שיפור מקצועי

בזמנו ניסיתי להעלות את הנושא המקצועי לשיחה...

ושוחחתי עם המנהלת שמעליו לגבי הרצון שלי להשתלב בתחומים אחרים (מלבד התחום ה"ישן") של הצוות - והתשובה שלה היתה משהו בסגנון של "אבל את עושה עבודה כזו טובה שם שממש חבל שתעזבי..."

"ממש חבל" למי?
למנהלים תמיד נוח להשאיר עובדים איפה שהם נמצאים ולא להזיז איתם, במיוחד אם העובדים לא עושים בלאגן.
&nbsp
מצד אחד, היית צריכה להיות הרבה יותר אסרטיבית ולהגיד שאולי זה חבל, אבל ששם את לא מתכוונת להישאר ושזה יהיה יותר חבל. להבהיר שעם ראש הצוות הזה את לא מוכנה להמשיך לעבוד ושימצאו לך תפקיד אחר או שאת תמצאי אותו במקום חדש. מצד שני, את בינתיים עוד לא מצאת משהו אחר, כך שאיום כזה יכול לפעול לרעתך, אז צריך ללכת בין הטיפות - מצד אחד לא לתת להנהלה להשאיר אותך במקום שאת סובלת רק כי להם נוח, מצד שני לא לגרום להם לפטר אותך לפני שאת מוכנה לזה.

זו בדיוק ההתלבטות שלי...

אני יוצאת פה מתוך הנחה שהמנהלים שמו לב להעדרויות ולאיחורים שלי בגלל ראיונות העבודה כך שאני לא נמצאת בעמדת מיקוח טובה.

vinney

Well-known member
נראה לי שאת במצב יותר טוב ממה שאת חושבת

המנהלת הקודמת הייתה מרוצה ממך, אמרת. את מושאלת לצוות שהמנהל שלו מרוצה ממנו. בין לבין יש את המנהל שמראש פסל אותך כי לפני מליון שנה עבד במקום שהוא שמע עליו שמועות לא טובות (כאילו מה, הוא עצמו עבד באמדוקס? מה הוא כבר יודע).
&nbsp
יש לך על מה לדבר עם האלה מעליו, ויש מי שיאושש את דברייך (אלא אם פתאום הם יחליטו להפנות לך את הגב מסיבות פוליטיות, כך שכדאי לוודא איתם מראש לפני שנכנסים לזה...)

כפי שכתבתי בהודעה המקורית שלי...

