שיפוצניק בעייתי

Mapno

New member
שיפוצניק בעייתי

המצב הוא כזה - לפני חודשיים וחצי התחיל לעבוד אצלי שיפוצניק. משך העבודה שנקבע בינינו היה חודש (הוא מאחר בחודש וחצי). הבעיה איתו עד עכשיו שהוא היה מגיע יום כן יומיים לא וגם בימים שהיה מגיע היה עובד רק כמה שעות (אף פעם לא יום שלם) ולכן זה נמרח כל כך. מבחינת תשלומים המצב הוא שהוא סיים פחות משני שליש עבודה וקיבל שני שליש מהכסף (רק על חלק יש קבלות אבל על כל תשלום הוא חתם לי בחוזה שהוא קיבל) ולאחר סיום העבודה אמור לקבל עוד שליש בניכוי קנס על האיחור שנקבע בחוזה. היום, אחרי תקופה שהוא כמעט ולא עובד, הוא הודיע לי שאין לו כסף ושהוא לא יכול להמשיך אם אני לא קונה לו חומרים (מלט, טיח, דבקים, נקודות חשמל, גבס ועוד) למרות שהוא קיבל תשלום מראש לקניית החומרים וממילא הוא אמור לספק את כל החומר השחור. כיוון שסירבתי והתעקשתי על כך שהוא כבר קיבל כסף עבור החומרים (אני לא סומך עליו שגם אחרי שיהיו החומרים הוא יעבוד כמו שצריך), הוא לקח את העובדים שלו והלך ולא רוצה לסיים את העבודה. אני מבחינתי מאד הייתי רוצה שהוא זה שיסיים את העבודה מכמה סיבות שונות. מה האפשרויות שלי על מנת לגרום לו לסיים בכל זאת? איזו דרך חוקית יש לי שאני אוכל לנער אותו קצת ולהביא אותו לעבוד כמו בן אדם? הפתרון האחרון מבחינתי זה להביא מישהו אחר וללכת איתו לתביעות קטנות (ומס הכנסה על הדרך). אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם בנושא.

שיפוצניק בעייתי

קודם כל לפי התאור שלך נראה לי שהוא מנסה להיות שיפוצניק . את צריכה לבין יש עלות לכל דבר ובד"כ גם רוצים להרוויח איני יודע מה הקיף העבודה ומורכבותה אבל נראה לי שלקחת את הזול ביותר ( ההפרשים היו יחסית גבוהים לאותה עבודה ) והיום את משלמת כן תביעות כן מס הכנסה עוגמת הנפש שלך שניהם לא יצליחו לפתור לך אותם בעולם

meshi4

New member
איזו עוגמת נפש.

עכשיו אני מבינה למה אנשים נדהמו מהמהירות שהבית שלי שופץ-תוך חודש .כשרוצים לעבוד אז עובדים ברצינות יום יום .כמובן קיבלתי המלצות על השיפוצניק לפני שבדקתי הצעת מחיר.הרצינות וההתרכזות בעבודה אחת היא הפרסום הכי טוב.

נומוש

New member
קרה לי בדיוק אותו הדבר

יותר נכון לאמא שלי. שיפוצניק שהתחיל בחוסר מקצועיות וסיים בחוסר מקצועיות- גם הוא נטש באמצע ודרש עוד כסף. המלצה מכל הלב - את לא רוצה שבוא יעבוד אצלך עוד יום אחד כי סביר להניח שיעשה רק נזקים. עדיף למצוא שיפוצניק חדש- מומלץ, במחיר סביר ומקצוען.

cobby

New member
זו הבעיה העיקרית בענף השיפוצים

כל אחד שעבד קצת אצל איזה קבלן חושב שהוא מבין בבעיצוע העבודה ונהיה "קבלן" לוקח מחירי התאבדות , ואח"כ אין לו כסף לשלם לעובדיו ולרכוש חומרים ועל זה אבא שלי אמר " אני עני מדיי בכדי לקנות בזול " קבלן לוקחים רק לאחר המלצות ולאחר שרואים עבודות שלו ואת הידע שלו . לא בטוח שהייתי ממליץ לך להמשיך העב' עם הקבלן הזה !!! נא צלם כל מה שעה ואיך עשה . הוצא לו מכתב רשום עם אולטימטום וקח כבר חוות דעל של מפקח שיכין לך אומדן של ערך העבודה שבוצעה ומה עוד יש להשלים , השלם העבודה עם קבלן אחר , ותבע את הקבלנון צור עימי קשר בטלפון 050-7551645

