שיתוף ארוך

rrina

New member
נכון שאני מותק?

עשיתי שרות נפלא בקיצור הדרך ואפילו לא לקחתי על זה כסף! איך אני???

sovlanit

New member
מותק-זה לא מילה,RRINA

חסכת לי המון אנרגיות ומשאבים... רוצה אחוזים???
וואלה,כיף שחזרת לכאן

rrina

New member
אני כל הזמן כאן

רק פאסיבית, וקוראת את רוב ההודעות כמו שקוראים עיתון. אפשר ללמוד הרבה מאוד חכמת חיים מכל הסיפורים שרצים פה. אבל אני מגיבה רק כשיש לי משהו מאוד עקרוני לומר.

שש שבע

New member
אישה מוכה?

יש כל מיני מכות וכל מיני מכים, אבל הכי גרוע הוא שאחרי שמכים אותנו אנחנו ממשיכים להכות את עצמנו בתואנה שזה מרחיק את הכאב של המכות הקודמות. למה את מעשנת? לא ממש איכפת בעיקרון, רק שחבל על הבריאות שלך. אני בטוחה שניסית מליון דרכים להיגמל, אבל זו לא סיבה לא לחפש את הדרך המיליון ואחת שאולי תצליח. לא יודעת אין לי מירשמים, אבל בעלי יקירי הפסיק לעשן 16 שנים אחרי שהתחיל (3 קופסאות ביום) 6 שנים של שטיפת מוח יומיומית אחרי הנישואין שלנו. היום הוא לא יכול לסבול ריח של סיגריות. אז אולי עדין יש לך תקנה, מבעד למסך העשן יש שם עולם די יפה אם מתאמצים להתבונן.

sovlanit

New member
שש שבע,ראשית,תודה.

נכון,שהגרוע ביותר הוא ההלקאה העצמית ,בפרט אם היא באה כהמשך להכאה חיצונית. למה אני מעשנת? חלק מהתשובה נמצא בדברים שכתבתי-לעמעם את הכאב ולהדחיק רגשות שליליים. למה אני ממשיכה בזה למרות הידע הרבה בסיכונים הבריאותיים? כוחו של הרגל וכמובן,התמכרות. ניסיתי מיליון פעם להפסיק,ונראה לי שבפעם הבאה זה יצליח לי לצמיתות. תודה שחלקת עימי את נסיונו של בעלך יחי'... תקנה? יש לכולם כל עוד הנר דולק... וכן,מבעד למסך העשן יש עולם יפה אז מאחר שאני כרגע בבית הרשי לי לחלוק עימך את זה... מימין לדף שלוש מצגות מרהיבות שמוכיחות את יפי העולם... טו' בשבט שמח!!!

sovlanit

New member
פנינה,../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif

שזה הדדי-כבר ציינתי? חג שמח

TJSBZ

New member
סובלנית, תגובה ארוכה...

ראשית, כל הכבוד על גילוי הלב. כלפי עצמך בעיקר, זה הרי החלק הקשה. שנית, גם הורי היו מכורים לניקוטין, ומהתבוננות בהם אני מבינה לחלוטין על מה את מדברת. ושלישית, בכל הליך של גמילה יש שני תהליכים מקבילים: התהליך הפיסי, שכולל תסמיני גמילה, שינוי הרגלים, ותופעות לוואי. תהליך זה רצוי שילווה על ידי רופא, תזונאית, וכל אדם אחר שעסוקיו בבריאות הגוף. אולי מטפל/ת אלטרנטיבי/ת הוליסטי/ת? ההליך השני הוא ההליך הנפשי, והוא מורכב לא פחות. יש בו, לעניות דעתי, כמה אופציות: אפשר להתמקד בהווה, בתסמינים המתלווים לגמילה מהעישון. אפשר להתמקד בגמילה האחרת, הגמילה מהמסכות ומהכאב (כן, גם כאב הוא דבר ממכר במובנים רבים), שינויי ההתנהגות הרגשית. אפשר להתמקד בסיבות לעישון, וכך אולי להפחיתן. אבל לעניות דעתי, הדרך הנכונה היא להתחיל בנקודה מסויימת ולתת לה להתפתל ולהתפתח למקומות השונים. כוחו של הפסיכולוג אינו בשום פנים בתיאוריות שלמד או בתארו. כוחו בהתבוננות האובייקטיבית יותר, בחשיבה "מחוץ לקופסא" - כשהקופסה היא אורח החיים של המטופל; כוחו בשאלת שאלות ולא במתן תשובות. כוחו בהקשבתו.כאשר מישהו מקשיב, זה כמעט מאלץ אותך לדבר. ולדיבור יש כח עצום. פתאום מתבררים דברים שעד כה לא אמרנו אפילו לעצמנו. לשם כך, צריכה להתקיים כימיה בסיסית בין המטפל למטופל, משום שהקסם אינו בתואר אלא בדינמיקה שבין שני בני אדם, שאין ביניהם רגש רב (לפחות לא בתחילה), אבל יש להם מטרה משותפת וכימיה שמאפשרת להם לפעול כצוות להגשמתה. את בדרך הנכונה בשאלת השאלות. כל הכבוד על האומץ. ממליצה לך בחום לא לעבור את התהליך הזה לבדך. אנחנו, כמובן,כאן, אבל אני התכוונתי בדברי לעולם הלא-ורטואלי.

