שיפור מקצועי

שיפור מקצועי

לפני בערך שנתיים החברה שלנו עברה ארגון מחדש. התחום שבו אני עבדתי הועבר לחו"ל, ואני הועברתי למחלקה חדשה. לפני המעבר, הרגשתי שמאוד מעריכים אותי מקצועית (ברמה של העלאת משכורת במצב של קיצוצים) אבל משהו לא מסתדר לי במחלקה החדשה, ואני מרגישה שהמעמד שלי כיום הוא הפוך.

המעבר לא היה קל, וכנראה ששהפער בהרבה תחומים בין המחלקה ישנה שלי למחלקה החדשה היה גדול יותר ממה שכולנו ציפינו אליו. אבל לדעתי חלק גדול מהבעיה נובע מחוסר כימיה שלי עם הר"צ ה"חדש" שלי. בגדול - יש לי תחושה שהוא פשוט לא סובל אותי באופו אישי, כאילו משהו באישיות שלי פשוט מגרד לו על העצבים. מעבר לכך, הוא רמז לי כמה פעמים שהוא לא חושב שמי שאי פעם עבד באמדוקס מסוגל לתכנת כשהוא יודע שעבדתי שם בעבר (מדובר היה על מצב של המשבר של 2001 והייתי צריכה את המשכורת).

מבחינה מקצועית זה מתבטא בכך שלא רק שאני היחידה שעוסקת בעיקר בתחום ה"ישן" של הצוות שכולל בעיקר תחזוקה ועבודה מול לקוחות - אלא בכך שאני מרגישה שאין לי מולו תיאום ציפיות, לא מראש ולא כשיש לי קושי או בעיה שצריך לעבוד עליהם. חשבתי בהתחלה שאולי אני פשוט לא מבינה את מה שהוא מנסה להגיד לי, אבל כשניסיתי ליזום איתו שיחות משוב כאלו - אבל הוא ניסה להתחמק מהן בכל מחיר או אמר לי דברים בסגנון של "אני רוצה שתחשבי לבד מה עשית לא בסדר". היו מצבים אחרים שהוא פשוט התעלם מדברים שאמרתי ופשוט נעץ מבט במסך והמשיך להקליד. במרבית המקרים הדברים עולים בהערכות השנתיות אחרי שהם קרו כמה פעמים - ונראים כמו חוסר יכולת שלי ולא כמו טעות. ברוב המקרים (חוץ מאירוע אחד) לא היה מדובר על טעויות טכניות אלא על צורת עבודה באג'ייל, רמת עצמאות, תכנון זמן, תקשורת יעילה וכו'. והיו גם כמה מקרים בודדים שהוא פשוט הניח שטעות שקרתה היתה באשמתי כשהבעיה נבעה מגורמים אחרים, ורק במקרה גילינו בדיעבד שהמצב היה שונה.

מאד יכול להיות שמדובר פה על חוסר יכולת שלי או לפחות על דברים שבהם אני זקוקה ליותר תמיכה מאשר אנשים אחרים, אבל קשה לי לקבוע במה ולמה בלי לקבל את הפידבקים האלו מהר"צ. וזה משפיע לא רק על העבודה השוטפת שלי, אלא גם איך אני נתפסת בחברה - וכבר היו כמה אנשים שהייתי בקשר מקצועי איתם לפני המעבר שההערכה שלהם כלפי השתנתה לחלוטין מאז.

ויש כמובן את הקטע החברתי - הצוות עצמו מאוד מגובש חוץ ממני, לכן למשל אני זו שצריכה ברוב המכריע של הפעמים לבקש מהם להצטרף לצהרים, וגם אז לא פעם אני מרגישה שהר"צ היה מעדיף שלא אבקש להצטרף. זה גם משהו שקיים בקונטקסט הרחב יותר של המחלקה - אני מרגישה שרוב האנשים מאוד מחבבים אותי, אבל אני לא "אחת מהחבר'ה" - ולעיתים כשמתגלים חיכוכים אני מרגישה שהצד שלי פשוט לא מקבל קשב. אחד הדברים שמדאיגים אותי היא העובדה שבחודשיים האחרונים קרו שני אירועים כאלו שבהם אני יצאתי "לא בסדר" כביכול למרות שאני מרגישה אחרת (אשמח להרחיב אם מעניין אותכם)

לפני שנה ומשהו החלטתי להתחיל לחפש עבודה מחוץ לחברה. כפי שניתן להבין מהעובדה שאני כותבת פה - זה לא ממש הצליח. אני מקבלת מעט זימונים לראיונות (ולאחרונה חברת ההשמה שאני עובדת איתה בקושי פונה אלי עם משרות), ואמנם אני מצליחה בחלק ניכר מהם לעבור לשלבים מתקדמים (ובאחד מהמקומות כנראה הגעתי כמעט להצעת עבודה) - אבל עד כה לא הצלחתי להגיע למצב של הצעת עבודה ממשית.

