שימו לב

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך

Ophel McNeil

New member
נו, באמת! ../images/Emo117.gif

אז שגם לא היה כותב מה שהוא כתב על נרניה. ועל שר הטבעות. וגם שורות ההמלצות שלו מה כן לקרוא. הוא לא הסביר למה. ובקיצור - כל פינת ההמלצות הזאת - להוריד. וגם ביקורות הסרטים בעיתונים. וגם כל כתבות התחקיר על סופרים, שיש בצד מסגרת עם ביקורת על הספרים שלהם - מיד להסיר! זה בקושי מנמק. וזה בטח לא מאמר מקיף המכיל את כל פרטי הספר, סיבות והסברים למה הוא כן או לא טוב. בקיצור - אתה חייב להבין שיש מגבלת מקום בעיתון. ואני באמת חושבת שזה יפה שהוא הקדיש שלוש שורות שלמות לרומח. אני פשוט מתעצבנת על ההגזמה הפראית בה הוא השתמש, שלא הגיונית אפילו בשביל חולה טולקין שלא סובל את רומח הדרקון.

SaberTooth

New member
אבל...

מה הטעם בלפסול את כל הסידרה ולא להסביר למה
עדיף כבר שלא יכתוב.

Ophel McNeil

New member
ואם אני עוד פעם אסביר ../images/Emo117.gif

שיש מגבלת מקום, אני אזרוק עליך משהו. הטעם הוא שהבן אדם כותב איזה סדרה הוא לא אהב. מי שקורא את המאמר - כבר מבין בערך מה טעמו של הבן אדם, ועד כמה זה חופף לטעמו שלו. אי אפשר כל חצי שורת המלצה לנמק ולתת פירוט. זה התפקיד של המבקר לפעמים - להגיד מה דעתו בשתי שורות וחצי על משהו מסויים, ושאחרים כן או לא יסמכו על זה, לפי טעמם האישי.

הייתי רוצה לפגוש את האדם שכתב את זה

ולשוחח איתו. יש שתי אפשרויות: 1)שהוא לא הבין דבר וחצי דבר מהספרים 2)הוא קרא את הספרים כמבקר ולא כאדם הקורא ספר להנאתו

Arana

Well-known member
מנהל
סביר יותר להניח שהוא קרא אותם

מנקודת מבט של זן/בודהיזם/הארה/חשיבה אלטרנטיבית/אנרגיות/צ'אקרות (מחקו את המיותר או הוסיפו כיד הדימיון הטובה עליכם).

Ophel McNeil

New member
לאו דווקא. ../images/Emo117.gif

רוב הסיכויים שזה 2 - אבל גם אם לא, יכול להיות שהוא פשוט קרא את הספר - ולא מצא חן בעיניו. קורה. אבל לטעמי זאת עדיין הגזמה פראית להגיד שהסדרה כל כך שיטחית עד שעדיף שהילד כבר לי יקרא כלום. פה הוא סתם מוציא שם רע לספר, ולדעתי זה רק כדי ליצור קונטרה לדעה הכללית (פה הוא פספס, הדעה הכללית היא שרומח הדרקון די שיטחי), ולקבל צומי. כמו כל הפרסומות שהן בכוונה פרובוקטיביות, כדי שיפסלו אותם ויהיה מסביבן רעש.

Moondust

New member
אה, איך אני אוהבת את האנשים האלה../images/Emo41.gif

כן, כל כך כיף ומגניב לרדת על רומח הדרקון. בכלל, אני במקומכם לא הייתי לוקחת את הביקורת המטופשת שלו ברצינות. אדם שקורא ל"נרניה" סדרה בעלת מסרים פאשיסטיים, בכלל לא ראוי שיעריכו את הביקורת שלו. נרניה פשיסטית? זה כמו להגיד שמוש השור קומוניסט כי וא לובש אדום והוא עובד וטוב לו, או להגיד שבמעופפים הנועזים יש מסרים פורנוגרפיים.

Ophel McNeil

New member
נרניה סדרה סופר פשיסטית! ../images/Emo117.gif

ואגב, מוש השור באמת קומוניסט, בדיוק כמו הדרדסים, ודרדס סבא הוא אכן אנלוגיה לסטלין. מה את חושבת - שכל היצירות הללו, אין להם קשר לעולם שלנו?... אז אמנם הוא לא זועק כמו הקשר של שאלתיאל קוואק - אבל ודאי שהסופרים הכניסו מתפיסת העולם שלהם לתוך הספרים. נרניה פשוט מפחיד כמה שהיא פשסטית. ורק צריך לקרוא את הספר האחרון, שם הלבנים הטהורים בונים את נרניה הפנימית היפה וה"נאורה" אשר נקייה מכל ה|הדש|קלרמנים (מלשון color באנגלית). זה על סף גועל נפש לקרוא כזה דבר. וודאי שבמעופפים הנועזים יש מסרים פרונוגרפים.
הם לא לובשים שם שום בגדים! [למי שלא הבין - השורה האחרונה הייתה צינית. כל שאר ההודעה, הייתה רצינית לחלוטין].

