שימו לב לתצ"ל , רואים איך אנחנו

drums123

New member
אבל הרי ידוע שהרמה של הקורסים

הנלווים היא לא ברמה למשל של הלימוד לתואר ראשון במטאורולוגיה.. לא נראה לי שזה מה שאמור לתת לגיטימציה לשנות את חוקי האטמוספירה. אחרי הכל המערכות שקובעות מה יהיה נמצאות לא ב-850 אלא ב-500 ומעלה. מפלס 200,300 אלו מפלסים חשובים ביותר, שלא נבדקים תמיד ע"י המנתחים פה.

אריאל5

New member
מסכים אבל...

בדרך כלל זרם הסילון לא קיבע אם ירד גשם אלא האם יהיה גשם עוצמתי מענני ערימב או גשם קל ברובו. כמובן שזה יכול להשפיע על שלג אבל באמצעות חימום ה-500 מ"ב ובכך החלשת המערכות בצורה קיצונית.

drums123

New member
ברגע שה-500 חם וה-600 חם,

וה-700 לא מספיק קר, גם מינוס ב-850 לא יעזור, כי תאורטית, וזה רק תיאורטית כי בארץ זה לא קורה, ירד גשם קפוא. דהיינו טיפות גשם שיצאו מהענן כשהן קפואות, ירדו את חלק מהדרך בטמפ' חיובית ומשלב מסוים יחלו לקפוא. זה דבר שהוא נדיר ביותר בארץ, ואם יקרה, יקרה כמו שאמר אליאור מנימבוסטרטוסים. אגב, נימבוסטרטוסים עם רמה סיבירית בקרקע יכולים לספק את הסחורה. אבל זה ממש לא ריאלי.

ronenrad

New member
אריאל - לא יודע עם למדת עם פרופסור

גולדרריך המרצה בבר אילן כדאי שתקרא את המעט שהוא כותב על תנאי שלג בישראל בספרו האקלים בישראל עמוד 102. בבדיקת התנאים לשלג יש יותר מפרמטר אחד והסטטיסטיקה של ארועי השלג - ( לפחות על פי מה שצוטט בספר זה) מראה שתצורת המערכת מרחבית וכן חתך השכבות - חשובה לא פחות מטמפרטורת ה950

אריאל5

New member
לא מארתי שרק ה-850 חשוב

הכי חשוב זה ה-500 כי הוא קובע גם אם מתפתח בכלל משהוא ואם הוא רציני. השני בתור הוא ה-850 ואח"כ שאר השכבות, הלחות, הרוח ועוד פרמטרים חשובים אבל מה שאמרתי שה-700 פחות חשוב לקבוע אם ירד שלג ויותר חשוב לקבוע את עוצמתו.

ronenrad

New member
הבעיה שלי עם קביעת ה850 כשכבה חשובה

ולא האם ה 700 חשובה יותר או פחות אם אני בודק סיכוי לשלג בהרי הרוקי או האלפים מעל 2000 מטר האם ה 850 חשובה? אם אני בודק סיכוי לירידת שלג בישראל בגובה 500 מטר האם ה 850 חשובה יותר מפרמטרים כמו טמפרטורות ב 950-900, טמפרטורת הים וכיוון הרוח בשכבות הנמוכות? לא יודע למה אך בישראל קידשו את ה 850 - בארה"ב בהרבה מקומות מתיחסים קודם כל לטמפרטורה סמוך לקרקע כפרמטר ראשון ואחר כך למבנה המערכת. אני לא רוצה להכנס בפורום לויכוח איך מנתחים שלג - לא התמחתי בכך - אך נראה לי שיש נטיה להתנפל על הטמפ ב 850 כמוצאי שלל רב ( יתכן וזה רושם מוטעה?) בעוד שיש פרמטרים שהסטטיסטיקה מראה שהם חשובים לא פחות.

ronenrad

New member
אוקי אני מבין שאתה חולק גם על

המחקרים שהראו שכוון רוח צפונית מקפריסין לישראל הינה פרמטר חושוב ביותר. זכותך

אריאל5

New member
אחזור ואגיד עוד אלף פעם יש הרבה

פרמטרים חשובים החשוב מכולם הוא ה-500 מ"ב אחרין ה-850 וכל היתר גם חשובים. רוח צפונית בהחלט מעודדת התקררות אבל אירועי השלג הכבדים ביותר הגיעו דוקא עם רוח דרום מערבית למשל השלג הראשון ב-91-2.

