מה זה שייך???
קודם כל, מצב שבו נהרג גדוד שלם הוא מלכתחילה מצב מאד לא תקין. אני מרשה לעצמי לחשוב ש*קצת* הגזמת קצת. שנית - האם מספר ההרוגים הדתיים במלחמת לבנון היה גבוה ממספר ההרוגים החילוניים? אני לא מבינה מה את אומרת. כי לפי הטענה שלך זה נשמע כך. הרי זה לא משנה באיזה גדוד משרתים החיילים, כל עוד כולם נמצאים באותה חזית ונלחמים באותה מלחמה. ובנוגע להתחשבות וחוסר התחשבות בדתיים בצבא: על מה את מדברת? כרגע שמירת כשרות היא חובה בבסיסי צה"ל, אסור להכניס חמץ לבסיס צבאי בפסח, גם אם אתה חילוני וגם אם אתה דרוזי, בכל הבסיסים יש מזוזות, חיילים דתיים מקבלים את האפשרות להתפלל ולשמור על כל המצוות - על מה בעצם את מדברת? כל הדברים הללו נעשים למען מיעוט, אבל הם נעשים, ונאכפים על כ-ל החיילים החילוניים בצבא. סיפור שימחיש את הנושא: חבר שלי שירת ביחידה קרבית בסדיר, ועדיין משרת בה במילואים. בתקופת הסדיר הם הוצבו בעזה בחלק מהזמן, וביצעו שם משימות בתנאים קשים. באותה תקופה, בנו להם מגורים בבסיס, אבל המגורים עוד לא הושלמו והם נאלצו לישון בתנאים מאד לא נוחים, באוהלים (חום עז, יתושים, כל העסק). כשהם ביררו מה מעכב את השלמת המגורים, התברר שהכל שלם, מלא ותקין - רק שבמגורים עוד לא הותקנו מזוזות. לכן, יחידה שלמה של חיילים, שרובם הגדול חילוניים לחלוטין וממש לא אכפת להם לישון בלי מזוזה, נאלצו לישון בתת-תנאים לאחר ימי לחימה קשים, בגלל שבמגורים שלהם עוד לא הותקנו המזוזות. אני חושבת שאני לא צריכה לספר לך שהם *מאד* לא שמחו, בלשון המעטה. זה חוסר התחשבות בדתיים??? זה? הכפייה של אורחות חיים דתיים על כ-ל חיילי צה"ל (כשרות, שבת, חגים ומועדים, מזוזות וכן הלאה), למען שומרי המצוות שביניהם? תסלחי לי, אבל הטענה שלך נשמעת לי מגוחכת. מה עוד? ואגב, מה שהכי הורג אותי: בארצות הברית יש קהילה יהודית ענקית. בארצות הברית יש מספר יהודים דתיים שגבוה בהרבה ממספר היהודים הדתיים כאן. בארצות הברית אין בכלל חקיקה יהודית-דתית כמו שיש בארץ הקודש - זה אסור על פי החוקה. ועדיין, היהודים הדתיים שם מסתדרים יפה מאד, ולא שמעתי שהם מתלוננים על התנאים ורוצים לעבור הנה. איך זה יכול להיות?