שיפור מקצועי

זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות כרגע...

כבר רכשתי ספר על C++ 11 (למשל) ללמוד דרכו ולחקור מושגים שנראים לי שדורשים הבנה מעמיקה יותר. השאלה הראשונית שלי היתה יותר בכיוון של סדרי עדיפויות מה ללמוד: האם עדיף לי קודם כל להעמיק ב C++ ובתחומים כמו תכנות מרובה נימים - או להכנס לתחום חדש ומבוקש יותר כמו תכנות ווב או תכנות לאנדרואיד?

choo

Active member
את שואלת שאלה של העדפות, אין לזה "תשובת בית ספר"

&nbsp
גם בהישארות ב-++C אפשר למצוא עבודה, וגם ומעבר לדומיין כמו web או מובייל אפשר למצוא עבודה. מה עדיף לעשות תלוי בנטיות ליבך.
&nbsp
לדעתי, יש הבדל באופי העבודה בין תיכנות תשתיות ב-++C, תיכנות מערכות משובצות ב-++C, תיכנות בתחום עיבוד תמונה או עיבוד אותות ב-++C, תיכנות מובייל ותיכנות וואב. סוגי האתגרים בתחומים הללו שונים אלו מאלו, ומבלי להכיר אותך ואת העדפותייך אי אפשר לתת לך עצה אם להישאר במה שאת עושה כיום (אפילו לא סיפרת לנו מה זה) או לעבור לתחום חדש.

בזמנו הייתי כנראה מה שמוגדר היום כ Full Stack

עבדתי על אפליקציות שבהן מומשו כל השלבים החל מעבודה מעל ה DB וכלה ב UI. בשנים האחרונות נטיתי יותר לכיוון ה server side (למרות שהיתה לי קצת עבודה אפליקטיבית). התפקיד האחרון שלי הוא בעצם תפקיד תשתיתי ב Client side - אבל בדומיין מאוד ספציפי שאין בו הרבה עבודה בארץ (ואני מודה שאני לא ממש מתעניינת בדומיין עצמו).

כך שיש לי כיוון ברור של דברים שאני מתחברת אליהם - אבל יש לי רושם שגם בתחום הווב וגם בתחום ה C++ יש משרות שיעניינו אותי.

klemiki

New member
אז תחזרי על זה ותלמדי את זה עד שיצא לך מהחומרם

כמה זמן זה יקח לך?
חודשיים? חודש?
&nbsp
אפשר לחשוב.
&nbsp
פשוט תתחילי לקחת אצ זה ברצינות.
&nbsp
מתכנת c++ יכול להתסגל ל 11 14 ומה לא בקלות. אני לא חושב שישהו יפיל אותך אם תיהי טובה בהכל אבל תצייני שלא היה לך הזדמנות להיכנס ל 11 ו 14...

מצד שני, C++ 11 הוא התקדמות רצינית בכל מיני תחומים...

כך שידע בו יתן לי יתרון טעני - במיוחד כשיש בו הרבה תמיכה בתכנות מרובה נימים (משהו שחסר לי), והלימוד שלו עוזר לי לחזור על החומר הבסיסי של השפה.

klemiki

New member
אהההה לא כל כך

זה יותר כמו הכנסת ספריית boost לשפה בצורה רישמית.
&nbsp
1. דבר ראשון צריך לדעת c++ בצורה מושלמת, יש מבחנים תאורטיים לזה. תעשי אותה.
&nbsp
2. להשלים c++11 זה באמת משני. לא חושב שאם מגיע מתכנת טוב שמכיר את השפה (שהיא באמת אחת המסובכות) הייתי פוסל אותו על זה.

ipv6

Member
Cpp 0x (כל התקנים החדשים) זה באמת בור ללא תחתית

יש המון פינות וקשה להבין הכל עד הסוף.
אני לא יכול להתחייב בשביל כל חברה שכותבת ב-CPP בתקנים החדשים, אבל בד"כ לא שואלים \ מנסים להתקיל באזורים האלה בראיונות עבודה ומי שכן מאמין בלשאול על מקרי קצה של השפה, יכול למצוא מספיק כאלה גם בלי התקנים החדשים.

אם את רוצה ללמוד את התקן אני ממליץ על הספר הזה:
http://www.stroustrup.com/Tour.html
בשילוב עם חיפוש בגוגל.
הספר נורא קצר ותמציתי ויש חלקים שצריך לקרוא לבד ממקומות נוספים אבל סה"כ הוא מכסה את חלקים נרחבים מהתקנים החדשים ואת רב מה שתצטרכי איי פעם בעבודה, בלי לשבת ולקרוא מאות עמודים.

zaske

New member
גם כאן אני יכול לעזור

ואם לא היית מתאימה לתחום, היית נפלטת מזמן.

אני לא אנקוב בשמות, יש פה בחור צעיר בפורום שהיה בנקודת שבר לפני כמה זמן, במקרה שלו (פחות מ3 שנות נסיון) עוד היה מקום לתהיה של "לא מתאים לתחום" , אחרי קצת עזרה מהצד שלי ושל עוד כמה חברים, הבחור היום עובד בחברה קטנה , לומד ועובד על טכנולוגיות מבוקשות ואני צופה לו עתיד טוב בתחום.

הפרבולה

New member
אל תסכימי לקבל משפט כמו

""אני רוצה שתחשבי לבד מה עשית לא בסדר"
את לא קוראת מחשבות והתפקיד שלו זה לתת לך ביקורת בונה ולא להשאיר אותך באוויר עם ניחשוים וספקות.

ואם הוא ממשיך להתעלם ולהקליד תגידי לו משהו כמו "אתה מוכן להפסיק להקליד בזמן שאני מדברת אליך" .

user32

Well-known member
מנהל
כך או כך את צריכה לעבור הלאה מבחינה מקצועית

זה מסוכן להתלות במקום עבודה אחד, במיוחד במקרה שלך בהנחה ואת לא אלופת העולם בפוליטיקה ומשחקי השרדות. בין אם תשארי ובין אם לא, תתחילי ללמוד תחום חדש באופן עצמאי ולחפש במקביל עבודה בתחום הזה. רצוי להגיע לרמה מקצועית כך שבכל רגע נתון תוכלי למצוא עבודה תוך כמה שבועות גג.

אני מסכימה...

ולכן חיפשתי פה הכוונה לאיך ובמה להתחיל - ונראה לי שקיבלתי עצות מאוד טובות.

klemiki

New member
C++ זה תחום מעולה להישאר בו לדעתי

זו שפה יעילה מאוד מאוד, אך מונחת עצמים שזה יתרון אדיר.
&nbsp
חשוב שתפתחי טת היכולות בחברה אחרת.
&nbsp
לא חושב שכדאי לעבור תחום.

choo

Active member
חוץ מהעובדה ש-++C היא לא תחום - אלא שפה

&nbsp
פיתוח מערכות משובצות ב-++C הוא בעל אופי שונה לגמרי מפיתוח קוד data path במערכות איחסון נתונים, ושונה לגמרי מפיתוח קוד של עיבוד ווידיאו ב-++C, ושונה לגמרי מפיתוח קוד של אימות חומרה בשפת ++C.

zaske

New member
את מוזמנת ליצור אתי קשר. אנחנו בערך בני אותו גיל

אני יליד 1976.
ואני לפני השיא המקצועי שלי (יש פה כבר חבר'ה בפורום שיודעים, פרטים בהמשך).

שלחי מסר בפרטי וננסה לעשות הערכת מצב, יש לי כמה רעיונות עבורך.

למעלה