שינוי שלטון החוק

שינוי שלטון החוק

שינוי תפתח מחר את מערכת בחירות 2006 עם קמפיין מקדים של שילוט אוטובוסים ברחבי הארץ תחת הססמא: "שינוי. שלטון החוק", וסיסמת המשנה:"שינוי - הבית של החילונים ומעמד הביניים". שינוי, שהציבור קבע בסקר בלתי תלוי של כנס שדרות כי מנהיגיה, לפיד ואברהם פורז הם חברי הכנסת הישרים ביותר, תחל את מסע הבחירות בנושא המאבק בשחיתות.

רגע חשוב מאוד להיכנס בבקשה

ואם אני מסורתי ומעמד ביניים או אם אני חילוני ומתחת לקו העוני אז שינוי היא לא הבית שלי , כדי להיות בשינוי אתה צריך להיות חילוני ומעמד ביניים , עכשיו תעשו בבקשה חישוב ותגידו כמה אנשים במדינה הם חילונים ומעמד ביניים ? בקושי 5%

FuxPavel

New member
תשובה

יש לנו אנשים שהם לא חילונים וגם אנשים שהם לא מעמד ביניים אבל הם מרגישים הזדהות עם העקרונות שלנו ולכן הם מצביעים לשינוי וחברי מפלגת שינוי. דעתי האישית היא שהגיע הרגע להוריד את החלק של החילוני ובמקום זה להדגיש את החלק של הנגד כפייה דתית

yosep nanon

New member
איך מישהו שהוא לא ממעמד הבניים

יריש זהות עם שינוי?? אודתי מה מקשר אותו לשינוי?

yosep nanon

New member
וחשבתם פעם מה זה בכלל מעמד בניים

האם זוג שכירים הם ממעמד הבניים? האם אדם דתי שמתפרנס בכוחות עצמו הוא ממעמד הבניים? האם אדם שעושה מילואים ומרוויח שכר שבין 4000-5000 הו ממעמד הבניים? המושג מעמד הבניים זהו מושג שאין לו הגדרה והוא פרוץ לחלוטין

jak44

New member
יוסף נכון מאוד קשה להגדיר מה זה

מעמד הבניים לתפיסתי מי שתומך בשינוי לא תומך בה בגלל רמת הכנסתו אלא בתיקוה שמובילי הדרך בשינוי יגשימו את היתחיבותם לבוחר כפי שהצהירו וכאן יפתח ודאי שוב הויכוח על אחוזי הצלחה קיום ההבטחות לבוחר שלא קוימו וכ ,

"סקר בלתי תלוי.." ע"פ אותו סקר

בוז'י הרצוג נבחר לח"כ הנקי ביותר. תזכורת הח"כ שהמשפטנית המובילה בישראל קובעת שהעבירות הקשורות בו ולעמותות היו מעמידות בצל את הפרשיות של עמרי שרון. האמנם פורז ולפיד נקיים משחיתיות ,ושאר פולמייסעס . אני מציע לעבור על דברי מתפקדי שינוי לשעבר . הם מכירים את הסחורה מקרוב. חלק מהדברים נכתבו ממש פה.

FuxPavel

New member
תשובה לעניין לשאלה דמגוגית

כל מי שחשוב לו נישואים אזרחיים, המשך הורדת המיסים, מלחמה בכפייה הדתית, מלחמה בשחיתות והמשך תהליך השלום יכול למצוא את מקומו בתוך שינוי.

עידן רו

New member
מסכים איתך

שינוי היא לא רק מפלגת החילונים אלא המפלגה של כל מי שמתנגד לכפייה הדתית. אם יש חרדי שמתנגד לכפייה דתית(ולסוציאליזם, אבל זה כבר עניין אחר) אז אני אקבל אותו בברכה.