יש פה פוטנציאל לבעיה פוליטית - מכיוון שיש לי תחושה שאני מועמדת (או הייתי מועמדת) לקיצוצים שעוברים עכשיו על החברה. אולי שווה בכל זאת לפרט למה אני חושבת כך:
  • כבר כמה שבועות יש במסדרונות שמועות על גל התייעלות. אני יודעת ממכרה שלי במחלקה מקבילה שאצלם שחררו כמה עובדי קבלן בחו"ל, אבל אצלנו במחלקה לא ידוע לי על מישהו שעזב - וגם לא שוחחו איתנו באופן רשמי על מה שקורה כך שאי אפשר לדעת מה מתוכנן ומה יקרה אצלנו.
  • בצוות הזמני שבו אני עובדת אנחנו מנהלים OneNote שבו יש סיכומי ישיבות שמשמש את כולנו - וכנראה בטעות המנהל של הצוות הכניס לשם Tab עם הרשימות האישיות שלו, ואחת הנקודות שהיתה שם היתה "לשוחח לגבי אנונימית עם מנהלת המחלקה." הרישום הזה היה בערך מהתקופה שבה התחילו לרוץ השמועות על הקיצוצים.
    במקביל לכך לא מזמן ניגשה אלי המנהלת שלי לשעבר, וסיפרה לי שהיא שמעה שמרוצים ממני".
  • בערך באותה תקופה כשמנהלת המחלקה היתה עוברת על פני - היא לא היתה יוצרת איתי קשר עין, שזו התנהגות די חריגה בשבילה (אנחנו כן ביחסים של להגיד "שלום שלום") - למרות שלאחרונה זה הפסיק והיחס שלה כלפי חזר להיות ידידותי.
  • מצד שני, לאחרונה שמעתי כמה הערות שיכלו לרמוז על משהו שקורה ברקע. כמו למשל שכשסיפרתי ביום חמישי לאחת מראשי הצוותים במחלקה על כך שבשבוע הבא אנחנו חוגגים לאמא שלי יומולדת עגול - היא איחלה לי שהיא מקווה שאוכל להנות מהאירוע. בקונטקסט של פיטורים, זה נשמע כאילו זה מעיד על משהו.
  • לאחרונה קרו שני דברים בקטע החברתי:
    • בחודשיים שלושה האחרונים שמתי לב לכך שהמנקות כל ערב מנגבות את השולחן שלי ועושות עליו "סדר" (שהסתכם בהסתרה של כל החפצים שלי מאחורי המסכים), כששאר העובדים לא זוכים לניקיון כזה אפילו פעם בשבוע. בשלב מסוים כשהם זרקו לי דברים כמו מחברות וחפצים אישיים שהיו עליו אמרתי משהו לגבי ללכת להתלונן על זה בפני מנהל התחזוקה שלנו, אחת הקולגות שלי המליצה לי לא לעשות מזה עניין.
      משיחה שלי עם אחת המנקות היא אמרה שהיא עושה את זה כי "היו תלונות" על השולחן שלי, למרות שהוא היה רחוק מלהיות היחיד באופן ספייס שלא פדנטי, ובהחלט לא הכי מבולגן (ואני יודעת כי אני יושבת ליד העובד הכי מבולגן בחברה).
    • אחת הקולגות שלי התחילה לאחרונה לרזות, ומקום העבודה הפך להיות קבוצת תמיכה עבורה. העניין הוא שאני מרגישה שיש ציפיה שאני אפרגן לה - אבל קשה לי עם המצב הזה כי היא החליטה שהיא הפכה לגורו לדיאטות והתחילה לחלק לי הוראות על מה לאכול ואיך להתעמל. כשהיא ראתה שאני לא מקשיבה לה ואפילו אומרת דברים שסותרים את ההצעות שלה (אני עובדת כרגע עם דיאטנית ומאמנת כושר) - היא הפכה לתוקפנית ולא נעימה, ובין השאר החליטה לפני שבועיים שלושה שאני "חייבת" לעבור ניתוח קיצור קיבה למרות שאני לא במשקל המתאים והיא בעצמה לא מאמינה בו (כנראה לפחות עבור עצמה).
      אני מודה שגם אני לא הייתי מלאכית, ובערך באותה תקופה (כנראה לפני ההערה שלה לבי הניתוח) הערתי לה בצורה ישירה שלדעתי העצות שהיא נתנה לעובדת שלישית לגבי כושר גופני וטווחי דופק הם שגויים, והצעתי לאותה עובדת לפנות למאמן כושר כדי לקבל המלצות מקצועיות.
      אולי אלו לא תקריות איומות ונוראות (ולמען האמת שקלתי להעלות את הסיפור עם הניתוח למנהלת המחלקה או מנהלת כ"א) אבל אני מניחה שבתקופה שבה בוחנים מי מועמד לקיצוצים - לא טוב שהן קרו.

Lhuna1

New member
אני אכתוב לך בשיא הכנות על הרושם שמצטייר לי מהצד?

יש בעיה אישיותית ו/או תקשורתית קשה.
האם הבעיה היא איתך או עם חלק מהאנשים שמסביבך - בכנות קשה לי לקבוע.
&nbsp

חלק מהבעיה בי...

אני מודעת לזה שאני בעייתית בכל מה שקשור לניואנסים חברתיים למיניהם ולהבנת רמזים, משהו שמאוד דומה למה שאוטיסטים בתפקוד גבוה או בעלי הפרעות קשב וריכוז חווים (מעולם לא אובחנתי באופן רשמי, אבל ייתכן שאני סובלת מאחת מהבעיות ברמה קלה יחסית). בהרבה מאוד מקרים אנשים מתגברים על זה בעזרת הגברת המודעות לדברים שלאנשים אחרים קורים בצורה תת מודעת (כמו למשל ראיה של הבעות פנים ושפת גוף), אבל זה משהו שנעשה בצורה מודעת. כנראה זה חלק ממה שנראה לך מוזר או בעייתי בהודעה שלי.

רוב האנשים קולטים את המצב זה די מהר, ויודעים להתמודד עם המצב בצורה טובה - כמו למשל ראשי צוותים שלי בעבר שידעו שלעיתים צריך להגיד לי דברים בצורה מפורשת ולא לרמוז או לצפות שאבין לבד מהתנהלות של אחרים סביבי. מצד שני תמיד יהיו אלו שזה משעשע בעיניהם, או כאלו שרואים בזה מעין פיגור שכלי, או רואים בזה חולשה שאפשר לנצל... אני חושבת שבמקרה הנוכחי אלו חלק מהבעיות שעולות לי כרגע מול חלק מהאנשים בעבודה.

Lhuna1

New member
אוקיי יש לך מודעות עצמית לבעיה וזה כבר טוב

את באמת רק צריכה לברוח מהר"צ הנוראי הזה, וקיבלת עיצות טובות פה.
&nbsp
בהצלחה!

&nbsp

תודה על התמיכה...