Mapno

New member
אני אחדד קצת

השאלה שלי היא איזה כלים יש לי על מנת לגרום לו לסיים את העבודה? אני מאד רוצה שהוא יהיה זה שיסיים את העבודה, ורצוי בהקדם, איך אני יכול לגרום לזה מבלי להיכנס להוצאות נוספות? את ענייני התביעה והבאת קבלן אחר אני משאיר כפתרון אחרון בהחלט ומעדיף שלא להגיע לשם. את הטפות המוסר למיניהן ואת ההשערות המוטעות של חלק מכם אני מעדיף להשאיר לשרשור אחר. שוב תודה

cobby

New member
מצד אחד אינך סומך עליו

מצד אחד אינך סומך עליו , ומצד שני כבר קיבל האיש יותר מהעבודה שכבר ביצע , ועדיין אתה רוצה שהוא יסיים את העבודה וזאת למרות שאינך סומך עליו . אז פה נשאלת השאלה , מדוע שתסמוך על עצתנו ? אתה בעצמך אומר שאין לו כסף לחומרים , אז איך תמשיך איתו את הבניה מבלי להזרים לו כספים ? אתה בעצמך אומר שהוא לא רוצה להמשיך בביצוע העבודה , אז פרט לתביעה משפטית נגדו מה כבר תוכל לעשות? (לשלוח אליו בריונים? )

Mapno

New member
אז זה מה שאני שואל

פרט לתביעה מה עוד אני יכול לעשות? אני כן סומך עליו שאם הוא יבוא ויביא איתו את החומרים הדרושים הוא יסיים את העבודה כמו שצריך אני לא סומך עליו מספיק בכדי לקנות לו את החומרים, נראה לי כמו התחכמות שנועדה למשוך עוד כמה גרושים. בינינו, קשה לי להאמין שלבנאדם באמת אין את הכסף לחומרים או שהוא לא יכול להשיג את הסכום או החומרים בדרך כלשהי....

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

באם אינך רוצה ללכת איתו לתביעות...הייתי ממליץ לך להגיע איתו להסכם שכזה.. אני מבין שאתה מעוניין שהקבלן הזה יסיים את העבודות. הייתי ממליץ: להגיע להסכם עם הקבלן1. שאתה תשלם ישירות בחנות על החומרים החסרים............ 2. אתה תשלם ישירות לאנשי המקצוע את היתרה לתשלום. 3. אתה תשלם ישירות לפועלים שעובדים לפי בסיס יומית....... ולבסוף תסכם עם הקבלן על סכום שהוא יקבל בגמר העבודות לשביעות רצונך........ולבנתיים תן לו מזה מקדמה כל שהיא. זאת מדובר עם חשוב לך שהקבלן המסויים הזה יסיים את העבודה. עכשיו בגמר העבודות אם תירצה תדרוש ממנו פיצויי כספי על כל עוגמת הנפש.........ותקזז לו מהשכר שסיכמת איתו שהוא יקבל. בהצלחה

cad11

New member
שיפוצניקים גנבים

תשמעי, גם לי השיפוצניק עשה קטע דומה הוא לא סיים את העבודה ועכשיו הוא אומר שזה לוקח לו יותר זמן ממה שתכנן. הוא מעלה לי את המחיר בטענה שהוא עובד יותר ימים אני מת לסיים כבר את השיפוץ, לזרוק לו את הכסף ושילך קיבינימט !!!

dekelsgi

New member
בתור קבלן"יקרן" אני ממש נהנה לקרוא

את הודעות "השיפוצניק גנב" .שילמתם בזול.הייתם שותפים להעלמת מס.לקחתם הקבלן על סמך המלצות חברים בלתי מקצועיים+המחיר הזול ביותר.מה אתם מתלוננים? וגם להמשיך את העבודה ב"כוח"? שיפוצניקים חדשים יש כפטריות אחרי הגשם ודרך המחשבה הישראלית מעודדת את הצמיחה.אין נאמנות לכלום חוץ מהמחיר הזול .אתם יודעים מה? מגיע לכם.

cobby

New member
ישראלים לומדים על בשרם

לא יפה ללעוד על מחדלי אנשים אך כמו כולם , אנשים אוהבים ללמוד על בשרם ומנסיונם ואין כל בטחון כי "קבלן -יקרן" הוא בהכרח טוב יותר לא תמיד איכות עבודה ומקצועיות נמדדת על פי מחיר יקר , לפעמים יש סתם "קבלן-חמדן"

cad11

New member
לשיפוצניק היקרן ../images/Emo42.gif

אתה יודע מה , אתה צודק חיפשתי זול ואכלתי קש אבל הלקח נלמד . השאלה , מה הייתי עושה עם קבלן יקרן היה עושה לי אותו הדבר הייתי רק מתעצבן יותר ואוכל את הלב על יותר כסף שנזרק. בקיצור , ככה זה במדינת הגנבים . שמעתי שהטריק הזה שקבלן לא העריך את העבודה נכון ודורש יותר כסף באמצע העבודה זה טריק ידוע אצל שיפוצניקים וקבלנים. שמעתי על זה (אחרי מה שקרה לי) מהרבה אנשים.

