מרתון קיסריה - רשמי מסע
גם לי נזדמן אמש להשתתף במרתון בקיסריה ואשמח להעלות את רשמי. תחילה למען ההגינות, הסדר הטוב והגילוי הנאות, רוצה אני להדגיש כי איני נמנה על חסידיהם של גדי וירון, איני רוקד דרך קבע בחוגיהם ומן הסתם ברור כי איני נמנה על הגרופיס שלהם. הגעתי לקיסריה בסביבות השעה 22:30 ועזבתי את המקום לקראת השעה 07:00 בבוקר. בהגיעי למקום האוכלוסיה היתה עדין דלילה והנהירה למקום היתה בעיצומה. לקראת השעה 24:00 התחילה הצפיפות שנמשכה עד השעה 03:30. האולם היה חם, דחוס ומצחין ללא מיזוג אויר ובלתי נסבל בשעות הצפיפות בהן לא ניתן היה לרקוד, בקושי רב ניתן היה להתקדם במעגל הכוון התנועה. נראה לי כי מן הראוי שמארגן הרוצה להפיק אירוע שכזה עם כמות כזו של אנשים חייב להערך בהתאם ולמצוא אולם גדול יותר וממוזג לכבודו ולכבוד הרוקדים. אוכלוסית הרוקדים בעיקרה היתה רוקדיהם של גדי וירון משמע בית דני, האוניברסיטה, משגב וגן שמואל וגם מעט אחרים ונוספים שטרחו באו והתקבצו לאירוע. עד שעה 23:30 לערך הרקידו מרקידי "חימום" ריקודי מעגל ובשעה זו היגיעו גדי וירון. לאורך שעות רבות היתה המוסיקה בעוצמה גבוהה מאד שהעיקה על האוזניים וגרמה להם נזק וכדרכם בקודש השמיעו את המוסיקה במהירות מוגברת (למען ה"שימחה") כך שגם בשעות שניתן היה לרקוד היו הכל עסוקים נואשות בלהדביק את קצב הריקוד כך שלא ניתן היה להספיק ולרקוד את הריקוד עצמו. הרפרטואר היה לוקה בחסר שכן הוא התבסס על הרפרטואר הקבוע הנהוג בחוגים הנזכרים, כך שלא היה בו כל ייחוד, אלא היתה זו עוד הרקדה כמו אותן הרקדות קבועות בחוגים אלא שנמשכה שעות רבות יותר. גם החלוקה של הזמנים לא היתה מוצלחת לטעמי שכן בתחילה היתה הרקדה מאוד ממושכת של ריקודי מעגלים בלבד, כשעתיים. בשעה 02:00 היתה ההופעה של "תיפופי הגוף" המוזרים, לאחריה ריקודי שורות ולאחר מכן ריקודי מעגל כך שרוקדי הזוגות נאלצו להמתין כשעה וחצי עד לשובם אל הרחבה. המרקידים לא מצאו לנכון להתייחס אל יוצרים שהיגיעו לכבדם בנוכחותם כדוגמת מרקו בן שמעון שלמיטב זיכרוני נרקד באקראי ריקוד אחד שלו. מבט חטוף אל במת המרקידים תוך כדי ההרקדה סיפק תחושה לא נעימה של צוות בן שלושה עד ארבעה אנשים (גדי, ירון ואחרים) שקפצו וצרחו באופן שאמנע מלתארו. הגימיקים השונים היו מאד לא מוצלחים בלשון המעטה, חלוקת הגלידה החופשית נראתה בכיעורה המלא והעניקה תחושה של תור לבית תמחוי בלתי מאורגן. מופע "תיפוף הגוף" היה מיותר לעניות דעתי ו"ארוחת הבוקר" היתה מגוחכת ברמה של מיותרת. אוסף ירקות דל עם עוגיות ועמדה להכנת פיצות שעל מנת לקבל פיצה כזית, היה צורך לעמוד בתור של בית תמחוי נוסף משך זמן ממושך. למותר לציין כי ויתרתי על תענוג מפוקפק זה. את האוירה באפטר פרטי ניסה להלהיט נועם גילאור כדי. ג'י. שהוסיך על הרעש הבלתי נסבל והתזזית שעה שהיה מקום לרגיעה בפעילות רגועה יותר לאחר ליל ריקודים תזזיתי. למותר לציין כי הליכלוך של הישראלי המצוי הוסיך נופך לא סימפטי הן במשטחים שבחוץ הן ה"קפיטריה" והן בשירותים. שמא כדאי באירוע רב משתתפים להערך עם עובדי ניקיון רבים יותר על מנת לספק סביבה נאותה ומכובדת לרוקדים. אז חברים נכבדים, מי שנהנה יבושם לו, נראה לי כי אם לא יהייה לי פיתוי מאד משמעותי המרתונים הבאים יערכו שלא בנוכחותי ונראה לי שאיני זקוק להתנסות נוספת על מנת לקבוע את עמדתי.