שימו לב לתצ"ל , רואים איך אנחנו

אריאל5

New member
אתה סתרת את עצמך.

מצד אחד אמרת שהגשמים שדווחו כבר כעוצמתיים יתחזקו בלילה ומצד שני אמרת שהגשם שהעננים יביאו לא עוצמתי.

barnea1

New member
אמרתי שתאי הבנארד שנמצאים

בכלל הרבה ממערב לנו בים לא מביאים לדעתי עוצמות גשם גדולות במיוחד, ואם יגיעו אז ימטירו בד"כ גשמים יותר חלשים. אבל תמיד יכול לצוץ לו גם איזה CB נחמד או קונג'סטוס, כך שאי אפשר לשלול גשם בעוצמה כמו זו של הערב.

יוטו

New member
לפי התצ"ל זה נראה דווקה שאנחנו

עכשיו במעבר בין החזית החמה שהייתה כול היום , לחזית הקרה שרובה בים עדיין ..

drums123

New member
רציתם נדיר? תצ"ל כזה זה נדיר לכזה

תאריך, אפילו המערכות של סוף נובמבר שעבר לא נראו כך בתצל"ים.

אגב, הבדל רציני בין ברקנל וגפ"ס

למחר במפלס 700 מ"ב. לפי ברקנל, הטמפ' במפלס הזה מחר בבוקר תעמוד על (2-) בצפון לעומת 2 מע' שצופה גפ"ס. לצהריים חוסר ההסכמה נמשך, ברקנל טוען ל-(5-) בצפון ו-(4-)-(2-) במרכז, גפ"ס לעומתו מתון בהרבה- רק (1-) בצפון וכמעלה אחת במרכז. מן הסתם לתוצאה תהיה השפעה משמעותית על השלג בחרמון- לפי GFS הסיכויים לשלג קלושים ולפי ברקנל הם מצויינים+סיכוי להערמות כמה ס"מ בחלקים העליונים בעיקר. צפי T850 ו-T500 של שניהם דומה מאוד, כך שההשפעה תהיה גם על עוצמת המשקעים ועל עצם ירידתם בכלל. ברקנל נגד GFS למחר בבוקר

אריאל5

New member
מאחר והגורם העיקרי לשלג...

הוא מפלס ה-850 אני לא חושב שההבדל כה משמעותי.

אתה לגמרי טועה

וזו טעות נפוצה מאוד שהשתרשה בפורום חזק חזק. השלג נוצר בטמפרטורות נמוכות בהרבה מ-0º, מפלס 850 חשוב אך ורק לשמירת הקור בשכבות הנמוכות שיאפשר לאותו פתית להגיע לקרקע כשלג ולא להפשיר בדרך. קח אטמוספירה חמה מאפס מעלות שמכילה עננות מורידת גשם, ב-1.5 הק"מ שסמוכים לקרקע תציב גוש אוויר קר מ-0º [נגיד 0 בקרקע עד מינוס 5 מעלות ב-850 מ"ב] והמשקעים לא ירדו כשלג, אלא כגשם קופא. שלג נוצר מהנחתה של אדי מים על גרעיני קיפאון, בטמפרטורות נמוכות ממינוס 15º. לכן תוכל לקבל שלג בירושלים גם עם 0 מעלות ב-850, בתנאי שהאטמוספירה שמעל תהיה קרה מאוד [מינוס 13-14 ומטה ב-700 מ"ב ומינוס 30 ומטה ב-500]

drums123

New member
נכון, מחזיקים פה הרבה מאוד

מ-T850, וזה בסדר, אבל בדרך שוכחים את חשיבות המפלסים שמעל, שמהלעשות רוב הפעליות קורה בהם איך שלא תסתכלו על זה.