sovlanit

New member
TJSBZ,../images/Emo24.gif../images/Emo41.gif

ראשית, תודה על דברייך... וואלה,קלעת בול!!! תודה על העידוד. כל טוב

rrina

New member
TJBZ, יש לי רעיון לפורום חדש:

בעד ונגד טיפול פסיכולוגי (לאנשים המוגדרים כבריאים). את תייצגי את הבעד אני אייצג את הנגד ובסוף נוציא ספר עם הודעות נבחרות...

Night Light

New member
התמכרות

במקרה שלי, אני אוכלת כדי לנסות למלא חור שחור בנשמה. חור של חוסר כבוד עצמי, חוסר ביטחון עצמי. אחרי טיפול פסיכולוגי קצר, אני מסוגלת לומר היום: אני יפה, אני חכמה ואינטיליגנטית, אני חרוצה, אני מסוגלת להרבה מאד. ויותר מזה: אני מסוגלת להאמין במה שאני אומרת... את העליה במשקל עצרתי, אבל לרדת אני עוד לא מצליחה. משהו עדיין מפריע כנראה, ואין לי כסף להמשיך את הטיפול
אבל החיפוש של תשובות בפנים הוא תמיד הצעד הראשון כדי להחלים ולהפטר מהרגלים רעים. בהצלחה!!!

sovlanit

New member
NIGHT LIGHT

תודה על דברייך... אני בטוחה שתצליחי למרות הכל להגיע למטרה ולו בשל העובדה שהאמון בעצמך שב אלייך... עוד יהיה לך כסף לממש את כל משאלות ליבך. כל טוב.

