לחלומות מטווח של עד שבוע או עשרה ימים (מרגע שאתה חולם לך אחורה שבוע, תמוך כל זה נכנסים דברים לחלומות) אלו ממוצעים וזה לא מחייב אבל עדיין.... כמו כן מדובר שם על שיתוק שינה ואיך הוכיחו את זה. תהנה.

BladeRaider

New member
לא רק זה...

אלא גם מצאו איזה חלק גורם לשיתוק השינה. זהו חלק של גזע המוח באזור הגשרון

Cheetah

New member
מדע החלומות... כחחחחח

אתה חייב להפסיק להניח שאנשים שמדברים בשם המדע, אף פעם לא מסתפקים בתיאוריה בלבד כדי להסביר איך עובדים דברים שהם לא יכולים לדעת איך עובדים. במיוחד בפסכולוגיה, שזה לדעתי לא יותר מעיסוק עם קצת תיאוריות בשביל לעשות סדר. שלא תבין שיש לי בעיה עם פסיכוליה רק עם זה שמגדירים את זה בתוך מדע. בתור עיסוק פראקטי אין לי בעיה. וכמובן שהחלק ב"מדע" הפסיכולוגיה שעוסק בחלומות הוא אפילו הרבה פחות אי ודאי

Cheetah

New member
מדע החלומות... כחחחחחחחחח

אתה חייב להפסיק להניח שאנשים שמדברים בשם המדע, אף פעם לא מסתפקים בתיאוריה בלבד כדי להסביר איך עובדים דברים שהם לא יכול לדעת איך הם עובדים. למעשה הם עושים את זה די הרבה במיוחד בפסיכולוגיה, שלדעתי לא צריך להיחשב מדע, זה לא יותר מעיסוק, וכמה תיאוריות בשביל הסדר. שלא תבין שיש לי משהו כנגד פסיכולוגיה, רק עם זה שמגדירים אותו כמדע. בתור עיסוק פראקטי אין לי בעיה עם זה. וכמובן שהחלק ב"מדע" הפסיכולוגיה שעוסק בחלומות, הוא הרבה יותר אי ודאי.

Cheetah

New member
לא זאת לא הוכחה.

אנשים זזים ומדברים מתוך חלום, מי כמוני יודע. ולא לא לא לא, זאת לא הוכחה במקרה הזה. ואני יסביר לך דבר או שתיים על מיפוי מוח(מה אתה חושב שאני לא יודע שאתה מחכה לרגע הזה?
). השיטה של להזיק לאזור מסויים ולבדוק את ההשפעות השונות שלו היא השיטה הסטנדרטית בכלל במחקר נוירולוגי, ועושים את זה בד"כ על עכברים לא חתולים. בלי להיכנס לתיאור של הדרך היפה שבה נזק מכוון בצורה כל כך ספציפית. אבל וזה אבל גדול אתה מניח את טיב הקשר בין הגורם לתוצאה. וכאשר את נכנס לעניין של חלימה שזה חוויה סובייקטיבית סך הכל שלא מראה תופעות חיצוניות מובהקות, ה"אבל" הזה גודל עוד קצצת. אז פגעת באזור ספיציפי במוח וחתול התחיל לתקוף חיות דמיוניות. אז המסקנה הישירה היא שאתה פגעת במנגנון לשיתוק בזמן חלום ועכשיו שהחתול לא משותק הוא זז מתוך חלום... או שלא... אני חושב שאתה לא צריך שאני ימציא מודל אלטרנטבי בשביל שתבין שזה לא מסקנה ישירה, נראה אם צריך, אז אני יעשה את זה בהזדמנות אחרת. "בייחוד לאור העובדה שרבים מאיתנו חוו שיתוק בזמן שינה." אפילו רבים יותר זזים מתוך שינה, אתה רוצה נעשה תחרות בין מספר האנשים שחוו סומנבוליה(הליכה מתוך חלום, כלומר צורה קיצונית של הליכה מתוך שינה) למספר האנשים שחוו שיתוק שינה בצורה מודעת?

