שירשור חיל הנשים עובר דירה....

ציפי ג

New member
למה נעלבת גאולה? כשאני קראתי

את ההודעה, די שמחתי. זה חיזק את שחשבתי מזמן, שגם אנשים שהם גדולי הפלורליסטים, מלאים באמונות טפלות וברחשי דחיה, מהשונים מהם.

בהתחשב בכך שההודעה אכן היתה

כפארפרזה לדבריו של מישהו ממחנה המתנחלים דוקא, הרי שהעלבון והעליצות לגבי העדר פלורליזם צריך להיות מובע לגבי המקור ולא הפאראפרזה לדברי המקור. מזמינה אתכן לקרוא שם את ההודעה בהקשריה ולא מחוצה להם. חנה

גאולה_ש

New member
קראתי וכך גם עשו חבריי החילונים

ודעתם כדעתי... פארפראזה או לא... אין שום הצדקה לאמירות סטראוטיפיות וגזעניות. חנה, כמנהלת עלייך לשמור על לשונך , ורק אחרי זה ניתנת לך הזכות להעיר לשאר. ולא ההפך..

ומלבד זאת - גאולה - למה הנטיה

החוזרת להתריס בעניין מגבלת חופש ביטוי ומחיקות כשברור לך שיש בפורום הזה הקפדה מלאה על חופש הביטוי ומחיקות מתבצעות כפועל יוצא מכללים מאוד מובנים של * סגנון ביטוי * רלוונטיות (כשאנחנו מעגלות פינות יומיום ולכל אורך הדרך בעניין זה) * חוקי הפורומים בכלל * הצפות והודעות חוזרות ונשנות חבל על אשמת השוא שמועלית על ידך שוב ושוב כי היא אינה מסייעת לאוירת הדיון - שמן הסתם היא זו שמשאירה גם אותך כמו גולשות אחרות, איתנו לכל אורך הדרך. חנה

גאולה_ש

New member
פסבדו פלוריזם (כמעט נחסמתי זוכרת)

אני עדיין תוהה למידת הרלוונטיות של ההודעות של מכשפה (אני אישית נהנית מהן) בקשר לדירתה, והמחשב.. ו... (דרך אגב הודעתיה נמחקו בפורום פמיניזם בWALLA בטוענה שאינן שיכות לנושא) אני רק תוהה לו אני או אמיר היינו כותבים בפורום הודעה מאין זו.. בעצם אני כבר יודעת את התשובה.. ראי את תגובתה של אורין מספר דפים קודם בנוגע לתמיכתי בדבריו של אמיר... "המחמאות ההדדיות בינך לבין גאולה, גם אם הן מתרחשות בשעות הקטנות כשרק אתם שם, עדיין אין להן מקום בשירשור (מופנה גם אליך גאולה). " גוועאלד!! העזתי להביע את תמיכתי בתגובתו.. בושה לי ...חסימה מייד

גאולה - למען ההבהרה ולמען הסדר

הטוב ולא פחות חשוב מכך הרגשתך הטובה כגולשת בפורום פמיניזם - כמעט נחסמת אז לא כי הבעת את דעתך אלא כי התעקשת לחזור עליה שוב ושוב למרות שניתנה תשובה מלאה ומפורטת במייל ובפורום והובהרו כללי הדיון. חזרה על אותה הודעה מהווה הצפה - גם אם בזעיר-אנפין וזו הסיבה למשל ש"עוד אחת" נמצאת תחת חסימה זמנית, כמו גם ההסדרניק מהבוקר, בשל הכנסה רפטטיבית של אותה הודעה שוב ושוב. יש הבדל - בשל התימה המרכזית כאן שעניינה נשים ופמיניזם - בין ההתייחסות שלנו לגבר ולאישה - ואין זה נובע מאפלייה אלא רק ואך ורק מנושא הפורום. כלומר - כשמכשפה מעלה נושא שנשות הפורום יכולות לסייע לה בו ולתרום במעט להעצמתה כאישה ביומיום שלה - הנושא הזה יכנס. עניין אשף והכיבוש או לחלופין המתנחלים והדת היהודית - משמאל ומימין- אין להם שום תרומה לנושא הפורום. זה לא פורום אקטואליה, לא חילוניים-דתיים ולא פורום דיעות. משום מה, אגב, הדברים מובאים (שוב - משמאל ומימין) בדרך כלל ע"י גברים. באותה מידה מחקתי לא מזמן הודעה של פמיניסטיות - לסביות שמפגינות בשחור נגד הכיבוש. אני אישית נגד הכיבוש אבל הכיבוש לא שייך לפמיניזם ופמיניזם אינו בבעלות נשות השמאל החילוני - גם אם יש לי אישית דיעה נחרצת לגבי העדר הקשר בין יהדות לפמיניזם ולגבי יחס היהדות לנשים. אני גם לא אתן ליצור דה-לגיטימציה לעמדה של אישה יהודיה חילונית על היהדות משום היותה חילונית, בין אם זו אני או מישהי אחרת. עניין מיעוטים חברתיים גם מקומו פה בהקשר הנשי שלהם. כל ההסבר הזה בא לנסות לחבר אותך - כגולשת חדשה שתורמת לא מעט חומרי חשיבה חשובים לכלל הגולשות - לרוח הפורום. כפי שכתבתי בהודעה האדמיניסטרטיבית - רוח הפורום תישמר גם במחיר שעובדה שיחשבו שאני לא כל כך נחמדה. אני מקווה שתכבדי את זה. חנה

