שירשור גנים

רונית י

New member
מישהי מכירה במקרה את הגן

של חוויות ברחובות? הגן שמיועד לגילאי 3-4. נמצא בשכונת שרונה.

GalGula

New member
מצטרפת - גנים במרכז ר"ג

מישהי מכירה גנים במרכז ר"ג? אני צריכה גנים לשני ילדי - בני 3 ושנה וחצי בערך. הילדה הגדולה תיאורטית אמורה ללכת לגן עיריה, אבל נכון לרגע זה אין מקום בגנים הקרובים לביתנו. הוצע לנו גן עיריה שנמצא בשדרות הילד ויש בו מקום, אבל אני לא מכירה אותו ולא יודעת איך הוא. אשמח אם למישהו כאן יש נסיון או היכרות כלשהי איתו. לגבי גן לילד הקטן - יש בשדרות הילד גם את הגן "מסיבת גן אצל תמי", מישהי אולי מכירה? שמעה עליו משהו? כמובן שאשמח לשמוע המלצות גם על גנים אחרים אם יש, אפשרי גנים פרטיים.

כרגיל, אני ממליצה על הגן שלנו

זה במפגש בין הרחובות חד נס ותל חי. "הגן של אריאלה." יש לה שלושה גנים מחולקים לפי גילאים. כולם מומלצים. אם תרצי תפני אלי במסר ואני אתן לך טלפון

c 2 4

New member
מחפשת גן במרכז ת"א לבן 3 וחצי

מנסה שוב, אולי מישהי מכירה. אנחנו חוזרים לארץ אחרי 4 ומשהו שנים בארה"ב, אני מאוד מקווה שלבן 3 וחצי שלי הקליטה תהיה הכי פחות קשה שאפשר ונראה לי שהגן זה פקטור רציני בזה. אי לכך אני מחפשת גן פרטי במרכז ת"א (איזור גורדון-מאפו-בן גוריון), למרות שאשמח להמלצות גם באיזורים אחרים בת"א אם יש. הוא בן 3 וחצי ואם מישהי מכירה גן דו לשוני (אנגלית ועברית או רק אנגלית) בת"א זה גם יהיה נהדר. תודה

UmaGuza

New member
../images/Emo207.gifשאלת רישום לגן חובה

לא, אנחנו עוד לא שם... אבל אשמח לשמוע אם מישהי מכירה את הנהלים. אחי חוזר בקרוב לארץ לאחר מספר שנים בארצות הברית, הבת שלו תהיה בגן חובה. היא שובצה בגן מרוחק מאוד מהבית בו יגורו (מרחק קילומטר, לא מרחק סביר בעיני להליכה לילדה בת 5). אמנם ההרשמה היתה מאוחרת (ברגע שהוחלט על חזרתם), אך מאחר ומדובר על חוק חינוך חובה אין חובה לשבץ בגן שנמצא במרחק סביר מהבית (ויש 5 כאלה)? יש אפשרות לערער במקרים כאלה?

רישום לגנים.

הרישום הראשוני (אצלינו בכל אופן) נעשה לפי איזור מגורים כאשר העדיפות היא לילדים הגרים בשכונה ולילדי גן חובה (במקרה של גנים טרום חובה / חובה). יכול להיות (וזה קורה בגנים הטובים) שעד שהם נרשמו - במידה והם פספסו את מועד ההרשמה ה"רשמי" הגנים התמלאו ולכן רשמו אותם לגן מרוחק יותר. בכל מקרה, צריך לברר מתי ניתן לערער משום שבערעורים תמיד יש תזוזות (אנשים מבקשים גן אחר, עוברים דירה וכו). האם הם נרשמו לגן רגיל? אצלינו בעיר מי שנרשם לגני יול"א (יום לימודים ארוך) אין באפשרותו לבחור גן ואין העיריה מחויבת לגן קרוב. באופן כללי, אני הייתי מעדיפה גן רחוק יותר אם הוא טוב יותר. ובכל מקרה, רצוי גן שרוב הילדים בו הולכים לאחר מכן לאותו בית ספר שהילדה אמורה ללכת, כך המעבר לכיתה א' קל יותר.

UmaGuza

New member
תודה על התגובה

הם אכן נרשמו בהרשמה מאוחרת, לגן רגיל ובלי העדפה לגן מסויים, פשוט חשבתי שבחוק חינוך חובה העירייה חייבת לספק גן בקרבת הבית או לחילופין הסעות מסודרות (מה שלא קיים כמובן). גם אני באופן אישי הייתי מעדיפה גן טוב ומרוחק והגן שהיא שובצה בו אכן נחשב מצוין ממה שהבנו, אבל בשלב ראשון לא יהיה להם רכב בכלל וגם לאחר מכן יהיה להם רק רכב אחד ולא ברור איך יוכלו להסתדר. בכל מקרה נברר בעירייה לגבי תהליך הערעור.

