שיינים

רניה

New member
המשך

רציתי לכתוב שאלה ומצאתי תשובה שימו לב לשאלה של קרן 9/3.

רניה

New member
הקישור לא עובד

מי שיכולה להכנס לדף של דר' אריאל טננבאום רופא ילדים מהדסה, שעונה לשאלות בפורום בYNET. הוא אומר להתחיל צחצוח שיניים עם השן הראשונה. אינו מזכיר כל פעולה שצריך לעשות קודם. קישור עזר השאלה של קרן מיום 9/3/4.

פיסת גזה או בד

מהמאמר שהביאה צימעס: עם השן הראשונה, הדבר החשוב ביותר הוא שמירה על נקיונן ומניעת התיישבות חיידקים על השיניים. הקפידו על נקיון השיניים פעמיים ביום תוך שימוש בפיסת גזה או חיתול בד. ד"ר אוסמן ממרפאת השיניים של מכבי ברעננה, גורסת שיש לעשות את זה לפני בקיעת השיניים היות והשן חשופה לחיידקים לעיתים לפני שאנחנו מבחינות בה ומשום שיש לשמור על זרימת דם תקינה ועיסוי חניכיים - שלא לדבר על הרגל להיגיינת הפה שככל שמתחילים לרכוש אותו מוקדם יותר, כן ייטב. מעבר לזה, אנחנו פחות אהבלות ממה שאנחנו נשמעות וכנ'ל רופאת השיניים - גזה או חיתול מלפפים על האצבע ואת הנקיון עושים עם האצבע. נראה לי goes without saying. ולגבי שני המאמרים - זה שצימעס הביאה ועמדתו של ד"ר טננבאום - אני לא מכירה אותם, אני מכירה את הרופאה ממכבי והכרתי אי אילו אחרים לפניה. בדרך כלל מי שצדקו הן הנשים - מה לעשות, נשות מקצוע כנראה טובות יותר

DIEL

New member
אני ילדתי את הבת שלי בהדסה עין כרם

והמדריכות שנתנו לנו טיפים על הטיפול בילד אחרי הלידה כולל הדרכה על הנקה, ציינו במפורש את הגיינת פה התינוק וגם הסבירו אייך לעשות את זה, הקישור שלך מתקשר רק לציחצוח שיניים, זה לא כל כך רלוונטי לגיל שאנחנו מדברים עליו, בגיל שבוקעות השיניים ילד כבר יודע לשחק עם הלשון ומין הסתם הוא כבר אוכל בכפית, אני מדברת על הגיל של יום עד שלושה חודשים.

תּמר

New member
אני לא יודעת על הקטע של הגזה

אבל הרבה דברים שאומרים בבית חולים, אינם מבוססים ואינם נכונים. לכן זאת לא הוכחה עבורי שמדובר בטיפול נכון.

DIEL

New member
אני התייחסתי להמלצה של הקישור

ששלחה רניה, את ההמלצה הזו קיבלתי משלוש סניפים של טיפת חלב שהייתי, בבית חולים, בקופת חולים מרופאת הילדים ורופא התפתחות, וחוץ מזה מאמא שלי ומחברות. אני לא חושבת שכולם טועים

DIEL

New member
אני לא אמרתי אחרי כל ארוחה

באופן עקרוני זה פעם ביום אני הייתי עושה לה את זה אחרי אמבטיה נכון שזה מאוד לא נעים, והיא לא פתחה את הפה ברצון זה גם היה יוצר לה חשק להקיא. (אבל רק חשק, היא מעולם לא הקיאה) אבל אני הקפדתי כי אני מבינה את ההגיון של הניקוי הזה. כל האמהות שסביבי עשו ועושות את זה ולא שמעתי אפילו פעם אחת, שילד נדבק במחלה כלשהי או נפצע. אני הייתי מאוד שומרת על סטריליות כשהבת שלי הייתה תינוקת בת יום עד חצי שנה + הייתי מצחצחת את הידים ואת השד לפני הנקה. שלא נדבר על שהייתי מקלחת אותה. מחלות לא היה סיכוי שבעולם שהיא תקבל ממני, ואני לא חושבת שהניקוי שעשיתי לה בפה פעם ביום, גרם לה יותר מאשר אי נוחות לדקה. ואני הייתי רגועה יותר שחלב שהיא לא מצליחה לגרד מהלשון נשאר לה בפה יום אחרי יום, ולילה אחרי לילה. אם זה לא קורא לחיידקים אני לא יודעת מה? לגבי האופן שהייתי עושה את זה: אחרי אמבטיה מרטיבה חיתול טטרה ממש בפינה. מלפפת על האצבע ומנקה לה שיכבה מהחך והלשון. בלשון היה לי הרבה יותר חשוב כי זה עור מחוספס ויש הרבה מאוד חריצים שבהם יכול להתנקז החלב. אבל זו היא דעתי האישית. גם אחרי שקראתי את התגובות של האמהות האחרות שלא יעשו את זה לילדהם, אני יודעת שזה דבר שאקפיד לעשות גם בילד הבא.

דווקא לגבי הלשון

יש דיעות מנוגדות מאוד. באמריקה ניקוי הלשון הפך ללהיט אמיתי, אלא שיש עמדה הטוענת שזה מזיק לבלוטות הטעם ולחיידקים ואנזימים המצויים על הלשון ומקשה בכך על תהליך העיכול.