Moondust

New member
זה שהדרדסים אנטישמים אני יודעת../images/Emo41.gif

היוצר שלהם היה בקו קלאקס קלאן. וברור שלשאלתיאל קוואק יש קשר לעולם שלנו - הוא מבוסס על ההיסטוריה! את יכולה למצוא שם את גילוי הפניצילין, הנאציזם, הטיסות לירח, האפרטהייד ומה שבא לך. אבל נרניה? לא היה לי מושג. לא ידעתי שהקלורמנים הם מלשון COLOR. עכשיו כשאני חושבת על זה, הקלורמנים הם העולם השלישי - אנשים כהי עור, ברברים, פרימיטיביים שממררים לממלכת את החיים... וכל שליטי נרניה הם אנגלים אירופאים לתפארת... מה הלאה? אסלן דיקטטור? וברור שהמעופפים הנועזים זה פורנו גס! ראיתם איך שהם עפים בזוגות תמיד? ואת החגיגות שלהם? זו אורגיה המונית אחת גדולה!

Nir of GondoliN

New member
יש המון אלגוריות:

1. הדרסים הקומוניסטים מול גרגמל הקפיטליסטי: דרדסבא עם כובע אדון - לכל אחד יש תפקיד מוגדר בקהילה לעומת גרגמל החמדן שחי לבד ודואג רק לעצמו. אורמים שזה גם דיומי ליהודי. 2. שאלתיאל קוואק: העורב המרושע והמשופם בשם דולף... צורך עוד משהו?

Moondust

New member
גרגמל החמדן עם האף היהודי העקום../images/Emo41.gif

הדרדסים הקטנים שלבושים במצנפות לבנות כמו חברי קו קלאקס קלאן, דרדסית הבלונדינית הארית (שברגע שגרגמל כישף אותה היא הפכה למכשפה שחורת שיער עם אף עקום)...

Ophel McNeil

New member
אה... הפוך. ../images/Emo117.gif

דרדסית נוצרה ע"י גרגרמל כאחת שחורת שיער (בלי שיער עקום, דווקא יפה) ומרשעת שאמורה הייתה לגרום לכל הדרדסים להתאהב בה ולהרוס את הכפר מבפנים. אז כפייבאק, הדרדסים הפכו אותה לבלונדינית יפה, צחורה - ולאללה נותנת. נו, הנה לכם תפיסת עולם - אם את מרשעת, את שחורה, אם את טובה - את זונה בלונדינית. אני רואה את קיטיארה מתעצבנת עד לכאן. חוץ מזה, הדרדסים קומונסטים עד כדי בכי. כולם חיים בכפר אחד, כולם חולקים בהכל (כולל באישה היחידה שיש שם), עובדים ביחד בשיתופיות ופעולה... ודרדסבא עם ה"מעבדת שיקויים" והכובע האדום הוא אנלוגיה שקופה לסטלין. בשאלתיאל קוואק אין כבר טעם למצוא אנלוגיות מרוב שהכל ברור. זה לא שיש שם תת מסרים מתחבאים מתחת לפני השטח - פני השטח *זה* האירועים בעולמנו. דווקא די חכם.

אף פעם לא חשבתי על זה

אבל עכשיו אני מבין שיש כאן דיים מסרים פאשיסטיים ונאצים וגרגמל שמייצג את היהודי מתכנן להרוס את הדרדסים שמייצגים את הגרמנים ע"י כך שיתבולל ביניהם ע"י שימוש ב"מסכה"- הדרדסית. טמצד שני הדרדסים תמיד גוברים על גרגמל והוא יוצא טיפש בסוף- מה שתורתו של היטלר לימדה...היהודים מנסים להרוס את העם הארי הטהור ע"י התבוללות ולכן יש להשמידם. זה מפחיד כמה שזה מפחיד...

Queen of Spells

New member
נכון

שאלתיאל קוואק זה תוכנית גאונית והיא נגד הנאצים....כל כך הרבה מסרים מעבירים בתוכנית הזאת זאת התוכנית הכי חינוכית שהכרתי אי פעם

למעלה