ספיר ק

New member
../images/Emo32.gif

כשיש לינק להודעה מסוימת, איך אפשר להגיע לשאר השרשרת?

תגלגלי את הדף למטה - מופיעה השרשרת

על חץ להודעה המקושרת. לינק להודעה ניתן ליצור מיוזמתך ע"י לחיצה על הטיפה שלצידה. נסי ותראי איך זה נראה (כולל השרשרת) - זה אותו ויז´ואל שאת מקבלת גם בלינק בדואל.

אמיר.

New member
לך תוכיח שאין לך אחות....

חנה. את טוענת שההלכה מחיבת אישה נשואה לגלח את ראשה. -- למה אני צריך להוכיח שזה שקר ? אני מכיר עשרות נשים דתיות נשואות. אף לא אחת גלוחת ראש. אני למדתי הלכה (קצת) ולא מצאתי זכר לחובה כזו. זה שאת ואחרות חוזרות וטוענות את זה לא הופך זאת לאמת... זה רק נוח לך להציג זאת ככה. אז במחילה אנא הביאי ראיה לכך שיש חובה הלכתית כזו או למצער איזה ראיה מספרית לכמה נשים נוהגות במנהג מוזר זה. ולידיעתך. הקבוצה האזוטרית הזו (קרי ´חסידי תולדות אהרון´ אינה משתתתפת כלל בבחירות ולכן השפעתן היא אפס ! ועכשיו חנה - לדבר אחד אני מסכים. נמאס. היה פורום שבו התנהלו דינוים הנושא מעמד האישה ומעולם לא הייתי צריך להעיר לגולושים/ות על טעויות. אני הערתי בעבר על שגיאות בדברי כותבים/ות פה. אבל מי שחוש/ת שחזרה על טעות הופכת את הטענה לאמת - טועה ומטעה. הבהתחלה אפשר לומר שמדובר בטעות. החזרה הופכת את זה לשקר והסתה. וחנה - אם ההטפה המתמדת כנגד הדת איננה שייכת לפורום זה, למה את מאפשרת אותה (שלא לדבר על משתתפת בה ?) תחזירי את הדיון לתלם - ותראי (הפלא ופלא) איך אני משתלב יופי (את יכולה לשאול עלי בפורום מנהלים).

אמיר, מי טוען שההלכה מגלחת?

איפה מצאת שחנה טוענת שההלכת מורה לגלח שער ראשן של נשים? למה אתה שותל כביכול ציטוטים או חלקי-ציטוט ולא חושב שזו הפצה של דברים שקריים? לחזור על מה שאני אשת אמרתי: זיער ראשן של נשים נשואות נגזז לקראת הטקס. יש כאלה שמגלחים אותן. לא כתוב בהלכה? יכול להיות. אבל למה אתה לא מגיב בהתרגזות גדולה על "קול באשה ערווה"? לא כתוב בהלכה או שאולי לא נוח לך להגיב ב"כן" ? יש דברים בהלכה שנובעים מאורח חיים שמנחית את האשה בהיותה אשה ומתאמץ לשמר אותה במקום פנימי-משפחתי -ביתי ותחת השגחת הגבר והקהילה. לא נכון? תביא מובאות. זה שפרט אחד מתוך קהילה "מרשה" לאשתו להצמיח שיער בהחלט מראה על הכלל שנוהג הפוך. ומה היה בערב החתונה? גזזו ? ושולחן-ערוך מלא בכל מיני הוראות שונות ומשונות על דברים שנוהגים בדרך החיים היום-יומית. אבל אתה קוצף ושוצף כשנוגעים בזה ומותחים ביקורת. הנה החיבור לענין הפמיניזם: גדלתי בחברה שבה הייתי נחותה וכפוייה בגלל היותי אשה. אני היום חותרת לכך שהחברה שלי תהפוך לחברה פתוחה ושיוויונית. כפייה מכל סוג שהוא, שלילית בעיני, מגונה ואעשה כל מה שביכולתי לבער אותה. גם אם מוצא הכפייה הוא קובץ הוראות הנחשב "קדוש" בעיני מישהו.