צימעס

New member
אגב, לגבי ניקוי השד, וסטריליות בכלל

אני משערת, שיניקה היא אחת הדרכים של חידקים להגיע למערכת העיכול בחודשים הראשונים, לפני שהילד מכניס כל דבר לפה. זו עוד שאלה טובה לגסטרולוג ילדים, אבל נראה לי, על פניו, שזה לא רעיון טוב לסטרל את השד (ועל כל פנים יועצות הנקה מתיחסות לזה כאל מיותר). במאמר בפורום גסטרו ילדים, מצוין שויטמין K וכמה B-ים נוצרים ע"י חידקים שבמערכת העיכול. לגבי ויטמין K, באמת מצאתי (במסגרת ההתלבטות האם לתת אותו לבתי אחרי הלידה), שהסיבה שנותנים אותו לתינוקות היום, בלידה, היא "עודף הניקיון" בחברה המערבית (הוחלט לתת).

???????

מה שמשך לי את העין, הוא הפתיח: "גיל 6-4 חודשים: עששת שיניים (רקבון) נגרמת ע"י חיידקים המתיישבים על השיניים סמוך לזמן בקיעתן. מקור החיידקים הוא מן האמא. השיניים הראשונות בוקעות בגיל 6 חודשים לערך, לכן מומלץ לכל אם לטפל בשלב זה (טרם בקיעת שיני התינוק)בשיניים שלה על מנת להקטין את כמות החיידקים שהיא עלולה להעביר לתינוקה (בהנקה) ובכך לסייע ולשמור על בריאות שיניו של התינוק". איך בדיוק מקור החיידקים בפה התינוק/ת בא משיניה של האמא? נשיקות צרפתית? יש כותבים שמעצבנים אותי מהשניה הראשונה. אם זה לא שובניזם ונטיה לנהות אחר הגישה של "הכל בגלל האמא", אז זה פשוט טמטום.

תּמר

New member
את מכירה הורים שמנקים את המוצץ

בפה שלהם? אני מכירה, וזאת דרך טובה מאוד להדביק את התינוק בעששת. ישנן עוד דרכים: אם התינוק מכניס את ידו לפי ההורים, ואחר כך לפיו הורים שמאכילים את ילדיהם אוכל לעוס (לא המצאתי את זה) הורים ששמים את הכפית בפיהם, ואחר כך בפי הילד צחצוח שיניים במברשת משותפת בקיצור, יש דרכים, ולא רק האמא אשמה. אבל באמת - חיידקי עששת עוברים בהנקה? מוזר מאוד. דרך אגב, חברה שלי סיפרה לי ששני ילדיה עברו טיפולי שיניים רציניים לפני גיל שנתיים. סביר להניח שהם נדבקו ממנה בדרך כלשהי (היא רמזה לי שיש לה שיניים בעייתיות), ומי יודע - אולי בהנקה?

עשית לי תאבון ../images/Emo8.gif

טוב, אני לא מאלו שמנקות מוצץ עם הפה, מעבירות כפית מפה לפה או לועסות לילדים את האוכל. איכככככס. קצת מחשבה - אמהות יקרות - מילא עששת, אבל יש הרבה דברים אחרים ומסוכנים יותר שזה יכול להעביר. לגבי קבלת העששת מהאם - זו גזענות מגדרית לשמה. שימי לב שלא מזכירים את האבא. שיניים רעות ונטיה לעששת מקבלים - גנטית - משני ההורים. ותזונתית - כפונקציה של סוג תזונה ו/או מצב סוציואקונומי שמכתיב תזונה בעייתית ו/או ריבוי ממתקים. עניין העברת חיידקי עששת נראה לי קצת מופרך היות ואילו חיידקים שנמצאים לכולנו בפה ממילא ומתרבים יתר על המידה בתנאי היגיינה בעייתיים או כשיש נטיה תורשתית לזיגוג דק או שביר של השן. אז מה - האמא (רק האמא, אנחנו אשמות בהכל) מעבירה לתינוק/ת את החיידקים שממילא יש לתינוק/ת בפה? נו באמת.... לרופאים - גברים בעיקר - יש נטייה לכתוב מאמרים פטרוניים לאמהות. תקראנה קריאה ביקורתית, למען כבודנו כולנו, וקחנה מזה רק את הסעיפים הענייניים שעומדים במבחן ההגיון והמדע והנטייה האישית שלכן.

תּמר

New member
מאין באים החיידקים לפה?

קשה לי להאמין שתינוק נולד עם חיידקים אלו, ולכן נשמע לי מאוד הגיוני ההסבר של ההורים המדביקים. המקור הראשוני זה אנחנו, ולכן חשוב מאוד להזהר.

צימעס

New member
לא מלידה!

מאיפה בדיוק יכנסו חידקים לרחם??? הפלורה של המעי מתפתחת במהלך החודשים הראשונים לחיים. זוכרת את החידקים שניסו להוסיף למטרנה, ומשרד הבריאות לא אישר?

תּמר

New member
נכון מאוד

אבל מדובר בחיידקים מועילים, העוזרים לעיכול. חידקי עששת הם חידקים מזיקים (שמעתי שמדובר בסטרפטוקוקים, אבל אני לא בטוחה). אני לא מאמינה שהגוף נולד באופן נורמלי עם גורמים הרסניים. ואם כן - אז הנה לך הוכחה שהאמא אשמה! החיידקים באו ממנה!

תּמר

New member
צימעס תיקנה - אז לא נכון מאוד

אם כך, מהיכן החיידקים הנ"ל מגיעים, מהחלב?

צימעס

New member
אני לא בטוחה, משערת שמאנשים בסביבה,

אבל אני יודעת שחלב אם עוזר להם (ולפטריות - יש שם מערכת חיים שלמה!) להתפתח ולהתאזן אלה עם אלה.

למעלה