אריאל5

New member
../images/Emo31.gif ה-850

הוא הפרמטר העיקרי שקובע האם ירד שלג. ה-700 וה-500 קובעים את עוצמתו. במידה ויש אפס ב-850 ומינוס 30 ב-500 יכולים להיות פרצי שלג אבל זה לא יהיה שלג רציף וזקוקים לסי בי שלג זמני. לעומת זאת אם יש מינוס 2 ב-850 ואפילו מינוס 20 ב-500 אז יראו כמובן במידה של שקע פיתתים באוויר וקלים מאוד אבל גשם לא יראה בכזה מצב.

חבר, חבל לך על הזמן...

אתה מתווכח על סתם. אני לא יודע על מה אתה מבסס את גיבוב הטעויות הזה, אבל את המטאורולוגיה אתה לא יכול להמציא מחדש. 'צטערת...

אריאל5

New member
אני מבסס את דבריי על קורסים

במטאורולגיה לתואר הראשון בבר אילן ולתואר השני באוניברסיטה העברית ואם שם טועים אז היכן צודקים?

אריאל5

New member
ועוד דבר. אני מבסס את דבריי גם על

הנסיון שלי בשנים האחרונות בפירוש תצ"לים. כמה פעמים ה-700 הספיק לשלג וגם ה-500 וב-850 היה מינוס מעלה ולכן לא ירד שלג יותר ממעורב ומעט.

מה הקשר לתצ"לים?

ומה אתה מגדיר כ-"700 מספיק לשלג"? אם היה לך 500 מ"ב נמוך ממינוס 30 ו-700 נמוך ממינוס 13, שלג בירושלים עם מינוס מעלה וגם עם 0 הוא כמעט ודאי.

adi cb14

New member
אתה מערבב דברים...

לא בכל פעם ש700 יהיה מתאים לירדת שלג ירד שלג אך בכל פעם ש700 לא יתאים לירידת שלג לא ירד שלג.

termometer

New member
הטעות שלך מתחילה בזה ש...

גשם קפוא לא יורד בארץ,כי התנאים פשוט לא מאפשרים את זה. מצב כזה קורה בחזית חמה כאשר המשקעים "החמים" שיורדים מהעננים נפגשים בשכבה מספיק קרה ליד הקרקע כדי להקפיא אותם. בארץ זה לא קורה כי אין משקעים בדרך כלל מחזית חמה וגם בגלל שמבחינה סינופטית לא יכול כמעט לקרות מצב שהקרקע תגיע לנקודת קיפאון במעבר חזית חמה(השפעת הים+קו רוחב 30) לכן,כנראה בגלל שאתה לא מכיר את המצב הזה אז אתה חושב דברים אחרים. ה-700(לפחות בארץ) הוא פרמטר לא פחות חשוב מאשר ה-850 באירועי שלג,ולפעמים אף יותר ממנו-נכון,גם מבחינת העוצמה אבל גם בגלל תנאי ההיווצרות של השלג עצמו.

give me a break, אין סיכוי

שתראה שלג עם 0 בקרקע אבל בלי תנאים מתאימים שייצרו אותו מלכתחילה בתוך הענן עצמו! השלג לא הופך לשלג בדרכו לקרקע, הוא צריך להווצר בענן כשלג ובשביל זה צריך טמפרטורות נמוכות מאוד. התפיסה ש-700 ו-500 קובעים את העוצמה נובעת מכך שהשלג בישראל יורד מעננות קונבקטיבית מפותחת, ולכן כש-700 ו-500 משתפים פעולה הענן יכול להתפתח לגובה רב יותר וכך עוצמות ההמטרה שלו עולות, כך שהעליה בעוצמה היא לא פועל יוצא של הטמפרטורה עצמה אלא של האי-יציבות ועובי הענן! לא תראה שלג [ואני חוזר, שלג..לא גראופל, לא ברד רך, לא סליט, לא גשם קופא- שלג!] גם עם מינוס 5 בקרקע כל עוד האטמוספירה בה נוצרו העננים חמה מכדי לייצר שלג [נגיד ואין בה טמפרטורות נמוכות ממינוס 5, סתם מצב היפותטי] אגב, יש לך תואר שני במטאורולוגיה?

למעלה