אמיר.

New member
נענה אחת לאחת.

1. ´שיער ראשן של נשים נשואות נגזז לקראת הטקס´ ? חסר ההקשר , לא ? את כתבת זאת כאילו זה מנהג היהדות או התורה. זה פשוט לא נכון וכבר הוכח כאן (יש איזה פרגמנט אזוטרי שנוהג כך.. למה ? שאלה לאנתרופולוגים כנראה). לא מדובר באיזה אדם פרטי שהרשה לרעיתו לגדל שער אחרי החתונה. 99.99% מהנשים הדתיות לא מגלחות שערן לקראת החתונה. מה עוד את רוצה ? 2. לא ראיתי שום דבר לגבי קול באישה ערווה ? מה יש לך לומר על זה ? כאן ההגבלה היא על הגבר... היה מתאים דווקא לגברים להתלונן על זה. אני מבקש להבהיר שאין איסור על נשים לפצוח בשיר.. יש איסור על גבר לשמוע... 3. מה בהלכה ´מנחית´ את האישה ? איך אני יכול להביא מובאות לדבר שלא קיים ? איך מוכחים שאין לך אחות ? 4. צר לי לשמוע שגדלת בחברה בה האישה נחשבה נחותה. אני מודה לה´ שאני לא גדלתי בחברה כזו. מה הקשר בין עברך המצער ובין האמירות דלעיל ? -------- אני בהחלט חותר לחברה שויונית יותר (וגם יהודית יותר - לא רואה בזה סתירה). כפיה היא דבר שלילי - נכון. קבלת עול מצוות מרצון - איננה כפיה. --------- רק אושר.

סיסמאות הבל

99%? עשית עבודת מחקר סטטיסטית? הרעיון הבסיסי נכון: רוב הנשים החרדיות מגלחות ראשן עם החתונה. בוכות ומגלחות. שלא תחשוב שהן מאושרות מזה. קול באישה ערווה: אם הגבר היה נשוא הסיסמה המטומטמת הזאת, אז מדוע לא נאמר "אוזנו של הגבר ערווה"? אם לגבר אסור להאזין לקולה של אישה, מדוע נאסר על נשים לשיר במופע ציבורי? שיאסרו על הגבר להשתתף במופע ציבורי כזה. אלא מה, מי שקובע באותו עולם צר ומוגבל הוא הגבר. תראה לי אישה אחת שפסקה פסק הלכה, או אישה אחת שקבעה מה יעשה הגבר ומה לא יעשה. אושר: גם חיפושית הזבל חיה באושר, כשאיננה מסוגלת להבין שמעבר לתלולית הזבל הנפלאה שלה, מלאה הכל ושהכל בה, בעיניה, קיים עולם אחר. מעט יותר גדול, קצת יותר עשיר. קצת.

אמיר.

New member
הזבל של השכן .....

אשמח לראות את הסטטיסטיקה שלך... 1. רוב הדתיות אינן חרדיות. רוב החרדיות לא מגלחות ראש (עובדה שכל מי שיש לו רבע רגל בעולם החרדי יודע). גם המיעוט שמגלח (רחמנות) לא יכול לטעון שזו הנורמה ההלכתית. בחיפושי מצאתי רק מקור אחד לזה (הונגרי - אלא מה ??). 2. מה לעשות והאיסור הוא על הגבר. אכן בציבור הדתי ישנם מופעים ´לנשים בלבד´. אם כי, אישה יראת שמים תסרב לשיר במקום שבו יש גברים משום ´לפני עוור לא תתן מכשול´. בעצם יש קולות בענין. 3. אישה פוסקת ? תראה לי אישה שלא פוסקת. אתה בכלל יודע מה זה לפסוק הלכה ? 4. כנראה שמתקים כאן הביטוי הידוע ´הזבל של השכן מסריח יותר´

עברי הוא גם עברך

במידה וגדלת במדינת ישראל במאה הקודמת. החברה הזו בה לנשים יש זכויות אבל לא כמו אלה של הגברים, היא החברה של שנינו. החברה בה נוהגיםמנהג של כפייה על נשים וגברים, בעניני נישואים, לידה ומוות, היא גם החברה שלך. ההבדל הוא שאתה מסכים מרצון או מהרגל למתרחש ואני - לא.

אמיר.

New member
צבא הנשים לישראל....

מאמר של עיתונאית שומרת מצוות. ----------- (לא בהכרח שאני מסכים עם כל מה שכתוב שם)

למעלה