BladeRaider

New member
שאלה.

מי אמר שהם הלכו מתוך חלום? מי אמר שדיברת מתוך חלום? קיים שלב ממש קרוב לחלום בשינה ובו העיניים זזות במעגלים, המחשבות אסוציאטיביות ולא ממוקדות וזה די כמו הזיות (סיפור המדרגות הידוע) מיותר לציין שלאחר התקיפה המדומה הזו החתולים חזרו לשינה רגועה ונורמלית לחלוטין. וכן, אלו כן היו חתולים ושם הנויו פסיכולוג הצרפתי שביצע את הניסוי היה ז´ובה.

Cheetah

New member
אם אני זוכר שאמרתי משהו מתוך חלום

ומישהו שהיה לידי אמר שהוא שמע אותי אז, דיברתי מתוך חלום. אם אני זוכר חלום שבו הלכתי בבית, ומישהו אמר לי שהוא ראה אותי הולך בבית, אז הלכתי מתוך חלום

shabaz

New member
כן...גם אמרו לי שפעם הלכתי מתוך

שינה...הלכתי במסדרון איזה 5 פעמים וחזרתי לישון... מוזר כי אח"כ גם סגרתי את הדלת אחרי שפתחתי אותה.. זה מזה מוזר...אם אתה לא רואה כלום אתה לא נתקע?! סתאם..אני יודע שלא אבל זה עדיין מגניב

אסור לפגוע בבעלי חיים אחרים בשביל

לבצע ניסויים כל כך חסרי ערך. זה נאצי וזה מחריד. זה מזעזע. כולנו צריכים לצאת נגד זה בכל כוחנו. זה הרבה יותר גרוע מרצח "רגיל". זה פשוט עינויים מחרידים וחסרי טעם שמבוצעים בשם "המדע", בזמן שהאמת היא שזוהי בעיקר דרך לקבל מענקי מחקר. לפתוח את הראש של חתול, לשתק איזורים במוח שלו ולראות איך הוא מגיב... ואחר כך לחסל אותו ולזרוק את הגוויה שלו לפח האשפה. המממ... מי שלא מזיז לו לקרוא את המשפט הזה שיעשה אצל עצמו בדק בית במקום להגיב על ההודעה.

BladeRaider

New member
סתירות*

אני לא אידיוט פשוט כל אחד היה מתנהג ככה אחרי 4 שעות שינה ויום מתוח ועצבני פחד בביה"ס

Cheetah

New member
פאאאאאק, נמחקה לי ההודעה..

ואני משחזר טוב אני מניח שאתה יודע שאי מציאת תיאוריה אלטרנטיבית לתיאוריה לא מוכיח את הנכונות של התיאוריה המסויימת. וגם אני מזכיר שמנגנון השינה הוא רק חלק ממודל שמסביר את תהליכי השינה, ואני מקווה שאתה לא מצפה ממני לספק כאן מודל אלטרנטיבי שלם, למרות שאני בטוח שמודל כזה קיים (בדתות המזרח כמו הטאואיזם לדוגמא, אני מניח שאתה חושב שיש סיבה להניח שמודל כזה הוא סביר פחות מהמודל ה"מדעי", אבל זה לא משנה). המממ... זה החלק במוח שמונע מחתולים לחלום על דברים מרגשים מדיי, בד"כ הם חולמים רק על גבינה בולגרית, או אולי הם חולמים על עצמם מסתלבטים ולא עושים כלום(אתה יודע מה שקורה במציאות עובר לחלום). אבל בלי המנגנון שמסנן את הזכרונות המרגשים של מצוד אחרי עכבר, הם לא יכולים למנוע בעד עצמם, לרוץ ולצוד את העכבר. כן אולי זה לא נשמע סביר אבל זה לא משנה, תנסה להתמקד בוודאות על קיומו של מנגנון שאחראי על שיתוק הגוף בזמן שינה

למעלה