שינוי

TierB

New member
שינוי

לאחרונה קיבלתי החלטה לעבור מכלכלה בבן גוריון למשפטים בעברית (כרוך בשיפור פסיכומטרי וכיוצ"ב).
שוחחתי עם חברים ומשפחה בנושא, לקבל את דעתם, אפילו הטרדתי את היועמ"שים במילואים בניסיון לקבל איזה feel כללי על המקצוע.
קראתי את עשרת העמודים האחרים וגיבשתי מהודעות של הגולשים איזו שהיא תמונה כללית על הלימודים (שדומה למדי למה שתיארתי לעצמי) וכנ"ל לאתר הסטודנט...

אני סקרן קצת יותר בנוגע לתכונות אופי שלפי דעתכם מסייע לעו"ד במהלך לימודיו ובמהלך הקריירה (למרות שמדובר בתחום רחב ידיים, נסו לתאר כמה כלליות שמאפיינות לדעתכם עורכי דין מוצלחים ותכונות אופי ספציפיות המתאימות לנישה בתחום)

B L I M P

New member
בשתי מילים

(כי מוקדם).

אין קשר בין הלימודים לפרקטיקה. דורשים סט שונה כמעט לחלוטין של תכונות בשביל להצליח.

אם לא ירחיבו עד הערב אז אני אכתוב משהו יותר מפורט..

dil6

New member
דעתי היא שיש קשר

דעתי בנושא היא שיש קשר בין לימודים לפרקטיקה גם אם רופף. אני מכיר אנשים שהפרקטיקה רק חידדה אצלם את מה שלמדו ולעומת זאת אני מכיר מישהי שבעקבות הפרקטיקה פרשה מהתחום, כי הוא לא תאם למה שהיא חשבה שיקרה, בעת שלמדה. לכן הנושא מאוד עדין אבל יש קשר מסוים ועדין שצריך לטפח אחרת ידעך.

B L I M P

New member
אתה עורך דין?

כי הטיעון שלך דווקא מחזק את הטיעון שלי

ותשובה ביותר משתי מילים לחברנו פותח השרשור: הכישורים שנדרשים בפרקטיקה מאוד שונים מאלו שנדרשים בלימודים. בלימודים אתה בעיקר קורא מאסות של חומר, עושה המון חיפושים משפטיים, ומנסה לדחוס כמה שיותר מידע ל1000 מילים. אני לא מצאתי שיש המוווון מקום לחשיבה אנלטית (אם כי יש), ויכולת ניסוח אתה זוכה להפגין במקרים יחסית נדירים.
בפרקטיקה, כל תחום דורש כישורים שונים - החל מהתבטאות בע"פ, כלה בידע עסקי והבנה עסקית נרחבת, כתיבת כתבי טענות, כתיבת הסכמים (תאמין או לא - אלו שני כישורים שונים בעליל!), ירידה לפרטים ודקדוק וכד'. יותר מזה, בפרקטיקה אתה יכול לעבור שבועות בלי לקרוא פס"ד - בזמן הלימודים, מי היה מאמין שדבר כזה יקרה?!

בקיצור, כישורים שונים לחלוטין...

Saladin

New member
מ"מרומי" שנה א':

לא חושב שקריאת פס"דים נחשבת בעיני מישהו לאחד הכישורים שצריך בשביל להיות עו"ד. קריאה באופן כללי הוא סוג מוגבל מאוד של כישורים. הקשר שכן נראה לי שקיים בכל מקרה בין הלימודים לפרקטיקה הוא שהפרקטיקה מצריכה עבודה עצמית מרובה, ישיבה במשך שעות על פריטי מידע כדי לזקק מידע רלוונטי - במלים אחרות דרוש ישבן ומוכנות לעשות בו שימוש מרובה. זהו קשר אחד חשוב בין הלימודים לפרקטיקה לדעתי.

sacrament

New member
צריך לדעת את ה"שפה" המשפטית

הדרך לדעת אותה היא לקרוא הרבה פסיקה...

B L I M P

New member
והאמת שגיליתי שגם זה לא נחוץ לתחומים

די נרחבים במשפט..

sacrament

New member
אוקיי, אבל בחלק מהתחומים זה קריטי :)

חוץ מזה, שבשנה א' היה לוקח לי בערך פי מאה יותר זמן לקרוא פסק דין מאשר היום...וגם אז לא הייתי מבינה יותר מדי.

למעלה