אז זה לא שיפוט בונה בעיני.
כמו שאני תופס את זה בשניה זו, מצטיירים לי שלושה סוגי "שיפוט": 1. שיפוט הרסני בעליל; 2. שיפוט הרסני שנותן כמה הטבות בדרך; 3. שיפוט בונה. שיפוט שלפיו אנחנו לא בסדר וצריכים להיענש (זה אוטומטי) וכולי וכולי - זה נראה לי שיפוט הרסני בעליל. השיפוט שאת קראת לו עכשיו "שיפוט בונה", כזה שאומר שעשינו משהו לא בסדר ומציע דרכים לתקן, שייך בעיני לקטגוריה השניה. הוא הרסני, כי הוא מלקה אותנו, אבל בדרך אולי אנחנו מרוויחים כמה תועלות צנועות. השיפוט הבונה בעיני הוא בכלל לא כולל מושגים של "בסדר" ו"לא בסדר". הוא פשוט מציג את המציאות כמיטב יכולתו, בלי לשפוט אותה. הוא מראה את המציאות בליווי עצות, רעיונות, הסברים, חיצים והדרכה. הוא מראה את התוצאות של פעולות שונות... הוא מהווה מעין מפת-דרכים. השיפוט הראשון דומה בעיני למישהו שעומד מעלינו ומלקה אותנו. הוא צורח עלינו שאנחנו לא בסדר. השיפוט השני דומה בעיני לאותו מישהו, רק שיש לו כוונות טובות. הוא מלקה אותנו וצורח עלינו שאנחנו לא בסדר - ומנסה לכוון אותנו ל"דרכים הנכונות" לדעתו. הוא נראה לי הרסני לא פחות, רק שיכול להיות שבדרך נלמד משהו, נרוויח משהו. השיפוט השני דומה בעיני לעוזר שקוף ומקבל-כל, מעין מלאך בלתי-שופט, אשר נמצא שם בשבילנו ומסביר לנו את המציאות, אומר לנו מה המשמעות של כל דבר, מה יקרה אם..., נותן לנו רעיונות, עצות וכולי, איך להיות מאושרים, איך להיות בריאים, איך להצליח, איך לגלות את כוחנו האמיתי... משהו כזה. מה דעתך?