שילוב בצבא

hillator

New member
שילוב בצבא

בהמשך להבטחתי ביררתי מספר דברים:
1. הגורם איתו דיברתי הינה קצינת תא מתנדבים סגן טלי גטה האחראית כיום על שיבוץ לכל המתנדבים בצבא . חשוב לציין שהיא לא רופאה אבל היא עובדת במקביל לענף מיון רפואי רותם ומקבלת הוראות מרופא תא מתנדבים.
2. היא אישרה שעבור המחלות הנ"ל ישנה בעיה בקבלת סיווג ביטחוני . מדובר על הרואה של השב"כ ככל הניראה לא רוצים לקחת סיכון.
3. היא נתנה מייל אזרחי שיש להם בתא מתנדבים והיא מזמינה כל הורה לשאול שאלות: [email protected]
4. כמו כן הצאתי בפניה אפשרות שתקבעו איתה כמה הורים פגישה בצורה מסודרת.חשוב לציין שמדובר בסגן היא לא גורם שיכול לשנות החלטות של השב"כ.אבל בהחלט תוכל להביא לכם מידע יעיל על המצב כיום
בברכה

שום שב"כ ושום נעליים

המצב יכול להיות אחד מבין השניים - או שתא מתנדבים החליט בעצמו לא לנסות לשבץ אוטיסטים בתפקידים הדרושים תחקיר בטחוני, או שבטחון שדה מראש מסרב לתחקר אותם ולכן הנחה את תא מתנדבים שלא להעביר אותם בכלל. השב"כ יכול רק לאשר או לא לאשר סיווג בטחוני לאדם מסויים לאחר שנערך תחקיר, וחייב לתת את סיבת הפסילה אם הייתה כזו, ואז אותו אדם יכול לערער. עוד יכול להיות שאין שום פסילה אוטומטית, פשוט ש "יותר בעיות".
כמו שאמרתי - לדעתי זה הגיוני להגביל סב"ט למאובחנים בהפרעות שונות שמשמען בעיות בהבנת מצבים. בכל זאת לאח שלי יש את הסיווג הגבוה ביותר שקיים (סודי ביותר - בטחון שדה).

hillator

New member
אני אומרת מה שהיא אמרה לי

אולי השב"כ אמרו לביטחון שדה? בכל אופן זה הוראה שבאה מלמעלה.. היא לא החליטה את זה על דעת עצמה.

תאמת ביומים האחרונים קראתי קצת על ההפרעות הנ"ל וכן יש מקום להגביל סיווג ביטחוני אבל לא באופן גורף. כלומר כל מיקרה שיביא המלצה מרופא מטפל על מצבו במה זה מבוטא וכ'ו ולפי זה יחליטו.

ואני מגיבה למה שהיא אמרה לך

היא אמרה שלא מפנים בכלל מתנדבים אוטיסטים לתחקירים בטחוניים?

הם לא צריכים להביא המלצה מהרופא המטפל, השב"כ מוסמך לתחקר את הרופא המטפל ולבקש את התיק הרפואי. כל מי שעובר תחקיר בטחוני הרי חותם על ויתור סודיות רפואית וויתור סודיות מידע.

hillator

New member
הכונה הייתה

שבמהלך ההליך צריכים לבדוק...

הרי לכל מחלה יש 1000 סממנים..
חולה שלא מבין מה קורה סביבו בטוח לא צריך לקבל סיווג ביטחוני סודי ביותר.. אבל אם אחד המחלה אצלו מופיע בקטנה אפשר לתת לו סיווג סודי

hillator

New member
הכוונה הייתה למחלות אחרות

אני פשוט רגילה שרוב המתנדבים לצה"ל מוגדרים כחולים. וגם אני שלעצמי מוגדרת כבן אדם חולה אז אני לא רואה בזה משהו פוגע

ואת הקביעה שלך את מבססת על מה?

השאלה שלי לא נובעת מרצון להתווכח איתך, ברור לי שאת בהקשר הזה כולה אזרח מן השורה ואם וכאשר אחליט להתווכח על זה כחלק מפעילותי החברתית זה יהיה אך ורק עם מקבלי ההחלטה בשב"כ.
מה שמעניין אותי הוא מה במה שאת קראת לגביי אוטיזם גרם לך להגיע למסקנה שיש מקום להגביל סיווג ביטחוני , גם אם לא באופן גורף?

hillator

New member
שזה מגיע למצבים

שבהם הבן אדם נוטה לא להבי יטואציות סביבו זה בעיה.
שוב לא באתי לפגוע ולריב אני חושבת שצריך לראות איך להפיק את המיטב מכל מצב ומניסיון שלי דווקא שירות בצבא יכול בהרבה פעמים לעזור.

ואני לא רואה טעם להתעקש

עד שצה"ל יקים מסלול מיוחד לאוטיסטים שינצל דווקא את הכישורים האוטיסטיים שלהם, אני ממש לא חושבת שיש סיבה עבור אוטיסט או הוריו להלחם על שירות צבאי. גם אם אפשר למצוא התנדבות סבירה, מה זה כבר נותן? צה"ל יסתדר היטב גם בלעדיו, והוא סתם שורף שנים יקרות.