מה שהופך את המצב לאחרונה ללחוץ יותר היא העובדה שלפני כמה שבועות הודיעו לנו די מלמעלה (אני עובדת בחברה בינ"ל גדולה) על "צעדי התייעלות", וקרו כמה אירועים בשבועות האחרונים שגרמו לי לחשוד שהשם שלי עלה כמועמדת לפיטורים (גם כא אשמח לפרט אם יש צורך), וייתכן שביום ראשון כבר לא תהיה לי עבודה. וגם אם אני סתם חשדנית - אני חושבת שהחשש שלי נובע מזה שאני נמצאת בעמדה מאוד רגישה במצב הנוכחי בכל מה שקשור לפיטורים גם במצב של קיצוצים.

הגעתי לכמה מסקנות לגבי מה מקשה עלי: קודם כל, כפי שכתבתי קודם יש לי רקע באמדוקס ותיאור התפקיד הנוכחי שלי רחוק מלהיות מרשים (ואני נמצאת בו כבר תקופה די ארוכה). מעבר לכך הדומיין שבו אני עוסקת הוא מאוד מצומצם ובעייתי - ומבחינה טכנית לא מכסה תחומים חשובים ומתקדמים יותר (למרות שזה רלוונטי גם לפרוייקטים המתקדמים יותר של הצוות). אבל כנראה שהנקודה העקרונית היא ביקורת שנתנו לי בשני ראיונות כפידבק: הם התרשמו מצורת החשיבה שלי (בשני המקומות האלו הגעתי לראיון טכני מתקדם יותר), אבל יש לי פער די רציני בין היכולת והידע הטכני שאני מראה לבין הותק שיש לי בתחום. באחד המקומות המראיין אמר שהוא ישקול לשים אותי בתפקיד של ג'וניור, אבל כנראה מצא מועמד עדיף.

קראתי הודעות פה בפורום בנושא הזה, ואני מודה שיצאתי קצת מבולבלת ברמה מובנים:
קודם כל - אתם ממליצים לא מעט להכנס למודעות דרושים כדי להבין מה התחומים נדרשים בשוק, אבל אני תוהה עד כמה יש לי את היכולת להכנס עכשיו לתחום הווב או האנדרואיד כשהניסיון שלי הוא די שונה (תכנות C++ מעל ווינדוס) - האם שווה לי להשקיע בשיפור הכישורים הנוכחיים שלי או בלימוד תחומים חדשים, בעיקר אם אני נמצאת בלחץ זמן?

הבנתי מכם שיש פה המלצות להשתתף בפרוייקטי קוד פתוח או כתיבה של פרוייקטים אישיים חדשם אם הם קטנים מספיק -האם יש העדפה מסויימת לאחד התחומים (מעבר לתחום עניין)? והיכן אפשר ללמוד את הרקע התיאורטי לכל התחומים הללו - האם אתרים כמו קוד אקדמי מספיקים? אם אכן יפטרו אותי - האם קורסים של ג'ון ברייס בתחום כשיש לי ברקע תואר ראשון במדעי המחשב שווים את העלות הדי גבוהה שלהם?

עד כמה אני יכולה לנסות להתראיין למשרות ג'וניור? אין לי בעיה (לא כלכלית ולא מבחינת אגו) לקבל תפקיד "לא בכיר" ומשכורת נמוכה יותר מאשר היום כדי לצבור ניסיון רלוונטי? יש לי נטיה לגלות נאמנות למקומות עבודה ואני לא מישהי שקופצת מתפקיד לתפקיד (וזו כנראה הסיבה למצב שאליו הגעתי מבחינה מקצועית) - האם יש לי סיכוי במצב כזה, או שמקומות עבודה יחששו מכך שאם לא הצלחתי עד היום כנראה שאני לא שווה את ההשקעה?

ואולי השאלה העקרונית ביותר (במיוחד אם אני מוצאת את עצמי ללא עבודה החל משבו עהבא): האם יש לי סיכוי למצוא עבודה חליפית במצבי, או ששווה לי להתחיל לחשוב על כיוונים אחרים של קריירה? האם יש פרק מן מסוים שאחריו אמור להיות לי ברור שבעצם אין לי סיכוי למצוא עבודה חלופית?

