שינוי שלטון החוק

sheketz

New member
השלב הראשון והחשוב בשלטון החוק

להחיל את החוקים על השלטון לא לסבול - הלנת שכר על ידי רשויות מקומיות - משרדי ממשלה ורשויות שלטוניות שאינן עומדות בהתחיבויות כספיות (תשלומים שהתחיבו בחוזים) או מבזות את בתי המשפט כאשר מתעלמות מפסקי דין. - אכיפת חוקים במגוון של תחומים - הגנת הצרכן, איכות הסביבה, חוקי עבודה ועוד - מלחמה בשחיתות שלטונית (מינויים לא ראויים, ניגודי עניינים). - ביטול החסינות הפרוצדורלית של חברי הכנסת. בית המשפט ידון בטענת החסינות בכל מקרה ולגופו של עניין. - בעלי תפקידים ציבוריים יושעו אם וכאשר ישתמשו בזכות השתיקה עד גמר משפטם. השלב השני בשלטון החוק - רפורמה בבתי משפט - לא יתכן שמשפט פלילי ימשך שנים! מצב בו הישיבה הבאה של בתי המשפט נקבעת לשנה לאחר הישיבה הראשונה (ע"ע ח. גולדבלט) - גם משפט בנושאים אזרחיים תריך להגמר בזמן קצר. אפשר לחייב בוררות במקרים רבים (סדר דין מקוצר). שלב שלישי - רפורמה במשטרה שתיערך לאכיפת חוק ושמירת הסדר הציבורי. - להפוך את משמר הגבול לאחראי לבטחון הפנים כחטיבה במשטרה אבל - לא על חשבון אכיפת החוק. ןאפשר לחשוב על עוד דברים כטוב בעיניכם. מכל מקום סיסמא בלבד לא תצליח לשכנע אותי (ועוד רבים אחרים)

snift

New member
שינוי כנראה בונה על הזיכרון

הקצר של העם. מסתבר ששינוי באמת לא שונה מכל מפלגה אחרת...

ריאליסט

New member
מה לשינוי ולשלטון החוק?

1)זו מפלגה שמנוהלת באופן דיקטטורי ע"י לפיד את פורז בע"מ. 2)שינוי ישבה בקאליציה אחת עם הליכוד שכל ח"כ שלישי שלו נחשד בפלילים או נחקר במשטרה,ושמנהיגו לשעבר-שרון,עדיין חשוד בכ"כ הרבה דברים חמורים,וגם מאילו שמהם "יצא",הוא ניצל עקב חוסר ראיות בלבד... נו...אז שינוי היא מפלגת שמירת החוק? באמת...

sheketz

New member
תגובה

- מפלגה המנוהלת באופן דיקטטורי .. אמירה ללא שחר, וגם אם יש למישהו טענות ביחס להתנהלות שינוי עם טומי ופורז, אין בזה קשר לשלטון החוק. (פרט למר פורמן שחושב שדעתו ודעתו בלבד מוסמכת לפרש את החוק, ואם שופט חושב אחרת זה רק בגלל שהשופט מושחת) - שינוי ישבה עם הליכוד, שכל חבר כנסת שלישי שלו נחשד בפלילים אדרבא תציג רשימה של 13 חברי כנסת מהליכוד שנחשדו בפלילים.

האמת היא שאיתי פורמן, תומך שינוי

צודק ברמה העקרונית. ובפראפרזה יש לומר שמספר החכ"ים בליכוד שנחשדים בפלילים עומד ביחס של 1 ל-2 לישר למספר השופטים(בעיקר בעליון) החשודים בשחיתות ממאירה.

אשרת

New member
אז בבקשה.

תענה לבקשתו של שקץ , ותביאו רשימה של 13 חברי כנסת של הליכוד אשר נחשדים בפלילים.

ההשמצה הגורפת כנגד הליכוד איננה

במקום. לעומת זאת על שחיתות של שופטים מוסרית ובמיוחד בעליון לא חסר חומר. התקשורת ממעטת לספר היכן צריך להתחיל את הניקיון האמיתי. כזכור אחרי החתולים האלה (מערכת המשפט) ששומרים על השמנת אף אחד לא ממש יכול לנקות ולפקח.

אשרת

New member
אבל.

לא היתה פה התייחסות לשופטי העליון. ההתייחסות והאשמה היתה לכפי הליכוד, עם המפלגה שאיתה אנחנו ישבנו. אז בבקשה - תביאו רשימה של חברי כנסת - 13 במספר- אשר נחשדים בפלילים.

קשקשן

אולי תסביר לי בדיוק "מה אני חושב"? ואם אתה מדבר על שופטים, אכן, כאשר יושבים שופטים בניגוד עניינים, אני בהחלט חושב שהם מושחתים. שים לב שכאשר אני מדבר על ניגוד עניינים, אני בהחלט לא מדבר על ניגוד עניינים חלש אלא על ניגוד עניינים חזק שבדר"כ קשור לאינטרסים כלכליים. בכל מקרה, עד היום טרם ראיתי מישהו אחד בפורום שמסוגל להגיב עניינית ולו לטענה אחת שהעלתי כאן בנושאים הנ"ל. מלבד טענות דמגוגיות כגון זו שלך שבורחות מהתמודדות עם הטיעונים עצמם, לא ראיתי התייחסות לנושא עצמו. תרגיש חופשי למצוא טענה שהעלתי כנגד מישהו ולהסביר לכולם למה אני טועה. אם לא תמצא אחת שכזאת, אז באמת שאתה קשקשן ולא מעבר לכך.

למעלה