לצערי הוא מישהו מאוד ותיק במחלקה ומאוד מוערך, בין השאר כי הוא באמת מנהל מאוד טוב את שאר הוות. איכשהו מולי משהו לא עובד.

klemiki

New member
אני לא מבין, את מתכנתת c++ מעל ווימדוס

ואת לא מוצאת עבודה בזה?
&nbsp
קשה לי להאמין שאין ביקוש לזה..

שני דברים...

קודם כל - בהתחלה קיבלתי יותר זימונים לראיונות ויותר הצעות מחברת ההשמה מולה אני עובדת - וכיום אני לא שומעת מהם.

דבר שני - כשהתראיינתי, הצלחתי לעבור לראיונות מתקדמים אבל לא בכל מקום הגעתי "עד הסוף", ומעולם לא הדעתי לשלב שבו קיבלתי הצעת עבודה. ייתכן שזה עניין של שפשוף בראיונות, אולי זה חסרים מקצועיים (ולכן העליתי פה את השאלה לפורום), ואולי אני פשוט לא מתאימה לתחום.

HarmonicWave

New member
אם החלטת שאת מחפשת עשי זאת ברצינות

זה נשמע כאילו עשית את זה ב״חצי כוח״.
הקדישי זמן ללימוד וחזרה לפני ראיונות (ניסיון רב שנים לא מחסן בפני שאלות ראיון, בטח לא כשהוא מגיע ממקום אחד).
נסי ללמוד מה חשוב בראיון מלבד הידע המקצועי פרופר וחשבי איך את משפרת את הפן הזה (תקשורת בין אישית וכו׳).
לאחר כל ראיון שעברת/לא עברת נתחי מה הלך טוב ובמה כדאי להשתפר.
יש עוד חברות השמה שניתן לעבוד איתן ואולי להיחשף למשרות נוספות.
בקיצור, הבנת את הרעיון...

תודה על ההצעה...

אצלי כנראה הבעיה היא פחות חוסר ידע - אלא יותר העובדה שהתשובות שלי פחות טובות או מהירות מאשר של המועמדים האחרים...

klemiki

New member
לפי מה שאני יודע

כמות המשרותב c++ היא עצומה, ולא צריכה להיות בעיה להשיג ראיון.
&nbsp
עכשיו, את צריכה להראות להם שאת יודעת את החומר... את יודעת?
&nbsp
כי אם תעשי מבחנים ותראי חוסר ידע לא תקבלי.
&nbsp
כולנו פה, למעט יחידים, צריכים לשבת לפני ראיון ולפתור תרגילים, ולהתכונן ולחזור על החומר, עשית את זה?
ולא 1,2 הרבה הרבה.

מבחנים הם חלק מהבעיה...

מנייסוני יש שני סוגי שאלות: אחד הוא שאלות על מבני נתונים ("נתונה רשימה מקושרת - גלה אם יש מעגל ברשומה"), וכאלו שבאמת מבוססות על יכולת תכנות (כמו למשל לחשב זמן ריצה על סדרה של פעולות, או לכתוב קוד שיממש משהו).

החלק האחר הוא רמת השפה שבה השתמשתי עד היום. מה שחסר לי הם הנושאים הבאים:
  • מעבר ל C++11 ומעבר (14 ושמעתי שיצא 17 לאחרונה)
  • יש לי מעט מידי ניסיון בתכנות מרובה נימים (משהו שמשתלב טוב עם הסעיף הקודם(.
  • לחזור על חומרים ישנים יותר שבחלקם הגדול לא השתמשתי לאחרונה כגון design patters, מבני נתונים, או אלגורתמים.

choo

Active member
אבל זה מצב טוב - כי את יודעת בדיוק איזה חומר ללמוד ולתרגל

&nbsp
זה לא מצב שאין לך אפשרות להתמודד איתו. יש לך רשימת נושאים ללימוד, שבמספר חודשים אפשר להעמיק בהם ברמה טובה למדי. מכל הנושאים שתארת, זה שדורש הכי הרבה עבודה כהכנה לראיונות הוא תיכנות מרובה נימים - וגם לזה יש חומרים מסודרים ללמוד, ואפשר לכתוב תוכנה או שתיים שמשתמשות בצורה כבדה בריבוי נימים תוך כדי שימוש במבני נתונים שניגשים אליהם ממספר נימים - וזה יסדר לך גם את הפינה הזו.
&nbsp
הנקודה היא שאת צריכה באמת להשקיע בזמן בללמוד ולתרגל את הנושאים הללו בצורה רצינית - ולא להסתפק בלאמר שיש לך בעיה עם חוסר נסיון בתחומים הללו. ההליכה אקסטרה הזו היא דבר שמעסיקים מחפשים - מישהו שלא אומר "אני לא יודע אבל אני יכול ללמוד מהר" - אלא מישהו שמראה להם שהוא אכן הצליח ללמוד את הנושאים הללו בצורה עצמאית.

למעלה