את לא רק לא פוגעת אלא הבאת מידע חשוב

שאני מאוד מודה לך עליו כי אני יודעת שאני לא הייתי הולכת להשיג אותו בעצמי אבל כרגע שהוא פה בצורה הכי ברורה מגורם מוסמך (אותה קצינה) יש בהחלט סיכוי שאקח אותו ואתחיל לפעול כדי לשנות את זה. זה לא שאני אומרת שאין שום בעיה בסיווג ביטחוני של אוטיסטים, יכול שקיימת אבל כאשר מתייחסים אך ורק לאותה קבוצה שנמצאת בתפקוד שמאפשר התנדבות לצה"ל היא הרבה פחות גדולה ונפוצה.

ענת, את תעשי כמובן מה שאת רוצה ומבינה

ואני כמובן לא מתיימרת לומר לך מה לעשות. אבל עצתי היא שאם את פועלת בכיוון, הכיוון לא צריך להיות "אוטיסטים יכולים לשרת בצבא כמו כולם" (או לחילופין, "אוטיסטים יכולים להתנדב בצבא כמו כל בעל פרופיל 21 אחר"). הכיוון לדעתי צריך להיות יצירת מסלול יחודי לאוטיסטים שבו הם יוכלו הן לנצל את כישוריהם כדי לתרום וגם הצבא יתרום להם ולעתידם. יש בחור בשם אביחי שלי שהוא עיוור וגם כבד שמיעה שפועל על מנת לקדם מסלול צבאי בו בעלי מוגבלויות שונות (יודעת שאת לא מאשרת את המילה, אבל הוא מראש לא מגיע ממקום של אוטיזם) יעשה מסלול התנדבות מיוחד שיכלול תואר ראשון, ישרתו במקצוע ויצברו נסיון רלוונטי להמשך. אשמח לתת לך אימייל שלו, אם תרצי לפעול בכיוון ולשתף פעולה.

hillator

New member
נכון

אבל בהרבה מקרים עצם זה שמדובר בקבוצה קטנה גורם לצהל לא לרצות לשנות כלום
בוא אני אראה לך דוגמא שונה. יש מחלה שנקראת צליאק שזה רגישות ללחם. עכשיו כל עוד הבן אדם אוכל מזון בלי גלוטן המצב סבבה (זה לא קרוהן שגם אם הוא אוכל בסדר הוא חוטף התקפים). את יודעת לכמה חולי צליאק לא מאשרים קרבי או תפקידים בבסיס סגור? וכולה מה זה ידרוש שיביאו להם מנות מוכנות בלי לחם. ובצבאות אחרים עושים את זה.

shavririt

New member
טוב, בענייני צה"ל וצליאק אני מתמצאת..

(ראי בחתימה שלי).
אז צה"ל מגייס אותם כמתנדבים על פטור רפואי, דבר שמאפשר להם לשרת בהתנדבות בכל סיווג בטחוני!
צה"ל ניסה לספק תנאים ומנות מוכנות (ועדיין עושה זאת) אבל לא מוכן להתחייב לאחריות על מצבם הרפואי אם ייחשפו לגלוטן.
למתנדבים הוא עוזר בהבאת מקרר קטן ותקציב למזון מתאים, אך חזר בו מגיוסם לצה"ל בפרופיל 45 דבר שהיה למשך זמן מה.
האמת שהדברים עדיין בדיונים חוזרים ונשנים באכ"א.
בת צליאקית של חברה שלי למשל, שירתה 3 שנים בבסיס סגור ומרוחק כמדסי"ת, והמשפחה דאגה למקרר קטן בחדרה ולהבאת מזון מתאים.
דבר שאכן דורש מן המשפחה היערכות ודאגה שלא יחסר דבר.
אגב, יש כיום לחם מיוחד שאינו מחיטה ודגנים עם גלוטן, הבעייה היא שצריך לדאוג שלא תיכנס אפילו כמות מינימלית של גלוטן בכל המזון הנאכל.

hillator

New member
עדיין חולה צליאק

לא יכול להתקבל לעתודה או לקורס תכנות.. גם מה שיש לי( לא נדון בזה כאן) אינו מאפשר להתקבל לממרם או לעתודה רק כי זה חסום למתנדבים... זה גם כן הפליה מטומטמת.. כי למרות כל הבעיות הרפואיות שלי אני מהנדסת טובה ואין קשר בין הדברים

shavririt

New member
מסכימה איתך שזה ממש לא בסדר!

לגבי ממר"ם אין לי מושג אבל לשירות במודיעין אני יודעת בפירוש שהם מתקבלים אם נתוניהם האישיים מתאימים.

hillator

New member
כל הממרם סגור למתנדבים

כי זה כנראה השקעה גבוהה מידי של הצבא ולא רוצים לקחת סיכון

וטוב שכך, למען המתנדבים

את לא רוצה לדעת באיזה זוועתונים בת דודה שלי וחברה שלי שעשו את הקורס זכו לחלות שם...

hillator

New member
אני משרתת עם תכניתנים

באופן כללי זה מסלול דפוק.. כי התואר שהם עושים בזמן הצבא לא שווה הרבה

למעלה