שימו לב

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך
כי הכל *כן* בא לו בקלות../images/Emo70.gif

את לא רואה כמה שהוא לא צריך להתאמץ לעומת קוסמים אחרים בספרים אחרים?!

Ophel McNeil

New member
אבל מה הקשר?!?! ../images/Emo117.gif

איך זה הופך את הספר לפחות טוב?! נגיד שכן הכל הולך לא בקלות - איך זה משנה?! למה זה הופך את הספר ל"נחות"?! זה מה שאני מנסה להבין! ואגב, אני מכירה לא מעט ספרים שקסם בהם זה פשוט עוד אמצעי. שום דבר איום שגורם לבן אדם לשלם עליו בחייו/נשמתו/גופו. אז נכון, ספרים שקסם זה הדבר המרכזי בהם - בדרך כלל זה ככה. אבל בהארי פוטר קסם זה *לא* הדבר המרכזי! למה אתה מתעקש לא להבין?!

ד ג י

New member
יש הרבה קוסמים ברומח של הקריבו

כל כלך הרבה אם אני לא טועה והם קוסמים חזקים, תסתכל על פר סליאן, לא מוזכר שהוא הקריב משהו, לא מוזכר שהוא נראה שונה או מתנהג שונה והוא עדיין קוסם רב עוצמה.

Arana

Well-known member
מנהל
עצם המבחן הוא הקרבה

זה שהקוסם לא נראה שונה אחר כך זה לא אומר, פר סליאן הוא לא דמות מרכזית. ודמויות משניות לא אמורות למשוך תשומת לב. אם תכניס לכל קוסם עיוות, תשומת הלב תוסח מהדמויות המרכזיות לדמויות המשנה, ואז אתה מאבד את הריכוז של הקורא. פר סליאן הגיע למעמד שהגיע בגלל שהוא הצליח להתגבר על המכשולים בדרך לשם. זה נראה לך הגיוני שכל הקוסמים ברומח יהיו מוטציות?! רייסטלין יצא מעוות בגלל: א. הוא דמות ראשית, ככל שנותנים לו יותר קווים יוצאי-דופן, כך דמותו נעשית מורכבת יותר ומעניינת יותר. ב. בסופו של דבר, הוא רב עוצמה ביותר, ולכן גם ההקרבה שלו צריכה להיות אדירה (במקרה הזה - בריאותו). העניין העיקרי שאני מסכימה עליו עם כותב המאמר הוא הצורה הטכנית של הקסמים בהארי פוטר - לפחות ברומח הדרקון אפשר לראות איך נדרש באמת שינוי פנימי בקוסם כדי ללמוד קסם (רואים את זה ב"כבשן הנשמה", כאשר רייסטלין לומד בבי"ס לקסמים ומנסה לכתוב מגילה), בעוד שאצל הארי פוטר זה ממש כמו ללמוד לפתור משוואות, או גננות, או ללמוד לרכוב על אופניים או לעשות ניסויים בכימיה. כל עוד נולדת עם גנים מתאימים, אתה רק צריך להקשיב בכיתה, לכתוב סיכומים, להגיש עבודות ולהתאמן. זה אולי חלק מהקסם של הספר, הקורא מרגיש שביה"ס לקסמים של הארי פוטר הוא כמו כל בי"ס אחר, רק של קוסמים, אבל אי אפשר להשוות את סוג הקסם הזה לקסם של הרומח.

בלין

New member
אז בקשר להארי

הספר הראשון שלי היה ההוביט. אחריו קראתי את שני הראשונים בסדרת "שישיית המפגשים" ועזבתי את הפנטזיה בגלל מחסור ספרים (לילד בכיתה ה'). בכיתה ו' קראתי את ארבעת הפוטרים. ממש אהבתי את הספר, ולא חשבתי שאני אמצא טוב ממנו בכל העולם. והפלא ופלא, חצי שנה אחר כך, אני בכיתה ז', הגיע שרה"ט וריסק את כל המוניטין שהיה אצלי להארי. פתאום הארי כבר לא היה טוב כלכך, רק עוד ספר ילדים. אחריו הגיעו הסיל', הסלן', הרשומות, אגדות, דשל"ק, טארי פראצ'ט, המדריך לטרמפיסט, המלוריאן, ועוד רבים וטובים. החוייה שלי עם הארי הייתה דומה לילד שגדל בכפר, וחושב שהבניין בעל שלוש הקומות באמצע הכפר הוא הדבר הכי גבוה וכביר שיש, ושאין בניין גדול ממנו בכל היקום. כשאותו ילד מגיע לעיר, ורואה גורדי שחקים, פתאום הוא מבין שהבניין הזה בכפר לא היה כלכך גבוה, וממשהו פלאי ובלתי יאומן, הבניין הזה הופך לסתם עוד בניין. וככה, כל עוד לא הכרתי את הדברים הגדולים באמת, הארי היה גדול, מול הגדולים הוא הצטמק. וזה סיכום של מה שאני חושב עליו. בקשר לרומח- בואו נודה בזה כולנו, עם כמה שאנחנו אוהבים אותו, הוא לא בדיוק ספר עמוק בעל מסרים פילוסופים. הוא ספר הרפתקאות נחמד, אבל לא הרבה יותר מזה.