עניין הרכב הוא בעייתי ../images/Emo4.gif

רק רציתי לציין שמה שכתבתי זה ממה שקורה אצלינו ומהנסיון שלי, אני לא יודעת מה החוק עצמו אומר.

UmaGuza

New member
הוא ה-בעיה ../images/Emo10.gif

אם הם היו ממונעים השיבוץ היה מתקבל בברכה כי כנראה שמדובר בגן טוב במיוחד והוא שייך לאיזור הרישום של אותו בית ספר. ברכב אין בעיה להגיע אליו (5 דקות), ברגל זה מסתמן כבלתי אפשרי. בעיה.

ללכת ק"מ ברגל לילד בגן חובה זה קצת הרבה.

אני רואה את זה עם הבן שלי (עולה לגן חובה עכשיו). הגן שלו מרוחק משום שאנחנו הולכים לבית ספר שאיננו שייכים לאזור הרישום שלו. אנחנו הולכים לפעמים ביום שישי ברגל בשביל הכיף, אבל לעשות את זה יום יום בוקר וצהריים גם כשממהרים, גם כשגשם או לחילופין כשמאוד חם (יותר רלוונטי בארץ שלנו) זה לא כיף גדול. זה לא בלתי אפשרי לגמרי, אני רואה הורים שעושים את זה, אבל זה קשה.

מזמינה אתכם לאתר החדש שלי

יותר נכון לומר, האתר החדש של הגן שלי. האתר נולד אחרי עבודה מאומצת, צירי לידה ממושכים ולבסוף-יצא לאור. אני מאוד גאה בתוצאה ! אשמח מאוד לשמוע הערות/הארות, אם חסר דבר מה לדעתכם.... וכמובן-אם תעבירו את הלינק לאנשים מתעניינים-אודה על כך מאוד ! תודה ! ג. גנשלנו

בהצלחה

עשית לי פלש בק.. הבת שלי היתה רשומה לגן של דן שפעל בעתידים... הייתי מאוד מרוצה עד שהגן נמכר ונסגר, וכל זה נעשה באופן לא צפוי ודיי בהפתעה.. מאחלת לך הנאה ושיגשוג...

וואו

אכן פתחתי באותו המיקום, אך הבעלות/ההנהלה/הצוות והגישה החינוכית שונה לגמרי. אני יודעת מה קרה שם, ולא מעט הורים הגיעו אלי והציגו את עצמם בתור "פליטי הגן של דן" ו"נפגעי הגן של דן". מצטערת שזו הייתה החוויה. ולאיזה גן עברתם ?

לצערי הרב...

עזבנו את ת"א לטובת חולון... אגב החולון ממש חסרים גנים פרטיים ברמה גבוהה, וזאת למרות שהעיר ממותג כעיר הילדים.. מציעה לך לשקול פתיחת גן באזור... ולגבי הגן של דן, אכן חוויה לא נעימה, אבל ולמרות הכל הצוות המדהים שהיה שם בתינוקייה וגידל איתי את הבייבי בשלבים הקריטים (8 חוד' ועד שנה וחצי) משאיר זיכרונות חיוביים... בכל מקרה אם זהמעניין אותך, אז הדברים שבכל זאת הפריעו לי בגן של דן, היהו היעדר חלון בחדרים והיעדר חצר נורמלית, למרות תנאי השטח - בכל זאת מדובר בבניין משרדים- זה הפריע אבל התגמד לעומת היחס האישי והקירבה הפיזית לבייבי שלי.

קצת שינויים

אז את עניין החלונות עוד לא פתרנו, למרות שאני כל הזמן חושבת איך כן לשנות. ואת עניין החצר פתרנו !!!!! אני לא הסכמתי לפתוח שם גן ללא תנאים ראויים לגן. והוקצה שטח לחצר, והיא גודרה עם גדר קבועה, ויש ארגז חול ובית עץ לילדים וכו'.

לוליק25

New member
../images/Emo26.gifטרום טרום חובה בהדר גנים פתח תקווה

שואלת בשביל חברה טובה, מישהי מכירה את גן ממ"ד אתרוג טרום-טרום חובה ברחוב הקרן? יש דעות לכאן או לכאן? הבת שלה שובצה לשם ואין לה מושג לגבי אותו גן..

ממ"ד? הם דתיים?

כי אם כן,ההמלצה בהדר גנים,היא לשלוח לגן תורני ולא ממ"ד. אני גרה בהדר גנים..

אני לא מכירה בכלל גני עירייה.

אבל בטופס ההרשמה,בוחרים אופצייה,לרוב כיפה סרוגה הולכים לגן ממ"ד,אבל בהדר גנים,רצוי לרשום לגן תורני ממה ששמעתי..

למעלה