שינוי ויציבות

mavaros

New member
שינוי ויציבות

חברים וחברות עזרה בבקשה, כולי חבוט ומבולבל, לא ישן בלילות, עלי להחליט החלטה המעורבת בתוכה עזיבה, מעבר והתחלה חדשה. כרגע, אני גר בעיר גדולה עם פרנסה שהיא "בסדר גמור" שתוקפה כבר שמונה חודשים, אני לא סובל. לפעמים העבודה מעניינת, ולפעמים מספקת. המשכורת אמנם לא מספיקה, אבל, איזו משכורת כן!? ואז, ברגע אחד ביום בהיר, פגשתי איש מעיר אחרת, עיר רחוקה. באותה עיר חייתי בעבר ועבדתי, הכרתי חברים וחברות, התמקמתי עד שנמאס לי מקוטנה ומגבלותיה ועזבתי. היום שמונה שנים אחרי האיש מציע לי לחזור, לעבוד בעבודה אחרת, טובה יותר, אמנם המשכורת אינה גבוהה, אך עלות החיים היא כמחצה. כיום אני חי בין העבודה לבית ואיני יוצא כמעט לאף מקום, כך שדבר לא ישתנה בעיר קטנה. נשמע טוב? מרגיש חרא. שוב לעזוב הכל, עוד פעם עבודה חדשה, מקום חדש, חיים חדשים, עוד פעם לארוז החפצים (למרות שאני צריך לעבור דירה שוב בכל מקרה). המצב שלי כל כך נזיל. אני רווק, פנוי, ונוח להובלה, אבל המצב של השינויים בחיי קורה יותר מדי פעמים בפחות מדי שנים, אני מחליף דירה כמעט כל שנה ועבודה גם כן, בשמונה השנים האחרונות החלפתי שלושה אזורי חיוג, הקמתי עסק ונפלתי, למדתי והפסקתי ועד שהגיעה וישנה איזו שהיא יציבות, שוב, הגיע הזמן לזוז, תבנית שחוזרת על עצמה בלי הרף, אני כל כך עייף מלזוז כל הזמן, אני רוצה להתמקם ולנטוע שורשים. בחוגים "הרוחניים" מדובר על כך שאין מקרה, ועלינו רק לדעת להתבונן כדי לזהות את המקריות באי-מקריות לכאורה של החיים שלנו, אז אין זה מקרה שההזדמנות הגיעה לפתחי. האם החיים רוצים לתת לי הזדמנות לשבור את התבנית החוזרת על עצמה של שינוי ועזיבה, או שזו באמת הדרך הנכונה לעזוב הכל ולצעוד בדרך חדשה? אנא עזרתכם, המבולבל

בחוגים" הרוחניים" גם מדברים על לקיחת אחריות

אף אחד לא יכול להחליט עבורך, העזרה שהינך מבקש שמישהו יחליט עבורך, התשובה נמצאת לך מול העיניים, ואתה מבקש להעביר את האחריות על מישהו אחר. בהצלחה בבחירה באור ואהבה אריאלה

Tal_Ya_Tal

New member
בקר מואר../images/Emo42.gifמבולבל

ראשית, עליך להגדיר לעצמך מה אתה ב-א-מ-ת רוצה מהחיים האלה.כל עוד לא הגדרת את מטרותיך, אתה נהדף ומורם כעלה נידף ברוח. הגדרת מטרה שייכת להתחלה. בדרך הרוחנית, אנו לומדים ליצור את התסריט של חיינו בדרך יותר מודעת. מטרה היא זו המסבירה לנו את הסיטואציה, שבה אנו מצויים. על כן, עלינו להציב מטרה ברורה וחד משמעית. הבהרת המטרה שייכת להתחלה. מפני שהיא תקבע את התוצאה הסופית. כשישנה מטרה אחת, יחידה מאוחדת ובטוחה, איך אפשר להיות מבולבל???? הספק הוא תוצאה של שאיפות סותרות. כאשר בטוחים במה שרוצים, הספק הוא בלתי אפשרי. אם יש לנו איזושהי מטרה בקצה הדרך, ומתחילות להתרחש כל מיני סיטואציות, לעיתים קשות, אבל אנו זוכרים את המטרה שהצבנו לנגד עינינו, עלינו לזכור גם, שתחושת הנפרדות היא זו המציבה לנו מכשולים בביצוע ההחלטות ושאלו הן התנסויות שעלינו להתנסות בהן. שכל מה שנראה כמבחנים ומסעות מפרכים, הם בעצם הרפתקה אחת גדולה. עלינו לדעת שהרפתקה זו מציעה מתנות שלא יסולאו בפז והזדמנות לצמיחה וגדילה. על כן, עלינו לקבל את הדברים כפי שהם. אך לא לשכוח את המטרה. כאשר מטרתנו נכונה, אנו חווים שלום ושלווה. אם המטרה מוטעית, נחווה ריקנות כאשר היא תושג. כאשר אנו לומדים להתחבר אל הפנימיות שלנו, אנו יודעים מהי מטרת אמת. מטרת אמת היא מטרה, בה אנו מבקשים שכל הנוגעים בדבר ייצאו נשכרים. אנו יכולים לדמיין את עצמנו משיגים את מטרתנו ואז לבדוק מה אנו חשים. אם אנו חשים שלווה, סימן שהמטרה נכונה. דבר נוסף שעלינו לשאול את עצמנו, הוא: "מה יצא לי מזה"? מה אנו באמת רוצים שיצא לנו מזה ולברר גם, שכל הנוגעים בדבר יצאו נשכרים כאשר המטרה תיושם. בקשר להצבת מטרות- אמונה היא דבר חשוב. כי אמונה זו אנרגיה הגורמת לדברים להתרחש!!!. כאשר אנו מאמינים באמת ובתמים שמטרתנו תתגשם, נוצר רגש חזק מאד של בטחון ונחישות שהדברים אכן יקרו. רגש, המתחבר למחשבה, מוריד את הדברים שחושבים עליהם, לרובד הפיזי. רגש הוא גשר בין רוח וחומר. בעצם, זה כל הסוד
מומלץ להכין דף מטרות ולסדרן לפי סדר עדיפויות או לפי טווחים. מטרות קצרות טווח, מטרות לשנה הבאה, מטרות לעוד שלוש, חמש, עשר שנים וכד'. כך תדע מה אתה רוצה מהחיים ועל מה עליך 'לעבוד' ולפרק תבניות על מנת להשיג את מטרותיך. L&L TALYA

זה מתקרא כדפוס הרס עצמי

האם כבר קרה לך שדברים הצליחו לך בחיים והרגשת צורך לשנות או שזה לא היה זה? אני מציעה לך להיכנס לאתר שבקישור (לעיתים הוא עולה לאט), נדמה לי שהכפתור השני או השלישי יש בהם הגדרות שונות של דפוסים. אולי תמצא דרך להשתחרר ממה שמניע אותך לשנות את מה שמצליח ל - כאשר החיים דוקא משפיעים עליך טוב. שבת שלום ובהצלחה!

למעלה