שילוב בצבא

זו בחירה שלהם

אני משערת שהם בוחרים במסלול הזה כי היות וממילא יש להם נסיון לא עד כדי כך קריטי כמה שווה התואר.

hillator

New member
לא ממש נכון

הבעיה עם התואר הזה זה להמשיך לתואר שני..

לא עד כדי כך, פונקציה של השלמות

אבל אני מניחה שמי שבוחר במסלול הזה מראש לא חושב ממש על תואר שני, אלא רוצה תואר כמה שיותר מהר בשביל תנאי שכר טובים יותר.

hillator

New member
בצבא הם שש שנים

ושם הם לא מקבלים שכר נוסף אם יש להם תואר (להבדיל מעתודאים)
אני יודעת שחלקם לומדים בפתוחה.. יש הרבה בעיות עם המסלול הזה..

בוודאי שהם מקבלים - בקבע.

לעתים לא רחוקות הם גם מוסיפים קבע.

ובפתוחה זה אחלה, למי שכן רוצה תואר של ממש.

hillator

New member
עד היום לא נתקלתי באחד

שסיים את התואר בשנתיים וחצי קבע ראשוני

טעויות בעקבות אי הבנת סיטואציה

(זה אני אומרת, לא היא)
אח שלי, למשל, בהחלט עלול לעשות דברים שהוא לא אמור לעשות, רק בגלל שמישהו ביקש ממנו, ומבלי שהוא מבין מה המשמעות וההשלכות של זה. אם זה מרגיז אותך אני מצטערת, ואני לא אומרת שזה בהכרח נכון גם לגביך. לאח שלי, כאמור, דווקא יש את הסיווג הגבוה ביותר.

רק שתדעי לך שאם הספקולציה שלי נכונה,

אז זה שלאח שלך הסיווג הגבוה ביותר לא מוכיח כלום לגבי אספים שהצבא יודע עליהם.

shavririt

New member
"אי הבנת סיטואציות"- לא מתכוונים...

לפרשנות של "לא מבין מה קורה סביבו". אוטיסט (לפחות אלו "בתפקוד גבוה" אך לא רק) מתקשים בהבנת סיטואציות חברתיות.
והכוונה היא שהם ישרים וישירים ולא תמיד מתמצאים בסבך ההתנהלות והקודים החברתיים מול אנשים, אך לא מול חומר בטחוני או אחר.
הם שומרי סוד באופן מוחלט. לא תמצאי אותם מדליפים מידע ולא מגלים פרט כלשהו מן הדברים שהם צריכים לשמור בסוד.
לעומתם דווקא ה"רגילים" מדליפים לא מעט. תראי כמה דברים מסווגים דלפו מפי אנשים "רגילים ונורמטיביים".
את אותה טעות עושים בצה"ל כשמונעים מהם גישה לתפקיד עם סיווג בטחוני גבוה. דווקא בזה הם חזקים במיוחד בגלל האופי המופנם.
(את זאת כתבתי כמובן למנהלת פורום המתנדבים שאומרת שעשתה בירור וגם בדקה קצת לגבי נושא האוטיזם).

האם יש פסיכיאטרים שמגבים אותך?

ואגב, אני יודעת בוודאות שהיום, עם השתכללות הטכנולוגיה, אי-אפשר לעשות בצה"ל כלום בלי סיווג בטחוני. חיילים עם סיווג נמוך מסודי מוצאים עצמם בלי עבודה בבסיס בדרך-כלל כשהם לא עושים משהו סטייל לקלף תפוחי אדמה ומהווים נטל על צה"ל. לא נראה לי שאספי יסבול מצב כזה. וגם אם יש תפקידים בלי סיווג שעושים בהם משהו משמעותי (בתחום שלא נחשב למשמעותי, כמובן), הם מספיקים רק לחיילים בודדים ולא לרוב האספים במחזור גיוס שרוצים להתנדב. נדמה לי שחייל עם פרופיל גבוה מ-21 שיש לו סעיף נפשי שמונע סיווג מקבל לרוב פטור מחוסר אפשרויות שיבוץ, כמו הבת של דינה, ושרוב המתנדבים ה"נפשיים" לא מצליחים להתנדב כי הם לא מקבלים מתא מתנדבים הצעות הולמות. אלה שמסכימים להצעות הם לרוב דווקא האספים בתפקוד הפחות גבוה שלא שואפים לקריירה צבאית ומרגישים שהם זקוקים לעבודה סזיפית כדי לדעת איך להסתדר בעבודה, כהמשך לחינוך המיוחד שהם היו בו לפני הצבא. וכמובן שסעיף נפשי מונע יציאה לקורס קצינים וחתימה על קבע וכל עבודה מול מחשב. פעם היה אפשר להיות פקיד רק עם סיווג שמור. היום אני חושבת שאי-אפשר.

הבעיה, שברירית, שפסיכיאטרים פחות מבינים באוטיזם מהורים וככל הנראה לא יגבו אותך.

shavririt

New member
את לגמרי טועה באשר..

להערכת פסיכיאטרים ופסיכולוגים שמכירים היטב את האספרגר ואת הפידידי בתפקוד גבוה, ואני יודעת גם מידע אישי כמובן.
ברור לי שיש בצה"ל אי הבנה באשר לנושא הזה והם מכלילים, ולכן מעריכים את האספים כאילו אינם מסוגלים לשרת במקום בעל סיווג בטחוני גבוה.
את יודעת כמה אספים ואוטיסטים בתפקוד גבוה שירתו בצה"ל בתפקידים הכי מסווגים כי לא הכירו בצה"ל את הנושא בעבר ולכן הם גם לא אובחנו?
והאם מי מהם גילה סודות מדינה? אני מבטיחה לך שלא!!! היו שסבלו מהצקות בשל האופי הרגיש והמופנם שלהם, אבל לא שברו סודיוּת.
קורס קצינים ופיקוד בכלל, זה לא ממש מעניין את רובם. אבל כן מעניין אותם שירות משמעותי ורציני. ורק בשביל זה הם מוכנים ורוצים לשרת.
עבודה מול מחשב???? זה הכי הכי אספי שיש. רובם מצטיינים במיוחד בעבודות מול מחשב בגלל הראש הלוגי שלהם והנטייה למתמטיקה.
ואגב, כיוון שיש מהם רבים עם קושי במוטוריקה (עדינה בעיקר) הם לא מתאימים בכלל לעבודות "קילוף תפוא"ד" או הגשת קפה.
העבודה הטובה שלהם היא באמצעות הראש החכם והיצירתי.

למעלה