אני הייתי עושה דבר אחד במצבך
את אומרת שאת עובדת בשוק לפחות מאז 2001, אז בוודאות עבדת עם הרבה אנשים שונים לאורך השנים, והאנשים האלו מן הסתם התפזרו ועברו בין חברות שונות. תחדשי קשרים. תעברי על פייסבוק ועל לינקד-אין ותצרי קשר עם כל מי שעבד איתך אי פעם ושיכול להגיד עליך מילה טובה. אל תתביישי ואל תגידי שלא נעים, אל תחשבי שאת עושה משהו לא בסדר ואל תתנצלי. תשלחי מיילים ומסרים, ותראי מי עובד במקום כלשהו שמחפש עובדים ומוכן לתת לך צ׳אנס.
&nbsp
איפה נמצאים היום ראש הצוות הקודם שלך ואנשי הצוות הקודמים?
&nbsp
אל תמעיטי בערכך ואל תשדרי מסכנות או ערך עצמי ירוד. תלמדי להציג את הדברים החזקים שיש לך להציג. לכל אחד מאיתנו יש דברים חזקים יותר וחזקים פחות, וזה לגיטימי. לגיטימי להגיד שאת מוכנה לקחת משרה נמוכה יותר על מנת לעבור לתחום חדש. לגיטימי להגיד שאת צריכה ללמוד, אבל באותה מידה להדגיש מה את כן מביאה לתפקיד: את הנסיון, הנאמנות, והוותק.
&nbsp

הר"צית הקודמת שלי עדיין בחברה...

כך שלמרות שאוכל לקבל ממנה המלצות (וייתכן שעזרה בחיפושים אם באמת יפטרו אותי), עד עכשיו העדפתי לא לחשוף את העובדה שאני מחפשת תפקיד חלופי בפניה. לגבי שאר העובדים בצוות: ניסיתי להעזר באלו שעזבו את החברה מאז, אבל זכיתי מזה רק לראיון אחד (מול כ"א) שיאתי ממנו בתחושה טובה מאוד - אבל התבשרתי שבוע אחר כך שהתפקיד לא רלוונטי.

אבל בהחלט אתחיל לשלוח הודעות לאנשים שאיתם עבדתי בעבר היותר רחוק.

ותודה רבה על העידוד

HiTechBeast1

New member
עצה טובה!

אני קורא פה מדי פעם ורואה הודעות שלך וקשה לי שלא להגיד תודה בשם כולם. שאפו! באמת כיף לקרוא

ועוד נקודה חשובה...

והוא נושא ההמלצות: איך אני יכולה להציג את העובדה שאין לי בעיה להביא המלצות מקולגות ומנהלים לשעבר בחברה - אבל מעדיפה לא להביא את המנהל האחרון כממליץ?

לגיטימי לחלוטין
להגיד שאת מחפשת מתוך מקום העבודה, המנהל הישיר שלך לא יודע, ולכן את נותנת ממליצים קודמים. זה מאוד נהוג ואף אחד לא ירים גבה.

ינוקא1

New member
לא ממליץ בכלל על קוד אקדמי

מהנסיון שלי איתם (כמתלמד בלבד !) רמה די נמוכה.
&nbsp
אם כבר אז treehouse (בתשלום) , או freecodecamp (בחינם) - שכולל גם פרויקטים בקוד פתוח כשמגיעים לסוף המסלול.
שניהם אתרים מעולים , הכוללים גם לימוד תיאורטי , גם תרגול , וגם קהילה גדולה.
&nbsp
(כאן למשל דף הפייסבוק של freecodecamp :
https://www.facebook.com/groups/freeCodeCampEarth/
תוכלי להתרשם מהעבודות שאנשים מעלים ומהפעילות)
&nbsp
כנ"ל את יכולה לקחת קורסים מעולים בudemy - כמעט בכל נושא.
אני אישית עושה את המסלול של freecodecamp , וכשאני צריך העמקה אני לוקח קורסים מudemy.
&nbsp
(כבוגרת מדעי המחשב תוכלי ללכת גם לinfinity labs וכאלה אני מעריך שיקבלו אותך בשמחה - רק שבמשך שנתיים יהיה לך שכר נמוך).
&nbsp
אני לא עובד בהייטק , אבל להערכתי אם יש לך ידע בתחומים מבוקשים , למשל אם תתמחי בתחום הweb , או אפילו עיצוב web שאלו תחומים חמים היום - את תצליחי בלי בעיה להיכנס. להרגשתי הביקוש הולך רק לגדול.
כדי לראות מהם התחומים המבוקשים , את כמובן אמורה לעשות דבר די פשוט - להסתכל במודעות דרושים ....
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
יש גם את PluralSight ששם יש תשלום אחיד ומקבלים