איך הוא יכול!../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:

סדרה שטחית?
אני עוד אראה לו מה זה!!!! שילך ל******

Ophel McNeil

New member
../images/Emo117.gif

וזאת התגובה שבדיוק *אסור* להגיב. קודם כל, זה גורם למעריצים להראות מהירי חימה וטיפשיים (זה לאו דווקא נכון, אבל זה הרושם). דבר שני, זה לא מנמק כלום, ולא סותר את הטענה המקורית. דבר שלישי, אין טעם להתעצבן ולהפריח איומיים חסרי כל בסיס באוויר, זה סתם מעכיר את האווירה. מה שכן צריך לעשות זה לכתוב תגובה ארוכה ומנומקת למה הטענה המקורית לא נכונה עד גבול השטותית. או, במקרה שלי - לכתוב תגובה צינית על סף מרירה. *מחייכת*

nedisrael

New member
חחח.. מסכים איתך.

אבל עדיין, תאמרו מה שתאמרו, רשומות רומח הדרקון היא לא יצירת מופת ספרותית. שלא תבינו אותי לא נכון, רשומות רומח הדרקון היא הסדרה שקראתי הכי הרבה בחיים שלי ואחת הסדרות האהובות עליי, אבל הסדרה אינה יכולה להיחשב מופת מבחינה הדמויות, דרך הכתיבה והעלילה. לעומת זאת, אני לא יכול להסכים עם הבנאדם שקוטל את הסדרה בצורה כזאת ללא הסבר. היתרון הגדול של הסדרה היא שהיא פשוט סדרה מהנה. אני לא יכול ממש להסביר, אבל פשוט כיף לקרוא את הסדרה!
ד"א, אני לא חושב שאפשר לדרג אפילו את רומח הדרקון והארי פוטר באותו אזור. הארי פוטר מחווירה מול רומח הדרקון 9 מתוך 10 פעמים!

10 מתוך 10

בכל מקרה אתה צודק לגבי רשומות. הייתי מציע לאותו אדם לקרוא את טרילוגיית מלחמת הנשמות, שכן שם כל הבעיות שהיו ברשומות תוקנו, העלילה יותר אמינה ופחות צפויה וכמו כן רמת הכתיבה יותר גבוהה. וכמובן הדמויות יותר עמוקות, למרות שאני חייב לומר שיש ברשומות יותר דמויות עמוקות מאשר רבים חושבים.

Ophel McNeil

New member
9 מתוך 10. ../images/Emo117.gif

הסלאשים של הארי פוטר שמים את אלה של רומח הדרקון.
(נו,באמת רמוס וסיריוס מנגד דאלאמר ורייסטלין? הצחקתם אותי!)

סלאשים ב*** שלי

או במילים אחרות- אני לא מדבר פה על סלאשים, אלא על היצירות המקוריות.

Ophel McNeil

New member
ואני חשבתי שהפרצוף הצוחק../images/Emo117.gif

רמז קלות שלא הייתי רצינית בהודעה שלי...
ואל תזלזל בחשיבות הסלאשיים.
*ממשיכה לקרוא סלאש רמוס/סיריוס*

nedisrael

New member
יווו, אופל, זה מגעיל!

אני מה זה שונא אנשים שקוראים סלאשים כשהם קטינים!
באמת, העובדה שסלאשים כל כך עושים לך את זה, אני קצת מופתע מכך שאת מתעבת אנשים שעושים סקס מתחת לגיל 18!

Ophel McNeil

New member
ודאי שסלאשים עושה לי את זה. ../images/Emo117.gif

וככל שהם קטנים יותר טוב (נו, טוב, עד גיל 3 בערך. מתחת לזה זה כבר ביזארי). עכשיו שמישהו יגיד לי מה ההבדל בין פנטזיה למציאות?

למעלה