Mapno

New member
בן אדם כמוך,

גם בחינם לא הייתי לוקח לעבודה. עכשיו לכל השאר, שמרו את ההשערות השגויות והמקובעות שלכם ("קבלן זול", "קבלן מתחיל" וכו') לשרשור אחר, אם יש לכם איך לעזור לי אשמח לשמוע, אם לא אז תשמחו לאיד בשקט.

cobby

New member
אתה יודע מה ?

אתה צודק , אתה יודע הכל , אתה תמשיך לשרשר , ותמציא את הגלגל שיהיה לך אחלה המשך יום נעים , והמון הנאה בהשלמת העבודה

Mapno

New member
ואם אני אגיד לך

ששילמתי לו הון תועפות ושקיבלתי 30 המלצות, זה ישנה במשהו את המצב? אם אין לך איך לעזור זה בסדר. להעיף אותו וללכת לתביעות קטנות אני יודע לבד. אני מחפש פתרון אחר, לך אין אבל אולי לאחרים יש. השמחה לאיד וצהלות ה"מגיע לך" של אותו דקל שגיא מעידה עליו הרבה, ובטח שלא לטובתו. עם אנשים כאלה אני לא רוצה לעבוד גם לא בחינם.

cobby

New member
למען השקט הנפשי

ולמען השלמת העבודה בדרך המהירה ביותר , ומאחר ואותו קבלן שלך לא הוכיח עצמו כבעל מקצוע אמין ומיומן , כדאי לך להשלים את העבודה עם קבלן אחר ואת המלחמות על "האגו" והתמורה תבצע מולו בבית המשפט חבל לך על הבריאות , ואין זה שווה את העצבים ועגמת הנפש שנגרמת לך אל תתקע , תחשוב קדימה . כי ראית שבדרכי נועם לא הצלחת להשיג מהקבלן שלך את המובטח שיהיה לך בהצלחה

rami48

New member
הייתי במצב הזה, והמשכתי

עם אותו קבלן. קצת הזרמתי כסף, קצת הזרמתי הבטחות, והרבה סבלנות ומתחים. בזמנו נראה לי מסובך להחליף קבלן. לא היה לי מישהו יותר טוב ביד, ולא נראה לי בריא להכניס אדם אחר באמצע עבודה, ואז מי יקח את האחריות במקרה תקלה? הקבלן רצה להיות בסדר איתי ולהמשיך את העבודה, אך גם רצה לשרוד מבחינה כספית (על חשבון איכות כמובן). שורה תחתונה: עשיתי טעות. קבלן בעייתי צריך להחליף! עד היום אני סובל מבעיות אינסטלציה ועוד כהנה וכהנה "פינות שהוא עיגל" בסוף העבודה. והמצחיק הוא, שאחרי השיפוץ, כשהייתי כבר יותר רגוע, כבר לא רציתי שהוא יבוא לתקן תקלות, למרות שהוא לקח אחריות והסכים לבא... העדפתי לשלם מחיר מלא לבעל מקצוע טוב יותר, ולא ליפול בפח שוב.

Mapno

New member
תודה!

אנחנו משתדלים, עד כמה שאפשר לשמור על שפיות...

אתה בבעיה, אולם אתה כבר מודע לעניין

אני מציעה לך לקנות את החומרים לבד, להביא אותם לקבלן פיזית לדירה, ע"פ קצב התקדמות הבנייה ולקזז את עלות החומרים מעלות החשבון הסופי. לא לספק לקבלן כסף נוסף ישירות לידיו, השיטה להוצאת כסף נוסף בזמן העבודה, ולטענות על מחסור בכסף שלא מאפשר קניית חומרים - שייכת לחלק העלוב מבין בעלי המקצוע. איש מקצוע אשר מכבד את עצמו, את עבודתו ואת לקוחותיו, לא ייפנה אליך גם אם ישנה טעות בחישוב עלות העבודה או עלות החומר, משום שהטעות בהערכת העבודה הנה בעייתו ומצביעה על חוסר מקצועיות. מבחינת הרצון לסיים עבודה עם אותו קבלן - הרצון קשור כנראה למספר נושאים: הכנסת קבלן אחר תחלק את האחריות בין השניים, וכאשר תתגלה בעיה האחד ייטען שהאחר אשם ומכאן שלא יבוצעו תיקונים או קבלת אחריות, אלא אם תגיע להסכמה עם הקבלן החדש שהוא בודק את איכות העבודה ומקבל עליו אחריות על כולה. קבלן אחר יידרוש סכום גבוה בהרבה לסיום העבודה והעלות הכללית של כל העבודה תעלה באחוזים רבים. ניסיון תביעת הקבלן עלולה לארוך זמן רב, וקבלת הכסף (מתוך הנחה שתוכיח טענותיך ופסק הדין לטובתך) שנים לאחר התביעה. בהצלחה בכל אופן, ויום נפלא...

למעלה