גישה לכל הקורסים שיש. יש להם קורסים בכל נושא שאפשר רק לחשוב עליו.
&nbsp
אם את הולכת להיות מובטלת ולקחת כמות גדולה של קורסים, אז זאת אופציה די טובה.
&nbsp

ינוקא1

New member
תודה

לא הכרתי את האתר הזה .....
&nbsp
מה שכן , אם אני בוחן אותו יותר לעומק , אז בסגנון הוא די דומה לudemy.
אך אין בו את כמות הקורסים שיש בudemy , היקפי הקורסים קטנים הרבה יותר , ובניגוד לudemy שהתשלום הוא לקורס והוא בדרך כלל בין 40 ל60 ש"ח ויש גישה לקורס לכל החיים - כאן מדובר על תשלום חודשי של כ30$.
&nbsp
אפשר לראות את זה בבירור : פשוט לכתוב בudemy -
web devlopment למשל , ולכתוב גם בpluralSight
לבדוק כמה קורסים יש בתחום הנ"ל , כמה היקף השעות של כל קורס , כמה נרשמים ומדרגים יש לכל קורס.
&nbsp
ומאחר ועשיתי את הבדיקה הזו עכשיו , אז די ברור שבכל השוואה בינהם udemy מנצח בכל קריטריון - הן מבחינת היקף הקורסים ואיכותם , והן במחיר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
השוואה מעניינת

באופן כללי היית אומר שהקורסים שמשלמים עליהם באופן כללי הם טובים יותר מהקורסים שמופיעים ברשת בחינם ?
&nbsp
דרך אגב, מקומות עם קורסים חינם ולא רעים בכלל הם:
https://javabrains.io/ - בעיקר בתחומי ה Java. הם גולשים קצת ל FE.
https://www.udacity.com/
&nbsp

ינוקא1

New member
לא הייתי אומר זאת ....

גם מקומות שמציעים קורסים בחינם , מציעים בדרך כלל קורס\מסלול משודרג יותר בתשלום - זה כולל גם לפחות את אחד האתרים שהבאת (udacity. את השני עדיין אינני מכיר).
&nbsp
אין לי שום בעיה עם זה : הם עושים עבודה משקיעים זמן וכוחות , זכותם המליאה להרוויח.
אני חושב שtreehouse , למשל , הוא אתר מעולה , וגם udacity שהבאת.
&nbsp
לי אישית אין הרבה כסף כרגע , לכן אני מתרכז במסלולים זולים \ חינמיים שלפעמים עולים באיכותם על מסלולים בתשלום.
ויש כל מיני סיבות למה כן ניתן למצוא מסלולים טובים ואיכותיים שהם חינמיים או זולים.
&nbsp
בfreeCodeCamp זה נעשה בגלל שגעון של משוגע לדבר -
בחור בשם Quincy Larson , שעושה זאת מסיבות של תרומה לחברה ולא מתוך רצון להרוויח.
&nbsp
https://codepen.io/afiur_fahim/full/EXogYO/
(כנ"ל מי שעברו אצלו את המסלול מתבקשים לתרום לחברה באמצעות השתתפות בפרויקטים בקוד פתוח , ולהערכתי כך גם המסלול עצמו של FCC מתפתח)
&nbsp
גם בudemy אני מעריך כי המחירים כל כך נמוכים , פשוט כי הם הצליחו ליצור מודל שמושך אליו המוני אנשים - ואם יש עשרות אלפי נרשמים לקורסים מסוימים , אז הם יכולים למכור קורסים מלאים ב60 -40 ש"ח , שיכולים לעלות "בחוץ" אלפי שקלים.
&nbsp
(אגב , גם פייסבוק וגוגל הם "בחינם" מה שלא מפריע להם להרוויח מליארדים)
&nbsp
לכן לפעמים ניתן למצוא מסלולים טובים בחינם או במחירים מצחיקים שעולים באיכותם על מסלולים אחרים שהם בתשלום. אבל אי אפשר להגיד באופן גורף שום דבר בלי לבדוק כל אתר לגופו.

ינוקא1

New member
אגב , ניתן גם להוציא תואר

אמריקאי בחינם !
רק משלמים על הבחינות.
אם הייתי קצת יותר צעיר הייתי הולך על זה

&nbsp
כאן :
http://www.uopeople.edu/
&nbsp
(אגב , המייסד של זה הוא בחור ישראלי).

S h a r k 1 8

New member
במשך כמה שנים עבדת באמדוקס ולפני כמה שנים עזבת?