כבר הבעתי את דעתי שהססמה היא עלובה

ורק תדחה את האנשים. במקום זה הייתי גונב מפרץ את הסוס החברתי שלו. לכן אני מציע ססמה: "צדק חברתי זה שוויון הזדמנויות". את זה ניתן לפרש כרצון לשים קץ להשתלטות ועדי העובדים על הכלכלה, לפנות דרך לצעירים, נמרצים ומשכילים. הנושא הדתי גם משתקף פה בעקיפין כי הססמה תמכוונת לכך שיש לשים קץ למונופול של היהדות האורטודוקסית ולתת הזדמנות לרפורמיים, לקונסרבטיביים לשווק את עצמם חופשי. בססמה זאת אין שום קריאה ישרה נגד מישהו וקשהלמצוא בה אפילו צל של הסתה או רצון לפלג את העם.

אשרת

New member
וכמובן...

שוב פעם אתה מתיימר לדבר שם הציבור. מי זה אותו "ציבור" שאתה מתיימר לדבר שמו? מתי תפנים את העבודה - שסקר זה לא דבר מדעי ולא דבר וודאי. פרס , לפי הסקרים, הינו ראש הממשלה התמידי ויו"ר מפלגת העבודה. הסקרים לא חזו את העלייתה המטורית של שינוי בבחירות האחרונות. לא ברור לי על מה אתה והמעודדת הצמודה שלך כל הזמן צוהלים? אתם עד כדי כך משועממים וחסרי חיים, שזה מה שעושה לכם את היום? ה"התרסקות" של שינוי?

מי דיבר בכלל על סקרים?

אני לא מתיימר לדבר בשם הציבור, אבל תרדי לרחוב ותשמעי בעצמך איך מדברים על שינוי וכמה "מאמינים" לה.

אשרת

New member
כבר היה לי פעם ויכוח על זה.

אבל בקרב האנשים שאני מכירה ומשוחחת עמם, אלו שהצביעו שינוי, ימשיכו להצביע לשינוי, משום שהם לא רואים שום אלנטרנטיבה עבורם. אז אני ואתה גרים באזורים שונים במדינת ישראל. כמו שאני לא מתיימרת לשוחח בשם אחרים, אלא מציינת תמיד את עצמי, כך עשה טובה לעצמך - ותתחיל להשתמיט את המילה "ציבור" מההודעות שלך. מישהו עוד בטעות עלול להאמין לך.

עובדה שדברייך אינם שונים מדבריי

את עצמך אומרת שגם בחוגים שבהם את מסתובבת שינוי לא נתפסת יותר כאמינה, רק שאת מוסיפה שאומרים לך שבכל זאת יעדיפו את שינוי, אז בסדר, אבל במה זה שונה לגבי אמינותה של שינוי בקרב הציבור? האם את מכחישה שאמינותה של שינוי לא נפגעה בקרב הציבור?

אשרת

New member
אני אמרתי שאין להם אלנטרנטיבה

אחרת, ומה גם שאותם אנשים אשר סובבים אותי, הם אנשים בעלי ראייה ראליסטית ונומרלית, והם מבינים שלשינוי לא היתה את הקואוליציה האידיאלית עבורה על מנת להגשים את אשר היא רצתה. אז היא נפגעה בקרב אנשים שחושבים שיכולים לעשות הוקוס פוקס ולשנות את המצב בין רגע, גם כאשר יש את המפד"ל בפנים, וחצי מהליכוד הוא בכלל ש"סניק. אבל אני מאמינה שבקרב האוכלוסייה עם ראיה קצת יותר מפוכחת של הפוליטיקה הישראלית, האמינות שלה לא נפגעה ואני חושבת שהיא גם יותר טובה מהאמניות שיש לשני המפלגות הגדולות.

אפילו אנשי שינוי מובהקים טוענים

שאמינותה של שינוי דווקא כן נפגעה. אבל מספיק לראות את האתר של האופוזיציה של שינוי מתוך שינוי, כדי להבין עד לאיזה רמות נפגעה אמינותה של שינוי. ואת זה אי אפשר כבר לטייח אשרת.

למעלה