אריאל5

New member
המפה שהבאת היא ב -2 בלילה השלג

התחיל בערך ב-15:00 לפני כלומר הייתי מחפש את המפה של 12:00 ביום לפני. ירושלים קיבלה את החזית הקרה עם סופות הרעמים שהביאה להצפות בחוף כבר בצורת שלג. נכון שזה נדיר אבל במקרים קיצוניים זה מה שקורה ואז כמובן מקבלים סופה הרבה יותר נחמדה מאשר לאחר חיגת הרוח לצפון מערבית.

R N Z

New member
בירושלים שלג ממשי החל בשעות

אחר הצהריים ערב. מן הסתם, המערכת החלה עם זרימות דרום מערביות ומשקעים רבים, אבל תפרוסת השלג הארצית ועוצמתו קרו לא בשל הזרימות הדרום מערביות אלא בשל הצפון מערביות שהחדירו אוויר קר מאוד הישר מהצפון. דוגמאות נוספות הן השלגים בשנת 1998 ו 2000. ב-2000 המערכת גם החלה עם גשמים רבים ועוצמתיים אבל השלג התפשט עם זרימות צפוניות ולא בשל הדרום מערביות שהמערכת החלה איתן. המפה שצרפתי היא לשיא המערכת עת ירד השלג במקומות רבים בארץ. אז מה ? זה לא משנה את העובדה שבארץ כדי לקבל שלג עם זרימות דרום מערביות צריך שתגיע מסה של אוויר מאוד מאוד קר כך שגם אם יעבור מעל לים הוא לא יספיק להתחמם יותר מידי ועדיין ישאר מספיק קר כדי לאפשר ירידת שלגים. מתי קרה מקרה כזה ? ובוא לא נדבר על שלג בחרמון או בצפון הרמה.

natigr

New member
../images/Emo127.gifהייתי באותו יום שאתה מדבר עליו

בגוש עציון והשלג החל לרדת בשעות הערב כשלפני כן ירד רק גשם קפוא וברד.

R N Z

New member
אם אני זוכר נכון,

דני רופ הופיע בערב בטלויזיה והודיע שהחל לרדת שלג בירושלים. איכשהו, התחושה שלי היתה שפחדו שמשהו יתפקשש במערכת הזו מבחינת השלג והיתה שמחה שהנה השלג התחיל לרדת כמו שחזו. בדיעבד, כשרואים את המפות של אותה המערכת, מצחיק לחשוב שהיו איזה שהם ספקות לגבי ירידת שלג. אבל, זו רק תחושה שלי ואולי היא מוטעית. מה שכן, אני לא בטוח שחזו את עוצמת השלג ותפרוסתו.

רגע רגע

השרשור הזה לא התחיל בקביעה ש-"850 הוא הפרמטר העיקרי שקובע אם ירד שלג"?
אין מפלס אחד שיותר חשוב מהשני אריאל. כולם חשובים כי כולם משתתפים ביצירת השלג ובהגעתו לקרקע כשלג. האטמוספירה כולה צריכה להיות קרה מספיק הן בשביל שיווצר והן בשביל שלא יפשיר בדרך. לכן נותנים משקל רב גם לפרמטר עובי שכבת 500-1000, שהתגלה כלא פחות חשוב מ-T850 או T500 לבדה.

אריאל5

New member
ה-500 הוא העיקרי לקבוע שתהיה בכלל

מערכת ה-850 הוא העיקרי לירידת השלג.

למעלה