אנילה1

New member
סובלנית. אתן לך כמה נתונים. קראתי

את זה באיזשהו מקום. אז כך, רק אחד מ7 יחלה בסרטן ריאות מסיגריות. לא ברור כמה מחלות אחרות נובעות מהעישון. הכל זה בערך. כמו שאומרים על כל מחלה שקודם כל צריך לרדת במשקל, כאילו שאנשים רזים לא סובלים מיתר לחץ דם, או סוכרת או כולסטרול גבוה. יש המון אנשים שמעשנים בכייף ולא קורה להם כלום. לניקוטין יש המון מעלות. הוא נותן שמחה, הוא מרגיע בשעת עצב. את מעשנת בדיוק את הכמות הרצויה לך. אם את עצבנית תעשני בשאיפות קצרות ומהירות, מעט ניקוטין יכנס לכן תשתמשי ביותר סיגריות. אם את שמחה, השאיפות הן עמוקות ואיטיות. זאת התרופה האולטימטיבית. כי היא מותאמת במאה אחוז לצרכי הגוף. היא גם עוזרת להרגיש שובע, ומזרזת חילוף חומרים וכך עוזרת לשמור על המשקל. הרבה דוגמניות מעשנות בגלל הסיבה הזאת. אם את חוגגת משהו, החגיגה יותר טובה עם ניקוטין. ניקוטין זאת התמכרות פיזית ופסיכולוגית. אני בעד סיגריות, עשנתי שנים הפסקתי ל10 שנים, ושוב חזרתי לעשן כשנתיים נוספות ושוב הפסקתי, כי העישון גרם לי להתקפי ברונכיטיס, ולא בא לי לחיות על אנטיביוטיקה. הגמילות היות קשות. תמיד הרגשתי כאילו לקחו ממני חבר. ממש הייתי באבל. בפעם בראשונה, לקח לי שנה עד שאיבדתי את הטעם של הסיגריות. בפעם השניה חצי שנה. אני עדיין מתגעגעת לסיגריה, ומקנאה בכל מי שמעשן. אבל הפחד עוצר אותי. אבל שמעתי שיש שיטה שעולה הרבה כסף, טיפול אחד לגמילה בשיטת ההילינג המטפל מנקה את האאורה. יוצאים מהטיפול חדשים ונקיים כאילו לא עישנו מעולם. הוא מופיע הפירסומת בפורום גמילה מעישון. שמעון פרס נגמל אצלו. לא זוכרת כמה עולה אצלו הטיפול. אבל זה קרוב ל2000 שקל אולי יותר. נכון שפעם הסיגריה עזרה לי לעבור משברים, אבל היום אני יודעת לעבור אותם ללא הסיגריה. מה שתחליטי, בהצלחה.

sovlanit

New member
אנילה1,

תודה ענקית... בפרט על המידע בנוגע לטיפול . טו' בשבט שמח!!!

../images/Emo63.gifסולנות עוד דבר על התמקרות

לפני כמה זמן קראתי כתבה בעיתון למה אנשים חוזרים להתמקרות אחרי גמילה אומנם הם דיברו על נרקומנים אך הם אמרו שגם בהתמקרות לסיגריות אנו עוברים אותו תהליל אז כך הם הראושתי תמונות אחד של אדם בזמן שבוצע לו סיטי מוח בתמונה הראשונה של הסיטי הוא צפה בסרט טבע הוא היה רגוע מאוד וגם הצילום של המוח היה רגיל בתמונה השניה האדם הזה נתנו לו לצפות בסרט שבוא הזכירו את הסמים בצילום הסיטי ראית את אחד הבלותות במוח מוגדלות הם תוענים שמספיק שאת חושבת על ההתמקרות שלך הבלותה הזאת מתרחבת והיא שנותנת את החשק לחזור להתמקרות בגלל זה הקושי שלנו הוא לא להפסיק אלה את ההתמקרות אלה לעמוד בה לזמן רב הנקודה שלהם היתה למצוא איזה תרופה שלא משנה מה נחשוב שהבלותה הזאת לא תיגדל ותגרה אותנו לחזור להתמקרויות טוב בנות אני מקוה שההסבר המדעי שלי היה מובן אדית

סובלנית - אני עישנתי במשך 30 שנה

הגעתי כמעט ל-2 חפיסות ליום. החלטתי להפסיק ברגע שיצאתי מרופא שאמר לי שאם אני רוצה לעבור ניתוח (קוסמטי), עלי להפסיק לעשן לפחות שבועיים לפני הניתוח, כי הניתוח כרוך בהרדמה מלאה. הגמילה היתה קלה מאד בשבילי - כי לא החלטתי להפסיק לעשן לתמיד. אמרתי - אנסה רק עד מחר, וכשהמחר הגיע והחזקתי מעמד - משכתי עוד יום ועוד יום, עד הניתוח. לאחר הניתוח כבר היה לי קל יותר להתמודד. ואני לא בן אדם עם כח רצון חזק. אמנם מעדתי וחזרתי לעשן לאחר 5 שנים של הפסקה, אבל בפעם השניה שהפסקתי - זה היה שחלינו בעלי ואני בשפעת וניצלנו את זה שלא עישנו כמה ימים. לבעלי היה קשה יותר להתמודד ואחרי חודש ללא עישון, הוא התחיל לעשן מקטרת. עד היום אני מתה לסיגריה - אבל אני לא מעיזה. בשבילי להתמודד עם דיאטה - קשה יותר מאשר להפסיק לעשן.

למעלה