תראי, נשמע שיש לך ראש צוות דפוק ברמות. מה זה המשפט הזה "מי שאי פעם עבד באמדוקס לא יודע לתכנת?". אני יודע שזאת חברה עם תדמית לא טובה, אבל אם דרכת שם פעם אחת זה אומר שאת פסולה ושגם הפוטנציאל העתידי שטמון בך יורד לטימיון?
&nbsp

עבדתי שם בערך 4 - 5 שנים...

כי הגעתי לשם די מוקדם בתחילת המשבר והייתי כנראה בין האחרונים שיצאו משם בגללו. הנקודה המשעשעת היא שעובדה שהתקבלתי למקום העבודה הנוכחי גם עם הרקע של אמדוקס, וזה לא משהו שעלה נגדי בראיון - אבל יכול מאוד להיות שהמדיניות של כל מחלקה היא שונה.

ומניסיון אישי שלי שם - אני מודה שיש משהו מאחורי הסטיגמה הזו. הכרתי שם לא מעט אנשים ש"בילו" לא מעט שנים בתור מכנתי קובול ולא התקדמו לאף שפה אחרת, מצד שני פגשתי גם אנשים שכתבו כביכול בג'אווה אבל בשטח העבודה שלהם כללה בעיקר מילוי של XML ים כדי להפעיל איזשהו מחולל קוד שיצור להם את הבסיס של הקוד והם רק עשו "העתק והדבק" לכמה דברים קטנים כדי להשלים את הקוד. למזלי לא הגעתי לאף אחד ממקרי הקצה הללו אלא באמת לאחת המחלקות היחידות שמצד אחד כבר לא כתבו בקובול אבל התגבשו לפני עידן מחוללי הקוד - אבל זה בהחלט היה עניין של מזל.

vinney

Well-known member
לא דרכת באמדוקס כבר יותר מעשור?

את מי זה מעניין שבכלל היית שם, בלי שום קשר למה עשית... הוא לא נורמלי...

כנראה הוא מחפש דרך...

להצדיק את העובדה שהוא לא מאמין בי מבחינה מקצועית.

מה שמפריע לי פה זו לא הסטיגמה שלו לגבי אמדוקס, אלא היא העובדה שכנראה מאחוריה יש לי דברים שאני צריכה לשפר (או להיות מודעת לכך שאני מתקשה בהם) והם לא עולים מולי. לחלקם אני מודעת, אבל יש לי תחושה שלאחרים לא. אולי אני קצת "אוטיסטית" בכך שאני צריכה הסברים לדברים שעבורו הם ברורים מאליהם, אבל זה לא משנה את העובדה שאני זקוקה להם כדי להשתפר...

S h a r k 1 8

New member
אם את משוכנעת שאין סיכוי לגייס אותו לטובתך

אולי פשוט כדאי ליזום שיחה עם ה-HR או עם המנהל שמעליו. היא צריכה להבין שיש פה עובדת שהייתה מאד מוערכת בתפקיד הקודם ויש לה כרגע בוס ששם לה רגליים. ייתכן ויהיה שווה להעביר אותך לתפקיד אחר בחברה שבו תוכלי להביא לידי ביטוי את היכולות שלך.
&nbsp

כנראה שזה מה שהייתי צריכה לעשות בתחילת הדרך שלי...

מול הר"צ - אבל כיום אני חוששת שנוצר מצב שבו כולם שמעו את הצד שלו של המצב - ולכן לא יהיהו מעוניינים בי.

מצד שני, אני כיום "מושאלת" לצוות אחר לתקופה לא ברורה, כך שאם אני סתם חוששת מהקיצוצים כרגע הבקשה למעבר לא תהיה רלוונטית (והיחסים של עם הר"צ שאליו אני מושאלת טובים יותר, ושמעתי שמועות על כך שהוא מרוצה ממני).

S h a r k 1 8

New member
אני באמת לא חושב שיש לך מה להפסיד

מצד אחד זה טוב שהמתנת כי זה מראה שיש לך סבלנות ושאת לא פותרת בעיות באמצעים כוחניים.
&nbsp
ונניח שכולם כבר שמעו את הצד שלו, את לא חושבת שהגיע הזמן שהם ישמעו את הצד שלך? חשוב שתתני דוגמאות קונקרטיות. משפט כמו "מי שעבד באמדוקס לעולם לא יידע לתכנת" זה משפט שיכול להעביר את המאזין לצד שלך ולגרום לו להבין שיש פה בן אדם בעייתי.
&nbsp
&nbsp

למעלה