שיפוט

L i z a r d

New member
ומה עם...

שיפוט שאומר : "לנוכח העובדות ושיפוטי, יוצא שמקרה הזה אתה בסדר, הם עושים טוב, והעולם לטובתך" הוא מסיבות ברורות פחות הרסני מהשיפוט הראשון, ושונה מהשני, אבל עדיין אין בו השקפה תמימה על מראות עינינו כב"שיפוט" הבונה. יש בו את החיסורים והבעיות, מהסיבות שציינתי קודם. איך נגדיר אותו ביחס לשיפוט שציינת?

wisdom16

New member
חחח../images/Emo13.gif

צודק... אז השיפוט שלי הוא בעצם פולני

חחח ../images/Emo13.gif

פתאום נוצר לי דימוי והבנתי שהרבה פעמים כשאנשים מדברים ביניהם, הם פשוט מחצינים החוצה את השופטים שבתוכם וכך מתנהל לו שיח שופטים... חה חה חה...

אני אגדיר אותו כשיפוט הרסני ../images/Emo13.gif

כי הוא צורך אנרגיה ובאותו זמן נותן מידע חסר תועלת לאושרי / בריאותי / הישרדותי (וכולי) מציג את המידע הזה כמידע בעל תועלת הוא מעוות את המציאות ומפחית את יעילותי בתוכה. מה אכפת לי אם "אני בסדר, הם עושים טוב, והעולם לטובתך"???? מה הבדל בין זה לבין "תשמע, לפי מיטב שיפוטי, הגעתי למסקנה שאתה פחצקת ירוקה, הם עושים טראלוקון אדום והעולם ממנטרום פולמוסאי"... מה אכפת לי? כמובן, יש בתוכי חלק שכל הזמן רוצה להיות "בסדר" החלק הזה קיים בי... אני מרגיש אותו בחוזקה. האם החלק הזה איננו אלא בזבוז אנרגיה?
זה מדהים... אלוהים אדירים...

שיפוטים כאלה ואחרים

הניסיון ליצור הפרדה בין השופט הטוב לבין השופט הרע, מביא אותנו לענף שלם של מקצועות פנימיים, עליו נמנים שופט, קורבן, מורה פנימי, יועץ, ועוד. השופט, אין דרך נעימה לומר את זה, אוהב להתחזות למורה הפנימי, ליועץ, ועוד. לסיכום, השיפוט ה"טוב" עבור כל אחד מאיתנו אישית, הוא השיפוט של עצמנו, המציג את השופט הפנימי במערומיו ומראה לנו כי הילד הוא עירום.

למעלה